pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Γεια σας απο την κρυα Δανια
Goto page 1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Καλώς ήρθατε!
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tiepolo

PostPosted: Sun Mar 06, 2011 10:41 pm    Post subject: Γεια σας απο την κρυα Δανια Reply with quote

Πληροφορηθηκα απο τον αδελφο μου την υπαρξη του φορουμ και ειπα κι εγω να σας επισκεφτω. Μενω μονιμα στη Δανια, αλλα επισκεπτομαι την ομορφη πατριδα μας οσο πιο συχνα μπορω.
Οι πρωτες μου πιπες ηταν ενα σετ Falcon, τις οποιες αγορασα ως φοιτητης το 1982 στην Αθηνα. Την ιδια μερα πηρα και τους πρωτους μου καπνους, MacBaren Mixture και Plumcake, Dunhill Early Morning Pipe και Royal Yacht, ακομη εχω τα κουτια! Απο τοτε αλλαξαν πολλα. Οι προτιμωμενοι καπνοι σημερα ειναι κατα βαση Βιρτζινια Flakes, με διαφορες παρεκκλισεις δεξια αριστερα. Οσον αφορα τις πιπες, μετα απο ενα μακροχρονιο ταξιδι στα φιλτρα 6 και 9 χιλιοστων, η συλλογη σημερα αποτελειται απο αποκλειστικα αφιλτρες. Paolo Becker, Barbi, Dal Fiume, Upshall, κανα δυο Dunhill που καπνιζουν καλα και μερικες που μου εχουν φτιαξει κατα παραγγελια τοπικοι μαστορες. 99% ειναι ισιες, Lovat, Liverpool, Canadian.
Εχω μια βιδα με την τεχνικη κατασκευης του αεραγωγου και η πειρα μου λεει οτι οταν ο αεραγωγος ειναι σωστος, δεν δημιουργουνται υγρα κατα το καπνισμα (εκτος αν φυσικα τραβας σαν ατμομηχανη). Ετσι εχουν περασει απο τα χερια μου παρα πολλα κομματια απο διαφορους κατασκευαστες και οι πιο πολλες εχουν παρει το δρομο της πωλησης στο Ebay.
Πιστευω οτι το καπνισμα της πιπας ειναι η ευγενεστερη χρηση του καπνου και ειχα την τυχη να γνωρισω πολλα ατομα σ' αυτο το χωρο, που με επεισαν οτι το παραπανω ειναι σωστο.
Τα σεβη μου
Back to top
View user's profile Send private message
ηλιας-5

PostPosted: Sun Mar 06, 2011 10:48 pm    Post subject: Reply with quote

Χαίρεται puffyhat
Back to top
pra9617

PostPosted: Sun Mar 06, 2011 10:50 pm    Post subject: Reply with quote

Καλως ορισες
panospeter

PostPosted: Sun Mar 06, 2011 11:01 pm    Post subject: Reply with quote

Μένεις σε μια χώρα που είναι πηγή για τον καπνοσυριγγισμό και σε ζηλεύω για αυτό.

Τάσο, Πάρη, taki άλλος ένας άφιλτρος - ίσιος - βιργινιακός

Ρε λες να έχει δίκιο ο παππούς ?

(το παππούς δεν πάει στον tiepolo αλλά πάει στον ....... ξέρει αυτός)
Back to top
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Sun Mar 06, 2011 11:18 pm    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tiepolo

PostPosted: Sun Mar 06, 2011 11:54 pm    Post subject: !! Reply with quote

Μεχρι πριν 5-6 χρονια η Δανια ηταν οντως η πηγη. Στις ενδοξες μερες εβλεπες τον ενα μετα τον αλλον στο δρομο να καπνιζει την πιπα του σε περισυλλογη και τις κυριες στο μαγαζι του Paul Olsen να διαλεγουν Dunhill Dress για τα γενεθλια του συζυγου και να ζητανε τη μετατροπη του Dupont για αναμμα πιπας. Οταν εμπαινα στο μαγαζι του Larsen μιλαγαμε καμμια ωρα χωρις να αγορασω κατι και στον Olsen ο φιλος μου ο Μιχαλακης (Michael Mortensen ο τοτε master blender της Orlik/Paul Olsen), προσπαθουσε μια φορα το μηνα να μου πετυχει αυτο το ρημαδι το blend με Βιρτζινια Broken Flake, Μπασμα κι ενα ψιθυρο Χαβανα που ποτε δεν πετυχαινε! Ασε τα μαστορια! Στο ατελιε του Λουκας που φτιαχνανε πιπες του Bjarne, μεσα σε συννεφο Βιρτζινια και Λατακια ειχαμε ξανατρυπησει και μετατρεψει ενα μαο tenon και mortise απο οτι μαρκα μπορεις να φανταστεις.
Λοιπον ολα αυτα τελος! Η αντικαπνιστικη εκανε το θαυμα της! Σημερα σε κοιτανε σα λεπρο. Ο Μιχαλακης αλλαξε δουλεια, ο Λουκας ειναι ανεργος, Larsen & Olsen εκλεισαν, κι ο φιλος μας ο κυριος Νιλσεν στο danishpipeshop, που λεγαμε καμμια κουβεντα, πεθανε πριν 10 μερες.
Αυτο που μας εχει μεινει ειναι μερικοι πολυ καλοι μαστορες (αν και 2-3 απ αυτους εχουν καβαλησει το καλαμι) και μια αρκετα αξιοπρεπης επιλογη καπνων.

Για βαλε με κι εμενα στο κολπο, τι ειπε ο παππους?

panospeter wrote:

Μένεις σε μια χώρα που είναι πηγή για τον καπνοσυριγγισμό και σε ζηλεύω για αυτό.

Τάσο, Πάρη, taki άλλος ένας άφιλτρος - ίσιος - βιργινιακός

Ρε λες να έχει δίκιο ο παππούς ?

(το παππούς δεν πάει στον tiepolo αλλά πάει στον ....... ξέρει αυτός)
Back to top
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 12:38 am    Post subject: Re: !! Reply with quote

tiepolo wrote:
κι ο φιλος μας ο κυριος Νιλσεν στο danishpipeshop, που λεγαμε καμμια κουβεντα, πεθανε πριν 10 μερες.

Ο Bjarne Nielsen πεθανε τον Φεβρουαριο του 2008 και οπως λεω σε αλλο ποστ ο Rainer Barbi ειναι βαρια αρρωστος.

Back to top
panospeter

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 12:57 am    Post subject: Reply with quote

Ο "παππούς" διατυμπανίζει ότι το σωστό κάπνισμα πίπας γίνεται σε ίσια - άφιλτρη με καπνό virginia.

Τα χαλάμε λίγο στο άφιλτρη αλλά έχει μαζέψει πλεον πολλούς ομοϊδεάτες και αποτελλεί σειρήνα για hardcore καπνίσματα
Back to top
tiepolo

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 12:57 am    Post subject: Re: !! Reply with quote

Σιδ.Σταυρός wrote:
tiepolo wrote:
κι ο φιλος μας ο κυριος Νιλσεν στο danishpipeshop, που λεγαμε καμμια κουβεντα, πεθανε πριν 10 μερες.

Ο Bjarne Nielsen πεθανε τον Φεβρουαριο του 2008 και οπως λεω σε αλλο ποστ ο Rainer Barbi ειναι βαρια αρρωστος.

Δε μιλαω εκει για τον Bjarne Nielsen. Μιλαω για τον Steffen Nielsen, ιδιοκτητη του DanishPipeShop στην πλατεια Δημαρχειου στην Κοπενχαγη. Ο κυριος Νιλσεν ειχε το μαγαζι απο το 1969 και ηταν απο τις μορφες του χωρου. Η μεγαλυτερη ποικιλια καπνων στην Κοπενχαγη και παντα καμμια 300αρια καινουριες πιπες στα racks. Φανταζομαι οτι καποιοι απο το φορουμ θα εχουν ψωνισει εκει.
Back to top
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 1:02 am    Post subject: Reply with quote

Steffen Nielsen, Owner

http://www.danishpipeshop.com/about-us.htm
Ναι εχει ξανα αναφερθει το εν λογω μαγαζι εδω μεσα.

Back to top
tiepolo

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 1:11 am    Post subject: Reply with quote

panospeter wrote:
Ο "παππούς" διατυμπανίζει ότι το σωστό κάπνισμα πίπας γίνεται σε ίσια - άφιλτρη με καπνό virginia.

Τα χαλάμε λίγο στο άφιλτρη αλλά έχει μαζέψει πλεον πολλούς ομοϊδεάτες και αποτελλεί σειρήνα για hardcore καπνίσματα

Εγω σεβομενους τους μεγαλυτερους Wink συμφωνω απολυτα με τον παππου!
Ο λογος που δεν εχω κρατησει κυρτες ειναι οτι εχω χρονια ιγμοριτιδα και ετσι οι ισιες ειναι λιγο μονοδρομος. Ασε που οι αεραγωγοι τους εχουν καλυτερες πιθανοτητες να ειναι τελειοι, κι αισθητικα, κομματια σα του Becker με τα πανλεπτα shank, με ικανοποιουν απολυτα.
Για το hardcore της αφιλτρης διαφωνω. Hardcore ειναι ο αδερφος μου που καπνιζει "μπαρουτια" με 9mm!(σορρυ brother). Εγω καπνιζω Βιρτζινιες τυπου Larsen Old Belt, Shamrock, Sam's Flake που ειναι ελαφρια, τα δε βαρυτερα ειναι για το βραδυ με λιγο malt και μια καλη ταινια
Back to top
panospeter

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 1:16 am    Post subject: Reply with quote

tiepolo wrote:
Εγω σεβομενους τους μεγαλυτερους

παίζει και να είναι Laughing Laughing Laughing

Για πες μερικά μπαρούτια του Bro
Back to top
yannis_k

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 1:23 am    Post subject: Reply with quote

Καλώς ήρθες !!!!

tiepolo

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 1:45 am    Post subject: Reply with quote

panospeter wrote:
tiepolo wrote:
Εγω σεβομενους τους μεγαλυτερους

παίζει και να είναι Laughing Laughing Laughing

Για πες μερικά μπαρούτια του Bro

Το μεγαλυτερο μπαρουτι του bro ειναι ο 3 Nonner. Αυτος ειναι η οριτζιναλ συνταγη του 3 Nuns, φτιαγμενος απο τον Paul Olsen. Μιλαμε για Perique οχι αστεια. Μια φορα τον καπνισα σε μια αφιλτρη κοντη Dunhill και περιπου στο μισο μπωλ ανακαλυψα οτι αδυνατουσα να σηκωθω απο κει που καθομουνα. Αλλο χιτ ειναι ο Capstan ο καφε, ο Kong Frederick Full κλπ
Back to top
panospeter

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 3:01 am    Post subject: Reply with quote

tiepolo wrote:
ο 3 Nonner. Αυτος ειναι η οριτζιναλ συνταγη του 3 Nuns, φτιαγμενος απο τον Paul Olsen.

Είναι ? έχεις δοκιμάσει τον original ?

Σύμφωνα με το παρακάτω σχόλιο δε, υπάρχει μια σύγχυση για τις εκδόσεις του 3 Nuns και για το ποιός ήταν τελικά ο κορυφαίος Vaper:

Trademarks (TMs) are often considered a mark of assurance for consumers that they have “the real thing”. Of course this all a shell game (or maybe tin game!) for the TM owners. It’s the TM’s that have the value. The content inside the tin has been subject to change. And this is not just a recent phenomena.

It’s nice to think there was one ‘real’ Three Nuns blend but it’s a bit of a delusion or it existed so long ago that nobody remembers it. People say buy the old Bell’s Three Nuns. But which one is that? It turns out that there have been many versions of Three Nuns through history. And there were multiples in existence at almost every point in time. So an old blend may be a point of reference for us but it’s only one of the actual blends that existed under that name. We notice changes (if they are sufficiently abrupt) but we are usually unaware of how many versions exist.

For Three Nuns the list of different manufacturers/versions looks something like the following:
Early 1890’s - 1904: J & F Bell Glasgow, Scotland
1904 - 1957 (Domestic UK): Stephen Mitchell & Son, Glasgow, Scotland
1957 - late 1980’s HO & WD Wills, in Glasgow, and then Liverpool (?)
late 1980’s-current: (Domestic UK) Imperial Tobacco (the pouched chaff! no Perique in this one either) Liverpool, since 2007 Nottingham (or maybe it’s recently Mac Baren making this one! there is some question here…)
1911-1990 (Export from UK, ie the one distributed in N. America!) British American Tobacco, Liverpool, England
1990-Current (BAT Export & European market) (Orlik Assens, Denmark)

The version that most N. America’s remember as the old one was probably the one made by BAT in Liverpool. One of BAT’s roles was to make & market ITC branded tobaccos outside the domestic UK market.

I remember when the Three Nuns, St. Bruno etc changed in the early 1990’s. And now we know why it changed. BAT outsourced manufacturing of the Imperial brands (for export) to Orlik.
http://legacy.library.ucsf.edu/tid/qym25a99/pdf

It would be nice to know when Orlik replaced the Perique with fired-cured Kentucky because this may have been a reaction to the yearly variation in Perique quality. Per Jensen’s talk at the Chicago Pipe Show in 2005 touched on this for Mac Baren. But Mac Baren obviously changed their mind because they are now using the Acadian Perique blend. So Orlik’s Three Nuns may be an unfortunate artifact of a time when Euro manufacturers were moving away from using Perique.

In any case… Not only are the modern renditions not the real thing but the many of these blends old existed in multiple versions all along. It’s debatable whether any of the versions are real. So don’t get too idealistic about the past. They weren’t the real thing in living memory.

πηγή
http://glpease.com/BriarAndLeaf/?p=75#more-75
Back to top
kodikos

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 4:40 am    Post subject: Reply with quote

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στο φόρουμ ένα νέο μέλος που ξέρει να καπνίζει.
Tiepolo ξαναπές τους τι σημαίνει σωστό κάπνισμα μήπως μάθουν.
Ποιόν λέτε ρε παιδιά παππού; Τον Πάρη ή τον Σμο; Διότι εγώ είμαι πιτσιρικάς.

Πάλι καλά.

Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
pv2v

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 5:57 am    Post subject: Reply with quote

Καλως ηρθες καλη παραμονη να εχεις.
Back to top
SMOKETSES

PostPosted: Mon Mar 07, 2011 6:57 am    Post subject: Reply with quote

Καλώς όρισες ΤΥΧΕΡΕ
και καλή παραμονή

http://smoketses.blogspot.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Καλώς ήρθατε! All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum