| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Memphis

Joined: 30 Jul 2010 Posts: 3074 Location: Ανδρός, Νάξος, Κως, Αμοργός, Σαλαμίνα, Ν.Μάκρη, Κολωνός.
|
Posted: Mon Mar 07, 2011 12:20 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ηρθες στην παρέα μας & καλή διαμονή να έχεις! ...  _________________ Κώστας.
Charles Bukowski (1920-1994)
If you spend all your time trying,
then all you're doing is trying.
So don't try. Just do! |
|
| Back to top |
|
 |
liaos
|
Posted: Mon Mar 07, 2011 12:23 pm Post subject: |
|
|
Καλώς τον !
Θα διαψεύσω γιά τα "μπαρούτια", μιά χαρά καπνοί είναι
Οι μόνοι που δεν έχω καταφέρει είναι οι Irish flake και 3P του Peterson και το purple cow του C&D.
Εντάξει, καλή η νικοτίνη, αλλά να μην το παρα
@panospeter: Καλά τα λέει ο Pease, αλλά μένω στο γεγονός ότι ο 3 nuns, έχει perique. To tin όταν το έβγαζε η Imperial Tobacco είχε. Τώρα που το βγάζει η Orlik, δεν έχει. Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος καπνός που κατέστρεψε αυτή η εταιρία. Να μην θυμηθώ τi έκανε στον Early morning pipe
Ας είναι, θα τα συζητήσουμε σε άλλο topic.
Γιάννης |
|
| Back to top |
|
 |
tso-giannis

|
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Mon Mar 07, 2011 3:06 pm Post subject: |
|
|
| tiepolo wrote: |
Ο λογος που δεν εχω κρατησει κυρτες ειναι οτι εχω χρονια ιγμοριτιδα και ετσι οι ισιες ειναι λιγο μονοδρομος. |
Σου ερχεται με τις κυρτες καπνος στην μυτη ενω με τις ισιες παει πιο μακρια και δεν σε ενοχλει? _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
papadopp

|
Posted: Mon Mar 07, 2011 3:33 pm Post subject: |
|
|
 |
|
| Back to top |
|
 |
tiepolo
|
Posted: Mon Mar 07, 2011 4:44 pm Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στο φόρουμ ένα νέο μέλος που ξέρει να καπνίζει.
Tiepolo ξαναπές τους τι σημαίνει σωστό κάπνισμα μήπως μάθουν.
Ποιόν λέτε ρε παιδιά παππού; Τον Πάρη ή τον Σμο; Διότι εγώ είμαι πιτσιρικάς. |
Καλως σε βρηκα. Ετσι, να ερχονται σε παλαντζο τα πραγματα! Το κομμα μας, το περιφημο Β.Ι.Α. να κερδιζει ψηφους! |
|
| Back to top |
|
 |
tiepolo
|
Posted: Mon Mar 07, 2011 4:47 pm Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: | | tiepolo wrote: |
Ο λογος που δεν εχω κρατησει κυρτες ειναι οτι εχω χρονια ιγμοριτιδα και ετσι οι ισιες ειναι λιγο μονοδρομος. |
Σου ερχεται με τις κυρτες καπνος στην μυτη ενω με τις ισιες παει πιο μακρια και δεν σε ενοχλει? |
Ναι ακριβως, ειναι ενα συνηθισμενο προβλημα σ' αυτους με χρονια ιγμοριτιδα. Οταν κραταω την ισια στα δοντια ο καπνος δεν ερχεται στα ρουθουνια. |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Mon Mar 07, 2011 4:48 pm Post subject: Re: !! |
|
|
| tiepolo wrote: |
Μιλαω για τον Steffen Nielsen, ιδιοκτητη του DanishPipeShop στην πλατεια Δημαρχειου στην Κοπενχαγη. Ο κυριος Νιλσεν ειχε το μαγαζι απο το 1969 και ηταν απο τις μορφες του χωρου. Η μεγαλυτερη ποικιλια καπνων στην Κοπενχαγη και παντα καμμια 300αρια καινουριες πιπες στα racks. Φανταζομαι οτι καποιοι απο το φορουμ θα εχουν ψωνισει εκει. |
Το 1979-83 τον γνώρισα τον Stefen και το μαγαζί του, ψώνισα αρκετές φορές και κάθε φορά αισθανόμουνα σαν να είμαι σε ένα παραμυθένιο κόσμο με τους καπνούς και πίπες παντού, όμορφες αναμνήσεις .
Καλώς ήλθες.  _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
tiepolo
|
Posted: Mon Mar 07, 2011 5:01 pm Post subject: |
|
|
| panospeter wrote: | | tiepolo wrote: | | ο 3 Nonner. Αυτος ειναι η οριτζιναλ συνταγη του 3 Nuns, φτιαγμενος απο τον Paul Olsen. |
Είναι ? έχεις δοκιμάσει τον original ?
Σύμφωνα με το παρακάτω σχόλιο δε, υπάρχει μια σύγχυση για τις εκδόσεις του 3 Nuns και για το ποιός ήταν τελικά ο κορυφαίος Vaper:
http://glpease.com/BriarAndLeaf/?p=75#more-75 |
Τον εχω καπνισει τον 3 Nuns πριν το '90, αλλα δεν θυμαμαι πλεον την εντυπωση απ' αυτον. Το κουτακι της Orlik δεν το εχω αγορασει ποτε. Ο τυπος που λεω ο Mortensen ειχε στον υπολογιστη ολες τις οριτζιναλ συνταγες (Murrays, Dunhill, etc) και πρακτικα μπορουσε να φτιαξει σχεδον τα παντα εκτος αν ειχαν καποιο ειδικο συστατικο. Τα τελευταια χρονια βεβαια αυτο εφθινε, διοτι η διαθεσιμοτητα διαφορετικων καπνων επεφτε με το χρονο. Τα οριενταλ και το περικ ειναι πλεον πιο δυσκολα.
Θυμαμαι μια φορα ημασταν στον Dan Pipe στη Γερμανια με τον αδερφο μου και μας εδειξε το βαρελακι με το Perique. Το ανοιξε και ειπε, πλησιαστε σιγα σιγα μη λιποθυμισετε!
Ο 3 Nonner του Ολσεν φτιαχνεται αλα παλαια, με Βιρτζινια πρωτης διαλογης και περικ, κανονικα κομμενο σε δισκακια και ειναι απιθανος, αλλα κατσε καλα σε νικοτινη και γευση.
Για μενα ο κορυφαιος VaPer ηταν παντα ο Caledonian 499, εχω ακομη 2 κουτια στο κελλαρι. |
|
| Back to top |
|
 |
tiepolo
|
Posted: Mon Mar 07, 2011 5:17 pm Post subject: |
|
|
Τωρα καταλαβαινω οτι μπορει το 3 Nonner και το Three Nuns να προκαλουν συγχυση σαν οροι. Το Three Nuns ειναι το γνωστο σκουρο κουτι που φτιαχνει η Orlik. To 3 Nonner φτιαχνεται στο χερι στο μαγαζι του Ολσεν και πουλιεται σε κυλινδρικο κουτι των 100γρ. Ανηκει στα custom blends του Paul Olsen. Oι καπνοι ενω μοιαζουν εμφανισιακα δεν εχουν καμμια σχεση στη γευση.
Ισως ο bro να μπορει να βαλει μια φωτο και αν υπαρχει ενδιαφερον να φερω καποιο δειγμα στην Ελλαδα καποια στιγμη.
3 Νonner=Three Nuns στα Δανεζικα.
Ο in-house ορος του bro οταν ζηταει να του φερω κουτι, ειναι ελευθερη μεταφραση ελληναρα, του αγγλικου αστεισμου Three Tarts, ακαταλληλη προς δημοσιευση στο φορουμ! |
|
| Back to top |
|
 |
panospeter

|
Posted: Mon Mar 07, 2011 5:30 pm Post subject: |
|
|
| tiepolo wrote: | | και αν υπαρχει ενδιαφερον να φερω καποιο δειγμα στην Ελλαδα καποια στιγμη. |
Υπάρχει - υπάρχει. |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Mon Mar 07, 2011 8:06 pm Post subject: |
|
|
| panospeter wrote: | | tiepolo wrote: | | και αν υπαρχει ενδιαφερον να φερω καποιο δειγμα στην Ελλαδα καποια στιγμη. |
Υπάρχει - υπάρχει. |
Ακόμα δεν έφερες; Μα πως αργεί έτσι αυτό το παιδί.  _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Mon Mar 07, 2011 10:19 pm Post subject: |
|
|
Καλώς τον. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
tiepolo
|
Posted: Tue Mar 08, 2011 12:44 am Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | | panospeter wrote: | | tiepolo wrote: | | και αν υπαρχει ενδιαφερον να φερω καποιο δειγμα στην Ελλαδα καποια στιγμη. |
Υπάρχει - υπάρχει. |
Ακόμα δεν έφερες; Μα πως αργεί έτσι αυτό το παιδί.  |
Θαρθει, θαρθει, κατσε ντε να κελλαρωθει λιγο να ξεμπαρουτισαει! |
|
| Back to top |
|
 |
elias62
|
Posted: Tue Mar 08, 2011 12:53 am Post subject: |
|
|
Καλώς τον!
Μην διανοηθείς να έρθεις στα άγια χώματα μας χωρίς μία (1) ολόκληρη
κούτα από τους προαναφερθέντες καπνούς ειδάλλως οι κυρώσεις θα
είναι αυστηρές (πρόστιμο,στέρηση ιθαγένειας και απέλαση,διακοπή
του καπνίσματος κλπ.)
Και πάλι,καλώς μας ήρθες! _________________ Ignore list και βρήκα την υγειά μου |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Tue Mar 08, 2011 1:23 am Post subject: Re: Γεια σας απο την κρυα Δανια |
|
|
Καλώς μας ήρθες tiepolo!
Εγώ κόλησα λίγο στον αεραγωγό...
| tiepolo wrote: | | ...Εχω μια βιδα με την τεχνικη κατασκευης του αεραγωγου και η πειρα μου λεει οτι οταν ο αεραγωγος ειναι σωστος, δεν δημιουργουνται υγρα κατα το καπνισμα (εκτος αν φυσικα τραβας σαν ατμομηχανη). Ετσι εχουν περασει απο τα χερια μου παρα πολλα κομματια απο διαφορους κατασκευαστες και οι πιο πολλες εχουν παρει το δρομο της πωλησης στο Ebay... |
Τι βλέπεις ότι αποδίδει καλύτερα και τι κοιτάζεις στην πίπα? _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
tiepolo
|
Posted: Tue Mar 08, 2011 2:41 am Post subject: |
|
|
Ευχαριστω WTGR.
Λοιπον, αυτη ειναι μεγαλη ιστορια, θα γραψω λιγο συνοπτικα τι εχω καταλαβει. Ολα αρχισαν οταν καποια στιγμη αποφασισα να παρω μια Rainer Barbi αφιλτρη (για αισθητικους λογους). Μεχρι εκει ειχα 6αρες και 9αρες και καποιες αφιλτρες Butz καιi Peterson που ειχα δεν με ειχαν εντυπωσιασει. Μετριο τραβηγμα, υγρα στον αεραγωγο.
Τρελλαθηκα με την Barbi, αβιαστο τραβηγμα και μηδεν υγρα! Αρχισα να το συζηταω με διαφορους σε φορουμ πιπας, καλους πωλητες οπως ο Ταρεκ και με το μαστορα εδω που μου εκανε service. Με τα πολλα, ειδαμε οτι τα guidelines ηταν καπως ετσι: Το "καλο" τρυπημα του shank πρεπει να ηταν κοντα στα 4 χιλιοστα, το επιστομιο επρεπε να εφαρμοζει απολυτα στο τρυπημα του shank, το τρυπημα σε επιστομιο και πιπα να ειναι απολυτα κεντραρισμενα, η τρυπα στο εσωτερικο του μπωλ να ειναι κατα το δυνατον στο απολυτο κεντρο και το χειροτερο απ' ολα η διαμετρος του αγωγου στο εσωτερικου του επιστομιου να εχει κατα το δυνατον σταθερη διαμετρο! Εισαι ο ιδιος κατασκευαστης και καταλαβαινεις τι δουλεια συζηταμε εδω.
Ο μαστορας και φιλος μου, Leif Lucas (απο τους κατασκευαστες του Bjarne Nielsen), καταλαβε αμεσα οτι μιλαμε για την απολυτη μηχανικη και καθησε και κατασκευασε για μενα την πιπα που ειναι στο αβαταρ μου, η οποια πληρει ΟΛΕΣ αυτες τις προδιαγραφες, που ειναι πανω κατω η ντοκτρινα του Μπαρμπι και καποιων αλλων. Διαλεχτηκε ενα εξαιρετικο κομματι Ελληνικο ρεικι με flame grain και οσο δουλευε το ξυλο ολα καλα. Οταν δουλεψε το επιστομιο του εφυγε ο τακος. Βλεπεις ειχαμε πει οτι το εμβαδο του αγωγου απο ακρη σε ακρη θα ειναι περιπου 11 τετραγωνικα χιλιοστα. Ετσι, καθως στενευει προς το τιπ, επρεπε να το σκαβει αναλογικα δεξια αριστερα.
Τελος καλο ολα καλα, η πιπα εχει απιστευτο τραβηγμα, τραβαει με μηδενικη προσπαθεια και μηδεν υγρα. Εκει ειπε οτι καλα κανει ο Μπαρμπι και χρεωνει οτι χρεωνει. Κατα την πειρα μου οι κατασκευστες που φτιαχνουν τετοια κομματια ειναι Barbi, Axmacher, Cavichi, Dal Fiume, Baldi, Armellini, Spanu, Becker και πιθανως καποιοι που δεν ξερω. Η Dunhill ειναι μια περιεργη ιστορια, αλλες με καταπληκτικα τρυπηματα κι αλλες για τα να μην πω. Γι αυτο προσωπικα δεν θεωρω την ασπρη κουκιδα εγγυηση. Εχω κρατησει 2-3 καταπληκτικες κι αλλες εχουν παρει το δρομο τους. Το πιο λαμπρο παραδειγμα ειναι το ζευγαρι 75th Anniversary που ειχα στην κατοχη μου, οι οποιες καπνιζαν σαν μπουρουχες κι αφου τους καναμε οτι δυνατον στο εργαστηριο να τους στρωσουμε τους αεραγωγους, μου την εδωσε και τις πουλησα, Εγω αμα δε δω με τα ματια μου το τρυπημα σε Dunhill δε την αγγιζω.
Ελπιζω να μην κουρασα και συγγνωμη για την ορολογια μου και την περιγραφη, δεν ειμαι τεχνικος καπνοσυριγγας. |
|
| Back to top |
|
 |
tiepolo
|
Posted: Tue Mar 08, 2011 2:47 am Post subject: |
|
|
| Α, εννοειται οτι ο καπνος που γεμιζω τις πιπες μου ερχεται πρωτα στην επιθυμητη υγρασια με θρησκευτικη ευλαβεια. Διοτι βεβαια αν γεμισω κατευθειαν με φρεσκοανοιγμενο Rattrays η Gawith ολα αυτα πανε περιπατο! |
|
| Back to top |
|
 |
|