| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Demetres
|
Posted: Wed May 06, 2009 4:56 pm Post subject: Peter Heeschen |
|
|
Μερικές φωτογραφίες από πίπες του Peter Heeschen. Ελπίζω να σας αρέσουν όσο και εμένα. Είναι Δανός και το διασημότερο μοντέλο του είναι το "P". _________________ Rings of Smoke Through the Trees
"Όλα είναι ατμός" - Θρασύβουλας |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

Joined: 18 Aug 2008 Posts: 3365 Location: Νοτίως του ClanShire
|
Posted: Wed May 06, 2009 7:07 pm Post subject: |
|
|
Ωραία δουλειά ο κύριος Heeschen!
Επίσης καπνίζει πολύ ωραίο καπνό, τον briar Fox της Corlell & Diehl (Va) αν θυμάμαι καλά... _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien
Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Thu May 07, 2009 12:22 am Post subject: |
|
|
Εχει μερικά πολύ ωραία κομμάτια. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Thu May 07, 2009 7:54 am Post subject: |
|
|
| Εμένα δε με τρέλανε. Υπερβολικά σύνθετα, χωρίς προφνή λόγο, μου φάνηκαν τα σχέδια και η ανάμιξη υλικών. |
|
| Back to top |
|
 |
Angelopap

|
Posted: Thu May 07, 2009 10:40 am Post subject: |
|
|
Στο mall, έχει κάποια κομμάτια του έλληνα κατασκευαστή που ανέφερε ο smoketses σε άλλο thread και μοιάζουν αρκετά με τα εικονιζόμενα. Εμπνέεται από όμορφα θέματα ο δανός πάντως! _________________ Νιώθω να ισιώνω επικίνδυνα τώρα τελευταία...
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: απαλλοτριώνω town topic. Όσον δεν θέλετε, εδώ! |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Thu May 07, 2009 11:04 am Post subject: |
|
|
| thinAir wrote: | | Υπερβολικά σύνθετα, χωρίς προφνή λόγο, μου φάνηκαν τα σχέδια και η ανάμιξη υλικών. |
Αυτή καλή είναι?  |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

|
Posted: Thu May 07, 2009 11:12 am Post subject: |
|
|
| TheGreatDalmuti wrote: | | thinAir wrote: | | Υπερβολικά σύνθετα, χωρίς προφνή λόγο, μου φάνηκαν τα σχέδια και η ανάμιξη υλικών. |
Αυτή καλή είναι?  |
Η τρύπα του μπολ δεν είναι κεντραρισμένη!!!!! _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
J.R.R. Tolkien
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
Demetres
|
Posted: Thu May 07, 2009 6:21 pm Post subject: |
|
|
Ηλία, ρίξε μια προσεκτικότερη ματιά στο "Ρ" και στον σκύλο. Ειδικά σε αυτά το κομμάτια είναι η απλότητα με κάποια μικρά "πειράγματα" που αναδεικνύει την υψηλή αισθητική τους. Βέβαια, εγώ είμαι και κολλημένος με το "Ρ" ειδικά. _________________ Rings of Smoke Through the Trees
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Thu May 07, 2009 8:48 pm Post subject: |
|
|
| TheGreatDalmuti wrote: |
Αυτή καλή είναι? |
Υπερβολικά πολύ ξύλο έχει, αλλά ο λόγος είναι προφανής.
Για τις προηγούμενες προσπάθησα να είμαι ευγενικός μαζί τους και με το μάστορα που τις έφτιαξε.  |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Thu May 07, 2009 8:53 pm Post subject: |
|
|
Δημήτρη, εγώ είμαι αντισκυλικός και με τα ποκεράκια δεν έχω την καλύτερη σχέση, εκτός και πρόκειται για εξαιρετικές εκτελέσεις.
Του συγκεκριμένου το σκυλί είναι σαν υδροκέφαλο με μουστάκι ποντικοουρά και το πόκερ σαν ξερόκλαδο που μπολιάστηκε με επιστόμιο. (Μια ζωή με τον καλό λόγο στο στόμα είμαι) |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Thu May 07, 2009 9:44 pm Post subject: |
|
|
Θα συμφωνήσω με τον Ηλία. Παρ' ότι είμαι σκυλάς τα κουτάβια του δεν μου αρεσαν. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
Demetres
|
Posted: Fri May 08, 2009 2:06 am Post subject: |
|
|
Ενδιαφέρον το πόσο μπορεί να αποκλίνουν οι γνώμες. Εγώ πάντως έλεγα για το "P" και όχι για το πόκερ. _________________ Rings of Smoke Through the Trees
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Fri May 08, 2009 3:23 am Post subject: |
|
|
| TheGreatDalmuti wrote: | | thinAir wrote: | | Υπερβολικά σύνθετα, χωρίς προφνή λόγο, μου φάνηκαν τα σχέδια και η ανάμιξη υλικών. |
Αυτή καλή είναι?  |
Τα παλεύει τα κομμάτια του! και όποιος πιστός θέλει ας προσέλθει και να προσέχει τι βάζει στο στόμα του.
Θέλεις μπλόκ παλιό? Πιο παλαιό από το κομμάτι ‘stonehedge’ δεν έχω.
 _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
Demetres
|
Posted: Fri May 08, 2009 4:59 am Post subject: |
|
|
Ρε παιδιά, καλή η πλάκα, αλλά μιλάμε για τον Heeschen. Ξεφύγαμε λίγο. Τελικά μόνο σε εμένα αρέσει? Αισθάνομαι σαν συμμετέχων σε πείραμα του Asch. _________________ Rings of Smoke Through the Trees
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

|
Posted: Fri May 08, 2009 6:12 am Post subject: |
|
|
Μέχρι στιγμής δεν έχω δει γνωστό κατασκευαστή της Δανέζικης σχολής που να μην μου αρέσει η δουλειά του (εκτός ίσως από την anne julie νομίζω με μια ανεκδιήγητη πίπα-τριαντάφυλλο που είχε ανέβει στο site κάτι μήνες πριν).
Από τις πίπες του Heeschen που είναι αναρτημένες στο post πιο πολύ μου αρέσει αυτή κάτω από το ναυτίλο, μολονότι δεν είναι δικό του σχέδιο... _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
J.R.R. Tolkien
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Fri May 08, 2009 7:39 am Post subject: |
|
|
Εμένα δεν μου πηγαίνει η δανέζικη σχολή γενικότερα. Έχει κάτι το παραφορτωμένο, που δεν μου ταιριάζει.
Για τις συγκεκριμένες P, δεν μου αρέσει η αναλογία όγκων μπολ προς shank και ο τρόπος που έφτιαξε τη σέλα στο επιστόμιο. Δεν ξέρω αν θα τους ταίριαζε συμμετρική, στο κέντρο του επιστόμιου, εκεί που την έχει βάλει πάντως δεν μου κάθεται. |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Fri May 08, 2009 12:55 pm Post subject: |
|
|
Γενικα ουτε εμενα μου αρεσει η Δανεζικη σχολη οσο αφορα τα σχεδια. Γενικα ομως, γιατι μεμονομενα κομματια που εχω δει κατα καιρους με εχουν συγκινησει. Ενα απο αυτα ειναι και το συγκεκριμενο bulldog του Heeschen το οποιο και θεωρω προτυπο. Προτυπο μοντερνου, μαλλον μεταμοντερνου πιο σωστα, bulldog. Πολυ καλα σχεδιασμενο και κατασκευασμενο, ο ορισμος αυτου που ονομαζεται virgin. Το ειχα βρει απο παλια χωρις να ξερω ποιος το εχει φτιαξει και το χαζευω τα 4 τελευταια χρονια μεχρι που ο Δημητρης μου εδιξε την δουλεια του Heeschen και το μυστηριο λυθηκε.
Αυτο που εχω παρατηρησει παντως ειναι οτι οι περισσοτεροι Δανοι ειναι οι καλυτεροι μαστορες σε θεματα τεχνικης και επεξεργασιας του ρεικιου, υστερουν ομως στην κομψοτητα, ε! ειναι Βορειοι.
Θα ηταν σωστο καποιος να σβησει τις φωτογραφιες του Marbela και του Dalmuti γιατι το μονο που κανουνε ειναι να χαλανε την παρουσιαση, και δεν της αξιζει θα ελεγα. Ας εχουμε ομορφες περιποιημενες παρουσιασεις. |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Fri May 08, 2009 1:15 pm Post subject: |
|
|
Chris, σε ποιο bulldog αναφαίρεσαι; Το θάψιμο πήγαινε στο κόκκινο κάτω. Το ανοιχτόχρωμο έχει ένα κάτι, και νομίζω ότι το σχέδιο είναι ίδιο. Το χρώμα και η γωνία λήψης κάνει διαφορά. Γιαυτό νομίζω ότι αν φανεί από το πλάι και αυτό θα πάσχει στη σχέση μεγέθους μπολ, εύρους χαραγής και shank.
Και για να ολοκληρώσω το θάψιμο, η καμπύλη του ναυτίλου είναι άλλ' αν' άλλα. Έχει χάσει το θέμα ολοκληρωτικά. |
|
| Back to top |
|
 |
|