|
pipeclub.gr Hellenic Pipe Smokers Forum
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
musicpipe

|
Posted: Sun Mar 18, 2012 11:18 pm Post subject: J.D.pipes |
|
|
Εδώ κι ένα χρόνο η αγάπη μου και το πάθος μου για την καπνοσύριγγα, με οδήγησαν στα μονοπάτια της κατασκευής της.Πολλές ώρες διαβάσματος έρευνας, και κυρίως εργασίας, παρέα με τρυπάνια ,λίμες ,γυαλόχαρτα και ρείκια ,έδωσαν το αποτέλεσμα που θα δείτε.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ και δημόσια, στον πολύ καλό φίλο και εξαίρετο κατασκευαστή Κώστα Γκουρβελο ,για την πολύτιμη υποστήριξη και βοήθεια σε όλα τα επίπεδα.
Κάθε σχόλιο σας ,θα είναι τιμή για μένα και βοήθεια για να προχωρήσω.
Γιάννης Δαφνής. |
|
Back to top |
|
 |
musicpipe

|
Posted: Sun Mar 18, 2012 11:22 pm Post subject: J.D.pipes |
|
|
Συνέχεια... |
|
Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Sun Mar 18, 2012 11:22 pm Post subject: |
|
|
Αντε μπράβο Γιάννη που ντρεπόσουνα!
Πολύ όμορφα! Πολύ! _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
Back to top |
|
 |
musicpipe

|
Posted: Sun Mar 18, 2012 11:25 pm Post subject: J.D.pipes |
|
|
Συνέχεια... |
|
Back to top |
|
 |
musicpipe

|
Posted: Sun Mar 18, 2012 11:28 pm Post subject: J.D.pipes |
|
|
και.. |
|
Back to top |
|
 |
teo5

|
Posted: Sun Mar 18, 2012 11:40 pm Post subject: |
|
|
Πολύ όμορφα νέα, όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο, ελπίζω να συνεχιστεί και με άλλα κομμάτια.
Συγχαρητήρια κ. Γιάννη, πολύ όμορφες δημιουργίες.
 |
|
Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Sun Mar 18, 2012 11:53 pm Post subject: |
|
|
Βιάστηκα και πόσταρα στη μέση του δημοσιεύματός σου.
Και για τις υπόλοιπες: μπράβο! _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
Back to top |
|
 |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6339 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
Posted: Sun Mar 18, 2012 11:55 pm Post subject: |
|
|
Εύγε φίλτατε Γιάννη! Πολύ όμορφες πίπες! Καλή συνέχεια!  _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
Δημήτρης Ποθητός
http://www.myspace.com/dimitrispothitos
http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
Back to top |
|
 |
musicpipe

|
Posted: Mon Mar 19, 2012 12:05 am Post subject: |
|
|
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας,αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι ότι λόγω μικρής γνώσης περί ''ηλεκτρονικών'',έκανα είσοδο με την όπισθεν(βλ.πρώτη φώτο),ελπίζω να μου βγεί σε καλό.  |
|
Back to top |
|
 |
nektarios

|
Posted: Mon Mar 19, 2012 12:47 am Post subject: |
|
|
Ωχ τι ήταν αυτό! Κεραμίδα ή κάτι άλλο.
Ε! δεν υπάρχει αμφιβολία,το forum κυρίες και κύριοι είναι "Μελίσσι" που αντί να παράγει Μέλι και να μεγαλώνει νέες Βασίλισσες,παράγει νέους Κατασκευαστές και νέα Ρείκια που παίρνουν μορφή-σχήμα και δίνουν έμπνευση για νέες περιπέτειες.
Ένα μεγάλο "ΜΠΡΑΒΟ" Γιάννη για την πρωτοβουλία σου,που άρχισες να επενδύεις φαντασία και μεράκι σε αυτό που αγαπάς και αγαπάμε.
Και αφού σε επευφήμησα τώρα θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω:
Μερικά μπορεί να φανούν άσχετα,αλλά έχουν την σημασία τους,χωρίς να θέλω να φανώ αφοριστικός,γιατί δεν είμαι,απλά θέλω να φανεί καλύτερα η δουλειά σου.
1.Οι φωτογραφίες σου σε επόμενα καπνοσυρίγγια που θα βάλεις, να είναι πιο δημιουργικές και εμφανίσιμες,έτσι ώστε να φαίνεται η ψυχή των δημιουργημάτων σου.
2.Οι καπνοσύριγγες να μπαίνουν στην σειρά και όχι αλλού το 1 και αλλού το 2.
3.Να γράφεις πάντα λεπτομερή χαρακτηριστικά (Μήκος,Βάθος,Διαμέτρημα,Υλικό επιστομίων,Φίλτρου-Αφιλτρες κ.λ.π) και μετά τις τεχνικές παρατηρήσεις θα προβώ στο θεμιτό:
4.Αρχίζω απο πάνω με την πρώτη που φαίνεται στις φωτό (5,6,8 ),μου αρέσει το εξωτερικό γυαλισμένο rounding που έχεις κάνει πάνω στο τελείωμα του μπόλ και πάνω στο Rim,μου αρέσει το ελαφρό rustic με το χρώμα που διάλεξες,μου αρέσουν τα σκαλοπάτια του επιστομίου.Δεν μου
αρέσει το εσωτερικό κοίλο του μπόλ,το Heel-Foot του μπόλ και το τελείωμα του επιστομίου στο bit region, πιστεύω ήθελε περισσότερη και πιό προσεγμένη δουλειά.
5.Η επόμενη στην φωτό (1,7).Για μπιλιάρδο την πήγαινες ΛιβερπουλοΚαναδέζα σου βγήκε,είναι πολύ ωραίο Lumberman,ήθελε μόνο λίγο μάζεμα το επιστόμιο στο tapering.
6.Η επόμενη στην φωτό (10).Το δουβλίνο σου ήθελε λίγο πολύ λίγο τρίψιμο στο εξωτερικό Heel-Foot του μπόλ πιό λεπτό shank και λίγο μάζεμα στο sandle του επιστομίου ή θα το προτιμούσα με ίσιο λεπτό tapered επιστόμιο.
7.Η επόμενη στην φωτό (9,3).Επειδή έχει μεγάλο επιστόμιο και φάινεται μεγάλη σε μήκος,ίσως εάν είχε το μισό δαχτυλίδι θα ήταν πιό ευφάνταστη και πιό όμορφη,τώρα χάνει λόγω μεγάλης απόστασης για το συγκεκριμένο shape.Ωραίο χρώμα-ωραίο ελαφρύ roustic.Ωραία και καλή η προσέγγιση του μπόλ,δεν σου λέω για μάζεμα στο εσωτερικό Heel,γιατί έχει την γοητεία της έτσι.
8.Η επόμενη στην φωτό (4,2).Απο shank και πάνω κούκλα-κουκλάρα και πετυχημένη,απο ένωση shank με επιστόμιο,το χαλάς εκεί,δεν φατσάρει και το άφησες στρουμπουλό με κατάληξη να μην γοητεύει την εξαίσια αυτή καπνοσύριγγα.Μείωσε το πάχος και γλύκανε τις περιφέρειες και άλλο.
9.Η επόμενη στην φωτό (16).Λιγότερο-πολύ λίγο λέπτυμα στο επιστόμιο,είναι κουκλάρα το 1/2 Bent και σε χρώμα μπόλ και σε χρώμα επιστομίου (θυμίζει L.Viprati αυτός βάζει ivory επιστόμια) και το δαχτυλίδι,εάν είναι ασημένιο,θα μπορούσες να χτυπήσεις και ένα Hallmarks επάνω.
10.Η επόμενη στην φωτό (7,11,12).Πολύ ωραίο shank-bowl,εδώ πάλι τα χαλάς στο επιστόμιο ήθελε περισσότερο μάζεμα και κόντυμα το sandle και μάζεμα το bit region με αποτέλεσμα να σου χαλάει το Lip.
11.H επόμενη στην φωτό (13,14,15).Κουκλάρα-κουκλάρα και είσαι τυχερός,γιατί απο πάνω και από κάτω φαίνεται χάρμα οφθαλμών,στα πλάγια μου τα χαλάς λίγο στο tapered του επιστομίου,ήθελε να έιναι πιό λεπτό και εκεί θα έδειχνε όλη την γοητεία της η καπνοσύριγγα.Ωραία χρώματα και ζωντανά.
Λοιπόν φίλε μου Γιάννη,δεν αρκέστηκα στο να σε συγχαρώ μόνο, αλλά σε βάζω και σε ευγενή-δημιουργικό προβληματισμό για αυτό που ξεκίνησες να κάνεις με μια ευγενή παρέμβαση ώστε να σε κάνει πιό λεπτομερειακό έτσι ώστε να χαίρεσαι εσύ,αλλά και να χαιρόμαστε και εμείς,δεν σε πιάνω απο τα μούτρα,μην υποτεθεί τέτοια σκέψη.
Σε όλο το σύνολο των δημιουργημάτων σου-ΜΠΡΑΒΟ-ΜΠΡΑΒΟ- για το νέο σου ξεκίνημα με την ταυτόχρονη εξημέρωση του ρεικιού στα χέρια σου με τέτοιο τρόπο,ώστε να το κατακτήσεις στο σύνολό του,πάνω στην κατασκευή της καπνοσύριγγας.Σε ευχαριστώ για το ταξίδι αυτό και περιμένω εναγωνίως το επόμενο.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΜΠΡΑΒΟ σου.  _________________ "ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ" ΑΙΣΧΥΛΟΣ 525 - 456 π. Χ.
http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=5906 |
|
Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Mon Mar 19, 2012 1:17 am Post subject: |
|
|
Μπραβο και εις ανωτερα σου ευχομαι! Προσεξε το θεμα παρουσιαση με τις φωτο ωστε να μην "χανει" το ολο αποτελεσμα. _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Mon Mar 19, 2012 7:43 am Post subject: |
|
|
Εύγε -Μπράβο -Συγχαρητήρια.
Θα επισημάνω το θέμα φωτογραφίες.
Και εν πολλοίς θα συμφωνήσω με τον Νεκτάριο για το λόγο και μόνο ότι
οι επόμενες θα είναι -είμαι σίγουρος- άψογες.
Η 16 και η τελευταία είναι κουκλιά. |
|
Back to top |
|
 |
musicpipe

|
Posted: Mon Mar 19, 2012 10:32 am Post subject: |
|
|
Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.Νεκτάριε σε καμία περίπτωση δεν με πιάνεις από τα μούτρα, υποδείξεις από καπνιστές με την εμπειρία σου και είναι αρκετοί εδώ μέσα,είναι αυτό ακριβώς που επιζητώ.Τώρα αναφορικά με τα ατοπήματα σε κάθε πίπα είναι γιατί δεν εχουν γίνει όλες στην μετά WTGR εποχή,είναι απολαυστικά δικές μου ασκήσεις.Η ενώσεις shank-επιστομίων ήταν πάντα το τρωτό μου,πιστεύω οτι με τα πιο σωστά εργαλεία που απέκτησα πλέον θα βελτιώσω και το σφάλμα. Επιφυλάσσομαι για το θέμα φωτογραφία, όντος δεν είναι αυτό που πρέπει,αλλά το μυαλό μου το είχα στο να δείξω τις πίπες ,παιδικές ασθένειες. |
|
Back to top |
|
 |
GIATSOS

|
Posted: Mon Mar 19, 2012 10:41 am Post subject: |
|
|
Συγχαρητήρια πολύ όμορφα κομμάτια ιδικά το j.d.pipe16. ελπίζω να δούμε και άλλα. Μπράβο Γιάννη!!!  _________________ Δεν με φοβίζει ο θάνατος άλλα' ναι τα σπουδαία
το ν' αγαπάς να μη μπορείς ν' αλλάξεις την ιδέα.
Αριστείδης Χαιρέτης (Γιαλαύτης)! |
|
Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Mon Mar 19, 2012 10:56 am Post subject: |
|
|
Πολύ καλή προσπάθεια musicpipe.
Συγχαρητήρια για τις κατασκευές σου.
Θα επιβεβαιώσω αυτό που παρατήρησε ο ΣΣ για την παρουσίαση των καπνοσυριγγίων μέσω της φωτογραφίας. _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
Back to top |
|
 |
Memphis

Joined: 30 Jul 2010 Posts: 3074 Location: Ανδρός, Νάξος, Κως, Αμοργός, Σαλαμίνα, Ν.Μάκρη, Κολωνός.
|
Posted: Mon Mar 19, 2012 5:48 pm Post subject: |
|
|
Εύγε κ.Γιάννη, με γεια στα χερια σου!
Ομολογώ ότι βλέπω μπροστά μου έναν κ.Αναστασόπουλο, Barbi, Eltang, που πολύ φοβάμαι ότι θα ανεβείς γρήγορα πολύ ψηλά με τα επιτεύγματα σου, είναι ήδη αποδεδειγμένο! ...
Όλες είναι υπέροχες κι εξαιρετικές! ...  _________________ Κώστας.
Charles Bukowski (1920-1994)
If you spend all your time trying,
then all you're doing is trying.
So don't try. Just do! |
|
Back to top |
|
 |
ArtisVentus

|
Posted: Mon Mar 19, 2012 8:27 pm Post subject: |
|
|
Συγχαρητήρια και μπράβο σου!
Άντε να γινόμαστε πολλοί, να σπρώχνει ο ένας τον άλλο!
Δεν θέλω να εστιάσω σε τεχνικές παρατηρήσεις αυτή τη στιγμή.
Θα σου πω μόνο να δουλεύεις περισσότερο τα επιστόμια.
Φαίνεται πως έχεις την αισθητική που χρειάζεται στην κατασκευή καπνοσύριγγας και με εξάσκηση σιγά σιγά θα λυθεί το χέρι και θα εκπαιδευτεί το μάτι.
Επίσης κατανοώ απόλυτα το θέμα των ελλιπών εργαλείων, έχω περάσει και εγώ δύσκολες στιγμές, μη έχοντας τα σωστά εργαλεία.
Χίλια μπράβο και συνέχισε δυναμικά! _________________ Α! φτιάχνω και καπνοσύριγγες: Νέο Site: www.kapipes.gr
http://www.anastasopoulospipes.blogspot.com/
και ζωγραφίζω: http://anastasopoulosart.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Mon Mar 19, 2012 10:32 pm Post subject: |
|
|
Προχώρα δυνατά. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|