| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Erinmore

|
Posted: Tue Nov 15, 2011 7:02 pm Post subject: |
|
|
Γιατί το liverpool δεν αξίζει προσοχής? Απλό και απέριττο!  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
nani23

Joined: 13 May 2010 Posts: 1965 Location: Pillars of Creation nebula
|
Posted: Tue Nov 15, 2011 8:05 pm Post subject: |
|
|
| Erinmore wrote: | Γιατί το liverpool δεν αξίζει προσοχής? Απλό και απέριττο!  |
Γιατι με τετοιο επιστομιο δεν παει πουθενα.... _________________ Ίσιος, άφιλτρος Vaperιστής και.....
Κατασκευαστής:
http://www.michailkyriazanos.com/ |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Tue Nov 15, 2011 8:18 pm Post subject: |
|
|
Εγώ νομίζω ότι η προσκόλληση στα κλασσικά Αγγλικά μοντέλα και η εμμονή να φτιάξουμε κάτι ίδιο, δεν έχει νόημα. Ας αγοράσουμε ένα έτοιμο που είναι και τέλειο.
Εφτιαξαν αυτά που έφτιαξαν εκείνοι, έδωσαν, καιρός να δώσουμε κι εμείς κάτι με νέα ματιά στη φόρμα.
Κι εμένα δεν μου αρέσει το επιστόμιο. Αλλά εάν μου άρεσε η πίπα σαν σύνολο, δεν με ενδιαφέρει εάν την είπε ή όχι liverpool.
Εάν θα την έλεγε "freehand canadian brandy/volcano" δεν θα είχε για μένα διαφορά. _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Tue Nov 15, 2011 8:27 pm Post subject: |
|
|
Μήπως το επιστόμιο το έφτιαξε (τόσο λεπτό και μάλλον πλατύ άρα και άσχημο)
για να κάθεται καλύτερα στο στόμα λόγω του μήκους της [η ονομασία λίγη
σημασία έχει]. |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Tue Nov 15, 2011 8:51 pm Post subject: |
|
|
Γιατί βρε παιδιά τι έχει το επιστόμιο? Πόσο κοντό και πλατύ είναι για να είναι άσχημο? _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Tue Nov 15, 2011 9:07 pm Post subject: |
|
|
Mιά χαρά είναι, δικαιολογίες βρίσκω για τις αντιρρήσεις.
[ίσως έχει απότομο φάλτσο και δείχνει άσχημα στο μάτι]. |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Tue Nov 15, 2011 9:29 pm Post subject: |
|
|
Αυτό λέω κι εγώ... Λεπτομέρειες  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
nani23

|
Posted: Tue Nov 15, 2011 9:31 pm Post subject: |
|
|
Το προβλημα δεν ειναι στο πως το λεει, αλλα ουτε στο πλατυ επιστομιο, ισα-ισα που το fishtail ειναι σωστοτατο και πολυ βολικο στο στομα το προβλημα ειναι στο προφιλ.
Οι πιπες εχουν πολυ λιγες ισιες γραμμες. αλλα αυτες πρεπει να ειναι ισιες.Μια απο αυτες(η σημαντικοτερη ισως) ειναι του επιστομιου και δεν ειναι καθολου λεπτομεριες.
Η σωστη γραμμη στο επιστομιο, εμενα μου δειχνει λεπτοδουλεια και μερακι, οι χοντροκοπιες βαρεμαρα και τσαπατσοδουλεια....
Ας δουμε σε αυτην τι γινεται...εγω αντι γαι μια γραμμη βλεπω 3.
WTGR καντε το επιστομιο μια γραμμη με το προγραμματακι σας γιατι εγω δεν μπορω για να δουμε διαφορα. _________________ Ίσιος, άφιλτρος Vaperιστής και.....
Κατασκευαστής:
|
| Back to top |
|
 |
nani23

|
Posted: Tue Nov 15, 2011 9:37 pm Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: | Εγώ νομίζω ότι η προσκόλληση στα κλασσικά Αγγλικά μοντέλα και η εμμονή να φτιάξουμε κάτι ίδιο, δεν έχει νόημα. Ας αγοράσουμε ένα έτοιμο που είναι και τέλειο.
Εφτιαξαν αυτά που έφτιαξαν εκείνοι, έδωσαν, καιρός να δώσουμε κι εμείς κάτι με νέα ματιά στη φόρμα.
|
Τα αγγλικα μοντελα ακριβως επειδη ειναι τελεια, χρειαζονται μελετη.
Για να δωσουμε και εμεις κατι πρεπει να γνωριζουμε τι προκειται να εξελιξουμε.
Δεν ειναι τυχαιο οτι ο Ilsted πριν αρχιζει να βγαζει τα ομορφοτερα bulldog που κυκλοφορουν, ειχε φτιαξει δεκαδες αλλα κλασσικα, οπως και o Knudsen με τα ποκερ και πολλοι αλλοι που πηγαν αυτες τις κλασσικες φορμες, οχι ενα, αλλα πολλα βηματα πιο περα.
Ειδικα τα Dublin και τα Billard εχουν απειρο ψωμι, για καποιον κατασκευαστη για να πειραματιστει με καμπυλες, κλισεις, μηκη, αναλογιες.[/img] _________________ Ίσιος, άφιλτρος Vaperιστής και.....
Κατασκευαστής:
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Tue Nov 15, 2011 11:02 pm Post subject: |
|
|
Εάν θέλω να πειραματιστώ και να μάθω από καμπύλες, θα πάρω και κλασσικά μοντέλα. Εάν τύχει, όχι με το ζόρι, όχι κατ' ανάγκην.
Γιατί να μην πάρω άραγε και μία εξαίσια-σύγχρονη? Λιγότερες καμπύλες έχει?
Είναι και κοντύτερα στο σύγχρονο πνεύμα. Μου αφήνει και το μυαλό μου χωρίς παροπίδες αν θέλεις.
Αλλά τι σημαίνει τελικά "κατά το κλασσικό ή το σύγχρονο"? Καλές αντιγραφές? Ο "από ψυχής" δημιουργός καλύτερα να μην ήξερε τι προϋπήρχε, ούτε σύγχονο ούτε και κλασσικό... _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Wed Nov 16, 2011 12:43 am Post subject: |
|
|
Έτσι είναι. Και όταν αρχίζεις να μαθαίνεις μουσική δεν αρχίζεις από τα κλασσικά. Ούτε άλλες τέχνες, δεν τα κοιτάς τα κλασσικά. Και οι αρχιτέκτονες, σιγά μην ξεκινήσουν με ένα απλό σπίτι. Κατευθείαν σε πολυεπίπεδο με αλληλοεμπλεκόμενους όγκους.
Το κλασσικό το δουλεύεις για να μάθες την λογική του. Και με τον καιρό αυτήν εξελίσεις. Και ξέρεις μετά τι μπορείς να αλλάξεις. Ποιά γραμμή να κόψεις. Σε ποιά γωνία να δώσεις κλίση. Αλλιώς παίρνεις ένα blowfish και βάζεις μια καμπύλη ανάποδα και νομίζεις πως κάτι έκανες. Και μετά κοιτάς ένα του Eltang και αναρωτιέσαι "μα γιατί να δίνουν τόσα λεφτά για αυτόν, ένα σύνολο καμπύλες το δικό του ένα σύνολο καμπύλες το δικό μου" _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Wed Nov 16, 2011 12:47 am Post subject: |
|
|
| TheGreatDalmuti wrote: | | Αλλιώς παίρνεις ένα blowfish και βάζεις μια καμπύλη ανάποδα και νομίζεις πως κάτι έκανες. Και μετά κοιτάς ένα του Eltang και αναρωτιέσαι "μα γιατί να δίνουν τόσα λεφτά για αυτόν, ένα σύνολο καμπύλες το δικό του ένα σύνολο καμπύλες το δικό μου" |
Μηπως του αλλου ειναι κανονικα για 400 και του ενος για 20 αλλα δινεται 400 ευρω?  _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Wed Nov 16, 2011 12:59 am Post subject: |
|
|
Μα αυτό είναι το θέμα: το ότι "εξελίσσεις" που χρησιμοποίησες, σημαίνει ότι ήδη έχεις πάρει κάποιο δρόμο. Οτι είσαι μέσα "στο σύστημα" ήδη. Βρίσκεσαι από την αντιγραφή και πέρα. Δεν στέκεσαι πρωτογενώς. Τόχασες το παιχνίδι.
Ανάλογα ποιό παιχνίδι σε ενδιαφέρει βέβαια... _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Wed Nov 16, 2011 1:07 am Post subject: |
|
|
Βρε ναι αλλά πρέπει να ξέρεις τι εξελίσεις. Αυτό λέω. Να το φτιάξεις το εξελιγμένο bulldog. Αλλά αλλιώς θα βγει αν ξέρεις να φτιάχνεις bulldog και αλλιώς αν πας κατευθείαν να φτιάξεις το "εξελιγμένο". Και το επιστόμιο αυτό εκεί πάνω αυτό έδειξε. Φτιάχνεις ένα επιστόμιο σαν σίγμα τελικό γιατί στο μυαλό σου δεν έχεις το πως θα φαινόταν με ένα φυσιολογικό. Το κλασσικό δεν βαφτήστικε έτσι. Είναι το πιο αποδεκτό στο μάτι συνήθως. Αλλά κανείς δεν είπε να φτιάχνουν όλοι το ίδιο ή παρόμοιο με 1 μοίρα διαφορά στην κλίση. Να κάνουν αλλαγές. Αλλά οι αλλαγές στο κουτουρού δυστυχώς φαίνονται. _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Wed Nov 16, 2011 1:18 am Post subject: |
|
|
Να βάλλουμε και μια φωτογραφία από την signature πίπα του.
 _________________ Politically incorrect.
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Wed Nov 16, 2011 8:35 am Post subject: |
|
|
Δεν με κατάλαβες καθόλου. Και δεν μιλάω για μένα πιά.
Δεν είναι και τόσο δελεαστικό να εξελίξεις, όσο είναι το να ΑΡΧΙΣΕΙΣ εσύ. Από την αρχή. Από αλλού. Οχι να συνεχίσεις σε χαραγμένο δρόμο.
Και για να γίνει αυτό, μάλλον δεν πρέπει να περάσεις από καμμιά σχολή. Θα αρκούσε καλή μελέτη της εσωτερικής αρχιτεκτονικής μιας πίπας. Τίποτα από εξωτερική εμφάνιση, παρά αισθητική γραμμών... _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Wed Nov 16, 2011 11:08 am Post subject: |
|
|
Έ? Ούτε εγώ μίλαγα για σένα, ούτε για τον Baff. Γενικότητες ήταν, συγνώμη αν με το δεύτερο πρόσωπο φάνηκε να λέω κάτι άλλο.
Αυτό που λες, είναι σαν να πεις πως για να γράψεις μουσική αρκεί κάποιος να σου διδάξει τις νότες και να σου δώσει ένα πιάνο. Η εμπειρία του τι έχει προηγηθεί βοηθάει και δίνει ερεθίσματα.
Δεν είναι τυχαίο που οι ζωγράφοι θα διδαχθούν ιστορία της τέχνης. _________________ Politically incorrect.
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Wed Nov 16, 2011 12:16 pm Post subject: |
|
|
 _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
|