| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
thinAir

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 12:56 am Post subject: Alexander - Ποιότητα ξύλου |
|
|
Εδώ νομίζω ότι βρίσκεται το ζουμί της υπόθεσης. Το ξύλο δείχνει βαρύ και συμπαγές όταν το πρωτοπιάσεις. Εγώ, τουλάχιστον, το περίμενα πιο ελαφρύ. ’Οσο όμως εξετάζω τις διάφορες λεπτομέρειες, τόσο κλείνω στο να συμπεράνω ότι είναι αυτό το ξύλο που δίνει στις Alexander την ιδιαίτερη χάρη τους. Πρέπει να είναι από τα πιο κορυφαία ρείκια που υπάρχουν.
Last edited by thinAir on Wed Jun 11, 2008 5:02 am; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 12:59 am Post subject: |
|
|
Εδώ θα πω ναι. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 8:50 am Post subject: Re: Ποιότητα ξύλου |
|
|
| thinAir wrote: | | Εδώ νομίζω ότι βρίσκεται το ζουμί της υπόθεσης. Το ξύλο δείχνει βαρύ και συμπαγές όταν το πρωτοπιάσεις. Εγώ, τουλάχιστον, το περίμενα πιο ελαφρύ. ’Οσο όμως εξετάζω τις διάφορες λεπτομέρειες, τόσο κλείνω στο να συμπεράνω ότι είναι αυτό το ξύλο που δίνει στις Alexander την ιδιαίτερη χάρη τους. Πρέπει να είναι από τα πιο κορυφαία ρείκια που υπάρχουν. |
Αααααα, μπαίνεις σιγά σιγά στο σωστό δρόμο.Τώρα τα λες καλά, γιατί στο άλλο post με μπέρδεψες.Τελικά θα γράψετε όλοι οι άλλοι τόσο καλά λόγια, που μάλλον δεν θα χρειαστεί να γράψω εγώ τίποτα.
Και για να θυμηθούμε και λίγο την αοιδό Έφη Σαρρή:
Δοξάστε τον,Δοξάστε τον στα χέρια σας σηκώστε τον (τον Alexander) |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 9:34 am Post subject: |
|
|
| Κοίτα, η θέση μου δεν είναι σαφώς υπέρ τους το έχω ξαναπεί. Θα μου άρεσε να καταλήξουμε ότι είναι κορυφαίες, για τους σωστούς λόγους, όμως. Να ξέρει ο καθένας τι να περιμένει. Διαφορετικά δημιουργούνται απογοητεύσεις (όπως η μικρή δική μου). Γιαυτό παίρνω τη θέση του δικηγόρου του διαβόλου και άρχισα την σειρά των ποστ, ώστε βήμα βήμα να τις αναλύσουμε. |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 9:39 am Post subject: |
|
|
| Σε γουστάρω dm14 γιατί με τις γνώσεις σου αποκαθιστάς την τάξη.Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί γνώστες τόσων πολλών λεπτομερειών πάνω στις ποιότητες των καπνοσυρίγγων. |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 9:40 am Post subject: |
|
|
| dm14 wrote: | Κι εγω που αστειευομαι εχω στην κατοχη μου 2 και συντομα προκειται να γινουν 5, αλλα μη υγροστατικες απο αποψη.
Απλα κι εγω προβληματιζομαι και το συζηταω. |
Μπέρδεμα, η απάντησή μου ήταν για τον SMOKETSES. Από την άλλη και εγώ ονειρεύομαι μια καλοφτιαγμένη 9mm από τον alexander. |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 9:45 am Post subject: |
|
|
Πρόταση, δεν ξέρω αν είναι εφικτή:
Να μου θέσετε αρκετά ερωτήματα ή σε pm ή σε post και λόγω της σχέσεως μου με τον κ.Ζαβό να του κάνω μία μίνι συνέντευξη την οποία θα αναρτήσω σαν post.Γιατί να ασχοληθεί αυτός με forum και ερωτοαπαντήσεις το βλέπω πολύ μα πάρα πολύ χλωμό. |
|
| Back to top |
|
 |
Iordanis

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 10:16 am Post subject: |
|
|
| thinAir wrote: | | Μπέρδεμα, η απάντησή μου ήταν για τον SMOKETSES. Από την άλλη και εγώ ονειρεύομαι μια καλοφτιαγμένη 9mm από τον alexander. |
Εδώ να βάλετε και μένα μέσα! Μια 9mm απο τον Alexander θα με ενδιέφερε ΠΟΛΥ! |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 11:55 am Post subject: |
|
|
| SMOKETSES wrote: | Πρόταση, δεν ξέρω αν είναι εφικτή:
Να μου θέσετε αρκετά ερωτήματα ή σε pm ή σε post και λόγω της σχέσεως μου με τον κ.Ζαβό να του κάνω μία μίνι συνέντευξη την οποία θα αναρτήσω σαν post.Γιατί να ασχοληθεί αυτός με forum και ερωτοαπαντήσεις το βλέπω πολύ μα πάρα πολύ χλωμό. |
OK, αλλά εδώ για την κουβεντούλα είμαστε. Αν μετά την κουβέντα μας μένουν απορίες θα μπορούσαμε να τις μαζέψουμε ή ακόμα και να απαντώνται μία μία, έστω και αραιά και ο προβληματισμός να συνεχίζεται. Μην ξεχνάμε, ότι μιλώντας για τεχνικά θέματα, ακόμα και αν έχουμε εργαστηρικές μετρήσεις πάλι σηκώνουν συζήτηση και ανάλυση. Άλλο είναι το "μου φαίνεται ότι ο καπνός κρυώνει", άλλο το θεωρητικά ο καπνός θα έπρεπε να κρυώνει, και άλλο το μέτρησα με αυτό τον τρόπο και βρήκα το καπνό να έχει κρυώσει κατά 10 βαθμούς, ενώ στις άλλες πίπες κρυώνει κατά 7. |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 12:44 pm Post subject: |
|
|
| dm14 wrote: | | Υπαρχουν μεγαλοι κατασκευαστες πιπας που πιστευουν επι λεξει οτι "οσο καλη/κακη κι αν ειναι μια πιπα, αυτο που τελικα μετραει ειναι ο καπνος που βαζεις μεσα της" Baldo Baldi. |
Νομίζω ότι καπνός και πίπα είναι σχεδόν ανεξάρτητες παράμετροι. Αν είχα στην διάθεσή μου μόνο μία πίπα, μάλλον την ίδια γνώμη θα σχημάτιζα για τους καπνούς που δοκιμάζω. Και σαφώς, δεν θα επέλεγα με τίποτα την απολύτως κορυφαία πίπα αν έπρεπε να περιοριστώ σε καπνό που θεωρώ μπουρούχα. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι συνδυασμοί πίπας / καπνού που ταιριάζουν καλύτερα, αλλά είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Το αντίστροφο είναι αυτό που συζητάμε στις πίπες. Έχοντας μόνο έναν καπνό, ποιά(ές) πίπα(ες) θα διαλέγαμε. |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 12:51 pm Post subject: |
|
|
| dm14 wrote: |
Ειναι κατ'αρχην γενικα παραδεκτο ατι το καλο ρεικι δεν ειναι βαρυ ,αλλα "παναλαφρο". |
Έτσι έχω διαβάσει, αλλά με τις (λίγες) πίπες που έχω δοκιμάσει δεν οδηγούμαι σε αυτό το συμπέρασμα. Αυτές που μου αρέσουν καλύτερα είναι πιο βαριές, με σφιχτά νερά. Μάλιστα μία "πανάλαφρη" είναι απογοητευτική. Ίσως έχει να κάνει με την τεχνική κατασκευής της. Είναι DrBravo, οι όχι και τόσο καλές Butz-Choquin. |
|
| Back to top |
|
 |
akanthos BANNED

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 12:55 pm Post subject: |
|
|
Ο Ζαβός υποστηρίζει οτι συμαντικό ρόλο παίζουν τα "νερα" του ρεικιού,όταν είναι κάθετα μειώνουν τη θερμοκρασία του μπώλ! _________________ οι μούτσοι που μαμ...σαμε γίναν καπεταναίοι (Λαικό γνωμικό) καταγραμμένο από τον Ιω. Γρυπάρη |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Fri Jan 18, 2008 1:27 pm Post subject: |
|
|
| Ε, ναι. Πώς μου ήρθε ο Bravo ???? |
|
| Back to top |
|
 |
goku BANNED
|
Posted: Mon Jan 28, 2008 8:47 pm Post subject: |
|
|
απο τον καφε : Ρ _________________ να χουμε να γκρεμιζουμε ! |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Mon Jan 28, 2008 11:24 pm Post subject: |
|
|
Διεγράφη υπ' εμού.
Σαλάς Αντώνιος (salan) _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…!
Last edited by salan on Mon Aug 25, 2008 4:55 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
dm14
|
Posted: Mon Jan 28, 2008 11:46 pm Post subject: |
|
|
.. _________________ "Wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning!"
Last edited by dm14 on Mon Oct 20, 2008 11:02 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Tue Jan 29, 2008 12:06 am Post subject: |
|
|
Διεγράφη υπ' εμού.
Σαλάς Αντώνιος (salan) _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…!
Last edited by salan on Mon Aug 25, 2008 4:56 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
dm14
|
Posted: Tue Jan 29, 2008 12:06 am Post subject: |
|
|
συμφωνω απολυτα _________________ "Wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning!" |
|
| Back to top |
|
 |
|