| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
ilias_kapa

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 12:33 pm Post subject: Καλώς σας βρήκα! |
|
|
Για σας και από εμένα, καλή χρονιά και όλα τα καλά να μας έρθουν. Είμαι πολύ νέος καπνιστής πίπας, λίγο πριν τα χριστούγεννα και λίγο παλαιότερος καπνιστής (στριφτά κυρίως), περίπου 10 χρόνια. Καταρχήν ένα μπράβο για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που έχετε μαζέψει σε αυτό το χώρο. Ανακάλυψα το site αφού αγόρασα την πρώτη μου πίπα και ξεκίνησα να το κάπνισμά της και μπορώ να πω ότι ο ρόλος του ήταν καταλυτικός ώστε να μην το παρατήσω και να το απολαμβάνω όλο και περισσότερο. Ξεκίνησα λοιπόν να διευρύνω τους ορίζοντές μου και ... τα έξοδά μου και έχω φτιάξει μέχρι τώρα αυτη τη μικρή γωνίτσα στο δωμάτιό μου. (μια jean claude, δύο dr grabow, μια fischer lovat (αγνώστων λοιπών στοιχείων) και διάφορα κυρίως αρωματικά "κεριά"
http://img13.imageshack.us/img13/8186/15012010004.jpg
http://img130.imageshack.us/img130/7307/15012010007.jpg
και επειδή τις ζέσταινα πολύ πήρα ακόμη μία medico από το ebay (όπως και όλες ως τώρα εκτός από τη Jean Claude)
http://img192.imageshack.us/img192/1677/medicol.jpg
και ένα σετάκι από το ebay επίσης
http://img503.imageshack.us/img503/6785/set4a.jpg
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330391749833&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
τα δύο τελευταία τα περιμένω μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Ως εμπειρία μέχρι τώρα πρέπει να πω ότι το κάπνισμα πίπας είναι πολύ ξεχωριστή εμπειρία για εμένα. Είναι πολύ λίγο εξάρτηση και περισσότερο απόλαυση. Έκανα 25 γραμμάρια καπνό την ημέρα και πλέον καπνίζω μόνο στις εξόδους μου αλλά σε πολύ μικρότερη συχνότητα (κάνω 25 γραμ. την εβδομάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες). Από τους καπνούς που υπάρχουν στην Ελλάδα έχω καπνίσει τους Amphora (ο οποίος ήταν ο πρώτος μου και αρχικά μου άρεσε πολύ), Clan, Captain Black White και Skandinavιk Mixture (ο οποίος είναι αυτός που ξεχώρισα και αυτός που θα ξαναπάρω αν χρειαστεί)
Για τους άλλους δεν μπορώ να πω κάτι ακόμη. Δεν τους έχω δοκιμάσει αρκετά ακόμη αλλά ψάχνοντας κάποιο καπνό για το γραφείο (δουλεύω βασικά βράδυ, από το μέσο της βάρδιας και μετά μένουμε 2-3 άτομα μέχρι και τις 11 οπότε καπνίζουμε, αλλά ήθελα κάποιον με όχι πολύ έντονο άρωμα (μου αρέσουν οι αρωματικοί σαν νεός ποου είμαι) ωστέ να μην ενοχλώ τους παρόντες και κυρίως να μην μυρίζει το πρωί) πήρα τελικά ένα βάζο με τον Sir Walter Raleigh, ο οποίος έχει ενδιαφέρον άρωμα (κυρίως φρούτων και βανίλιας μάλλον),απλός, εύκολος, αρκετή νικοτίνη για τα γούστα μου, καίγεται όμορφα, και κυρίως ο καπνός στην ατμόσφαιρα φαίνεται να μην είναι πολύ πυκνός και η μυρωδιά του αφήνει το χώρο γρήγορα. Τον πήρα μαζί με κάποια άλλα λεγόμενα drug store blends (Paladin, mixture79) και ήταν το μόνο που μπόρεσα να καπνίσω ευχάριστα. Τα άλλα δύο μοιάζουν με φτηνές κολώνιες, με γλυκάνισο ίσως το πρώτο και με cherry το δεύτερο (κολώνια με γλυκάνισο??? anyway)
Αυτά από εμένα. Και πάλι μπράβο για αυτό που έχετε δημιουργήσει εδώ! |
|
| Back to top |
|
 |
ilias_kapa

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 12:35 pm Post subject: |
|
|
δυστυχώς δεν μπόρεσα να εμφανίσω οπότε τις άφησα σαν links  |
|
| Back to top |
|
 |
gioupi2000
|
Posted: Fri Jan 15, 2010 12:37 pm Post subject: |
|
|
ilias_kapa |
|
| Back to top |
|
 |
xwriatis

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 12:39 pm Post subject: |
|
|
Καλως ήρθες Ηλία!
Τί είναι αυτή η πίπα που δεν έχει επιστόμιο; _________________ Θέλω απεγνωσμένα ένα squat !!!
At the entrance to science, as at the entrance to hell, the demand must be made:
Qui si convien lasciare ogni sospetto
Ogni vilta convien che qui sia morta. |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

Joined: 18 Aug 2008 Posts: 3365 Location: Νοτίως του ClanShire
|
Posted: Fri Jan 15, 2010 12:44 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήρθες Ηλία!
Βλέπω και έναν Key Largo άρα δεν είσαι μόνο των αρωματικών καπνών!! _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien
Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 12:45 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήλθες. _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
ilias_kapa

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 12:50 pm Post subject: |
|
|
Ναι όντως... η πρώτη αποτυχία μου. Είναι μια medico apollo (η πρώτη που πήρα από το ebay πολύ βιαστικά), ήρθε με το επιστόμιο εντελώς φρακαρισμένο και στην προσπάθεια μου να το καθαρίσω με διάφορους ανορθόδοξους τρόπους ράγισε... Ταιριάζουν τα επιστόμια από την άφιλτρη fischer και του bulldog οπότε την καπνίζω με αυτά όταν έχω καπνίσει πολύ τις άλλες. Περιμένω πάντως και τη δεύτερη medico η οποία αναφερόταν σαν NOS (new old stock) και φαντάζομαι θα ταιρίαζει ακριβώς και σε μέγεθος (και δεν θα είναι χάλια εμφανισιακά όπως με τα ξένα) _________________ I'm Ok |
|
| Back to top |
|
 |
xwriatis

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 12:52 pm Post subject: |
|
|
Χμμμ. Θα πρέπει να την προσέχεις τώρα, γιατί με τη διαστολή μπορεί να ανοίξει τελείως. Ίσως να της βάλεις (ή να την πας να σου βάλουν) ένα δαχτυλίδι. Δεν φαίνεται καλά αλλά μοιάζει ωραία πίπα. _________________ Θέλω απεγνωσμένα ένα squat !!!
At the entrance to science, as at the entrance to hell, the demand must be made:
|
| Back to top |
|
 |
ilias_kapa

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 12:55 pm Post subject: |
|
|
| ptzavel wrote: | Καλώς ήρθες Ηλία!
Βλέπω και έναν Key Largo άρα δεν είσαι μόνο των αρωματικών καπνών!! |
Βέποντας τα σχόλια που κάνετε για τον GLP αποφάσισα να δοκιμάω κάποιον (από τις περιγραφές του synjeco διάλεξα αυτόν). Δεν τον έχω δοκιμάσει όμως ακόμη (πριν 2 ώρες ήρθε) μαζί με τον black cherry. Τελικά θα μπορούσα να τον βρω αρκετά φθηνότερα αλλά η πρώτη μου φορά ήταν... δεν ήξερα. Παρεπιπτόντως αυτά τα αγόρασα πρώτα και τα πήρα τελευταία. _________________ I'm Ok |
|
| Back to top |
|
 |
ilias_kapa

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 1:01 pm Post subject: |
|
|
| xwriatis wrote: | | Χμμμ. Θα πρέπει να την προσέχεις τώρα, γιατί με τη διαστολή μπορεί να ανοίξει τελείως. Ίσως να της βάλεις (ή να την πας να σου βάλουν) ένα δαχτυλίδι. Δεν φαίνεται καλά αλλά μοιάζει ωραία πίπα. |
ναι όντως.. και μάλλον ζεσταίνεται και λιγότερο από τις άλλες αμερικάνικες οπότε πρέπει να το δω.. _________________ I'm Ok |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 1:19 pm Post subject: |
|
|
καλως ηρθες και καλά καπνισματα
Η stratocaster τι... ; κιθαριστας;
Αν κατάλαβα καλά ψαχνεις και ένα αρωματικό με λιγο αρωμα. Απο αυτους που κυκλοφορουν εδω σου συνηστώ τον mac baren scotish mixture. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
desperado

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 1:19 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήλθες Ηλία.
Για ένα μήνα καπνιστής πίπας, τα πας μια χαρά.
Μου αρέσει και η λιτή υπογραφή σου! |
|
| Back to top |
|
 |
xwriatis

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 1:23 pm Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: |
Αν κατάλαβα καλά ψαχνεις και ένα αρωματικό με λιγο αρωμα. Απο αυτους που κυκλοφορουν εδω σου συνηστώ τον mac baren scotish mixture. |
Τάσο δεν ψάχνει κάτι το παιδί, αφού έχει τον key largo!
(Ηλία ο ΜΒ scotish είναι ο all day μου, προσοχή όμως, α ρ γ ό κάπνισμα γιατί είναι ευερέθιστος, αψύς που λέμε και στο χωριό μου) _________________ Θέλω απεγνωσμένα ένα squat !!!
|
| Back to top |
|
 |
ilias_kapa

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 1:25 pm Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | καλως ηρθες και καλά καπνισματα
Αν κατάλαβα καλά ψαχνεις και ένα αρωματικό με λιγο αρωμα. Απο αυτους που κυκλοφορουν εδω σου συνηστώ τον mac baren scotish mixture. |
Δοκίμασα τον modern mixture και νομίζω ότι είναι μια χαρά για να ξεκινήσω να καπνίζω δημόσια, στο καφέ που πάω συνήθως (πολύ διακριτικός) αλλά αρκετά ελαφρύς... Έχω διαβάσει ότι ο scotish mixture είναι λίγο πιο δυνατός. Ισχύει? Και ναι.. κιθαρίστας, αγραπώ τα les paul βεβαια περισσότερο. Τα τελευταία χρόνια όμως λόγω δουλειάς μαζί με σπουδές, διάβασμα κλπ δεν καταφέρνω να παίζω όσο συχνά θέλω...
xwriatis: το ένιωσα αυτό στην αρχή... κυρίως με το amphora και συνήθισα πλέον να καπνίζω αρκετά χαλαρά, οπότε σπάνια καίγομαι... Βέβαια καμιά φορά όταν κάνω πάνω από 4-5 μπολ πρήζονται τα χείλια μου (απίστευτο?) αλλά την επόμενη μερα I'm Ok _________________ I'm Ok
Last edited by ilias_kapa on Fri Jan 15, 2010 1:30 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 1:28 pm Post subject: |
|
|
Σπυρο ειπα για τι κυκλογορει εδω. τον απο εσενα αναφερομενο δεν τον εχω δοκιμασει. μια και το ειπες ομως, ξερεις τι θα έχεις μαζι σου στην συναντηση (αν έχεις)
επι τη ευκαριά βλεπω στην υπογραφή οτι ψαχνεις κατι σε squat. Ψαξε λίγο τα μοντελάκια του Soren _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 1:38 pm Post subject: |
|
|
| ilias_kapa wrote: | | kodikos wrote: | καλως ηρθες και καλά καπνισματα
Δοκίμασα τον modern mixture και νομίζω ότι είναι μια χαρά για να ξεκινήσω να καπνίζω δημόσια, στο καφέ που πάω συνήθως (πολύ διακριτικός) αλλά αρκετά ελαφρύς... Έχω διαβάσει ότι ο scotish mixture είναι λίγο πιο δυνατός. Ισχύει? Και ναι.. κιθαρίστας, αγραπώ τα les paul βεβαια περισσότερο. Τα τελευταία χρόνια όμως λόγω δουλειάς μαζί με σπουδές, διάβασμα κλπ δεν καταφέρνω να παίζω όσο συχνά θέλω...
xwriatis: το ένιωσα αυτό στην αρχή... κυρίως με το ampora και συνήθισα πλέον να καπνίζω αρκετά χαλαρά, οπότε σπάνια καίγομαι... Βέβαια καμιά φορά όταν κάνω πάνω από 4-5 μπολ πρήζονται τα χείλια μου (απίστευτο?) αλλά την επόμενη μερα I'm Ok |
Ηλια δεν έχω δοκιμασει τον modern για να συκγρινω. Ο scotish ειναι κι αυτος διακριτικός στο χωρο και ευχάριστος στους τρυγιρω που κάθονται κοντά. Δοκιμασμενος απο μένα σε καφέ, μπαρ, κλαμπ, κλπ.
Επισης για κανπους καταλληλους για έξοδο και διακριτικούς στο χωρο δοκιμασε μη αρωματικους οπως σκετα virginia, vaper, virginia+burley
είναι θέμα που απασχολει και μένα. Δεν μου αρέσει να ειμαι κάπου και ολος ο κοσμος να ψαχνει ποιος καπνιζει πιπα στο μαγαζί. Τους λιγους αρωματικους που καπνιζω μόνο στο σπιτι ή γραφειο.
Εδω ντραμμερ. Σαν ηχο προτιμω κι εγω τις les paul απο τις strat. εχουν προσωπικοτητα. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
ilias_kapa

|
Posted: Fri Jan 15, 2010 1:46 pm Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | | ilias_kapa wrote: | | kodikos wrote: | καλως ηρθες και καλά καπνισματα
xwriatis: το ένιωσα αυτό στην αρχή... κυρίως με το ampora και συνήθισα πλέον να καπνίζω αρκετά χαλαρά, οπότε σπάνια καίγομαι... Βέβαια καμιά φορά όταν κάνω πάνω από 4-5 μπολ πρήζονται τα χείλια μου (απίστευτο?) αλλά την επόμενη μερα I'm Ok |
Ηλια δεν έχω δοκιμασει τον modern για να συκγρινω. Ο scotish ειναι κι αυτος διακριτικός στο χωρο και ευχάριστος στους τρυγιρω που κάθονται κοντά. Δοκιμασμενος απο μένα σε καφέ, μπαρ, κλαμπ, κλπ.
Επισης για κανπους καταλληλους για έξοδο και διακριτικούς στο χωρο δοκιμασε μη αρωματικους οπως σκετα virginia, vaper, virginia+burley
είναι θέμα που απασχολει και μένα. Δεν μου αρέσει να ειμαι κάπου και ολος ο κοσμος να ψαχνει ποιος καπνιζει πιπα στο μαγαζί. Τους λιγους αρωματικους που καπνιζω μόνο στο σπιτι ή γραφειο.
Εδω ντραμμερ. Σαν ηχο προτιμω κι εγω τις les paul απο τις strat. εχουν προσωπικοτητα. |
και ο Sir Walter κυρίως burley έχει νομίζω. Ίσως γι αυτό "ξεμυρίζει" πιο γρήγορά. Να και η τελευταία les paul που πήρα το 2006
μιας που το έθεσες..
http://img46.imageshack.us/img46/573/dsc00080i.jpg _________________ I'm Ok |
|
| Back to top |
|
 |
xristos BANNED
|
Posted: Fri Jan 15, 2010 1:48 pm Post subject: |
|
|
kαλως μας ηρθες,καλη περιηγηση στο χωρο..  |