| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
desperado

|
Posted: Tue Dec 29, 2009 12:56 am Post subject: Ψιλοχάλι, αλλά τη συμπάθησα |
|
|
Πριν μερικά χρόνια είχα προμηθευτεί δύο προτρυπημένα προπλάσματα. Το ένα από αυτά φαίνεται στις φωτογραφίες και είναι τρυπημένο πολύ καλά. Ο άξονας του shank είναι κάθετος στον άξονα του μπωλ. Το άλλο ήταν θεόστραβο. Σήμερα δανείστηκα ένα Dremel και είπα να παίξω. Πήρα λοιπόν στα χέρια μου το θεόστραβο, ώστε να πειραματιστώ άνετα. Στην πορεία όμως πήρα την ιστορία στα σοβαρά και προσπάθησα να "σώσω" το καημένο το ρείκι. Στα χέρια ενός άπειρου, το project αποδείκτηκε δύσκολο. Έπρεπε να δημιουργήσω αναγκαστικά μία καμπύλη στο κάτω μέρος του shank. Αντίστοιχη γωνία όμως έπρεπε να δωθεί και στην ένωση του shank με το μπωλ στο πάνω μέρος. Μετά όμως συνειδητοποίησα οτι έπρεπε να "φάω" και λίγο από το stem.
Η δουλειά έγινε στο μπαλκόνι, μου πήρε ένα τρίωρο, γέμισα σκόνη και άρχισα να κρυώνω. Ξετρελάθηκα όμως με την μυρωδιά του ρεικιού. Αυτό ήταν το καλύτερο μέρος του έργου.
Η "πίπα" θέλει πέρασμα με γυαλόχαρτα. Όταν ήρθε η σύζυγος, αφού έκανε επιθεώρηση στο μπαλκόνι, το οποίο όμως είχα πριν καθαρίσει, πρότεινε να την κάνω ρουστίκ. Το ξυλαράκι όμως δεν έχει εμφανή σημάδια και λυπάμαι να το καταδικάσω σε rustication. Θα δούμε.
Πάω να την καθαρίσω, ώστε αύριο να την ανάψω. Ελπίζω να μην την κατατάξετε στην κατηγορία "Άσχημες πίπες". Όχι πως θα σας αδικήσω δηλαδή.  |
|
| Back to top |
|
 |
gioupi2000
|
Posted: Tue Dec 29, 2009 1:53 am Post subject: |
|
|
Προς πονοψυχους ρεικοπλαστας: Καλεεε, βαλε μια πιο μεγαλη φωτο να καταλαβουμε τι εκανες.
Ειναι συμπαθεστάτη για 1η προσπαθεια, να συνεχισεις.  |
|
| Back to top |
|
 |
desperado

|
Posted: Tue Dec 29, 2009 1:59 am Post subject: |
|
|
Θα διασυρθώ από κοντά. Γιαυτό έβαλα το πλακάκι με την κυρία να καπνίζει, να κερδίζει εκείνη τα βλέματα.
Ήδη σκέφτομαι να της "πάρω" άλλο λίγο ξυλαράκι. |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Tue Dec 29, 2009 9:14 am Post subject: |
|
|
Το έσωσες τελικά το ξυλαράκι!
Ομορφα. (Και το πλακάκι με την κυρία πολύ ωραίο)
Νάρθεις να τη γυαλίσουμε. |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Tue Dec 29, 2009 11:18 am Post subject: |
|
|
Ναι θέλει να πάρεις λίγο ξύλο ακόμα. Υπάρχει όμως ένας κίνδυνος. Αν δεν έχει βγάλει ελαττώματα μπορεί να βγάλει παραμέσα.
Και αφού δεν έχει ελαττώματα, γυάλισμα και κερί. Μην την χαλάσεις με ρουστικ. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
xristos BANNED
|
Posted: Tue Dec 29, 2009 12:10 pm Post subject: |
|
|
| ε,οχι και ψιλοχαλι.εμενα μαρεσει ,ειναι και ισια...καλη προσπαθεια για πρωτη φορα λεω σιγα σιγα να σκεφτεις και την 2η αποπειρα(καλα πιο μετα,οχι τωρα μην βαρας).ευχομαι να καπνιζει καλα! |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

Joined: 18 Aug 2008 Posts: 3365 Location: Νοτίως του ClanShire
|
Posted: Tue Dec 29, 2009 4:55 pm Post subject: |
|
|
Για πρώτη προσπάθεια μια χαρά είναι! (Άσε που έχει τη χάρη του να καπνίζεις την πίπα που ο ίδιος έφτιαξες).
Εγώ δεν νομίζω ότι θα τα κατάφερνα τόσο καλά... _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien
Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
desperado

|
Posted: Tue Dec 29, 2009 5:24 pm Post subject: |
|
|
Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Κώστα θα έρθω να την περιποιηθείς. Τάσο θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Χρήστο θα φτιάξω την άλλη, και σύντομα μάλιστα. Παναγιώτη, ναι, είναι άλλη φάση να καπνίζεις την πίπα που έχεις φτιάξει (έστω κατά το ήμισυ). Προσπάθησέ το όποτε μπορείς.  |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Tue Dec 29, 2009 7:05 pm Post subject: |
|
|
προσπάθεια καλή,μια χαρά είναι ,μήν φοβάσε .  _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Wed Dec 30, 2009 12:55 am Post subject: |
|
|
Το θέμα ρε Θοδωρή είναι ότι νοιώθεις ΕΣΥ καλά.Τώρα τι θα πουν οι κριτικοί τέχνης στα π ια σου.Σε ζηλεύω ...... Μακάρι να μπορούσα να το φτιάξω και εγώ.Εμένα μου αρέσει. _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
jiriesam_env

|
Posted: Wed Dec 30, 2009 1:26 am Post subject: |
|
|
Μπράβο ρε desperado! Μου αρέσει πολύ!
Θα ήταν ακόμα πιο ωραία, νομίζω, εάν την "έπαιρνες" λίγο περισσότερο στην πάνω μεριά του shank. Στα πλάγια του shank και να μείνει ως έχει πολύ ωραία δείχνει αλλά και λίιιιγο περισσότερο "φάγωμα" μια χαρά θα ήταν.
Ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια και πιστεύω ότι θα είναι και καλή!
Εμένα μου αρέσει περισσότερο το φόντο του προπλάσματος απο εκείνο της πίπας _________________ Smoke your pipe and be silent; there's only wind and smoke in the world.
~Irish Proverb |
|
| Back to top |
|
 |
desperado

|
Posted: Wed Dec 30, 2009 1:35 am Post subject: |
|
|
Αυτό το ying yang, θα το κάνω logo στις πίπες μου, όταν θα γίνω grand master!!!  |
|
| Back to top |
|
 |
jiriesam_env

|
Posted: Wed Dec 30, 2009 1:38 am Post subject: |
|
|
 _________________ Smoke your pipe and be silent; there's only wind and smoke in the world.
~Irish Proverb |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Wed Dec 30, 2009 2:35 pm Post subject: |
|
|
Θοδωρή,μην μασάς καί προχώρα. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
alkis
|
Posted: Wed Dec 30, 2009 5:15 pm Post subject: |
|
|
| Ψηλέ φερ'τη να τη δω γιατί δεν μπορώ να καταλάβω από τη φωτογραφία. |
|
| Back to top |
|
 |
Demetres
|
Posted: Wed Dec 30, 2009 5:46 pm Post subject: |
|
|
Θοδωρή, μπράβο για την πρώτη σου προσπάθεια. Η πίπα δεν μου αρέσει. Αλλά αν το ευχαριστήθηκες, καλά της έκανες.
Αν δεν θέλεις να φας το έξτρα ρείκι, σκέψου την εναλλακτική του να φας λίγο το shank, να στρογγυλέψεις τις αιχμές της και να της βάλεις ένα κοντό saddle επιστόμιο. Εύχομαι στις επόμενες και καλύτερες. _________________ Rings of Smoke Through the Trees
"Όλα είναι ατμός" - Θρασύβουλας |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Wed Dec 30, 2009 6:33 pm Post subject: |
|
|
Καλη αρχη Και εις ανωτερα! _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
yannis_k

|
Posted: Wed Dec 30, 2009 6:41 pm Post subject: |
|
|
Μπράβο σου Θοδωρή και οι επόμενες θα είναι ακόμα καλύτερες !!!!!! _________________ .
Ποτέ μην τα βάζεις με ένα γουρούνι. Και οι δυο θα βρωμίσετε αλλά το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί. |
|
| Back to top |
|
 |
|