| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Chris

|
Posted: Sun Apr 20, 2008 1:04 pm Post subject: Alexey Harlamov |
|
|
| Γρηγορες παραουσιασεις με φωτογραφιες μονο. Καλο ειναι να υπαρχουν και σχολια για να γινεται συζητηση. |
|
| Back to top |
|
 |
akanthos BANNED

|
Posted: Sun Apr 20, 2008 2:36 pm Post subject: |
|
|
Καλός ο χαράμοφ έχει ενα πριμιτιφ στοιχείο σε μερικά κομάτια!!! _________________ οι μούτσοι που μαμ...σαμε γίναν καπεταναίοι (Λαικό γνωμικό) καταγραμμένο από τον Ιω. Γρυπάρη |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Sun Apr 20, 2008 5:22 pm Post subject: |
|
|
| akanthos wrote: | | Καλός ο χαράμοφ έχει ενα πριμιτιφ στοιχείο σε μερικά κομάτια!!! |
Καλος ειναι.
Τι σημαινει πριμιτιφ? |
|
| Back to top |
|
 |
akanthos BANNED

|
Posted: Sun Apr 20, 2008 5:25 pm Post subject: |
|
|
πρωτόγονος (με την καλή ένοια βέβαια) _________________ οι μούτσοι που μαμ...σαμε γίναν καπεταναίοι (Λαικό γνωμικό) καταγραμμένο από τον Ιω. Γρυπάρη |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Sun Apr 20, 2008 5:48 pm Post subject: |
|
|
| akanthos wrote: | | πρωτόγονος (με την καλή ένοια βέβαια) |
...περιεγραψες με την καταλληλη λεξη αυτο που μου αρεσε στη δουλεια του και δεν μπορουσα να περιγραψω. |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Mon Apr 21, 2008 9:18 am Post subject: |
|
|
| Εμένα μου φαίνεται πως όταν τον βοηθάει το ξύλο, το σέβεται. Το κακό είναι πως όταν δεν τον βοηθάει το ξύλο, δεν έχει κάτι άλλο να τον βοηθήσει ... |
|
| Back to top |
|
 |
akanthos BANNED

|
Posted: Mon Apr 21, 2008 9:33 am Post subject: |
|
|
Εμένα πάλι μου φαίνεται ένας σκόπιμος ναιβισμός,προσπαθεί να είναι λίγο ναιφ _________________ οι μούτσοι που μαμ...σαμε γίναν καπεταναίοι (Λαικό γνωμικό) καταγραμμένο από τον Ιω. Γρυπάρη |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Mon Apr 21, 2008 9:42 am Post subject: |
|
|
Το "σκόπιμο ναϊφ" μπορεί να είναι εύκολη λύση. Εγώ βλέπω τις κυβιστικές του απόπειρες, και τις παραφορτωμένες προσπάθειες σε αιγυπτιακού ή κορινθιακού ρυθμού πίπες (σε αντιπαράθεση με το αγαπημένο σου δωρικό) . Δεν μου φαίνεται να οδηγούν πουθενά. Εξαίερεση είναι η πάνω αριστερά, όπου έχει ένα καλό ανάγλυφο, αλλά αυτό το στυλ δεν μου αρέσει έτσι και αλλιώς.
Χωρίς να είμαι απόλυτα κλασσικός, είμαι δύσκολος στο να δεχτώ εξτρεμισμούς στην πίπα που θα κρατήσω στο χέρι μου. Πάντα αυτό υπάρχει στη σκέψη μου όταν βλέπω πίπες: Θα την κράταγα ευχάριστα στο χέρι μου ή όχι; |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Mon Apr 21, 2008 11:20 am Post subject: |
|
|
Χωρίς να είμαι απόλυτα κλασσικός, είμαι δύσκολος στο να δεχτώ εξτρεμισμούς στην πίπα που θα κρατήσω στο χέρι μου. Πάντα αυτό υπάρχει στη σκέψη μου όταν βλέπω πίπες: Θα την κράταγα ευχάριστα στο χέρι μου ή όχι;[/quote]
Ναι... σιγουρα ειναι ενα θεμα αυτο. Βεβαια καθε φορα που εχω δει απο κοντα ή εχω φτιαξει μια πιο εκεντρικη πιπα το χερι μου την δεχεται με ευκολια. Απο κοντα καποια τετοια κομματια ειναι πιο ελκυστικα μου φαινεται. Βεβαια αν ηταν να ζησω με μια μονο πιπα, αυτη θα ηταν μια ισια απλη billiard σιγουρα. Η δευτερη θα ηταν παλαβομαρα! |
|
| Back to top |
|
 |
dm14
|
Posted: Mon Apr 21, 2008 10:54 pm Post subject: |
|
|
Συγγνωμη, αλλα δεν με ενθουσιαζει κανενα απο τα κατασκευασματα του κυριου. Νομιζω οτι δεν εχει αποφασισει ακομα αν ειναι μοντερνιστης ή κλασσικιστης . Επισης νομιζω οτι η τεχνικη του εχει πολυ δρομο ακομα να διανυσει μεχρι να χαρακτηριστει αποδεκτη. Και,τελος, με φρικαρε ο "κροκοδειλος". _________________ "Wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning!" |
|
| Back to top |
|
 |
Yannis
Joined: 01 Apr 2008 Posts: 230 Location: Thessaloniki / Athens
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 12:19 am Post subject: |
|
|
Τείνω να συμφωνήσω με τον dm14, προσωπικά μου αρέσουν τα μινιμαλιστικά (aka δωρικού "ρυθμού") σχέδια και εν προκειμένω με εοχλούν οι μοντερνιστικές (ή μπήπως μοντερνίζουσες?) "πινελιές.
(χωρις αυτό να σημαίνει πως το μοντερνο δεν μπορεί να είναι μινιμαλιστικό) _________________ Νήφε και μέμνησο απιστείν |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Tue Apr 22, 2008 12:55 am Post subject: |
|
|
| dm14 wrote: | | Συγγνωμη, αλλα δεν με ενθουσιαζει κανενα απο τα κατασκευασματα του κυριου. Νομιζω οτι δεν εχει αποφασισει ακομα αν ειναι μοντερνιστης ή κλασσικιστης . Επισης νομιζω οτι η τεχνικη του εχει πολυ δρομο ακομα να διανυσει μεχρι να χαρακτηριστει αποδεκτη. Και,τελος, με φρικαρε ο "κροκοδειλος". |
Ο κροκοδειλος ειναι αστα να πανε!!! Το εβαλα ετσι για να το δουμε...Η τεχνικη του σε μερικα κομματια ειναι αρκετα καλη.(πχ πανω αριστερα) |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Tue Apr 22, 2008 1:05 am Post subject: |
|
|
| Yannis wrote: | Τείνω να συμφωνήσω με τον dm14, προσωπικά μου αρέσουν τα μινιμαλιστικά (aka δωρικού "ρυθμού") σχέδια και εν προκειμένω με εοχλούν οι μοντερνιστικές (ή μπήπως μοντερνίζουσες?) "πινελιές.
(χωρις αυτό να σημαίνει πως το μοντερνο δεν μπορεί να είναι μινιμαλιστικό) |
Δεν εχει σχεση ο δωρικος ρυθμος με τον μινιμαλισμο οσο αφορα την αισθητικη. Βεβαια καταλαβαινω τι θελεις να πεις και συμφωνω. Το 99% των πιπων που εχουμε ολοι μας ανηκουν στην λογικη και την αισθητικη του μοντερνου κινηματος, αν και μπορει να μην ειναι ολες μοντερνες. (η λεξη "μοντερνες" σε αυτη την προταση σημαινει συγχρονες, αυτες που συμβαδιζουν με την εποχη τους).
Ειμαι μαζι σου...τα απλα σχεδια ειναι και τα καλυτερα.(και τα πιο δυσκολα)
Ειναι πολυ καλο που γινεται συζητηση. |
|
| Back to top |
|
 |
goku BANNED
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 2:13 am Post subject: |
|
|
| dm14 wrote: | | Νομιζω οτι δεν εχει αποφασισει ακομα αν ειναι μοντερνιστης ή κλασσικιστης .. |
πρεπει να εχει μια ταμπελα δηλαδη?δεν νομιζω πως ειναι απαραιτητο να χαρακτηρηστει καποιος..δημιουργηματα ειναι και στηριζονται στην εμπνευση,δεν χρειαζεται να ειναι μεσα σε κανονες.. _________________ να χουμε να γκρεμιζουμε ! |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Tue Apr 22, 2008 3:28 am Post subject: |
|
|
| goku wrote: | | dm14 wrote: | | Νομιζω οτι δεν εχει αποφασισει ακομα αν ειναι μοντερνιστης ή κλασσικιστης .. |
πρεπει να εχει μια ταμπελα δηλαδη?δεν νομιζω πως ειναι απαραιτητο να χαρακτηρηστει καποιος..δημιουργηματα ειναι και στηριζονται στην εμπνευση,δεν χρειαζεται να ειναι μεσα σε κανονες.. |
Οχι, δεν πρεπει να εχει ταμπελα κανεις. Ο dm μαλλον εννοει οτι υπαρχει μια συγχηση και οτι σε διαφορετικα κομματια παρουσιαζονται δυο αισθητικες. Ισχυει αυτο αλλα δεν ειναι κακο απαραιτητα. |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Tue Apr 22, 2008 3:29 am Post subject: |
|
|
| goku wrote: | | dm14 wrote: | | Νομιζω οτι δεν εχει αποφασισει ακομα αν ειναι μοντερνιστης ή κλασσικιστης .. |
πρεπει να εχει μια ταμπελα δηλαδη?δεν νομιζω πως ειναι απαραιτητο να χαρακτηρηστει καποιος..δημιουργηματα ειναι και στηριζονται στην εμπνευση,δεν χρειαζεται να ειναι μεσα σε κανονες.. |
Οχι, δεν πρεπει να εχει ταμπελα κανεις. Ο dm μαλλον εννοει οτι υπαρχει μια συγχηση και οτι σε διαφορετικα κομματια παρουσιαζονται δυο αισθητικες. Ισχυει αυτο αλλα δεν ειναι κακο απαραιτητα. |
|
| Back to top |
|
 |
dm14
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 8:17 am Post subject: |
|
|
[quote="Chris
...τα απλα σχεδια ειναι και τα καλυτερα.(και τα πιο δυσκολα)
.[/quote]
Χρηστο συμφωνω μαζι σου. Εχω διαβασει, συζητησει με κατασκευαστες και παρατηρησει σαν καταναλωτης, οτι ενα κλασσικο billiard ειναι το δυσκολοτερο σχεδιο για να κατασκευαστει σωστα. _________________ "Wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning!" |
|
| Back to top |
|
 |
Yannis
Joined: 01 Apr 2008 Posts: 230 Location: Thessaloniki / Athens
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 8:58 am Post subject: |
|
|
@Chris: ιστορικά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου για την απουσία σχέσης μεταξύ δωρικού ρυθμού και μινιμαλισμου, χαίρομαι που καταλαβαίνεις τι θέλω να πω .
Ένα περίτεχνο σχέδιο κρύβει πολύ ευκολώτερα ατέλειες ή ακόμη και απουσία έμπνευσης από ένα λιτό.
@goku: η τέχνη σίγουρα δεν είναι καλό να υπόκειται σε κανόνες, ελοχεύει ο κίνδυνος της στράτευσής της σε αυτή την περίπτωση, ταυτόχρονα όμως αν το "στυλ" ή και αυτή ακόμη η διαφορετικότητα γίνεται πολιορκητικός κριός προς την τσέπη του τελικού αποδέκτη δεν είμαι πλέον σίγουρος πως το αποτέλεσμα αποτελει δημιούργημα και όχι απλώς (εμπορικό) προϊόν. _________________ Νήφε και μέμνησο απιστείν |
|
| Back to top |
|
 |
|