| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Marbella

|
Posted: Thu Jun 16, 2011 5:41 pm Post subject: Paolo Becker |
|
|
Ιταλός κατασκευαστής. _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Thu Jun 16, 2011 5:46 pm Post subject: |
|
|
Ωχ! Βαριά πυροβολικά...
Βάλε και πιό παλιές του Νίκο. Είναι σήματα κατατεθέντα πλέον στον πιπόκοσμό μας... _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Fri Jun 17, 2011 9:59 am Post subject: |
|
|
Δεν μπορώ να καταλάβω αλλά κάτι μου την ... "δίνει" στην 4η becker.
Θετικό ή αρνητικό δεν μπορώ να προσδιορίσω  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Sun Jun 19, 2011 4:49 pm Post subject: |
|
|
Κώστα ετοιμάζω ιστορική αναδρομή .  _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Sun Jun 19, 2011 5:09 pm Post subject: |
|
|
Πολύ ωραίοι χρωματισμοί.
Παρότι σε πολλούς δεν θα αρέσουν τα chubbies (τα κοντόχοντρα) οι φόρμες... "στην κόψη". _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Sun Jun 19, 2011 10:40 pm Post subject: |
|
|
| Ξεχωριζω ανετα το bulldog εχει ωραιες "ζαρες". |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Jun 19, 2011 11:25 pm Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: |
Παρότι σε πολλούς δεν θα αρέσουν τα chubbies (τα κοντόχοντρα) οι φόρμες... "στην κόψη". |
Να τα δωσουμε στον Takis να την "φαει-ισωσει" τοτε.  _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Mon Jun 20, 2011 8:16 am Post subject: |
|
|
Προσθετω μια για το διαφορετικο στυλ που εχει ( η βαφη πλησιαζει αρκετα
του γνωστου αλλου κυριου απο πιο Βορεια) |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Mon Jun 20, 2011 10:48 am Post subject: |
|
|
Τα τελευταία του πιπάκια έχουν χαρακτήρα.
Κι εγώ ξεχωρίζω τον σκύλο _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
billiardpipe

|
Posted: Mon Jun 20, 2011 3:00 pm Post subject: |
|
|
| Erinmore wrote: | Τα τελευταία του πιπάκια έχουν χαρακτήρα.
Κι εγώ ξεχωρίζω τον σκύλο |
θα συμφωνησω. Φοβερα πιπονια, τα βλεπω και μου ερχεται να ριξω μεσα λιγο καπνουδακο, οριενταλουδια με βιρτζινιουλες. Ο σκυλος ομως ειναι ρισπεκτ! _________________ ...η πιπα ειναι ισια και το τσιμπουκι στραβο... |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Mon Jun 20, 2011 5:45 pm Post subject: |
|
|
Βλέποντας τον κύριο στις φωτογραφίες του :
Το στυλ του παραπέμπει [αυτόματα] σε ντελικάτα αντικείμενα. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
taki

Joined: 06 Nov 2010 Posts: 1437 Location: somewhere on Earth
|
Posted: Mon Jun 20, 2011 9:47 pm Post subject: |
|
|
Πολύ στυλάτος ο Becker. Oi πίπες του, το σχέδιο, αποτελούν τη δικιά του καθαρά σχολή και δεν μπορούν να συγκριθούν με καμμιά άλλη. Ένα mix από ιταλικό και δανέζικο σχέδιο, πάνω στα κλασικά αγγλικά πρότυπα, είναι η πίπα Paolo Becker.
H οικογένειά του, αυστριακοί εβραίοι στην καταγωγή, μετά τον πόλεμο εγκαταστάθηκαν στην Ρώμη και παρ'όλο που ο πατέρας Fritz ανήλθε σε ύψιστα αξιώματα της εβραικής συναγωγής της Ρώμης, μέχρι που αντιπροσώπευε την κοινότητά του στο Βατικανό, μαζί με το γιό του Paolo φτιάξαν ένα εργαστήριο και ξεκινήσαν την κατασκευή της πίπας την δεκαετία του 70. Τότε γνωρίστηκαν με τον Giorgio Musicò και το γιό του, μεγάλοι έμποροι και εισαγωγείς ειδών καπνιστού και μπήκαν στην αγορά σαν "Paolo Becker & Max Musicò", την οποίαν κατέκτησαν επαξίως. Αργότερα η εταιρεία τους διαλύθηκε, μα το όνομα έμεινε και σήμερα ο P.Becker σχεδιάζει και κατασκευάζει μόνος του περί τις 400 (πανάκριβες) πίπες το χρόνο, από τα καλύτερα πλατώ της Καλαυρίας, που διαλέγει ο ίδιος προσωπικά, και που κατά το μεγαλύτερο μέρος εξάγει στην Αμερική. _________________ “Your time is limited,
so don’t waste it living someone else’s life.” Steve P. Jobs
(O χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι΄αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.)
______________________________________________________________ |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Mon Jun 20, 2011 10:29 pm Post subject: |
|
|
Να συμπληρώσω ότι πάπα-μπεκερ στον πόλεμο πήγε στην Αγγλία με την ιδιότητα /μυστικόν υπηρεσιών όπου άρχισε να καπνίζει πίπα , δεν τον ικανοποίησε ,οπότε μετά τον πόλεμο βάλθηκε να φτιάξη μία πίπα να τον ικανοποίει .  _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Mon Jun 20, 2011 10:55 pm Post subject: |
|
|
 _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Mon Jun 20, 2011 11:36 pm Post subject: |
|
|
Η πρωτη απο τις 3 τελευταιες μου τα χαλαει με την παντεντα για το επιστομιο.
Η δευτερη αν και μου αρεσει ιδιαιτερα το army mount η spigot η οπως αλλοιως το λενε νομιζω εχει δυσανολογα υψηλο μπωλ
(και μια αμμοβολισια σαν σπαθιά).
Η τριτη το σωζει. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Mon Jun 20, 2011 11:43 pm Post subject: |
|
|
Αυτη με την υποδοχη μου θυμιζει τυφεκιο με την αναλογη για ξιφολογχη. _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
Memphis

Joined: 30 Jul 2010 Posts: 3074 Location: Ανδρός, Νάξος, Κως, Αμοργός, Σαλαμίνα, Ν.Μάκρη, Κολωνός.
|
Posted: Tue Jun 21, 2011 7:47 am Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: | | Αυτη με την υποδοχη μου θυμιζει τυφεκιο με την αναλογη για ξιφολογχη. |
+1
κρίμα, ''χαλάει'' την ομορφιά του ... μου αρέσει η τελευταία μόνο για την συλλογή, η προτελευταία θα ήταν ακόμα πιο όμορφη (θυμιζει Πετερσον) εάν γίνονταν λίγο ''κόψιμο'' του μπολ λίγο πιο κοντό κλπ ...  _________________ Κώστας.
Charles Bukowski (1920-1994)
If you spend all your time trying,
then all you're doing is trying.
So don't try. Just do! |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Tue Jun 21, 2011 9:02 am Post subject: |
|
|
Τὸ τελείωμα τοῦ μπόλ στήν βάσῃ [ἡ γωνία στο μπροστινὸ μέρος] μοῦ ἔχει καρφωθεῖ πολὺ ἄσχημα στο μάτι. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
|