| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
erenial

|
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Fri Jul 08, 2011 10:18 pm Post subject: |
|
|
Αυτοι οι κατασκευαστες μου αρεσουν,δεν τους βαριεμαι ποτε! Που εισαι Memphis να δεις φιλε μου Κυρτες ομορφιες!  _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Sat Jul 09, 2011 6:46 am Post subject: |
|
|
Η χαρα των κυρτων  |
|
| Back to top |
|
 |
erenial

|
Posted: Sat Jul 09, 2011 8:07 am Post subject: |
|
|
| pv2v wrote: | Η χαρα των κυρτων  |
και μερικα ακομη ομορφα αν και η πρωτη ειναι απο τα αγαπημενα μου σχεδια. |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Sat Jul 09, 2011 8:12 am Post subject: |
|
|
| Ωραιες,απλες,συμβατικες. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sat Jul 09, 2011 8:52 am Post subject: |
|
|
I LOVE YOU... MY BABY ! _________________ '
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
erenial

|
Posted: Sat Jul 09, 2011 9:07 am Post subject: |
|
|
| και αυτη εδω ειναι κουκλα. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sat Jul 09, 2011 10:44 am Post subject: |
|
|
Amore mio si prega di sposarmi - Ti amo  _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
taki

Joined: 06 Nov 2010 Posts: 1437 Location: somewhere on Earth
|
Posted: Sat Jul 09, 2011 6:23 pm Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: |
Amore mio si prega di sposarmi - Ti amo  |
Διόρθωση επί το Ιταλικώτερον: Amore mio ti prego di sposarmi.  _________________ “Your time is limited,
so don’t waste it living someone else’s life.” Steve P. Jobs
(O χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι΄αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.)
______________________________________________________________ |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Sun Jul 10, 2011 1:03 am Post subject: |
|
|
Η "DSC05123" .
Μία ωραιότατη πίπα. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Jul 10, 2011 1:05 am Post subject: |
|
|
Taki: Απο αυτοματη μεταφραση ηταν φιλτατε,δεν το πολυεψαξα.
S.A.G.A.P.O (Ρακιντζης) Να και ενα "Ελληνικοτερον".  _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Sun Jul 10, 2011 6:32 pm Post subject: |
|
|
Otello Lorenzetti, φτωχός, ημιαγράμματος βιοπαλαιστής, απ΄το Recanati, μιά κωμόπολη μεταξύ Macerata και Ancona, στη regione Marche, ξεκίνησε μόνος του το 1934 ένα μικρό εργαστήρι κατασκευής πίπας, με νοικιασμένα εργαλεία. Τις λιγοστές πίπες που έφτιαχνε, τις διέθετε μόνος του, γυρνώντας στις γύρω επαρχίες μ΄ένα ποδήλατο όπου τις έδινε παρακαταθήκη στα καπνοπωλεία. Αν και πολύ σύντομα έγινε γνωστός για την ποιότητα της δουλειάς του (και τις φθηνές του τιμές), καλύτερης από τις διάφορες βιομηχανίες, που δουλεύανε τότε με παραγωγή χιλιάδες κομμάτια, η επιστράτευση και μετά ο πόλεμος τον ανάγκασαν να κλείσει.
Ξανανοίγοντας το '45, παντρεμένος πιά, εξοπλίζεται, αλλά και φτιάχνει/επινοεί μηχανήματα μόνος του και πολύ σύντομα οι πίπες του ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα και φτάνουν μέχρι και την Αμερική, Ιαπωνία.
Σήμερα την επιχείρηση έχει αναλάβει ο μικρότερος γιός του Alessandro, με ικανή παραγωγή, μα πάντα φροντισμένη ποιότητα. Η πίπα Lorenzetti, είναι πλέον μιά ημιχειροποίητη πίπα, από ρείκι της Maremma (Toscana), κατά το πλείστον, αλλά και της Calabria. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους είναι τα απλά κλασικά κομμάτια (αλλά εμφανίζονται στους καταλόγους και αρκετές freehand), σε άριστη ποιότητα, πολύ καλή εφαρμογή και μεσο-χαμηλές τιμές.
Η Lorenzetti έχει πολλές φορές προμηθεύσει τις "Πίπα της χρονιάς ..." διαφόρων club, εδώ (Ιταλία) και στο εξωτερικό και τελευταία δέχτηκε και εκτέλεσε παραγγελία για την κανονιστική πίπα του παγκόσμιου αγώνα αργού καπνίσματος στην Αγία Πετρούπολη, σε 100 κομμάτια, αυστηροτάτων προδιαγραφών.
Το σύνολο σχεδόν των πιπών Lorenzetti είναι κατασκευασμένες για να δέχονται φίλτρα των 9χιλ. καθ΄ότι η μεγαλύτερη αγορά τους είναι η Γερμανία και οι Η.Π.Α.
Ίσως στο μέλλον και το Hellenic Pipe Smokers Forum & Club να έκανε κάποια σκέψη παραγγελίας της Επετειακής Πίπας στην Lorenzetti, όπου θα μπορούσα να βοηθήσω στην οργάνωση και εγώ.  _________________ “Your time is limited,
(O χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι΄αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.)
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Sun Jul 10, 2011 6:45 pm Post subject: |
|
|
 |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Jul 10, 2011 9:19 pm Post subject: |
|
|
Ωραιος! Τιμες μονο δεν βλεπω στο site ή κανω λαθος? _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Sun Jul 10, 2011 9:57 pm Post subject: |
|
|
Δε φαίνεται να πουλάει απ΄ευθείας στο site. Αλλά είναι και το άλλο: οι Ιταλοί δεν αγοράζουν πίπες με φίλτρα κλπ. και αυτός, ακόμα και στο Cagli, απ΄ό,τι έμαθα απ΄το FLP, μάλλον είχε παρουσιάσει καινούριες δουλειές του, όλες με φίλτρο, με αποτέλεσμα να κάνει φιάσκο!
Αν και νομίζω πως δεν χολοσκάει και πολύ γιαυτό: πουλάει στη Γερμανία και πιάνει και καλύτερες τιμές...  _________________ “Your time is limited,
|
| Back to top |
|
 |
Memphis

Joined: 30 Jul 2010 Posts: 3074 Location: Ανδρός, Νάξος, Κως, Αμοργός, Σαλαμίνα, Ν.Μάκρη, Κολωνός.
|
Posted: Sun Jul 10, 2011 10:03 pm Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: | Αυτοι οι κατασκευαστες μου αρεσουν,δεν τους βαριεμαι ποτε! Που εισαι Memphis να δεις φιλε μου Κυρτες ομορφιες!  |
Ήμουν εκτός Αθηνών, τώρα τις είδα .... πραγματικά είναι πολύ όμορφες που αγγίζουν την κορυφή των κυρτών! ...  _________________ Κώστας.
Charles Bukowski (1920-1994)
If you spend all your time trying,
then all you're doing is trying.
So don't try. Just do! |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Jul 10, 2011 11:14 pm Post subject: |
|
|
Πω πωωωωω.  _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
musicpipe

|
Posted: Mon Jul 11, 2011 9:43 am Post subject: |
|
|
| πραγματικα πολυ ομορφες πιπες για καπνισμα και οχι για ντεκορ.Αραγε υπαρχουν στην εδω αγορα,γνωριζει κανεις κατι? |
|
| Back to top |
|
 |
|