pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

CHRISTOPHER BRUNTON PIPE 2011 FreeHand
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Φωτογραφίες από πίπες
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nektarios

PostPosted: Sun Mar 18, 2012 4:56 pm    Post subject: CHRISTOPHER BRUNTON PIPE 2011 FreeHand Reply with quote

Eνας νέος pipe maker πολλά υποσχόμενος,είναι απο την Καλιφόρνια και μένει μόνιμα στην Αυστρία,είναι μηχανικός και νέος στην ηλικία.
Επιιθυμεί διακαώς να ανοίξει εργαστήριο και μαγαζί στην Ευρώπη με καπνοσύριγγες δικιάς του κατασκευής και δημιουργίας.
(Αυτό το τελευταίο να ηχήσει σαν καμπάνα για τους δικούς μας κατασκευαστές,γιατί έχουν φάει τα μουστάκια τους οι ξένοι να έρθουν στην Γηραιά Ευρώπη)

Dimensions:
Pipe length x bowl height 5 1/2" x 1 3/4"
Chamber depth x diameter 1 1/2" x 13/16" Group 4
Weight 1.6 oz. / 44 g
Mouthpiece Black vulcanite saddle

http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=5906
Back to top
View user's profile Send private message
pv2v

PostPosted: Sun Mar 18, 2012 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

Ωραίος με ιδιότυπο στυλλ.
Θα ξεχωρίσει.
Back to top
WoodTurningGR

PostPosted: Sun Mar 18, 2012 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

Δυνατός! Και το ξύλο του αυτό.

(Προσοχή ψείρισμα!
Δεν μπορώ να εξηγήσω 2-3 σημεία γιατί τα άφησε έτσι, ενώ δείχνει αλλού πολύ λεπτολόγος.
Σαν άλλος να έκανε τα τελευταία στάδια... Πίνει?)

tomaurorodo

PostPosted: Sun Mar 18, 2012 9:32 pm    Post subject: Reply with quote

Διακρίνω μία υποψία ζήλιας κύριε κατασκευαστά;;;

Πολύ ωραίο έργο, μου αρέσει αυτή η εναλλαγή μεταξύ ματιών και νερών ανά επιφάνεια.

nektarios

PostPosted: Sun Mar 18, 2012 11:24 pm    Post subject: Reply with quote

tomaurorodo wrote:

Πολύ ωραίο έργο, μου αρέσει αυτή η εναλλαγή μεταξύ ματιών και νερών ανά επιφάνεια.

Φίλε μου tomaurorodo,ασφαλώς είναι χιούμορ αυτό,γιατί δεν χρειάζεται να ζηλέψει ο Wood η άλλος κατασκευαστής του forum,γιατί και ο ίδιος-ίδιοι φτιάχνουν κοσμήματα που μπορεί ο BRUNTON να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα δικά τους έργα,γιατί επειδή δεν ξέρεις ακόμα και είναι φυσικό άλλωστε, τώρα μπαίνεις στο αντικείμενο και βλέπεις τα πράγματα με άλλο πρίσμα σε σχέση όπως τα βλέπουμε εμείς.Η εν'λόγω καπνοσύριγγα είναι πράγματι άξια επαίνων για τον σχεδιασμό, αλλά και την φαντασία που διέθεσε ο κατασκευαστής να την υλοποιήσει και με την βοήθεια φυσικά της έντονης ροής των κυματισμών και ματιών του ξύλου,φυσικά δεν το κατέστρεψε,αλλά το δούλεψε σωστά,εάν έβλεπες άλλα έργα του δεν το κολακεύουν τόσο όσο αυτό,τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.
Ο κατασκευαστής που έγραψε τα παραπάνω είχε προφανώς τον λόγο του,γιατί είναι ο ίδιος δημιουργός και μάλιστα με ελεγχόμενη σκέψη και με μάτι που δεν διακρίνεται απο άλλους ή εάν διακρίνεται είναι πάντα συζητήσιμο και επίσης ο εντοπισμός του ήταν σωστός στην ομορφιά που διαθέτει το ρείκι,αλλά και σε υπόλοιπα δύσκολα στοιχεία που αποτυπώθηκαν στο ευγενές αυτό ξύλο.
Τον ενόχλησε ίσως η ανομοιογένεια που υπάρχει σε ένα τόσο δύσκολο δημιούργημα στην γενική του οντότητα και όχι μόνο στα ιδανικά σημεία μιας καπνοσύριγγας που φυσικά είναι πετυχημένα και φαίνονται με την πρώτη ή δεύτερη ματιά,αλλά και στα 3 και 4 επίπεδα δημιουργίας με την συνέχεια αποριών του, που απλά δεν τις ενίσχυσε ,γιατί δεν τις δικαιολόγησε,οι παλαιότεροι το καταλαβαίνουμε αυτό και ενίοτε είτε κάνουμε σχόλια ή το αφήνουμε και κρατάμε τα δικά μας συμπεράσματα,ούτως ή άλλως γνωρίζοντας αρκετά πάνω στο χόμπι μας, ο καθένας έχει προσαρμόσει και την δική του αισθητική και κάποιες φορές μπορεί να γινόμαστε επιεικείς ή και αφοριστικοί πάνω σε ένα δημιούργημα για δεκάδες λόγους,ποτέ όμως για λόγους τέτοιου συναισθήματος όπως είναι η ζήλια,γιατί δεν υπάρχει και δεν συντρέχει λόγος περί αυτού.
Αναφέρομαι εγώ και πήρα την σκυτάλη,γιατί εγώ έκανα την ανάρτηση του κατασκευαστή και του πανέμορφου δημιουργήματος του.

Back to top
WoodTurningGR

PostPosted: Sun Mar 18, 2012 11:50 pm    Post subject: Reply with quote

Ευχαριστώ Νεκτάριε, εντάξει έχει λίγο δίκιο ο Χρήστος, δεν δικαιολόγησα.
Θα εξηγήσω τι εννοώ παρότι ξαναείπα ότι το πολυψειρίζω...

Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ δυνατό κομμάτι. Με άψογο ξύλο, δυνατό σχέδιο που αποδόθηκε όπως έπρεπε, φινίρισμα σούπερ. Υψηλών προδιαγραφών δηλαδή. Γι' αυτό και ασχολήθηκα.
Μου κάνει λοιπόν εντύπωση κατ'αρχήν το επιστόμιο στα δύο σημεία που δείχνω. Μπορούσε να δώσει απαλότερη καμπύλη και μπορούσε να ομαλοποιήσει το στένεμά του και να μην αφήσει τον δακτύλιο. Είναι ξένος με το σχήμα και φαίνεται απροσεξία.

Επίσης δεν καταλαβαίνω τις καμπύλες που φαίνονται δεξιά. Ισως εάν την έπιανα στα χέρια μου να καταλάβαινα καλύτερα το σχέδιο και να μην με ενοχλούσαν.

Κλείνοντας, νομίζω ότι κάθε κατασκευαστής θέλει να ασχολούνται με το δημιούργημά του. Οποιαδήποτε σχόλια είναι τιμή γι' αυτόν και προτιμώνται από την σιωπή, ακόμη και από ένα ασχολίαστο: "Φοβερά πολύ ωραία πίπα!". Με αυτή την έννοια ασχολήθηκα κι εγώ. Και βέβαια όχι για να τον μειώσω... Δεν μειώνονται κάτι τέτοιοι. Δεν είναι τυχαίοι!

salan

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 12:57 am    Post subject: Reply with quote

Κώστα,αυτά πού δείχνεις στο επιστόμιο είναι σωστα.
Αλλά στο στέλεχος της πίπας,μήπως έχουν μείνει αυτές οι ανομοιογένειες,επί τούτου ;

nektarios

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 1:26 am    Post subject: Reply with quote

Πολύ ωραία και αφού τα στοιχειοθέτησες και τα είδαμε και εμείς και σαφώς σε τέτοιο ξύλο δεν κάνεις τέτοιες αστοχίες όπως και στο σύνολο όπως προανέφερα (επιστόμια και τα συναφή),ο συγκεκριμένος είναι καλός pipemaker αλλά όχι στο Ζενίθ του για μένα,γιατί έχω δει και μου αρέσουν 5 καπνοσύριγγες του και άλλες 5 άνετα τις βάζω στις άσχημες.
Το θέμα για μένα όμως δεν είναι αυτός ο pipemaker,δεν καίγομαι για αυτόν,εάν την θέλω πολύ την καπνοσύριγγα την δίνω σε έναν απο εσάς και την κάνετε και χωρίς ατέλειες,γιατί εντοπίζονται πάντα τα πρωτογενή όσο δύσκολα και να είναι,δεν παίζουμε πυγμαχία που οι διαιτητές-κριτές δεν βλέπουν όλα τα χτυπήματα και μου αρέσει που εξελίσσεται "συζήτηση" και το έναυσμα το έδωσε ο χρήστος (ευχαριστώ).
Αυτό που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση και είναι απορίας άξιον είναι το ΡΕΙΚΙ αυτό καθεαυτό,το οποίο δεν είναι απο Μεσόγειο,ξέρω ότι είναι απο Αμερική και μάλιστα απο την Ανατολική μεριά και πώς το ξέρω αυτό,κάποτε μιλούσα με έναν επαγγελματία pipe restorer που μου το είχε αναφέρει και μου είχε πει ότι είναι χρυσά κομμάτια αλλά με μικρό αποθεματικό,τότε δεν έδωσα σημασία και δεν το έψαξα,μερικά χρόνια αργότερα όμως, όταν άρχισα και έβλεπα δημιουργίες και έργα διάφορων κατασκευαστών και ταίριαξε έτσι ώστε να διαβάζω και να δώ δημιούργημα για έναν ξεπεσμένο αλλά κορυφαίο pipemaker (ονόματα δε γράφω) που του έκαναν εμπάργκο όλοι οι professional restorer της Αμερικής,επειδή ήταν αφερέγγυος,αλλά ξανατονίζω κορυφαίος στην κατασκευή και με λίγα κομμάτια να κινούνται παγκοσμίως και πανάκριβα,είδα ότι αυτός χρησιμοποιούσε ρείκια απο εκεί και πώς το ανακάλυψα,διαβάζοντας την αφήγηση του restorer που την έβγαλε σαν μανιφέστο σε άλλους συναδέλφους του,εξηγούσε τον τρόπο χορήγησης και προώθησης του εν'λόγω maker και με το πρωτογενές υλικό που του εξασφάλισε απο ρείκι και απο συγκεκριμένο σημείο,όπου κόστισε πανάκριβα,γιατί ήταν απο τα εξέχοντα κομμάτια,εννοείται απο USA,
Εν'τω μεταξύ το έχω εντοπίσει και έχω συζητήσει με αρκετούς ξένους για αυτό το θέμα και φυσικά δεν δίνεται πρέπει να υπάρχει γνώση και πρόσβαση και επίσης επειδή δεν υπάρχει μεγάλη παραγωγή και βιωσιμότητα ρεικιού εκεί,ο μεγάλος όγκος απο εισαγωγή γίνεται πλέον απο Μεσόγειο για αυτό έχουν φάει τα μουστάκια και τα καπνοσυρίγγιά τους να βρούν πρωτογενές υλικό,αλλά και με τρόπο που κοστίζει φτηνά σχετικά,γιατί οι αποστάσεις και τα κόστη το καθιστούν απαγορευτικό και θέλουν πολλοί να φέρουν τις δουλειές τους στην Γηραιά Ευρώπη.
Επίσης γίνεται κάτι με τους restorer που αυτό δεν το βγάζω δημόσια,το κρατάω για τον εαυτό μου.(χεχεχεχε).Αυτά,είναι και βράδυ τώρα.

Back to top
WoodTurningGR

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 7:18 am    Post subject: Reply with quote

Δεν ήξερα ότι στην Αμερική υπάρχει ρείκι. Νόμιζα μόνο η Μεσόγειος βγάζει.
pv2v

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 8:10 am    Post subject: Reply with quote

Cr.Brunton
εδώ αναφέρεται ότι τα ρείκια του είναι απο τον Mimmo
και οι επιρεασμοί του από Matzhold,Eltang,Negoita k.a άρα κάπου
"καλλιτεχνίζει" ξεφεύγοντας από "αρμονικά στάνταρς" (θέλω να πιστεύω).
Back to top
Erinmore

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 11:12 am    Post subject: Reply with quote

Είναι μια από τις καπνοσύριγγες που απασχόλησε αρκετό από τον χρόνο μου για να αποφασίσω αν μου αρέσει ή όχι.
Τελικά αισθητικά την αποδέχομαι παρότι με ενοχλεί κάπως το ελλειματικό σχέδιο του μπωλ. Ίσως αν την έβλεπα από κοντά να αναθεωρούσα.

Σε γενικές γραμμές η μοντέρνα γραμμή που έχει δείχνει ελκυστική, με αποκορύφωμα, το ανισόπεδο χείλος του μπωλ και οι γωνίες στο στέλεχος.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής έχουμε δει και καλύτερα ξύλα.

ηλιας-5

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 11:59 am    Post subject: Reply with quote

WoodTurningGR wrote:

Και τα εμπορικά πλοία τί δουλειά κάνουν κύριε Κώστα ?

Πάρα πολλές φορτωτικές απο Ελλάδα με ρείκι ταξιδεύουν για τις ΗΠΑ.
Back to top
nektarios

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 12:15 pm    Post subject: Reply with quote

pv2v wrote:
Cr.Brunton
εδώ αναφέρεται ότι τα ρείκια του είναι απο τον Mimmo
και οι επιρεασμοί του από Matzhold,Eltang,Negoita k.a άρα κάπου
"καλλιτεχνίζει" ξεφεύγοντας από "αρμονικά στάνταρς" (θέλω να πιστεύω).

Το ξέρω αυτό Καπετάνιε και το τονίζω πιό πάνω ότι έχουν φάει τα μουστάκια τους να έρθουν εδώ και για αυτό βάζουν και του Romeo,Κορσική,Τοσκάνη,Ελλάδα κλπ.Δεν γράφω για το τι κάνουν ή πρόκειται να κάνουν,είναι κάτι που με έχει απασχολήσει καιρό και έχω αρχίσει πλέον και ψάχνω την παραγωγή ρεικιού ανά τον κόσμο,αυτό που γράφω για την Αμερική είναι αληθές,ούτε εγώ το ήξερα κατά λάθος έπεσα επάνω του και με έχει προβληματίσει πάρα πολύ,απλά δεν θέλω να επεκταθώ για συγκεκριμένους λόγους,μέχρι να καταφέρω αυτό που έχω στο μυαλό μου.
Πάντως υπάρχει,αλλά αυτό καθεαυτό δεν μας λέει τίποτα,το θέμα είναι πιο βαθύ και φυσικά αφορά περισσότερο αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το αντικείμενο και τους restorer ανά τον κόσμο.
Αυτά δεν ενδιαφέρουν ούτε του κατασκευαστές,ούτε του καπνιστές,ίσως μόνο πληροφοριακά,τα γραφόμενά μου περισσότερο ανοιχτές σκέψεις ήταν και αν φυσικά γνωρίζει κάποιος απο εσάς ή έχει πέσει σε κάτι παρόμοιο εμένα θα με βοηθούσε,γιατί τότε αλλάζουν άρδην πολλά πράγματα που δεν θέλω να αναφερθώ στην παρούσα.

Back to top
nektarios

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

ηλιας-5 wrote:
WoodTurningGR wrote:

Και τα εμπορικά πλοία τί δουλειά κάνουν κύριε Κώστα ?

Πάρα πολλές φορτωτικές απο Ελλάδα με ρείκι ταξιδεύουν για τις ΗΠΑ.

Ηλία λέμε για παραγωγή ρεικιού στην Αμερική,όχι για εξαγωγή απο Μεσογειακές χώρες,αλλά ενδοχώρια παραγωγή και μάλιστα στην Ανατολική USA.Ωραία άνοιξα νήμα μπομπάτο.
Τσακάλια του forum ψαχτείτε ,εγώ το ψάχνω επιπλέον,με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο θέμα πάρα πολύ.Εάν βρείτε αναφορές πάνω σε αυτό το θέμα,ανεβάστε το.

Back to top
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 1:20 pm    Post subject: Reply with quote

Εχω δει σε site αμερικανικης εταιριας που δειχνει να καλλιεργουν ρεικι για δικη τους παραγωγη μονο.Μαλιστα εδειχναν και ολα τα σταδια επεξεργασιας αυτου,φωτο απο το "χωραφι" και ολα τα σχετικα.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
nektarios

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 1:26 pm    Post subject: Reply with quote

Σιδ.Σταυρός wrote:
Εχω δει σε site αμερικανικης εταιριας που δειχνει να καλλιεργουν ρεικι για δικη τους παραγωγη μονο.Μαλιστα εδειχναν και ολα τα σταδια επεξεργασιας αυτου,φωτο απο το "χωραφι" και ολα τα σχετικα.

Eυχαριστώ πολύ και εάν είναι εφικτό και άλλα στοιχεία,θα με βοηθήσετε πολύ.

Back to top
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

Εχω βαλει εδω μεσα παλαιοτερα και φωτο απο το πως τις βαφουν,οικογενειακη επιχειρηση ηταν,θα το ψαξω φιλτατε.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tomaurorodo

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

nektarios wrote:
tomaurorodo wrote:

Φίλε μου tomaurorodo,ασφαλώς είναι χιούμορ αυτό,γιατί δεν χρειάζεται να ζηλέψει ο Wood η άλλος κατασκευαστής του forum,γιατί και ο ίδιος-ίδιοι φτιάχνουν κοσμήματα που μπορεί ο BRUNTON να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα δικά τους έργα,γιατί επειδή δεν ξέρεις ακόμα και είναι φυσικό άλλωστε, τώρα μπαίνεις στο αντικείμενο και βλέπεις τα πράγματα με άλλο πρίσμα σε σχέση όπως τα βλέπουμε εμείς.Η εν'λόγω καπνοσύριγγα είναι πράγματι άξια επαίνων για τον σχεδιασμό, αλλά και την φαντασία που διέθεσε ο κατασκευαστής να την υλοποιήσει και με την βοήθεια φυσικά της έντονης ροής των κυματισμών και ματιών του ξύλου,φυσικά δεν το κατέστρεψε,αλλά το δούλεψε σωστά,εάν έβλεπες άλλα έργα του δεν το κολακεύουν τόσο όσο αυτό,τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.
Ο κατασκευαστής που έγραψε τα παραπάνω είχε προφανώς τον λόγο του,γιατί είναι ο ίδιος δημιουργός και μάλιστα με ελεγχόμενη σκέψη και με μάτι που δεν διακρίνεται απο άλλους ή εάν διακρίνεται είναι πάντα συζητήσιμο και επίσης ο εντοπισμός του ήταν σωστός στην ομορφιά που διαθέτει το ρείκι,αλλά και σε υπόλοιπα δύσκολα στοιχεία που αποτυπώθηκαν στο ευγενές αυτό ξύλο.
Τον ενόχλησε ίσως η ανομοιογένεια που υπάρχει σε ένα τόσο δύσκολο δημιούργημα στην γενική του οντότητα και όχι μόνο στα ιδανικά σημεία μιας καπνοσύριγγας που φυσικά είναι πετυχημένα και φαίνονται με την πρώτη ή δεύτερη ματιά,αλλά και στα 3 και 4 επίπεδα δημιουργίας με την συνέχεια αποριών του, που απλά δεν τις ενίσχυσε ,γιατί δεν τις δικαιολόγησε,οι παλαιότεροι το καταλαβαίνουμε αυτό και ενίοτε είτε κάνουμε σχόλια ή το αφήνουμε και κρατάμε τα δικά μας συμπεράσματα,ούτως ή άλλως γνωρίζοντας αρκετά πάνω στο χόμπι μας, ο καθένας έχει προσαρμόσει και την δική του αισθητική και κάποιες φορές μπορεί να γινόμαστε επιεικείς ή και αφοριστικοί πάνω σε ένα δημιούργημα για δεκάδες λόγους,ποτέ όμως για λόγους τέτοιου συναισθήματος όπως είναι η ζήλια,γιατί δεν υπάρχει και δεν συντρέχει λόγος περί αυτού.
Αναφέρομαι εγώ και πήρα την σκυτάλη,γιατί εγώ έκανα την ανάρτηση του κατασκευαστή και του πανέμορφου δημιουργήματος του.

Φυσικά και το σχόλιο είναι καθαρά χιουμοριστικό, αν ήμουν ικανός να κρίνω από τώρα, θα ασχολούμουν με την πυρηνική φυσική.

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Φωτογραφίες από πίπες All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum