| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Erinmore

|
Posted: Wed Nov 14, 2012 1:42 pm Post subject: Barling's Make Ye Olde Wood 1372 Pre-Trans 1930's-40's |
|
|
 _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Wed Nov 14, 2012 1:43 pm Post subject: |
|
|
 _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Wed Nov 14, 2012 1:46 pm Post subject: |
|
|
| Μου χαλάς το στόκ που έχω αλλά χαλάλι της. |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Wed Nov 14, 2012 1:50 pm Post subject: |
|
|
| pv2v wrote: | | Μου χαλάς το στόκ που έχω αλλά χαλάλι της. |
Έχεις απόθεμα καπετάνιο? _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Wed Nov 14, 2012 1:53 pm Post subject: |
|
|
| Ξαναμαζεύω μετά από τις σκοτούρες που πέρασαν. |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Wed Nov 14, 2012 2:02 pm Post subject: |
|
|
| pv2v wrote: | | Ξαναμαζεύω μετά από τις σκοτούρες που πέρασαν. |
Περαστικές να είναι οι σκοτούρες και τα καπνοσυρίγγια δεν χάνονται... _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
musicpipe

|
Posted: Wed Nov 14, 2012 2:07 pm Post subject: |
|
|
Γιατί αγοράκι μου Αργύρη,γιατί?Ιχνος συμπόνιας δεν έχεις?Τα παιδακια μας λυπήσου πρέπει να πιουν γαλα  |
|
| Back to top |
|
 |
nektarios

|
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Wed Nov 14, 2012 2:13 pm Post subject: |
|
|
Να καί μία ωραiότατη πίπα.
[Xωρίς white dot]. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6344 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
Posted: Wed Nov 14, 2012 2:15 pm Post subject: |
|
|
Ομορφιά "παλαιάς κοπής"! _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
Δημήτρης Ποθητός
http://www.myspace.com/dimitrispothitos
http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Thu Nov 15, 2012 11:48 am Post subject: |
|
|
Φοβερη! Την κανω και 6mm παντως ανετα.  _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Thu Nov 15, 2012 12:36 pm Post subject: |
|
|
| musicpipe wrote: | Γιατί αγοράκι μου Αργύρη,γιατί?Ιχνος συμπόνιας δεν έχεις?Τα παιδακια μας λυπήσου πρέπει να πιουν γαλα  |
| salan wrote: | Να καί μία ωραiότατη πίπα.
[Xωρίς white dot]. |
Ναι εντάξει...  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Thu Nov 15, 2012 1:33 pm Post subject: |
|
|
Είναι σίγουρα pre trans? Τα Barling's Make και ο τετραψήφιος (να μην πω για το επιστόμιο) δεν δείχνουν πως είναι μεταγενέστερη? Τα ψιλομπερδεύω με την Barling που είναι αυτός ο Νεκτάριος όταν τον θες... _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
nektarios

|
Posted: Thu Nov 15, 2012 4:12 pm Post subject: |
|
|
Είναι pre-trans και later μαζί.
Τα 4,3,2 και με γράμμα νούμερα είναι απο το '46 (αν θυμάμαι καλά) και μετά, στο τέλος και στην αλλαγή και υποδηλώνεται με το T.V.F.
Οπου συνεχίστηκε και μετά, με τον αρχικό αριθμό να δέιχνει το group του κάθε καπνοσυριγγίου.
Kαμμιά pre δεν είχε T.V.F (Τhe Very finest) εννοούν το ξύλο,είναι στην μετάβαση, δεκαετία΄60 με αρχές '70.
Αυτές που δείχνουν με 50 μαρκαρίσματα επάνω και λένε ότι έιναι του 1800 είναι φούμες απλές.
Και για εποχή 30-40 δεν έιναι με τίποτα,ο πωλητής έχει κάνει αχταρμά την ιστορία της barling με την pipedia.
Πρώτα απο όλα το 30-40 δεν έβαζαν αριθμούς και συνεχίζω.
Με σιγουριά θα απαντήσω ότι είναι τελειωμένη το 1962-1964, έχω αρκετές απο 1962-1968 Ye Olde Wood και Guinea Grain.
Απλά υπάρχει ένας διχασμός μεταξύ των ιστορικών για αυτή την μετάβαση.
Η γνώμη μου έιναι ότι έχει σχέση με το value for money και την συλλεκτικότητα.
Η καπνοσύριγγα είναι φτιαγμένη το 1959-1960 σαν Μake,μπορεί και πιο πίσω και το επιστόμιο (μικρό saddle) με το Ye Olde Wood μπήκε μαζί με τα νούμερα και το T.V.F το 1962 και μετά.
Το Ye Olde Wood εάν ήταν μόνο του, έπρεπε να είναι τοξωτό και συναντάται σπάνια.Έπαιξαν πολύ με τις make και τις στάμπες μέσα σε μια 5ετία.Καθαρή make και εποχής '40 είναι αυτή που έχει τσιμπήσει ο Μιχάλης ( ) και την έχει ποστάρει στις καπνοσύριγγες του.
Πάρα πολλές καπνοσύριγγες είχαν αυτήν την πορεία και μετά-μαρκαρίσματα, αναλόγως της ποιότητας του ξύλου,είχαν μείνει πάρα πολλές στο ράφι,όταν πουλήθηκε η εταιρεία,γιατί δεν πρόλαβαν να βγούν στην αγορά και ούτε μπορούσαν να τις πάρουν οι απόγονοι,ήταν κομμάτι της εταιρείας πια.
Απλά οι βοηθοί-τεχνίτες-φίλοι που έμειναν στην μεταβατική περίοδο,τις πρόσεξαν κάπως ιδιαίτερα.Είναι παλιές και δυνατά κομμάτια με ιστορία πάνω τους.Κρίμα πάντως.
Τώρα το ότι υπάρχουν και κυκλοφορούν ακόμα, είναι επειδή υπάρχει το κλικομέρος και πολλές απο τις καπνοσύριγγες έφυγαν στο USA, λόγω συλλεκτικότητας,τις μάζευαν οι Αμερικάνοι με το τσουβάλι με τους dealer, την εποχή του '70 και μετά.
Και γίνεται φυσικά ανακύκλωση ανά τον κόσμο πλέον.
Ωραία καπνόσύριγγα και με αξία,αλλά όχι του 30-40 του 60 ναί.
Έχω δει και έχω καπνίσει και καλύτερες ακόμα.
Οι παλιές Βarling απο '68 και προγενέστερα,κάνουν απίθανο κάπνισμα και το επιστόμιο τους,κάθεται στα δόντια super. _________________ "ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ" ΑΙΣΧΥΛΟΣ 525 - 456 π. Χ.
http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=5906 |
|
| Back to top |
|
 |
|