| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Aster79

|
Posted: Wed Nov 06, 2013 9:35 pm Post subject: Καλησπερα σε ολους! |
|
|
Χαιρετω απαντες - εχω ηδη ανοιξει ενα θεμα στην κατηγορια νεων καπνιστων.
Ελπιζω να τα πουμε καποια στιγμη σε μια απο τις συναντησεις.
Καλα καπνισματα σε ολους!
_________________ --... Σκοπός μου είναι να κόψω το τσιγάρο αλλά..
'' Αν δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στον Παράδεισο, εγώ δεν πάω '' .(Mark Twain) -- |
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6344 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
Posted: Wed Nov 06, 2013 9:36 pm Post subject: |
|
|
Καλώς όρισες! _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
Δημήτρης Ποθητός
http://www.myspace.com/dimitrispothitos
http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
Aster79

|
Posted: Wed Nov 06, 2013 9:47 pm Post subject: |
|
|
Εχω μια πιπα molina και για καπνο αρωματικο vanilla..
Αν και εχω διαβασει ηδη αρκετα posts στο forum, αποριες πολλες - βασικα
οσο περισσοτερο διαβαζω τοσο περισσοτερες γεννιουνται,
anyway ιδωμεν.. _________________ --... Σκοπός μου είναι να κόψω το τσιγάρο αλλά..
'' Αν δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στον Παράδεισο, εγώ δεν πάω '' .(Mark Twain) -- |
|
| Back to top |
|
 |
ArtisVentus

|
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Wed Nov 06, 2013 9:51 pm Post subject: |
|
|
| Καλώσ ήρθες και καλή παραμονή. |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Wed Nov 06, 2013 10:15 pm Post subject: |
|
|
Καλώς μας ήρθες Aster79! _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Aster79

|
Posted: Wed Nov 06, 2013 10:18 pm Post subject: |
|
|
Σας ευχαριστω ολους!
Δυστυχως η πιπα ειναι μονο μια, οποτε το rotation δεν υφισταται για αρχη..
Παντως ανυπομονω να δοκιμασω και μη αρωματικους καπνους καθ'οτι καπνιστης στριφτου και δεν εχω συνηθισει τετοιες γευσεις...
Ερωτηση: αν για αρχη αφηνω την πιπα max 3 ημερες (με 2 μπωλ/ημερα) να ξεκουραζεται ειναι ok?
Καλη μας συνεχεια! _________________ --... Σκοπός μου είναι να κόψω το τσιγάρο αλλά..
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Wed Nov 06, 2013 10:40 pm Post subject: |
|
|
Καλώς όρισες.
Σχετικά με την ερώτηση σου "αν για αρχη αφηνω την πιπα max 3 ημερες (με 2 μπωλ/ημερα) να ξεκουραζεται ειναι ok?"
Πιστεύω ότι είναι ένα ικανοποιητικό διάστημα,με την προυπόθεση ότι η πίπα μένει γιά ξεκούραση καθαρισμένη. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
pra9617

|
Posted: Wed Nov 06, 2013 10:44 pm Post subject: |
|
|
Καλως ορισες _________________ Χρηστος . Ο καθενας καταλαβαινει αυτο που φαινεσαι,λιγοι καταλαβαινουν αυτο που εισαι. ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ |
|
| Back to top |
|
 |
Aster79

|
Posted: Wed Nov 06, 2013 11:00 pm Post subject: |
|
|
@Salan
αυτο εννουσα - ναι εννοειται πως θα μενει καθαρη για 3 ημερες..
Καπνισα 1 μπωλ Σαββατο - 1 Κυριακη και τωρα ξεκουραζεται..
Ανυπομονω ομως και βλεπω ηδη τεραστια διαφορα σε γευση - μυρωδια - αισθηση σε σχεση με το τσιγαρο..
Τυχεροι οσοι εχετε δοκιμασει ποικιλλια καπνων!
Εχω πολλα να πω..! _________________ --... Σκοπός μου είναι να κόψω το τσιγάρο αλλά..
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Sat Nov 09, 2013 4:23 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήλθες!  _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
sadi

|
Posted: Sat Nov 09, 2013 7:22 pm Post subject: |
|
|
Ξεκίνησα φίλε Aster όπως κι εσύ με μία πίπα ( παρεμπιμπτόντως καπνίζει ακόμα εξαιρετικά....) και ομολογώ πως ήταν αρκετά δύσκολο.
Αρκετά δύσκολο γιατί ως καπνιστής τσιγάρου, ναι μεν απολάμβανα το κάπνισμα της πιπας από την αρχή, αλλά κατέφευγα μετά σε ένα...πακετάκι αφού η ανάγκη για νικοτίνη δεν είχε ικανοποιηθεί.
Παρ' ότι εκείνη η εποχή ήταν κάπως δύσκολη,καθώς ήμουν άνεργος προτίμησα να αγοράσω "κοψοχρονιά" δύο "κακές" πίπες, με την έννοια ότι δεν άντεξαν για πολύ. Με βοήθησαν όμως να "καλύψω" χρόνο , να μειώσω έως να κόψω το τσιγάρο και τελικά να φτάσω σε έναν αριθμό καπνοσύριγγίων που μου επέτρεψε να είμαι άνετος.
Αυτή τη στιγμή καπνίζω από 16 πίπες, έχω αποσύρει και κάποιες (μεταξύ αυτών και οι 2 πρώτες "φτηνές" που εγραψα πριν)
Γιατί τα έγραψα όλα αυτά;
Πρώτα για ενθάρρυνση , για να σε "σπρώξω" να το συνεχίσεις, καθώς θα απαλλαγείς από πολλά δεινά όπως εγώ, μεταξύ των οποίων το λαχάνιασμα και ο τσιγαρόβηχας. Η έλλειψη (παντελής όμως) γεύσης του καπνού, και η δυνατότητα επιλογής μεταξύ γεύσεων και αρωμάτων. Δεν υπάρχουν στο τσιγάρο αυτά.
Κατα δεύτερον για να σου πω ότι προσωπικά πιστεύω ότι το rotation είναι σημαντικό, και σιγά σιγά (φυσικά με βάση τα οικονομικά σου κυρίως, εννοείται) θα πρέπει να το ξεκινήσεις. Πίπες που μου δίνουν εκπληκτικό και δροσερό κάπνισμα, εάν καπνιστούν την επόμενη μέρα , κυριολεκτικά με ξενερώνουν.
Εχει φυσικά να κάνει και με την πίπα και την ποιότητά της αυτό, αλλά για μένα τουλάχιστον είναι περίπου "κανόνας", ότι χρειάζεται ξεκούραση για να "αποδώσει" όπως μπορεί η πίπα.
Συγνώμη που κούρασα, και καλά καπνίσματα εύχομαι  _________________ Αν αποφασίσεις να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό και τις γυναίκες, δεν ζεις περισσότερο. Απλώς σου φαίνεται ότι διαρκεί περισσότερο.
Clement Freud, 1924-2009, Βρετανός συγγραφέας |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Sat Nov 09, 2013 7:34 pm Post subject: |
|
|
@ Aster79
Γιατί δεν δοκιμάζεις ν’ αυξήσεις το rotation καί με κάποια καλαμποκόπιπα ; _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
Aster79

|
Posted: Sun Nov 10, 2013 2:18 pm Post subject: |
|
|
Ευχαριστώ ολους για τις απαντησεις σας και γενικα διαβαζοντας στο forum μαθαινω πολλα τα οποια δεν θα μπορουσα να βρω απο καπου αλλου..
@sadi
το μονο σιγουρο ειναι οτι θα συνεχισω την προσπαθεια γιατι με το τσιγαρο οντας καπνιστης για περιπου 18 χρονια εχω αρκετα θεματα δυστυχως..
Με τις λιγες φορες που δοκιμασα καπνοσυριγγα διαπιστωνω οτι μ αρεσει περισσοτερο σαν αισθηση - μυρωδια - γευση - hobby οποτε ειναι κατι που θα συνεχιστει σιγουρα! Η μονη ενσταση ειναι οτι ειμαι λιγο ασχετος απο γεμισμα - αναμα κτλ και αντιμετωπιζω λιγα προβληματα που πιστευω οτι σιγα σιγα θα λυθουν..
Σχετικα με το rotation θα γινει εν καιρω που θα αγορασω 2 ακομα πιπες..
@salan
Δεν γνωριζω που βρισκει καποιος corn pipes και επισης ειναι σιγουρο οτι καπνιζουν ακριβως το ιδιο?
Καλημερα σε ολους!
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Sun Nov 10, 2013 2:48 pm Post subject: |
|
|
| Aster79 wrote: | @salan
Δεν γνωριζω που βρισκει καποιος corn pipes |
Σού στέλνω Πρ. Μύνημα
| Aster79 wrote: | | και επισης ειναι σιγουρο οτι καπνιζουν ακριβως το ιδιο? |
Μέσα στο forum [στην αντίστοιχη ενότητα] έχει γίνει μεγάλη συζήτηση γι αυτές τις πίπες καί μάλιστα έχουν εκθέσει τις απόψεις τους συγκαπνιστές οι οποίοι καπνίζουν σχεδόν μόνο με καλαμποκόπιπες. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
lefteris

|
Posted: Sun Nov 10, 2013 3:10 pm Post subject: |
|
|
| καλώς ήρθες! |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Sun Nov 10, 2013 5:00 pm Post subject: |
|
|
Καλωσήρθες! _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
Aster79

|
Posted: Sun Nov 10, 2013 7:59 pm Post subject: |
|
|
Καλησπερα σε ολους,
μολις τελειωσα ενα μπωλ αρκετα ευχαριστα..
Το μονο θεμα που εχω ειναι οτι τεελειωσε αρκετα γρηγορα δλδ περιπου σε 25-30 λεπτα και δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο καθως οπως διαβασα στους περισσοτερους κραταει περιπου 1hr.. H αληθεια ειναι οτι την κρατουσα σχεδον συνεχεια αναμενη...Πόσος ειναι περιπου ο ''φυσιολογικος'' χρονος αν υφισταται βεβαια κατι τετοιο..
|
| Back to top |
|
 |
|