| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Chris

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 12:00 am Post subject: Κατασκευαστικες τασεις στην ελληνικη αγορα πιπας |
|
|
| Κατασκευαστικες τασεις στην ελληνικη αγορα πιπας |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 12:05 am Post subject: |
|
|
Τι είναι αυτό;;;
Πού παραπέμπει;;; _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 12:09 am Post subject: |
|
|
Γενικη συζητηση για τις ελληνικες πιπες. Που παμε?
Φταινε οι κατασκευαστες η οι αγοραστες για το τοσο χαμηλο επιπεδο των πιπων μας?
Υπαρχει αισθητικη και κατασκευαστικη αρτιοτητα?
Μηπως το ματι μας θελει λιγο παιδεμα?
Βλεπουμε τι γινεται στην Ευρωπη και σε τι επιπεδο εχει φτασει η κατασκευη?
Εγω προσωπικα ειμαι πολυ αυστηρος με τις πιπες που βλεπω. πχ κατα την γνωμη μου το 90% των pipex και το 20% των Amadeus ειναι μονο για το τζακι. |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 12:26 am Post subject: |
|
|
Γιατι πολλες ελληνικες πιπες εχουν υγροπαγιδα?
Ποιος ανακαλυψε την υγροπαγιδα?
Γιατι τα επιστομια σε πολλες bent pipex ειναι καμπυλωμενα χαλια, τοσο χαλια που εχει δημιουργηθει γωνια?
Γιατι πολλα bit στα επιστομια των Amadeus ειναι τοσο τεραστια που αντιστοιχουν σε στομα ελεφαντα?
Γιατι εχουμε τοσο καλη σχεση με τον στοκο?
Γιατι ο Alexander θεωρει οτι φτιαχνει τις καλυτερες πιπες στο κοσμο?
Γιατι ο νεος κατασκευαστης Κωστας Γκουρβελος εχει τοσο ακριβες τιμες?
Γιατι μια Α με υγροπαγιδα του Alexander κοστιζει πχ 10 και μια Α χωρις υγροπαγιδα πχ 4?
Γιατι η Amadeus εχει σειρα Alligator ιδια με την σειρα Alligator της Savinelli?
Γιατι η Amadeus εχει σειρα Vergina ιδια με την σειρα Virginia της Savinelli?
Τι σχεση εχει η Βεργινα με την Virginia? |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 12:27 am Post subject: |
|
|
Με 40-70Ε διαθεσιμα τι πιπα να παρεις ? Και πες εκανες οικονομιες και πηρες μια που κανει 200Ε ποιος εγγυαται την απολυτη απολαυση ? _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 12:28 am Post subject: |
|
|
Γιατι το ελληνικο ρεικι ειναι πιο ακριβο στην Ελλαδα απο οτι στο εξωτερικο?
Ειμαι τρελος, μονο εγω τα βλεπω αυτα? |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 12:35 am Post subject: |
|
|
Γιατι πανω σε μερικα δακτυλιδια της υγροπαγιδας σε μια export του Alexander υπαρχει οσος στοκος υπαρχει σε 5 Stanwell των 59 euro?
Ποσο κοστιζει να πεταξει αυτο το δακτυλιδι και να βαλει αλλο? |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 12:51 am Post subject: |
|
|
Γιατι πολλες ελληνικες πιπες εχουν υγροπαγιδα?
Αφού υπαρχει αγοραστικό κοινό, τότε καλά κανουν οι κατασκευαστες.
Ποιος ανακαλυψε την υγροπαγιδα?
Πολύ παλιά εφευρεση για διαχωρισμό αεριών από ατμο.
Γιατι τα επιστομια σε πολλες bent pipex ειναι καμπυλωμενα χαλια, τοσο χαλια που εχει δημιουργηθει γωνια?
Παλιές "καλές" ελληνικές κατασκευες χαχαχα
Γιατι πολλα bit στα επιστομια των Amadeus ειναι τοσο τεραστια που αντιστοιχουν σε στομα ελεφαντα?
Υποκειμενικό. Το bit ειναι πως κάθεται στα δόντια του καθενός.
Γιατι εχουμε τοσο καλη σχεση με τον στοκο?
Αντιγραφή - Επικόλληση
Παλιές "καλές" ελληνικές κατασκευες χαχαχα
Γιατι ο Alexander θεωρει οτι φτιαχνει τις καλυτερες πιπες στο κοσμο?
Κι εγώ θεωρώ ότι είμαι ο καλύτερος στο να ψάχνώ να βρω σε τι είμαι καλύτερος.
Γιατι το ελληνικο ρεικι ειναι πιο ακριβο στην Ελλαδα απο οτι στο εξωτερικο?
Συμβαίνει και σε άλλες ελληνικές παραγωγές.
Μεγάλη οικονομοτεχνική ανάλυση.
Ειμαι τρελος, μονο εγω τα βλεπω αυτα?
Σε αυτο θέλεις απάντηση;
Στα υπολοιπα ή δεν ξέρω να απαντήσω η δεν είμαι αρμοδιος _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 12:53 am Post subject: |
|
|
Ισως γιατι πιστευει οτι τα ματια των πολλων δεν ειναι τοσο εμπειρα για να το καταλαβουν.Ισως γιατι πιστευει οτι μετα απο το διαβασμα για τα 5G του ο αλλος θα παει με κλειστα ματια να παρει.Ισως γιατι πιστευει οτι εχει περαση η ιδεα "απο το ιντερνετ ειναι τυποποιημενα το χειροποιητο ειναι το καλο".Ισως γιατι δεν θελει να παραδεχθει καποιο λαθος του. _________________ '
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 12:55 am Post subject: |
|
|
| Chris wrote: | | Γιατι το ελληνικο ρεικι ειναι πιο ακριβο στην Ελλαδα απο οτι στο εξωτερικο? |
Χωρίς να θέλω να εκτρέψω την συζήτηση:
Γιά τον ίδιο λόγο,πού ένα προϊόν κάνει στο supermarket της γειτονιάς σου 10,00 € καί στο supermarket της Φρανκφούρτης (ακριβώς το ίδιο προϊόν) κάνει μόνο 4,80€.
| Chris wrote: | | Ποσο κοστιζει να πεταξει αυτο το δακτυλιδι και να βαλει αλλο? |
Πόσο κοστίζει,ν' αλλάξεις νοοτροπία;;; _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
desperado

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 1:07 am Post subject: |
|
|
| Chris wrote: | Γιατι η Amadeus εχει σειρα Alligator ιδια με την σειρα Alligator της Savinelli?
|
Ρητορικό το ερώτημα: Μήπως επειδή οι σειρές αυτές της περίφημης Savinelli φτιάχνονται στην Amadeus και πάνε Ιταλία για να μπει η σφραγίδα, για να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα σε κουτάκι Savinelli, το οποίο φτιάχτηκε στην Κίνα? Και ας μην εκπλαγούν μερικοί από εμάς, αν οι Stanwell που καπνίζουμε έχουν Αχαϊκή προέλευση. Συγγνώμη αλλά δεν κρατήθηκα, και κάποια στιγμή πρέπει να πέσουν οι μάσκες.
Βέβαια μπορεί να πει κανείς οτι τελικά ο τρελός είμαι εγώ. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 1:11 am Post subject: |
|
|
Κυκλοφορει αυτο σαν "μυστικο" μονο που το γνωριζουν αρκετοι αρα μονο μυστικο δεν ειναι.Ζητας να σου κανουν μια καλυτερη τιμη και πανω στο μπλα-μπλα του ξεφευγει οτι δεν γινεται μιας και το κερδος ειναι πιεσμενο καθ'οτι το ταξιδι Ελλαδα-ιταλια-Ελλαδα ανεβαζει την τιμη. _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 1:12 am Post subject: |
|
|
Ολες αυτες τις ερωτησεις δεν τις εγραψα γιατι ειμαι τσαντισμενος με κατι. Ειναι ερωτηματα που προεκυψαν σε εμενα και ειπα να τα συζητησουμε και να δω αν καποιος αλλος φιλος εχει τις ιδιες ερωτησεις.
Ολο το θεμα ειναι εδω:
Γιατι η Amadeus εχει σειρα Alligator ιδια με την σειρα Alligator της Savinelli?
Τι σχεση εχει η Βεργινα με την Virginia?
Οποιος το απαντησει αυτο εχει βρει τη λυση... Ολο το θεμα και η νοοτροποια μας βρισκεται εκει... |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 1:15 am Post subject: |
|
|
| desperado wrote: | | Chris wrote: | Γιατι η Amadeus εχει σειρα Alligator ιδια με την σειρα Alligator της Savinelli?
|
Ρητορικό το ερώτημα: Μήπως επειδή οι σειρές αυτές της περίφημης Savinelli φτιάχνονται στην Amadeus και πάνε Ιταλία για να μπει η σφραγίδα, για να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα σε κουτάκι Savinelli, το οποίο φτιάχτηκε στην Κίνα? Και ας μην εκπλαγούν μερικοί από εμάς, αν οι Stanwell που καπνίζουμε έχουν Αχαϊκή προέλευση. Συγγνώμη αλλά δεν κρατήθηκα, και κάποια στιγμή πρέπει να πέσουν οι μάσκες.
Βέβαια μπορεί να πει κανείς οτι τελικά ο τρελός είμαι εγώ. |
Αν ειναι ετσι εγω σηκωνω τα χερια ψηλα. |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

Joined: 18 Aug 2008 Posts: 3365 Location: Νοτίως του ClanShire
|
Posted: Thu Apr 09, 2009 1:21 am Post subject: |
|
|
Μπράβο Chris!
Έθεσες ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα το οποίο θα συζητιέται για καιρό.
Πολλά απο τα ερωτήματά σου τα έχω και εγώ θέσει στον εαυτό μου αποσπασματικά όμως και όχι τοσο συγκεντρωμένα.
Δύο επισημάνσεις τριγυρνούν στο μυαλό μου:
-Οι καλύτεροι κατασκευαστές στον κόσμο τυχαίνει να είναι σε χώρες με μεγάλη παράδοση στο κάπνισμα πίπας (Αγγλία, Ιταλία, Δανία, ΗΠΑ, Γερμανία, άντε και Γαλλία).
Μήπως είναι αδυναμία των χωρών χωρίς καπνιστική παράδοση πίπας να έχουν τέτοια προβλήματα? Δηλαδή 4-5 το πολύ "κατασκευαστές-νησίδες" απομονωμένους, με έξυπνες ιδέες ίσως που όμως τους ζημιώνει το γεγονός ότι είναι αποκομμένοι απο μια μεγάλη "ροή" γνώσης την οποία έχουν στις προαναφερθείσες χώρες.
Ξέρει κανείς κανένα κατασκευαστή από την Ανδόρρα? ή την Πορτογαλία?ή την Φινλανδία?
Μήπως έχουν κοινή μοίρα με εμάς στο συγκεκριμένο θέμα?
-Στην Ελλάδα η πίπα αντιμετωπίστηκε από πάρα πολλούς σαν "ξύλινο τσιγάρο".
Συγκεκριμένα σαν "οικονομικό ξύλινο τσιγάρο" (Απαίτηση πολύ χαμηλού κόστους, αδιάφορο αν είναι χάλια ο καπνός -ο χειρότερος καπνός πίπας γευστικά είναι καλύτερος από τα περισσότερα τσιγάρα-, βιαστικό κάπνισμα κυρίως για τη νικοτίνη -η γεύση ως ευχάριστη παρενέργεια- κτλ.)
Την έκφραση "τι σημασία έχει αν είναι η πίπα των 10 ευρώ η των 1000 καπνό καίει μέσα" την άκουγα πολύ συχνά παλιότερα...
Δύσκολα θα επιβίωνε στην Ελληνική αγορά κάποιος κατασκευαστής πραγματικά καλών πιπών, αν δεν μπορούσε να πουλήσει και στο εξωτερικό...
Θα επανέλθω όμως αύριο γιατί τώρα είμαι πολύ κουρασμένος για να συνεχίσω... _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien
Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 1:30 am Post subject: |
|
|
Πωλουνται πιπες amadeus σε γερμανικα site. _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 1:33 am Post subject: |
|
|
http://www.vollmer-nilsson.com/
Παναγιωτη οι συγκεκριμενοι ειναι στη Σουηδια (απιστευτη δουλεια, δες το site καλα και θα παθεις πλακα)
Αυτο ειναι το forum, εχει αυτη τη δυναμικη και μπορουν να γινονται τετοιες συζητησεις. Γιαυτο ειμαστε εδω, για την κριτικη μας ματια.
Εγω ειχα αυτες τις αποριες και το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να σκεφτω και να δωσω απαντησεις στον εαυτο μου. Και τις εδωσα, ειμαστε προχειροι με παρωπιδες. |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Thu Apr 09, 2009 1:46 am Post subject: |
|
|
| δεν μου φαινονται ιδιες. |
|
| Back to top |