| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Vagkoll
|
Posted: Mon Oct 05, 2015 3:54 pm Post subject: Βοηθεια απο τους παλιους.. |
|
|
| Καλησπερα και καλως σας βρηκα. Αποφασισα να το γυρισω στο καπνισμα πιπας μιας και παντα μου αρεσαν οι μυρωδιες της και χαιρομαι που υπαρχει ενα site ΕΛΛΗΝΙΚΟ που ασχολουνται τοσοι γνωστες. Το προβλημα μου ειναι οτι ο καπνος που κανω μου βρωμαει σαν τασακι και ουδεμια σχεση εχει με τις μυρωδιες και γευσεις που προσφερει το εν λογω καπνισμα. Πηρα για αρχη μια pipex και ετσι για να δω μην τυχον φταιει η πιπα μου χαρισαν και 2 πιπες οι οποιες ειναι σιγουρα στρωμενες απο γνωστο μου που τις κατειχε για αρκετο καιρο και φροντιζε ο ιδιος. Ο καπνος που εχω ειναι skadinavic aromatic αλλα μονο aromatic δεν ειναι. Υπαρχει περιπτωση να φταιει ο καπνος η σιγουρα κανω κατι λαθος? Πριν το αναψω παντως εχει ωραια μυρωδια. Παντως εχω μελετησει αρκετα στο γεμισμα, στο αναμα και στο καθαρισμα της πιπας παρολα αυτα βρωμαει απαισια και η γευση του επισης. Θα σας ημουν ευγνωμων αν μπορουσατε να με βοηθησετε. Ευχαριστω πολυ. |
|
| Back to top |
|
 |
ilias4

|
Posted: Tue Oct 06, 2015 11:14 am Post subject: |
|
|
Kαλησπέρα φίλτατε.Καλώς ήρθες και καλή παραμονή να έχεις.
Σε οτι αφορά το πρόβλημά σου έχω να σου πω τα εξής.
Αφενός ο εν λόγω καπνός είναι για κλάματα..(εφ όσον παραμείνεις θα το διαπιστώσεις εν καιρώ και πάντα με προσωπική εμπειρία)..Αφ' ετέρου πρέπει να γνωρίζεις οτι οι πίπες σου χρειάζονται την απαραίτητη ξεκούραση προκειμένου να στεγνώνει το ξύλο απ τα υγρά.Αυτό προυποθέτει βέβαια ένα επαρκές rotation...Aν επομένως με δυο-τρεις πίπες καπνίζεις 2+ μπωλ την ημέρα είναι μαθηματικά βέβαιο το "λάσπωμα" και τα επακόλουθα του εν γένει στο κάπνισμα..(χάλια γεύση κλπ) _________________ Χαίρε κόσμημα μέσα στο λωτό.
Virginia,Burley και ολίγην εκλεκτή Latakia |
|
| Back to top |
|
 |
stefos

Joined: 24 Jun 2010 Posts: 901 Location: Κι εγώ από αυτόν τον κόσμο είμαι. Πατριώτες είμαστε!
|
Posted: Tue Oct 06, 2015 11:38 am Post subject: |
|
|
Καλώς τον!
Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα, καλό θα ήταν να παρευρεθείς σε μία από τις συναντήσεις μας όπου θα δείς στην πράξη αρκετά και θα σου λυθούν πολλές απορίες. |
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6340 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
Posted: Wed Oct 07, 2015 9:08 am Post subject: |
|
|
Καλώς όρισες! _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
Δημήτρης Ποθητός
http://www.myspace.com/dimitrispothitos
http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
Vagkoll
|
Posted: Wed Oct 07, 2015 8:29 pm Post subject: |
|
|
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Εχω πλεον 5 πιπες και εχω σκοπο να προμηθευτω κ αλλες στο κοντινο μελλον. Αλλαξα παντως τον καπνο και ησυχασα. Δεν εκανε ουτε για λασπη. Προσωπικη γνωμη παντα. Και παλι ευχαριστω και καλως σας βρηκα.  |
|
| Back to top |
|
 |
Vagkoll
|
Posted: Wed Oct 07, 2015 8:32 pm Post subject: |
|
|
| Και κατι ακομα. Κατα την γνωμη σας και την εμπειρια που εχετε ποσα μπωλ θα ειναι καλο να καπνιζεις με την ιδια πιπα ημερισιως και ποσο ο καιρος (minimum) ξεκουρασης της ωστε να μην λασπωνει και μυριζει? |
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6340 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
Posted: Wed Oct 07, 2015 9:03 pm Post subject: |
|
|
Δύο μπωλ το πολύ την ημέρα και μετά ξεκούραση της πίπας γιά μία εβδομάδα περίπου. _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
Δημήτρης Ποθητός
http://www.myspace.com/dimitrispothitos
http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
GIATSOS

|
Posted: Thu Oct 08, 2015 8:35 am Post subject: |
|
|
Καλώς όρισες!  _________________ Δεν με φοβίζει ο θάνατος άλλα' ναι τα σπουδαία
το ν' αγαπάς να μη μπορείς ν' αλλάξεις την ιδέα.
Αριστείδης Χαιρέτης (Γιαλαύτης)! |
|
| Back to top |
|
 |
lefteris

|
Posted: Thu Oct 08, 2015 9:41 am Post subject: |
|
|
| καλώς ήρθες |
|
| Back to top |
|
 |
gledan

|
Posted: Thu Oct 08, 2015 8:05 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήρθες! _________________ Αχ, πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!
Κώστας Βάρναλης
https://www.facebook.com/george.leousis.98
insta: @georgeleousis |
|
| Back to top |
|
 |
mpithulaka

|
Posted: Fri Oct 09, 2015 1:11 am Post subject: |
|
|
| Καλώς όρισες... |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Fri Oct 09, 2015 1:57 pm Post subject: |
|
|
Καλωσήρθες στο φόρουμ! _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Mon Oct 12, 2015 12:42 pm Post subject: |
|
|
| Καλώσ ήρθες και καλή παραμονή. |
|
| Back to top |
|
 |
Mr.Bartender

|
Posted: Mon Oct 12, 2015 2:05 pm Post subject: |
|
|
Καλώς όρισες! _________________ The bartender: The aristocrat of the working class. |
|
| Back to top |
|
 |
|