| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Marbella

|
Posted: Sat Oct 01, 2011 5:36 pm Post subject: Mastro De Paja |
|
|
Η ιστορία του Μάστρο de Paja είναι μία από της πιο περίεργες στην ιστορία της καπνοσύριγγας. Οι Μαστρο-de Paja συγκλήθηκαν από μια "κοινοπραξία" πάθους ,καπνοσυριγκιστών. Φίλοι συσπειρώθηκαν γύρω από Terenzio Cecchini. Αισθάνθηκαν πικρία και δυσαρέσκεια παρατηρώντας τη γενική παρακμή της ιταλικής καπνοσύριγγας και την ταχεία άνοδο της δανέζικης στη δεκαετία του 1960 .Έτσι γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό τους για τη δημιουργία μίας νέας ιταλικής μάρκας καπνοσύριγγα υψηλής αξίας . Μετά από όλα, με πολύ πατριωτική και έντιμη πρόθεση άρχισαν. Όλοι αυτοί οι κύριοι ήταν επιτυχείς, πλούσιοι επιχειρηματίες, αλλά κανένας από αυτούς δεν κατείχε καμία γνώση κατασκευής [ about pipemaking] . Τέλος σε αυτόν τον κύκλο της Amici εκλεγεί ο Cecchini να είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και άφησαν σε αυτόν για να βρεί ένα κατάλληλο εμπειρογνώμονα να αναλάβει την κατασκευή καπνοσυρίγγων και έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση . Το 1970 ΒΡΙΣΚΕΙ τον Giancarlo Guidi.
Σε εκείνο το σημείο του χρόνου ο Guidi ήταν ένας άγνωστος κατασκευαστής που κανένας δεν γνώριζε .Ο Guidi είχε αρχίσει να κάνει τις δικές πίπες, καθαρά αυτοδίδακτος όταν ήταν σπουδαστής στην σχολή καλών τεχνών και σχεδιασμού. Στη συνέχεια δεν μπορούσε να βρει εργασία στο επάγγελμά του και έτσι είχε αποφασίσει να ζήσει με το ταλέντο του ως κατασκευαστής καπνοσυριγγών. Εξοπλισμένος μόνο με μια παλαιωμένη ζώνη τριβείο / έναν δίσκο τριβείο .Με αναξιόπιστα, εργαλεία κατάφερε να πράξει θαύματα και να κάνει μόδα. Ο Guidi απέδωσε την επιτυχία στην πειθώ που είχε και μπήκε στην περιπέτεια του έργου που άρχισε η εταιρία και ολοκληρώθηκε με τους φίλους - Amici να παρέχουν χρήματα.Ο Cecchini ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση και ο Guidi για την κατασκευή ως εταίρος και όχι μόνο ως υπάλληλος, επίσης διορίστηκε διευθυντής παραγωγής. Ένα ακόμη έτος πέρασε, και το 1972 ετοιμάστηκε ένα εργαστήριο πλήρως εξοπλισμένο στο Pesaro, σχεδόν ακριβώς στη μέση μεταξύ Ρώμης και Βενετίας στην Αδριατική θάλασσα. Η παραγωγή θα μπορούσε να ξεκινήσει!
Copyright Smokingpipes.com
Παρ 'όλο το κάπως τρελό ξεκίνημα η εταιρία Μάστρο de Paja έγινε ο πυρήνας του καπνοσωλήνα με κέντρο το Pesaro ,αυτό που σήμερα ονομάζεται η σχολή του Πέζαρο, που διαθέτει τόσες πολλές γνωστές μάρκες, όπως η Il Ceppo, Ser Jacopo, Don Carlos, Rinaldo, Le Nuvole ή «L Anatra.Ο Giancarlo Guidi έγινε ο θετός-πατέρας όλων αυτών των φορέων χάραξης ΚΑΠΝΟΣΥΡΙΓΓΩΝ - σίγουρα του αξίζει . _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Sat Oct 01, 2011 5:38 pm Post subject: |
|
|
 _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
paolo21r

|
Posted: Sat Oct 01, 2011 5:41 pm Post subject: |
|
|
οπου να ναι περιμενω και την δικια μου!!!  _________________ Cause I'm as free as a bird now
And this bird you cannot change
Lord knows, I can't change
Lord help me, I can't change
Lord I can't change
Won't you fly high free bird yeah |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Sat Oct 01, 2011 6:52 pm Post subject: |
|
|
To set του 2007 ξεχωρίζει.
Και η πίπα του φόρουμ (την οποία δεν πρόλαβα αφού δεν ήμουν μέλος). |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Sun Oct 02, 2011 8:39 am Post subject: |
|
|
| pv2v wrote: | To set του 2007 ξεχωρίζει.
Και η πίπα του φόρουμ (την οποία δεν πρόλαβα αφού δεν ήμουν μέλος). |
Έχω μια αν θες. Δυο τρεις φορές καπνισμένη. _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
Memphis

Joined: 30 Jul 2010 Posts: 3074 Location: Ανδρός, Νάξος, Κως, Αμοργός, Σαλαμίνα, Ν.Μάκρη, Κολωνός.
|
Posted: Sun Oct 02, 2011 11:07 am Post subject: |
|
|
Καταπληκτικές, μου αρέσει πολύ η πίπα του Βατικανού! ...  _________________ Κώστας.
Charles Bukowski (1920-1994)
If you spend all your time trying,
then all you're doing is trying.
So don't try. Just do! |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Oct 02, 2011 8:35 pm Post subject: |
|
|
| taki wrote: | | Η Mastro de Paja ποτέ (μα ποτέ, εε; ) δεν βερνικώνει/λακάρει τις πίπες της. Ο Montini, ο ίδιος (ιδιοκτήτης της φίρμας, που είχα τη χαρά να τον γνωρίσω προσωπικά) σε κάποια επίδειξή του, εδώ στο Παλέρμο, ακριβώς αναφέρθηκε και σ΄αυτό. |
Μιας και το εφερε η κουβεντα εχει τυχει ποτε να σου πει για διαμετρο αεραγωγου? Ποσα mm τις κανει στις δικες του? _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
taki

Joined: 06 Nov 2010 Posts: 1437 Location: somewhere on Earth
|
Posted: Sun Oct 02, 2011 9:55 pm Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: |
Μιας και το εφερε η κουβεντα εχει τυχει ποτε να σου πει για διαμετρο αεραγωγου? Ποσα mm τις κανει στις δικες του? |
Αν δεν κάνω λάθος, 3.5χιλ. στο μέσα shank, μέχρι το μπολ. _________________ “Your time is limited,
so don’t waste it living someone else’s life.” Steve P. Jobs
(O χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι΄αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.)
______________________________________________________________ |
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Sun Oct 02, 2011 10:03 pm Post subject: |
|
|
Βάζω κι΄εγώ μία Mastro d.P. Unica, μέλος της δικιάς μου συλλογής. Την αγόρασα το '89 για 750.000 λιρέττες, με την αλλαγή τότε (Χ 7.5) περίπου δρχ. 100.000.- Σήμερα μιλάμε τουλάχιστον για 1.500 ευρώ... _________________ “Your time is limited,
(O χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι΄αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.)
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Oct 02, 2011 10:23 pm Post subject: |
|
|
| taki wrote: |
Αν δεν κάνω λάθος, 3.5χιλ. στο μέσα shank, μέχρι το μπολ. |
Εσυ πως το βλεπεις καλα ειναι ή θελει παραπανω? Η φωτο παντως θελει σμικρυνση γιατι ανοιγει η σελιδα πολυ. _________________ '
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Sun Oct 02, 2011 10:32 pm Post subject: |
|
|
Εμένα μου φαίνεται καλή. Όλες οι Μαστρο που έχω (9) καπνίζουνε πολύ καλά.
Τη φωτό την έχω και σε μικρή, αλλά την έβαλα έτσι να να φανούν οι λεπτομέρειες. Δυστυχώς είναι πολύ μεγάλη, αλλά πλέον δεν μπορώ να κάνω τίποτα...  _________________ “Your time is limited,
|
| Back to top |
|
 |
nani23

Joined: 13 May 2010 Posts: 1965 Location: Pillars of Creation nebula
|
Posted: Sun Oct 02, 2011 10:33 pm Post subject: |
|
|
| taki wrote: | | Σιδ.Σταυρός wrote: |
Μιας και το εφερε η κουβεντα εχει τυχει ποτε να σου πει για διαμετρο αεραγωγου? Ποσα mm τις κανει στις δικες του? |
Αν δεν κάνω λάθος, 3.5χιλ. στο μέσα shank, μέχρι το μπολ. |
Σε αφιλτρες να υποθεσω η και σε αυτες του φιλτρου; _________________ Ίσιος, άφιλτρος Vaperιστής και.....
Κατασκευαστής:
http://www.michailkyriazanos.com/ |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Oct 02, 2011 10:35 pm Post subject: |
|
|
Μιας και το εφερε η κουβεντα εκτος απο τον M.Paja εχεις ακουσει αλλον να "δουλευει" στα 3.5mm ή μονο αυτος? _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Sun Oct 02, 2011 10:48 pm Post subject: |
|
|
| nani23 wrote: |
Σε αφιλτρες να υποθεσω η και σε αυτες του φιλτρου; |
Εκτός από την Savinelli, βασικά οι Ιταλοί δεν βγάζουν πίπες με φίλτρο (εκτός απ΄ορισμένους που κάνουν εξαγωγές στην Γερμανία και όχι όλοι), φυσικά και η Μαστρο δεν βγάζει πίπες με φίλτρο (εκτός παραγγελιών, που δεν γυρνάνε στην ιταλική αγορά)
Δηλαδή, τι φωνάζω εγώ τόσο καιρό;;;  _________________ “Your time is limited,
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Sun Oct 02, 2011 10:49 pm Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: | | Μιας και το εφερε η κουβεντα εκτος απο τον M.Paja εχεις ακουσει αλλον να "δουλευει" στα 3.5mm ή μονο αυτος? |
Η Ser Jacopo σίγουρα το ίδιο, για άλλες ιταλικές πρέπει να το ψάξω να σου πω. _________________ “Your time is limited,
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Oct 02, 2011 10:58 pm Post subject: |
|
|
nani23: Μη μου τον μπαρουτιαζεις βρε συ.
Taki:Ψαξε με την ησυχια σου,ενδιαφερει πολυ το ζητημα.
 _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Sun Oct 02, 2011 11:02 pm Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: | nani23: Μη μου τον μπαρουτιαζεις βρε συ.
Taki:Ψαξε με την ησυχια σου,ενδιαφερει πολυ το ζητημα.
 |
Θα το κοιτάξω, θα μετρήσω κιόλας τι έχω εγώ εδώ, αλλά θα σου απαντήσω αύριο. ΟΚ; _________________ “Your time is limited,
|
| Back to top |
|
 |
|