| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
pv2v

|
Posted: Thu Feb 17, 2011 5:08 pm Post subject: Gert Holbek |
|
|
Ο γηραιοτερος (1928) εν ζωη Δανος κατασκευαστης.
Ξεκινησε το 1953 διπλα στον Paul Rasmussen.
Ξεχωριζει απο το ιδιαιτερο στυλ που εχουν οι πιπες του και το οποιο ειναι
αμεσα αναγνωρισιμο. |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Thu Feb 17, 2011 6:49 pm Post subject: |
|
|
Μου αρέσουν οι δύο ίσιες με γωνία του μπολ προς τα μέσα. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Thu Feb 17, 2011 7:56 pm Post subject: |
|
|
Σεβασμός και υπόκλιση...
Καθαρότατες λιτές διακριτές γραμμές "σχολής".
Διατηρώντας πλαστικότητα, διακρίνεται η εμμονή του να φύγει όλο το ξύλο που δεν είναι ανάγκη να υπάρχει εκεί.
Αν και δεν είμαι του τόσο κλασσικού στυλ, με ελκύουν ιδιαίτερα να τις βλέπω.
Μου αρέσει η προτελευταία. _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
papadopp

|
Posted: Thu Feb 17, 2011 11:36 pm Post subject: |
|
|
Εξαιρετικές chimney - σε πείθουν να καπνίσεις σε στρώσεις  |
|
| Back to top |
|
 |
yannis_k

|
Posted: Thu Feb 17, 2011 11:49 pm Post subject: |
|
|
Η dublin και η brandy (2η και 3η) μου αρέσουν, οι καμινάδες όχι και τόσο. _________________ .
Ποτέ μην τα βάζεις με ένα γουρούνι. Και οι δυο θα βρωμίσετε αλλά το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί. |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Fri Feb 18, 2011 12:51 am Post subject: |
|
|
| papadopp wrote: | Εξαιρετικές chimney - σε πείθουν να καπνίσεις σε στρώσεις  |
Ιδέα νέα ή το έχεις κάνει Πάρη? _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Thanasis
|
Posted: Fri Feb 18, 2011 1:53 pm Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: | Σεβασμός και υπόκλιση...
Διατηρώντας πλαστικότητα, διακρίνεται η εμμονή του να φύγει όλο το ξύλο που δεν είναι ανάγκη να υπάρχει εκεί.
Μου αρέσει η προτελευταία. |
Φοβερές γραμμές! Κώστα, η προτελευταία μου θυμίζει μια δική σου από ελιά (παρόμοιες γραμμές) ή κάνω λάθος; |
|
| Back to top |
|
 |
PETER
|
Posted: Fri Feb 18, 2011 2:43 pm Post subject: |
|
|
Η 5η είναι απίθανη. _________________ Άν όχι τώρα πότε καί άν όχι εμείς ποιοί ? |
|
| Back to top |
|
 |
papadopp

|
Posted: Fri Feb 18, 2011 3:17 pm Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: | | papadopp wrote: | Εξαιρετικές chimney - σε πείθουν να καπνίσεις σε στρώσεις  |
Ιδέα νέα ή το έχεις κάνει Πάρη? |
Παλιά ιδέα Κώστα μου και πολυδοκιμασμένη - οι καμινάδες ενδείκνυνται λόγω σχήματος και χωρητικότητας  |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Fri Feb 18, 2011 7:22 pm Post subject: |
|
|
| Thanasis wrote: | | WoodTurningGR wrote: | Σεβασμός και υπόκλιση...
Μου αρέσει η προτελευταία. |
Φοβερές γραμμές! Κώστα, η προτελευταία μου θυμίζει μια δική σου από ελιά (παρόμοιες γραμμές) ή κάνω λάθος; |
Σωστά Θανάση! Διαβάζεις!!!
Πάρη θα το κάνω. Η μάλλον, σε περιμένω να μου δείξεις!!! _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Sat Feb 19, 2011 9:26 am Post subject: |
|
|
Η δεύτερη καί η πέμπτη είναι πανέμορφες. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
apolyshow
|
Posted: Sun Feb 20, 2011 12:41 pm Post subject: |
|
|
Τρίτη τέταρτη αλλά και πέμπτη καταπληκτικές..... _________________ Δεν με εξουσιάζει κανένας, δεν με ορίζει κανένας, δεν προσκυνάω κανέναν. Είμαι λεύτερος.
www.iliofos.eu |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Mon Nov 14, 2011 3:58 pm Post subject: |
|
|
O Gert Holbek είναι πιθανότατα ο αρχαιότερος κατασκευαστής δανέζικης εταιρείας κατασκευής καπνοσυριγγών - μετά το θάνατο του Sixten Ivarsson, - αφού ο Gert Holbek γεννήθηκε το 1928. Είναι σίγουρα το παλαιότερος ενεργός κατασκευαστής/ pipemaker . Ξεκίνησε με τον Poul Rasmussen, το 1953.
Μετά από ένα χρόνο και πάνω από δέκα χιλιάδες επισκευές σωληνώσεων αργότερα (ο Holbek λέει), άνοιξε το δικό του μαγαζί .
Το έργο του και ο ίδιος έχει χαράξει ιστορία από τότε .
Για σειρά ετών έκανε περίπου διακόσια κομμάτια κάθε χρόνο και πουλήθηκαν όλα μέσω Pibe Dan, προς όλους αρχή από Ευρώπη, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ μέχρι που έκλισε το κατάστημα το 1991.
Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των καπνοσυριγγών έχει φθίνουσα πορεία προς τα κάτω, αλλά δεν μπορεί να εγκαταλείψει την πραγματική πρόκληση από ένα όμορφο κομμάτι ρείκι. Τα λίγα κομμάτια που κάνει είναι σχεδόν αποκλειστικά για την Ιαπωνία, όπου είχε πολλούς οπαδούς και αφιέρωσε πολλά χρόνια.
++++====
Παρά τα 50 χρόνια της ζωής του στην επιχείρηση της καπνοσύριγγας δεν είναι πολύ γνωστός στους καπνιστές πίπας στην Δανία. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Holbek εργάστηκε κυρίως με το βιομηχανικό σχέδιο και τεχνικές καινοτομίες. Η αίσθηση της φόρμας είναι ιδίωμα που μπορεί να αναγνωριστεί από το σύνολο των τριών ίσον ένα
[ μαχαίρι, πιρούνι και κουτάλι, που ονομάζεται Prism, το είχε σχεδίαση μαζί με έναν φίλο από την παιδική ηλικία στις αρχές της δεκαετίας του '60. Το σετ πωλείται και σήμερα σε μεγάλες ποσότητες σε όλο τον κόσμο.
Ο Gert Holbek έχει λάβει επίσης μια σειρά από πατέντες και αυτός "εφηύρε" το 2211 - πιθανώς το καλύτερο υγρό καθαρισμού για πίπες επειδή διαλύει τα υπολείμματα καπνού και απολυμαίνει το επιστόμιο .
Ο σχεδιασμός του Gert Holbek είναι ευδιάκριτα δικός του. Ακόμη και σε μεγάλη απόσταση, μπορείτε να πείτε ότι αυτό είναι ένα έργο του Holbek.
Δεν σας λέει πολλά, που αρχικά ξεκίνησε με τον Poul Rasmussen ίσως μόνο ότι πολλές από τις πίπες του έχουν μάλλον ψηλά και λεπτά μπολ. Πολύ ψηλές καπνοσύριγγες που ονομάστηκαν’ καμινάδες’ , δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Pibe Dan.
Οι καπνοσύριγγες του είναι σχεδόν ασκητικές (δική του περιγραφή-λέξη). Ποτέ δεν θα βρείτε ένα δαχτυλίδι, ή οποιαδήποτε διακόσμηση στα έργα του Holbek. Η διαμόρφωση του ρεικιού έχει μαλακές και ελαστικές γραμμές με μαλακό πέρασμα μεταξύ μπολ και στέλεχος .
Η λείες καπνοσύριγγες είναι συνήθως straight grain με ένα ζεστό φινίρισμα,κοκκινωπό-καρυδιάς .
Ο Holbek τρίβει πάντα στα πλάγια την άκρη του δαγκώματος στο χείλος. _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Mon Nov 14, 2011 5:26 pm Post subject: |
|
|
| Marbella wrote: | | Ο Holbek τρίβει πάντα στα πλάγια την άκρη του δαγκώματος στο χείλος. |
Πρωτότυπο και συνάμα κομψό. _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Mon Nov 14, 2011 11:28 pm Post subject: |
|
|
Οπως εχει αναποδα το ρολοϊ του δεν το χτυπαει συχνα στον παγκο? Ναι μεν οταν ειναι η φορμα κατω το προστατευει αλλα με το παραμικρο τεντωμα το καντραν μενει ακαλυπτο. _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Tue Nov 15, 2011 7:12 pm Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: | | Οπως εχει αναποδα το ρολοϊ του δεν το χτυπαει συχνα στον παγκο? Ναι μεν οταν ειναι η φορμα κατω το προστατευει αλλα με το παραμικρο τεντωμα το καντραν μενει ακαλυπτο. |
Τι κάθεσαι και σκέφτεσαι βρε παιδί μου...  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Tue Nov 15, 2011 11:19 pm Post subject: |
|
|
Ναι αλλα κοιτα τι μεγεθυντικο φακο-λαμπα εχει,σκεψου ποιος αλλος απο εδω μεσα απεκτησε προσφατα.Αρα σκεψου τι "F" ανταστικα μαστορεματα θα κανει.  _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Wed Nov 16, 2011 4:54 pm Post subject: |
|
|
 _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
|