| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
fairlight

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 7:28 am Post subject: Αγαπητοί συνκαπνιστές |
|
|
Γεία σας. Με λένε Θωμά και είμαι 24 χρονών, νέος καπνιστής πίπας.
Aρχισα να ασχολούμαι με το κάπνισμα της πίπας 2 μήνες πριν, όταν η φίλη μου έκανε δώρο μια big ben γιατί θα της άρεσε μου είπε να καπνίζω πίπα. Βέβαια η αλήθεια είναι οτι το μικρόβιο είχε εγκατασταθεί από μικρός μέσα μου καθώς ο πατέρας μου ήταν καπνιστής πίπας και πάντοτε θαύμαζα τα αρώματα αλλά και τις ίδιες τις πίπες τις οποίες λάτρευα να βάζω στο στόμα μου και να ποζάρω. Εχει να καπνίσει, και εγώ να μυρίσω, τουλάχιστον 15 χρόνια.
Ετσι σαν πρώτη κίνηση πείρα εναν larsen αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο κάτι δεν μου πήγαινε καλά με τον καπνό, περισσότερο ενστικτωδώς, και έτσι άρχισα να διαβάζω περισσότερο για το κάπνισμα της πίπας. Οι επόμενες κινήσεις ήταν να πάρω μια δεύτερη πίπα και εναν davidoff flake medallion που λάτρεψα από την πρώτη στιγμή. Κατάλαβα αμέσως ότι είμαι γεννημένος για να καπνίζω πίπα και έτσι ξαναέβαλα το μικρόβιο στον πατέρα μου και παραγγείλαμε καπνούς απο το εξωτερικό καθώς και στη πορεία πείρα άλλες 2 πίπες, έχοντας τώρα 4 συνολικά. Τώρα άρχισε να καπνίζει και ο πατέρας μου, και μάλιστα πείρε και μια καινούρια Peterson.
Φυσικά, έχω και γώ τα προβλήματα που έχουν οι νέοι καπνιστές. Ο ρυθμός μου είναι καμιά φορά λίγο γρήγορος (χωρίς να δαγκώνει ο καπνός πολύ όμως), και παλεύω με νύχια και με δόντια να χτίσω λίγο κεικ στις 4 πίπες μου τις οποίες όσο και να θέλω (και θέλω πολύ) δεν μπορώ να τις καπνίζω και συνέχεια φυσικά. Ετσι συνέχεια βρίσκομαι στο δήλημα να καπνίσω η να μην καπνίσω για να μην τις κουράσω κιάλλο. Επίσης πολύ θα ήθελα να πάρω και άλλες πίπες (έχω σταμπάρει μια γυριστή alexander) αλλά προσπαθώ να κρατηθώ γιατί δεν θα στρώσω ποτέ αυτές που έχω ήδη.
Εχω λατρέψει ήδη το κάπνισμα της πίπας και είμαι σίγουρος οτι θα κρατήσει καθώς δεν είμαι ιδιαίτερα ενθουσιώδης χαρακτήρας και σχετικά σταθερός στις επιλογές μου. Είμαι σίγουρος οτι θα μάθω πολλά εδώ.
Καπνοί που έχω καπνίσει:
Davidoff flake medallions
Mick Mc Quaid
Craven
Dunhill EMP (ναι το ξέρω οτι είμαι θρασύς που δοκίμασα latacia σε αυτό το στάδιο αλλά το ήθελα, και δέν με χάλασε )
Peterson Connoisseur's choise
Εχω/θα καπνίσω σύντομα
Mellow virginia
Dunhill my mixture 965
Three nuns
St Bruno
MAc baren mixture flake
Θέλω να δοκιμάσω
Dunhill (Navy rolls/Royal yatch)
Orlik (και τους 2)
Ratray's (red raparee/hal'o'wynd)
Μερικούς Peterson
Μερικούς Gawith
και μερικούς αμερικάνικους κυρίως G.L.Pease και esoterica tobacianna
Αυτά για την ώρα και ελπίζω να μην σας κούρασα  |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 7:44 am Post subject: |
|
|
Καλώς ήλθες Θωμα. Υπομονή, όλα θα γίνουν σιγά σιγά.  |
|
| Back to top |
|
 |
Filalithis

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 7:45 am Post subject: |
|
|
Καλημέρα fairlight! Καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Εδώ θα βρείς αρκετά πράγματα για καπνούς και πίπες.
Σιγα σιγά, ξεκινά να διαβάζεις και με τον καιρο ολα θα στρώσουν, κι εσυ θα γίνεις ενας ακόμα έμπειρος καπνιστης πιπας
μην ξεχνάς ότι οσο ποιο πολλές έχεις τόσο ποιο καλό στρώσιμο γίνεται γιατι υπάρχει καλό rotation.
Rotation, σε περίπτωση που δεν ξέρεις, είναι η διαδικασία κατα την οποια ο καπνιστής αφου καπνίσει μια πιπα δεν την ξαναχρησιμοποιεί για λιγο καιρο (απο ώρες μέχρι μέρες). Αντ΄αυτής καπνίζει με μια άλλη και μετα την αφήνει να ξεκουραστεί κι εκείνη και καπνιζει μια άλλη. Γι' αυτο οι περισσότεροι απο εμας δεν αγοράζουμε ποτε μια πιπα μεμονωμένα.
Σχετικά με τον larsen με προβλημάτισες. ισως δοκίμασες old fashioned που μάλλον είναι μια κακή στιγμή του μαστορα γερο-larsen. Καλός καπνος απο larsen ειναι ο signature.
Χαιρε! |
|
| Back to top |
|
 |
dm14
|
Posted: Fri Jun 20, 2008 7:57 am Post subject: |
|
|
Καλως ηλθες _________________ "Wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning!" |
|
| Back to top |
|
 |
fairlight

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 7:57 am Post subject: |
|
|
Ναι τον old fashioned δοκίμασα και τον βρήκα επιεικώς απαράδεκτο αλλά λόγω του αρχαρίου της κατάστασης μου δεν μπορώ να επιμείνω φυσικά...
Ναι ξέρω τι είναι το rotation και το τηρώ αυτό λέω στο πρώτο μου πόστ οτι το ροτάτιον με εμποδίζει να καπνίζω όσο συχνά θέλω...
Αυτο που λές με προβλημάτισε πάντως. Φυσικά αν έχεις περισσότερες πίπες, αυξάνεται και η περίοδος του ροτάτιον αλλά αυτό σημαίνει οτι η κάθε πίπα θα καπνίζεται λιγότερο συχνά. Που δεν σημαίνει οτι θα αργήσει να σχηματιστεί το κεικ περισσότερο?
Συγχωρέστε με είμαι παντελώς άσχετος  |
|
| Back to top |
|
 |
Filalithis

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 8:03 am Post subject: |
|
|
Στην καλή "φυσική κατάσταση" της πίπας δεν είναι μονο το κεικ αλλα και η θερμοκρασία που αναπτύσσει και η υγρασία που μένει μέσα στο τέλος.
Το κεικ βοηθά να μην περάσει η υγρασία του καπνου στο ξυλο γιατι τότε υπάρχει ο κυνδινος απο την υπερθέρμανση λογο γρήγορου καπνισματος να ραγίσει ή ακομα και να σπασει.
Βέβαια υπάρχουν πολλές διαφορετικές γνώμες πάνω στο στρώσιμο της πίπας. Στα αντιστοιχα threads θα βρεις οτι ζητάς.
Χρονο να χεις και θα βρείς πολλα πράγματα εδω μέσα. |
|
| Back to top |
|
 |
Filalithis

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 8:06 am Post subject: |
|
|
| fairlight wrote: | Συγχωρέστε με είμαι παντελώς άσχετος  |
Αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει καθόλου.
Όλοι άσχετοι ήμασταν στην αρχη και κάποιοι είναι ακόμα αλλα λιγο λιγοτερο απ' οτι όταν ξεκίνησαν ( ο γράφων ας πούμε... ) |
|
| Back to top |
|
 |
Mixman

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 8:46 am Post subject: |
|
|
Κατ' αρχήν καλώς μας ήρθες!
Τώρα για όλα τα άλλα υπομονη και πειραματισμός είναι οι δύο λέξεις κλειδιά. _________________ The Dude is not in. Leave a message after the beep... It takes a minute. |
|
| Back to top |
|
 |
Iordanis

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 9:27 am Post subject: |
|
|
Βρέ καλώς τον!
Μαζί μας θα λύσεις όλες σου τις απορίες.
Αντε και να σε γνωρίσουμε και σύντομα.
Το Σάββατο έχει καφεδάκι στο κέντρο, αν μπορείς έλα!  |
|
| Back to top |
|
 |
Lekeas

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 9:42 am Post subject: |
|
|
Καλώς ήλθες και από μένα Θωμά. _________________ Νώντας Λεκέας
Απορίομες τι χρη δραν..... |
|
| Back to top |
|
 |
gioupi2000
|
Posted: Fri Jun 20, 2008 9:59 am Post subject: |
|
|
Χειμαρωδης ο Θωμας.
Καλως ηλθες. |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 10:11 am Post subject: |
|
|
Kαλώς τον Θωμά
Εχω αντίθετη γνώμη για τους Larsen. Μου αρέσει ο old fashioned και δεν μ' αρέσει ο signature. Ομως η γευση είναι υποκειμενική. Δοκίμασε και τον 50.
Και κάτι αλλο. Μην βιάζεσαι. Υπομονή και έχεις να δοκιμάσεις ακόμα πολλους καπνούς και διαδικασίες καπνίσματος _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
Filalithis

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 10:23 am Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | | ..Μου αρέσει ο old fashioned και δεν μ' αρέσει ο signature... |
Exo old fashioned. Τον θέλεις? δεν μου πολυ αρέσει τελικα... |
|
| Back to top |
|
 |
akanthos BANNED

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 10:26 am Post subject: |
|
|
Φίλε fairlight καλώς όρισες !!!!!! _________________ οι μούτσοι που μαμ...σαμε γίναν καπεταναίοι (Λαικό γνωμικό) καταγραμμένο από τον Ιω. Γρυπάρη |
|
| Back to top |
|
 |
Yannis
Joined: 01 Apr 2008 Posts: 230 Location: Thessaloniki / Athens
|
Posted: Fri Jun 20, 2008 10:37 am Post subject: |
|
|
Καλώς ήρθες _________________ Νήφε και μέμνησο απιστείν |
|
| Back to top |
|
 |
goku BANNED
|
Posted: Fri Jun 20, 2008 11:35 am Post subject: |
|
|
καλως σε βρηκαμε!
καλα διαβασματα του forum και καλα καπνισματα  _________________ να χουμε να γκρεμιζουμε ! |
|
| Back to top |
|
 |
fairlight

|
Posted: Fri Jun 20, 2008 2:40 pm Post subject: |
|
|
Στην προσπάθεια μου να δώσω αρκετές πληροφορίες για μένα, νομίζω οτι ενδεχωμένως να το παραέκανα και να έδωσα εσφαλμένως την εντύπωση οτι βιάζομαι. Οχι δεν βιάζομαι, μου φαίνεται εξάλλου πως εξ ορισμού δεν γίνεται να βιάζεσαι με το κάπνισμα πίπας, δεν νομίζω να προσφέρεται για ανθρώπους που αναζητούν γρήγορες λύσεις. Φυσικά βέβαια είμαι ενθουσιασμένος, λογικό είναι ανακάλυψα κάτι που μου αρέσει πολύ και δεν συμβαίνει συχνά.
Μου αρέσει πολύ που αυτό το φόρουμ είναι ζεστό και ανθρώπινο, νομίζω ταιριάζει πολύ στην φύση του καπνίσματος της πίπας, αν και υπάρχει η σχετική αμηχανία λόγω ηλικίας καθώς φαντάζομαι πως πρέπει να είμαι ο μικρότερος εδώ.
Kodikos θα χαρώ και γώ πολύ να σου δώσω τον καπνό μου αν σε δω, φτάνει φυσικά να είναι σε καλή κατάσταση. Κρατάω τους καπνούς μου σε humidor για πούρα αλλά αυτόν τον άφησα έξω γιατί δεν είχε χώρο και δεν με ενδιέφερε... |
|
| Back to top |
|
 |
goku BANNED
|
Posted: Fri Jun 20, 2008 2:43 pm Post subject: |
|
|
μην το σκεφτεσαι...εγω ειμαι 19
ειναι πολυ ωραιο να μας βρισκουν νεα και ενδιαφεροντα μελη  _________________ να χουμε να γκρεμιζουμε ! |
|
| Back to top |
|
 |
|