| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Wed Nov 23, 2011 9:34 am Post subject: |
|
|
Καπετάνιο θες να φτιάξεις? Έχεις βρει τρυπάνι?
Μην τους ακούς. Είναι περίεργο και ιδιαίτερο σχέδιο. Και πολύ δύσκολο να πετύχει. _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
nani23

Joined: 13 May 2010 Posts: 1965 Location: Pillars of Creation nebula
|
Posted: Wed Nov 23, 2011 9:55 am Post subject: |
|
|
| TheGreatDalmuti wrote: | Καπετάνιο θες να φτιάξεις? Έχεις βρει τρυπάνι?
Μην τους ακούς. Είναι περίεργο και ιδιαίτερο σχέδιο. Και πολύ δύσκολο να πετύχει. |
Χρειαζεται ειδικο τρυπανι;οπως την ειδα προφιλ γινεται και με τα κανονικα.
Εβλεπα ενα βιντεακι με τα τρυπηματα που ειχε σχεδιασει στο ρεικι ενας αμερικανος που εφτιαχνε και πραγματικα το mortise πρεπει να τρυπηθει με αρκιβεια. _________________ Ίσιος, άφιλτρος Vaperιστής και.....
Κατασκευαστής:
http://www.michailkyriazanos.com/ |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Wed Nov 23, 2011 10:03 am Post subject: |
|
|
| TheGreatDalmuti wrote: | | Καπετάνιο θες να φτιάξεις? Έχεις βρει τρυπάνι? |
Γιατί;
Με πυρωμένο σύρμα δεν μπορεί να ανοιχτεί τέτοια τρύπα;
Άσχετα με το σχόλιο μου περί τρύπας,εάν τρυπήσω ίσια καί μετά "φάω" το στέλεχος [εξωτερικά] σε οριακά σημεία,πιστεύω ότι κάτι θα βγεί.
Μία δοκιμή,δεν βλάπτει. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Wed Nov 23, 2011 10:40 am Post subject: |
|
|
Αυτό θέλω να φτιάξω από καιρό, με άλλα-παραπλήσια σχέδια...
Το συγκεκριμένο δεν το ήξερα. Ευχαριστούμε καπετάνιε!
(Για τα hawkbill δεν χρειάζεται καμπύλο τρύπημα). _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Wed Nov 23, 2011 10:44 am Post subject: |
|
|
Καλά ναι για αυτά δεν χρειάζεται. Για ορισμένα "canadian" Hawkbills όμως χρειάζεται. Και γενικά με καμπύλο τρύπημα όλα θα καπνίζουν καλύτερα αφού θα είναι πιο ομαλή η κλίση του αεραγωγού στο shank - επιστόμιο. _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Wed Nov 23, 2011 10:47 am Post subject: |
|
|
Πολυ ωραιο,μπραβο! Νομιζω πρεπει να ωθεις το μπολ προς το τρυπανι κι οχι το αντιθετο.Εαν παρει πορεια λοξη ή την ανιουσα ποιος ξερει που θα ξετρυπησει. Ειχε γινει καποτε συζητηση για flexible που στο τελος θα ειχε κολλητο τρυπανακι μα δεν προχωρησε.Η ιδεα ξεκινησε απο την ατσαλινα των υδραυλικων. _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Wed Nov 23, 2011 10:53 am Post subject: |
|
|
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, για την ομαλότερη πορεία του καπνού, το ευθύ τρύπημα είναι προτιμότερο από το καμπύλο.
Εχουμε λιγότερες υγροποιήσεις και καλύτερη απόδοση γεύσης. _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Wed Nov 23, 2011 10:56 am Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: | Σε οποιαδήποτε περίπτωση, για την ομαλότερη πορεία του καπνού, το ευθύ τρύπημα είναι προτιμότερο από το καμπύλο.
Εχουμε λιγότερες υγροποιήσεις και καλύτερη απόδοση γεύσης. |
Αρα οι πιπες τυπου Calabash? _________________ '
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Wed Nov 23, 2011 10:56 am Post subject: |
|
|
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι. Γιατί θα είναι ευθύ μέχρι το επιστόμιο και μετά απότομα θα καμπυλώνει. Και εκεί θα υγροποιεί αρκετά. Σε αντίθεση με ένα καμπύλο με ομαλή καμπύλη που θα υγροποιεί μεν αλλά πολύ λίγο και πολύ πιθανό αυτό το λίγο να το κρατά το ρείκι και να μην ξαναγυρίζει στο μπολ. _________________ Politically incorrect.
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Wed Nov 23, 2011 11:12 am Post subject: |
|
|
...ίσως...
Θα πρέπει να συγκριθεί η ομαλή αλλά πάντα τυρβώδης ροή στο ρείκι με την απότομη στροφή στην πιό λεία (εσωτερική) επιφάνεια του επιστομίου. Η κατακράτηση υγρασίας είναι πράγματι περισσότερη στην καμπύλη -λόγω μεγαλύτερου μήκους και λόγω κατανομής της πρόσπτωσης και στα επάνω τμήματα του ξύλου που στην ευθεία δεν συμμετέχουν τόσο. Η πολλή κίνηση στο ρείκι πάντως δεν μου φαίνεται προτιμητέα...
Στις πολύ γυριστές Calabash (π.χ. Jacopo, Viprati, Jopp) το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι καμπύλη τρύπα (είτε υπάρχει τέτοια από φυσικού της στην κολοκύθα). _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Wed Nov 23, 2011 7:02 pm Post subject: |
|
|
Καπεταν-Παναγιώτη,πολύ διαφωτιστικό.
Ευχαριστώ. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Wed Nov 30, 2011 11:07 am Post subject: |
|
|
 _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Wed Nov 30, 2011 11:11 am Post subject: |
|
|
Πατέντα cavalier σε πιο βολικό (τρόπος του λέγειν) σχήμα.  |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Wed Nov 30, 2011 11:13 am Post subject: |
|
|
Αφού την βιδώσεις στο πορτατίφ και πατήσεις τον διακόπτη ανάβει η πίπα? Για αρωματικούς καλή ιδέα. _________________ Politically incorrect.
|
| Back to top |
|
 |
pra9617

|
Posted: Wed Nov 30, 2011 4:27 pm Post subject: |
|
|
Και εγω το ιδιο καταλαβα(οτι ειναι σαν ) _________________ Χρηστος . Ο καθενας καταλαβαινει αυτο που φαινεσαι,λιγοι καταλαβαινουν αυτο που εισαι. ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Wed Nov 30, 2011 7:36 pm Post subject: |
|
|
Αρχίσαμεεεε  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Wed Nov 30, 2011 9:47 pm Post subject: |
|
|
 _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
|