|
pipeclub.gr Hellenic Pipe Smokers Forum
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
nektarios

|
Posted: Sun Jan 08, 2012 1:00 am Post subject: |
|
|
Μικρέ Τάσο βρήκες ευκαιρία τώρα, το μπόλ είναι ωραίο όμως, έχει τις γραμμές και το rounding σωστά, μου τα χαλάει στο επιστόμιο, αλλά δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, δεν τις έχω πιάσει στο χέρι μου. _________________ "ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ" ΑΙΣΧΥΛΟΣ 525 - 456 π. Χ.
http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=5906 |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Sun Jan 08, 2012 2:18 am Post subject: |
|
|
| nani23 wrote: | για αυτο ζηταω συνεχως την γνωμη αυτων που εχουν καπνισει πιπα μου, γιατι την χρειαζομαι για να συνεχισω και στεναχωριεμαι οταν μου πετανε στην ξεπετα ενα καλα και δεν το πολυεννοουνε.
|
Προς Θεού δε γίνεται διαφορετικά. Γιατί πριν 563 χρόνια στο φόρουμ δεν ξέρεις τί είχε γίνει. Άσε που πρέπει να μπορείς να πεις δυό λόγια για μια πίπα για να μπορείς, δεν φτάνουν μόνο οι μπύρες, πρέπει να αγαπάς και το χόμπυ, και με την αγάπη έρχεται και η μελέτη, και η κρίση. Εγώ ευτυχώς έχω "κολλητούς" που μπορούν να μιλήσουν για το χόμπυ, όπως έχω κολλητούς που μπορώ να μιλάω για άλλα πράγματα. Εσύ, περίμενε εδώ με τα μπράβω και τα ωραία και τα +1 δις... _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Jan 08, 2012 11:52 am Post subject: |
|
|
Υπενθυμιση: ενας "κολλητος" καποιου στα 19 του περαν απο ειδικος σε θεματα πιπας,καπνου δηλωνε ειδημων και σε πουρα συν κρασια! Φαντασου τωρα μετα απο λιγα χρονια σε τι επιπεδο θα εχει φτασει,τι κυρος θα εχει η γνωμη του "αλλου" και τι γνωσεις θα εχει μεταδωσει στους περιξ αυτου.
Σημ: για ταριχευση και νεκρομαντεια δεν ειχε πει τιποτα στην αρχη αλλα του βγηκαν [ε αν εχεις το ταλεντο εμφυτο] μετα.
| nani23 wrote: | | για αυτο δεν θελω να ξανακουσω ποτε οτι στην ιδια τιμη περνω μια Stanwell η 2 Vauen.... ποιος ειναι ο Vauen και δεν το ξερω....; |
Δεν νομιζω,οι Vauen ειναι πιο ακριβες απο τις Stanwell. Αρχιζουν να ακουγονται ονοματα οπως Ilsted,Ivarsson σε θεματα συγκρισεων,εχει ανεβει ο πηχυς τοσο πολυ ομως?  _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
nani23

Joined: 13 May 2010 Posts: 1965 Location: Pillars of Creation nebula
|
Posted: Sun Jan 08, 2012 1:35 pm Post subject: |
|
|
ΣΣ μαλλον δεν επιασες το νοημα αυτων που εγραψα.
Δεν με ενδιαφερει αν ειναι πιο ακριβη μια Vauen απο μια Stanwell.
Και τι σε πειραξε για τον Ilsted; φοβασαι μην παρεξηγηθει; παιρνω το ρισκο και το γραφω και αν στο τελος εχω φτιαξει μια κακοσχεδιασμενη, στραβη και αναποδη πιπα, εγω θα εκτεθω σε αυτους βεβαια που θα μπορουν να ξεχωρισουν τις διαφορες.
Και τελος κοψτε τους τσακωμους εδω περα, μπορει να ανοιχτει ενα τοπικ στην κωμικη πλευρα ¨ΣΣ vs TGD:ποιος την εχει μεγαλυτερη(την γνωμη του..)¨ ωστε να σφαζεστε ελευεθρα. _________________ Ίσιος, άφιλτρος Vaperιστής και.....
Κατασκευαστής:
http://www.michailkyriazanos.com/ |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Jan 08, 2012 3:08 pm Post subject: |
|
|
Δεν με πειραξε καθολου απλα ρωτησα αλλωστε "εκπροσωπος" Δανων δεν εχω δειχθει εγω.Διαφημιση για το ποιον της παρεας του καθενος δεν μας χρειαζεται. Οσον αφορα το 2ο ζητημα το εχουμε ξαναπει,γραφονται εδω μερικα πραγματα ισα για να γινει φασαρια επειδη απλα δεν "μας παιρνει" οπως λεγεται στην λαϊκη γλωσσα να τα γραψουμε "αλλου".
Τελος παντως ας μην σου χαλασουμε το τοπικ με κατι τετοια απλα αυτες οι επαναλαμβανομενες εξυπανδες του πληκτρολογιου [δεν λεω για σενα] πρεπει που και που να παιρνουν αναλογη απαντηση. _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
nektarios

|
Posted: Tue Jan 31, 2012 10:04 pm Post subject: |
|
|
Με ανυπομονησία περιμένουμε και άλλες δημιουργίες,έχουμε αργήσει,όλο με τον Αργύρη παίζω κυνηγητό στις φωτογραφίες, τι θα γίνει θα δούμε τίποτα, αλλιώς σε λίγο θα αρχίσω εγώ να φτιάχνω καπνοσυρίγγια (χεχεχε), 'εχω και βοηθό  _________________ "ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ" ΑΙΣΧΥΛΟΣ 525 - 456 π. Χ.
|
| Back to top |
|
 |
nani23

|
Posted: Wed Feb 01, 2012 9:37 am Post subject: |
|
|
Τελειωνω....τωρα....δεν αργω...μισο....κατι γινεται....
Παω για γυαλισμα...  _________________ Ίσιος, άφιλτρος Vaperιστής και.....
Κατασκευαστής:
|
| Back to top |
|
 |
nani23

|
Posted: Wed Feb 01, 2012 1:25 pm Post subject: |
|
|
Οι φωτογραφιες ειναι απο το κινητο και ο φωτισμος χαλια.
2 beckerοειδη λοιπον, ενα dublin και μια acorn, που τις ειχα σχεδον τελειωμενες εδω και ενα μηνα αλλα δεν ελεγα να τις ολοκληρωσω, χθες το βραδυ το πηρα αποφαση και ιδου:
Η dublin ειναι πειραματισμος στο σχημα θα ακολουθησουν και αλλες, στις φωτογραφιες με το χερι μου και το φιλτρο φαινεται το ποσο λεπτη ειναι, για την ακριβεια 6,7 χιλ. στην ενωση στελεχους-επιστομιου.
Το επιστομιο handcut εβονιτης σε cumberland χρωμα, οπως της αρμοζει.
Η acorn ειναι αισθητα πιο μικρη σε μηκος με 8,5 χιλ. παχος στην ενωση στελεχους-επιστομιου και handcut cumberland επιστομιο.
Το εντελως αναστατο και αδιαφορο grain και των 2 οδηγησε σε αυτα τα πολυ σκουρα χρωματα με το dublin να εχει λιγοτερο μαυρο αλλα περισσοτερο κοκκινο τονισμο που νομιζω οτι του παει, το acorn μπορει καποια στιγμη να το βαψω καταμαυρο...
Ο πειραματισμος που σηκωνουν αυτα τα σχεδια ειναι πολυ μεγαλος και σιγουρα θα τα δοκιμασω και μελλοντικα. _________________ Ίσιος, άφιλτρος Vaperιστής και.....
Κατασκευαστής:
|
| Back to top |
|
 |
nanita
|
Posted: Wed Feb 01, 2012 1:44 pm Post subject: |
|
|
Αν τολμήσεις να τις δώσεις.. ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ!!
τις θέλω και τις 2!!
βέβαια έχουν μικρό μπολ για λατάκια ,αλλά δεν πειράζει,
θα κάνω μια εξαίρεση !!
Έχεις αρχίσει να κάνεις επικίνδυνα καλές βαφές!
keep going..
και ας ασχολείσαι περισσότερο με τις πίπες σου παρά με εμένα |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Wed Feb 01, 2012 1:54 pm Post subject: |
|
|
Πολύ ωραίες φαίνονται! Επιτυχία! _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
tso-giannis

|
|
| Back to top |
|
 |
Regulus

|
Posted: Wed Feb 01, 2012 2:40 pm Post subject: |
|
|
Εξαιρετικές και οι δυο μα το Dublin είναι χάρμα οφθαλμών. Είναι πραγματικά εξαίρετο...
Πιστεύω ότι η σκουρόχρωμη απόχρωση τους ταιριάζει καλύτερα (ανεξαρτήτως υπόβαθρου του ξύλου) διότι προσθέτει στιβαρότητα στο σύνολο μιας τόσο στακάτης και λεπτεπίλεπτης κατασκευής .
Μπράβο  |
|
| Back to top |
|
 |
ArtisVentus

|
|
| Back to top |
|
 |
rania

|
Posted: Wed Feb 01, 2012 3:09 pm Post subject: |
|
|
Μου αρέσει που η πρώτη είναι τοοοσο λεπτή, υπέροχη! _________________ «Αν θες να καταλάβεις τη ζωή πρέπει να κοιτάς προς τα πίσω. Όμως για να την ζήσεις, κοίτα μπροστά.» Σαίρεν Κίρκεγκωρ |
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6344 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
Posted: Wed Feb 01, 2012 4:02 pm Post subject: |
|
|
Και οι δύο πολύ όμορφες! Μα η πρώτη κομψοτέχνημα απλότητας και αρμονίας φίλε! Εύγε! _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
Δημήτρης Ποθητός
http://www.myspace.com/dimitrispothitos
http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Wed Feb 01, 2012 5:52 pm Post subject: |
|
|
Μάάάλιστα ! _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
lefteris

|
Posted: Wed Feb 01, 2012 5:53 pm Post subject: |
|
|
| Εξαιρετικές και οι δύο, Μιχάλη. Το επίθετο που ταιριάζει για τη δεύτερη είναι ντελικάτη...μπράβο κι από μένα! |
|
| Back to top |
|
 |
nektarios

|
Posted: Wed Feb 01, 2012 6:21 pm Post subject: |
|
|
Και τσάφ έσκασε μύτη ο πρώτος κατασκευαστής, που ομολογώ δεν το περίμενα απο εσένα, τώρα,γιατί έχεις μακριά το εργαστήριο που δημιουργείς μαγικό φίλτρο.Λοιπόν-λοιπόν, μπορώ να πώ ότι με εξέπληξες και με εντυπωσίασες Μιχάλη και θα τιμήσω τις δημιουργίες σου Κύριε Κατασκευαστή.
Κατ'αρχάς θα σου διορθώσω τον χαρακτηρισμό στην έννοια αλλά και στην ονομασία "2 beckerοειδή",δεν με ενδιαφέρει εάν μοιάζουν με του "Paolo" ειδικά η πρώτη, μπορεί ο συγκεκριμένος να μην μπορεί να την φτιάξει αυτήν όπως και το αντίστροφο για να λέμε και το σωστό,είναι του "Αρχάγγελου" και όχι του "Βecker"(Κορυφαίος) επειδή έτσι χαρακτηρίζεις το κατασκευαστικό σου profil (θα ήθελα να μάθω,γιατί το ονόμασες έτσι,γράψε μας την ιστορία σου).
Μπορώ να γράψω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, ξέφυγες απο τα κλασσικά και δοκίμασες τον εαυτό σου, σε κάτι πολύ πιό δύσκολο και εξαιρετικά όμορφο γραμμικό κατασκευαστικό έργο.(Ούτε την γέφυρα του Ρίο να έφτιαχνες )
Οσο αφορά την πρώτη,η εξωτερική καμπύλη του μπολ διαδέχεται την γωνία με επιτυχία και εσωτερικά σβήνει τόσο όμορφα σαν να πρόκειται για κάτι απόλυτα φυσικό και σε συνέχεια κατευθύνονται και από πάνω αλλά και από κάτω απο το shank με ομαλότητα οι διακρίσεις φινετσάτων λεπτών γραμμών,όπου καταλήγουν σε ένα εξίσου πανέμορφο handcut
cumberland(είναι απο τα αγαπημένα μου) επιστόμιο με ωραίο Bit Region που σταματάει ομαλά με σβήσιμο στο Lip.
Δεν βλέπω το Slot για να σου πώ περισσότερα.Μπράβο-Μπράβο-Μπράβο
Οσο αφορά την δεύτερη,όπου την ονομάζεις Acorn ,τραγούδα όσο θές, δεν έχει καμμιά σχέση με βελανίδι, αλλά με μεγάλο macadamia στην αναποφλοίωτη μορφή του (λιτό και περίτεχνο), έχεις πετύχει τις απόλυτες καμπύλες (σαν μεσογειακής γυναίκας(αχωχαχωχ,έλα ρε nanita μην βαράς ) και σβήνουν και εδώ ομαλά, μέχρι το τέλος του επιστομίου, με τα αντίστοιχα και εδώ στο Bit Region με το Lip.
Τώρα όσο αφορά τα χρώματα, θα τα αφήσεις έτσι όπως είναι και τα μαύρα,κόκκινα,πουά,ρόζ και πεταλουδίτσες θα τα αφήσεις εκτός παλέτας,γιατί κάτι που σου αναγνωρίζω και απο τα προηγούμενα καπνοσυρίγγια είναι ο χρωματισμός που θυμίζει μια άλλη εποχή.(Αυτό είναι στα + σου,εκμεταλλεύσου το,όπως και τα επιστόμια)
Δεν μου λές για να το διακωμωδήσουμε και λίγο, σε ποιά κέντρα αδυνατίσματος τις πήγες και βγήκαν τόσο λεπτές.:
Λοιπόν Μαέστρο, με τη μπαγκέτα σου διεύθυνες τα κατάλληλα όργανα όπως έπρεπε και η ορχήστρα σου έπαιξε όλα τα έγχορδα,τα κρουστά και τα πνευστά σαν το (Φινάλε του Μπετόβεν 5 Συμφωνία).Μόνο που αντί του Λέοναρντ Μπερνστάϊν στο πόδιον,βρισκόσουν ΕΣΥ.
Συγχαρητήρια-Μπράβο είναι λίγο,μην το αφήσεις όμως,τώρα ανεβάζεις στροφές και είναι κρίμα.Και σε ανώτερα Μιχάλη.
Η κριτική μου, έχει να κάνει με γραφόμενα εντυπωσιασμού,γιατί σε τόσο λίγο χρόνο και σχετικά λίγες σου κατασκευές,έφτιαξες κάτι αρκετά απλό-όμορφο και δύσκολο μαζί.Και φυσικά το αξίζεις.
Υ.Γ. Εγώ λέω επίσης,ότι, έχω πέσει μέσα μέχρι τώρα σε ότι είπα.
Η Ομάδα εάν συνεργαστεί και μαζί θα βγάλει αριστουργήματα και GREEK SCHOOL,θάρρος θέλει μωρέ,τίποτα άλλο.
(Να σου πώ, πάρε και μια ρημάδα φωτογραφική μηχανή,γιατί μας έχεις ) _________________ "ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ" ΑΙΣΧΥΛΟΣ 525 - 456 π. Χ.
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|