| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
nektarios

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 4:13 pm Post subject: |
|
|
Καλύτερα πάρε την με προκάρβουνο (αν δεν σου αρέσει,το ξύνεις,δεν το σκάβεις,πρόσεξε και be cool).Στα καπνά δεν είναι ρευστά, υπάρχουν ποιότητες και αυτό φαίνεται και θα το καταλάβεις,σε ένα χρόνο απο τώρα,εάν συνεχίσεις με καπνοσύριγγες,θα δίνεις εσύ συμβουλές και θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα.Οταν θα πάς να πάρεις αυτή που σε ενδιαφέρει,βγάλε με περιστροφική κίνηση το επιστόμιο και ταίριαξε μέσα τον αντάπτορα και ξαναβάλτο μέσα στο shank (στέλεχος) εάν μπεί καλά,είσαι οκ,εάν δεν μπαίνει,ζήτα άλλον.Η εισπνοή καπνού είναι υποκειμενικό για τον καθένα,ότι πάει κάτω στον πνεύμονα είναι επιζήμιο αθροιστικά με τον καιρό,εγώ ας πούμε δεν τον κατεβάζω,η νικοτίνη που χρειάζομαι,μου δίνεται απο τους θύλακες στόματος και μύτης.Η καπνοσύριγγα είναι απόλαυση,δεν είναι μόνο κάπνισμα. _________________ "ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ" ΑΙΣΧΥΛΟΣ 525 - 456 π. Χ.
http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=5906 |
|
| Back to top |
|
 |
xristos24
|
Posted: Wed Mar 14, 2012 4:28 pm Post subject: |
|
|
Τα καπνά έχουν ως εξής.
Στα πούρα χρησιμοποιούνται ποικιλίες άγνωστες σε τσιγάρα και πίπες
Υπάρχουν τρεις βασικές ποιότητες ligero, seco, vοlado.
Καλύτερης ποιότητας είναι τα ligero γευστικά και αρωματικά που τυλίγονται στο μέσον
Seco, ελαφριά φύλλα γεμίσματος
και volado για ομαλή καύση.
Τα μόνα καπνά πίπας που χρησιμοποιούνται και σε τσιγάρα και πίπες είναι τα burley και οι υποποικιλίες τους, όπως τα Kentucky
Τα καπνά τσιγάρων και πίπας προέρχονται από τις ίδιες κύριες ποικιλίες, Virginia, Burely, Oriental, Latakia. Εδώ θα συμφωνήσω πως τα καλύτερα πάνε στα χαρμάνια πίπας.
Προσωπικά ο μόνος λόγος που κρατούσα τόσον καιρό στα τσιγάρα ήταν η σχετικά χαμηλή τιμή. Η τσέπη μου ματώνει όταν βλέπω τις τιμές των πούρων Oscuro και των ακριβών καπνών πίπας. Πάντως τα χαρμάνια πίπας έξω είναι πολύ φθηνότερα γιατί αυτό;;;
Εδώ ένα Cohiba Siglo είναι φθηνότερο από καπνούς πίπας με άρωμα κεράσι έλεος.
Έχοντας μεγαλώσει κυριολεκτικά σε καπνοπωλείο έχω γνωρίσει κάθε είδος καπνίσματος, από ταμπάκο μέχρι πούρα δεκάδων ευρώ. Το κάπνισμα πίπας είναι η τωρινή μου ενασχόληση.
Οπότε μία πίπα φθηνή, με φίλτρο αντάπτορα και προκάρβουνο. |
|
| Back to top |
|
 |
nektarios

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 4:44 pm Post subject: |
|
|
| xristos24 wrote: | Πάντως τα χαρμάνια πίπας έξω είναι πολύ φθηνότερα γιατί αυτό;;;
Οπότε μία πίπα φθηνή, με φίλτρο αντάπτορα και προκάρβουνο. |
Για το πρώτο "no comment" τι να πώ,ότι και να πώ θα είναι προσβλητικό για τα καρτέλ των (άντε να μην βωμολοχήσω τώρα).
Στο δεύτερο,ναί για αρχή και μετά είδομεν,ελπίζω να σε βοήθησα. _________________ "ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ" ΑΙΣΧΥΛΟΣ 525 - 456 π. Χ.
http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=5906 |
|
| Back to top |
|
 |
xristos24
|
Posted: Wed Mar 14, 2012 4:46 pm Post subject: |
|
|
Φυσικά και βοήθησες σε ευχαριστώ πολύ.
Κατάλαβα οι τιμές είναι όπως και στον ταμπάκο 2-3 φορές πάνω επειδή οι εισαγωγείς έχουν μεγάλες τσέπες.
*Τα μόνα καπνά πίπας που χρησιμοποιούνται και σε τσιγάρα και πίπες είναι τα burley και οι υποποικιλίες τους, όπως τα Kentucky
εννοώ τα μόνα καπνά πούρου που χρησιμοποιούνται |
|
| Back to top |
|
 |
VizualmansoN

|
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 7:17 pm Post subject: |
|
|
| xristos24 wrote: | | ...Κατάλαβα οι τιμές είναι όπως και στον ταμπάκο 2-3 φορές πάνω επειδή οι εισαγωγείς έχουν μεγάλες τσέπες... | Α, όχι εδώ. Εδώ μας τα παίρνει όλα ο φόρος: 87+%! (...σα βρισιά τόκανα). _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
christos b

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 7:25 pm Post subject: |
|
|
Χρήστο καλώς ήρθες κι από ΄μενα _________________ Η Ρωμιοσύνη έν' φυλή συνότζαιρη του κόσμου,
κανένας δεν εβρέθηκεν γαι να την-ι 'ξηλείψει,
κανένας, γιατί σκέπει την 'που τ' άψη ο Θεός μου.
Η Ρωμιοσύνη έν' να χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει! |
|
| Back to top |
|
 |
christos b

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 7:44 pm Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: | | xristos24 wrote: | | ...Κατάλαβα οι τιμές είναι όπως και στον ταμπάκο 2-3 φορές πάνω επειδή οι εισαγωγείς έχουν μεγάλες τσέπες... | Α, όχι εδώ. Εδώ μας τα παίρνει όλα ο φόρος: 87+%! (...σα βρισιά τόκανα). |
Φίλοι μου να σας δώσω κάποιες τιμές καπνών στην Κύπρο
ERINMORE BALKAN MIXTURE μεταλικό κουτί 50 γρ. 9 Ευρώ
PLANTA BLACK VANILLA μεταλικό κουτί 50 γρ. 9 Ευρώ
SCANDINAVIK, BORCUM RIFF, MAC BAREN, VAN HALTELEN, CAPTAIN BLACK, PERGAMON, etc σε φακελάκια των 40-50 γρ. 5,50-6,20 Ευρώ
Όσοι πιστοί προσέλθετε!!! _________________ Η Ρωμιοσύνη έν' φυλή συνότζαιρη του κόσμου,
κανένας δεν εβρέθηκεν γαι να την-ι 'ξηλείψει,
κανένας, γιατί σκέπει την 'που τ' άψη ο Θεός μου.
Η Ρωμιοσύνη έν' να χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει! |
|
| Back to top |
|
 |
Dark_kronos

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 8:38 pm Post subject: |
|
|
| christos b wrote: | | WoodTurningGR wrote: | | xristos24 wrote: | | ...Κατάλαβα οι τιμές είναι όπως και στον ταμπάκο 2-3 φορές πάνω επειδή οι εισαγωγείς έχουν μεγάλες τσέπες... | Α, όχι εδώ. Εδώ μας τα παίρνει όλα ο φόρος: 87+%! (...σα βρισιά τόκανα). |
Φίλοι μου να σας δώσω κάποιες τιμές καπνών στην Κύπρο
ERINMORE BALKAN MIXTURE μεταλικό κουτί 50 γρ. 9 Ευρώ
PLANTA BLACK VANILLA μεταλικό κουτί 50 γρ. 9 Ευρώ
SCANDINAVIK, BORCUM RIFF, MAC BAREN, VAN HALTELEN, CAPTAIN BLACK, PERGAMON, etc σε φακελάκια των 40-50 γρ. 5,50-6,20 Ευρώ
Όσοι πιστοί προσέλθετε!!! |
Με κοβω να ρχομαι Κυπρο για σπουδες με τετιες τιμες! |
|
| Back to top |
|
 |
xristos24
|
Posted: Wed Mar 14, 2012 9:37 pm Post subject: |
|
|
Πόσο κάνει φίλε μου μία γκαρσονιέρα στην Κύπρο;;;
Παιδιά μήπως τελικά να δώσω κάτι παραπάνω και να κινηθώ στα 50 ευρώ;;;
Ακούω πολλά σενάρια θρίλερ με πίπες 20-30 ευρώ. |
|
| Back to top |
|
 |
tomaurorodo

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 9:44 pm Post subject: |
|
|
Φίλε σου έχω εγώ σενάριο σπλάτερ θρίλερ.
Ο θάλαμος καύσης της πίπας μου έλιωσε
Οπότε μακριά από τις φθηνές, τα παιδιά έχουν δίκιο.
Α και επίσης ρε παιδιά...πως διάολο έλιωσε;;; |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
|
| Back to top |
|
 |
tomaurorodo

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 9:50 pm Post subject: |
|
|
Δεν είναι ακριβώς λιώσιμο, είναι όπως όταν σπάει ο τοίχος από την υγρασία.
(τα επίπεδα μου στους υπολογιστές είναι άνοιξε-γράψε-κλείσε, με λίγες οδηγίες ίσως την ανεβάσω) |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 9:55 pm Post subject: |
|
|
Ααα, συνήθως οι φθηνές είναι περασμένες με βερνίκι-λάκα απ' έξω για να φαντάζουν.
Μήπως απλά έσκασε -κράκαρε που λέμε- η λάκα αυτή? Κάτι σαν ραγισμένο γυαλί ένα πράμα?
Εάν ναι, λίγο το κακό. Μόνο αισθητικό. _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
tomaurorodo

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 9:57 pm Post subject: |
|
|
Δεν έσκασε αυτό, το ίδιο το ξύλο έχει κάνει εγκοπές και αυτή η λάκα έχει στάξει σε σταγόνες.  |
|
| Back to top |
|
 |
Dark_kronos

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 10:16 pm Post subject: |
|
|
| xristos24 wrote: |
Παιδιά μήπως τελικά να δώσω κάτι παραπάνω και να κινηθώ στα 50 ευρώ;;;
Ακούω πολλά σενάρια θρίλερ με πίπες 20-30 ευρώ. |
Την δικη μου την πειρα 30 ευρο, την προσεχω πολυ και την εχω εναν χρονο και δυο μηνες χωρις προβλημα μεχρι στιγμης. Αν μπορεις να πας σε παραπανω λευτα σιγουρα ειναι επιθυμιτο! Παντος δεν θα σου προτινα να πας σε κατι λιγοτερο απο 30 ευρο, ειναι οριακη τιμη, πιο χαμηλα δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις κατι καλο. |
|
| Back to top |
|
 |
tomaurorodo

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 10:19 pm Post subject: |
|
|
| Εγώ που πήγα στα 25 είδες τι έπαθα, άντε να βρεις τώρα πίπα. Προτείνετε ρε παιδιά καμία κοντά στο 50άρικο. Κατά προτίμηση άφιλτρη. Δοκίμασα φίλτρου από ένα φίλο δεν μου αρέσει βγάζει περίεργο άρωμα. |
|
| Back to top |
|
 |
nektarios

|
Posted: Wed Mar 14, 2012 10:31 pm Post subject: |
|
|
Aπο εξωτερικό ή απο εδώ.Εχει σημασία που ρωτάω.Καινούργιες ή estate. _________________ "ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ" ΑΙΣΧΥΛΟΣ 525 - 456 π. Χ.
http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=5906
Last edited by nektarios on Wed Mar 14, 2012 10:32 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
|