| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6344 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
Posted: Sat Mar 31, 2012 12:24 am Post subject: Dunhill: Root Briar (320) (4) (R) του 1967. |
|
|
Dunhill: Root Briar (320) (4) (R) του 1967. _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
Δημήτρης Ποθητός
http://www.myspace.com/dimitrispothitos
http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
pra9617

|
Posted: Sat Mar 31, 2012 1:01 am Post subject: |
|
|
Θα ηθελα να ηξερα πως καπνιζουν οι πιπες με οβαλ θαλαμο καυσης και πιο λογο εξυπηρετει (το οβαλ).Η συγκεκριμενη δεν μου αρεσει _________________ Χρηστος . Ο καθενας καταλαβαινει αυτο που φαινεσαι,λιγοι καταλαβαινουν αυτο που εισαι. ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Sat Mar 31, 2012 1:46 am Post subject: |
|
|
Πιό παλιά,ένας συγκαπνιστής είχε γράψει τις καπνιστικές εμπειρίες του από πίπες αυτού τού σχήματος.
Το συμπέρασμα πού έβγαλα ;
Πρέπει να είναι άβολες. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Sat Mar 31, 2012 5:37 am Post subject: |
|
|
Εντάξει, είναι περίεργη στο μάτι.
Στενή όπως είναι όμως, μπορεί να μπει στο μπουφάν ή στην τσάντα και να μην κάνει καρούμπαλο ούτε να πιέζεται η ίδια.
Ισως είναι και άβολη στο καθάρισμα. Οπως και νάχει είναι καινοτόμο σαν σχήμα. _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Sat Mar 31, 2012 7:12 am Post subject: |
|
|
Όλα καλά και ωραία δείχνει.
Η οβάλ τρύπα πως γίνεται; |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Sat Mar 31, 2012 7:30 am Post subject: |
|
|
Μόνο με το χέρι. Αρχίζοντας με μία κανονική τρύπα στην αρχή και πλαταίνοντάς την εμπρός και πίσω με εργαλειάκια (τύπου dremel) στο χέρι.
Υπάρχουν πολύπλοκα και ακριβά έκκεντρα τσοκ τόρνου, αλλά δεν θα βοηθούσαν παρά μόνο για το πάνω-πάνω μέρος του μπωλ. Καθώς πρέπει να γίνει κωνικό προς τα κάτω, κάθε "συμβατικό" τέτοιο εργαλείο αχρηστεύεται.
Για μεγάλη παραγωγή τώρα, φαντάζομαι η Dunhill θα χρησιμοποίησε την έκκεντρη μηχανή που χρησιμοποιεί για τα στελέχη είτε τη μηχανή αντιγραφής που χρησιμοποιεί για το μπωλ. _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Sat Mar 31, 2012 7:53 am Post subject: |
|
|
| pra9617 wrote: | | Η συγκεκριμενη δεν μου αρεσει |
Είναι κάπως... Σαν να είναι πατημένη...
Και θα συμφωνήσω μαζί σου Χρήστο. _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
giorgos
|
Posted: Sat Mar 31, 2012 11:12 am Post subject: |
|
|
 |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Sat Mar 31, 2012 12:01 pm Post subject: |
|
|
Ωραία σκέψη Γιώργο!
Δεν ξέρω πως είναι στον πάτο αυτό το μπωλ. Το φαντάζομαι και θα το ήθελα κωνικό.
Ομως η κίνηση ενός τέτοιου εργαλείου που δείχνεις, σε μηχάνημα όπως φρέζα (ξαναφαντάζομαι), θα αφήσει στο κάτω μέρος του μπωλ ένα κάπως μεγάλο αυλάκι.
Εκεί κάτω και στο μπροστά μέρος, θα παραμένει μέχρι το τέλος άκαυτος καπνός που θα "χαζεύει", πικρίζοντας λίγο τον υπόλοιπο.
Βέβαια με δεύτερο πιάσιμο (λοξό κράτημα του μπωλ) ειδικά για το μπροστά μέρος, ίσως ολοκληρώσει σωστά.
Ωραία σκέψη!
(Το συγκεκριμένο εργαλείο "σκορτσάρει", αλλά ένα κωνικό κονδύλι μάλλον θα κάνει σωστά τη δουλειά). _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6344 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
|
| Back to top |
|
 |
panospeter

|
Posted: Sat Mar 31, 2012 12:25 pm Post subject: |
|
|
Μαύρη μαυρίλα. Δεν φαίνεται τίποτα.  |
|
| Back to top |
|
 |
Memphis

Joined: 30 Jul 2010 Posts: 3074 Location: Ανδρός, Νάξος, Κως, Αμοργός, Σαλαμίνα, Ν.Μάκρη, Κολωνός.
|
Posted: Sat Mar 31, 2012 12:43 pm Post subject: |
|
|
Με ... τίποτα (έχει δίκιο ο κ.Κώστας/wtgr) ... άβολο κι στο καθάρισμα ... είναι μόνο να το βλέπεις τπτ άλλο ....  _________________ Κώστας.
Charles Bukowski (1920-1994)
If you spend all your time trying,
then all you're doing is trying.
So don't try. Just do! |
|
| Back to top |
|
 |
giorgos
|
Posted: Sat Mar 31, 2012 12:51 pm Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: |
αλλά ένα κωνικό κονδύλι μάλλον θα κάνει σωστά τη δουλειά). |
σε κάθετο δράπανο με μέγγενη πολλαπλών γωνιών & με υπομονή
μαζική παραγωγή έτσι δεν ξέρω αν γίνεται,πολλές εργατώρες άρα & αυξημένο κόστος που μετακυλά στον πελάτη |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
|
| Back to top |
|
 |
|