| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Guest2 Guest
|
Posted: Sun Jul 20, 2008 10:02 pm Post subject: |
|
|
| Καπνοσυριγγα η' Πιπα λεγεται συναδελφε τα υπολοιπα παραπεμπουν αλλου που δεν μας ενδιαφερουν ως συνειρμοι ! |
|
| Back to top |
|
 |
Sakis_G

|
Posted: Sun Jul 20, 2008 10:03 pm Post subject: |
|
|
εγω παλιους ναυτικους που εχω γνωρισει, τσιμπουκια τα λεγανε παντως!!!!!!!!!!!!! _________________ EΣΚΙΣΕ ΤΟ FESTIVAL!!!!!!!!!! |
|
| Back to top |
|
 |
Guest2 Guest
|
Posted: Sun Jul 20, 2008 11:10 pm Post subject: |
|
|
| Εδω ΔΕΝ τις λεμε ετσι αλλα Καπνοσυριγγες η' Πιπες ! |
|
| Back to top |
|
 |
Filalithis

|
Posted: Mon Jul 21, 2008 9:23 am Post subject: |
|
|
Η ορθή λέξη είναι καπνοσύριγγα.
Ομώς εχουν επικρατήσει και οι λέξεις πίπα ή τσιμπούκι που χρισιμοποιούντε ευρέως απο τον κόσμο.
Τόσο η λέξη τσιμπούκι οσο και η λέξη πιπα παραπέμπουν σε αλλα πράγματα, αλλα οταν έχουμε να κάνουμε με ώριμους ανθρώπους δεν υπάρχει παρεξήγηση.
Πρόσφατα ακουσα γνωστό πολιτικό να απαντα στην ερώτηση "Τις σας χαλαρώνει πολύ?" ως εξής "Αργα το βράδυ πριν πάω για υπνο μ' αρεσει να απολαμβάνω ενα τσιμπούκι μου μαζι με ενα ποτήρι κρασί." Επειδή ειμαι ενήλικας και δεν εχω πονηρό μυαλό καταλαβα οτι μιλά για καπνοσύριγγα.
Παρακαλω η συζήτηση περι ονομασίας να σταματήσει εδω. |
|
| Back to top |
|
 |
Filalithis

|
Posted: Mon Jul 21, 2008 9:29 am Post subject: |
|
|
Ο αγαπητός bluesb μίλησε με πολυ ωραίο λογο για αυτο που ακριβώς αισθάνομαι κι εγω.
Διαβάζοντας τον bluesb ώρες ώρες πιστεύω οτι γράφτηκε για μενα, τοσο πολυ με καλύπτει και συμφωνεί με τους λόγους που καπνίζω πιπα.
| bluesb wrote: | | Δέ μπορώ να το εξηγήσω, καπνίζω πίπα γιατι έτσι προτείνει η φύση μου και επιλέγω να της το επιτρέπω. |
Ετισ ακριβώς ειναι, υποκλίνομαι. |
|
| Back to top |
|
 |
akanthos BANNED

|
Posted: Mon Jul 21, 2008 7:08 pm Post subject: |
|
|
Ασφαλώς και το σωστό είναι καπνοσύριγγα.Όπως επίσης είναι σίγουρο οτι σχεδόν κανένας δεν καλεί την πίπα καπνοσύριγγα. Το τσιμπούκι προέρχεται από την τουρκική λέξη cubuk !!!!! _________________ οι μούτσοι που μαμ...σαμε γίναν καπεταναίοι (Λαικό γνωμικό) καταγραμμένο από τον Ιω. Γρυπάρη |
|
| Back to top |
|
 |
Guest2 Guest
|
Posted: Mon Jul 21, 2008 7:33 pm Post subject: |
|
|
Κ η αρχαιοελληνικη Πανδουρις λεγοταν απο τους Κλεφτες & Αρματωλους ως Ταμπουρας & κατεληξε ως Μπουζουκι απο το τουρκικο "μπουζουκ" δηλαδη "αχρηστο".
Οι βαρβαροι μογγολοι απο την στεπα φυσικα & αγνοουσαν την χρηση του & την μουσικη γενικοτερα. |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Thu Jul 24, 2008 3:35 pm Post subject: |
|
|
Διεγράφη υπ' εμού.
Σαλάς Αντώνιος (salan) _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…!
Last edited by salan on Tue Aug 26, 2008 10:46 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
akanthos BANNED

|
Posted: Thu Jul 24, 2008 4:04 pm Post subject: |
|
|
χαχαχαχαχαχαα σωστός Καπετάνιο !!!!!!!!!!!!!!! _________________ οι μούτσοι που μαμ...σαμε γίναν καπεταναίοι (Λαικό γνωμικό) καταγραμμένο από τον Ιω. Γρυπάρη |
|
| Back to top |
|
 |
RANNERS
|
Posted: Thu Jul 24, 2008 10:53 pm Post subject: |
|
|
| Γιατί είμαι εραστής του καλού ανόθευτου καπνού,για τη χαλάρωση που μου προσφέρει τις ώρες που εγώ επιλέγω να καπνίσω,και γιατί με βάζει στη διαδικασία να προσπαθώ να επιλέγω με τα δικά μου αυστηρότατα κριτήρια συνεχώς το καλύτερο -ποιοτικότερο καπνό και γιατί για να απολαύσεις το κάπνισμα της απαιτήται κάτι πολύ σημαντικό για μένα.ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. |
|
| Back to top |
|
 |
goku BANNED
|
Posted: Fri Aug 01, 2008 2:58 pm Post subject: |
|
|
απο ενα γεγονος που τις προηγουμενες ημερες, θυμηθηκα πως ενας εβραιος με παρακινησε να καπνιζω πιπα. _________________ να χουμε να γκρεμιζουμε ! |
|
| Back to top |
|
 |
Johnkits

|
Posted: Fri Aug 01, 2008 4:29 pm Post subject: |
|
|
Ημουν μικρος οταν περασε καποιος απο διπλα μου και καπνιζε πιπα... αυτο το αρωμα δεν θα το ξεχασω...
Αργοτερα στο σχολειο η ''μαγκες'' καπνιζαν τσιγαρα... ΜΠΛΙΑΧΧχχχ βρομουσαν !!!
Δεν καπνισα ποτε τσιγαρο, ξεκινησα με πουρο και αργοτερα πιπα.. αργησα να γεμισω το πρωτο μου μπωλ... το εκανα οταν ενιωσα οτι αυτο μου αξιζει! _________________ Ψηλος-ψηλος καλογερος και κοκκαλα δεν εχει.... |
|
| Back to top |
|
 |
Angelopap

|
Posted: Mon Jan 12, 2009 8:19 pm Post subject: |
|
|
| Ο χρήστης bluesb με υπερκάλυψε κι αισθάνομαι πως είναι πολύ γλυκό κι αληθές αυτό που γράφει! Ευχαριστώ bluesb που αποτυπώνεις τόσο όμορφα τα αισθήματά μου! |
|
| Back to top |
|
 |
bluesb
|
Posted: Mon Jan 12, 2009 8:28 pm Post subject: |
|
|
AngKerats να σαι καλά και καλωσόρισες στο φόρουμ.  |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Sun May 03, 2009 10:48 am Post subject: |
|
|
Η γνώμη των σχετικά καινούργιων μελών θα ήταν καλό να διαβαστεί :
alkis
Σιδ.Σταυρός
eric_7
elias 62
xvriatis
jimsa
Συγγνώμη αν ξέχασα κάποιον
Επίσης και πιό παλιά μέλη δεν έχουν γράψει:
gioupi 2000
desperado
lman
κ.τ.λ _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Sun May 03, 2009 10:59 am Post subject: |
|
|
Συνοψίζω λίγο τα μέχρι στιγμής γραφόμενα
IORDANIS είπε.
Για την ιεροτελεστία.
Για το άγγιγμα και το χάιδεμα.
Γιατι είναι όμορφες.
Γιατί είναι συντροφιά.
Για την ποικιλία των επιλογών σε καπνούς.
Για τα αξεσουάρ (παιχνιδάκια) που μου αρέσει να αγοράζω.
Για την όμορφη μυρωδιά που αρέσει και στους γύρω μου.
Γιατί μου αρέσει να ανοίγω τα κουτιά και να μυρίζω τούς καπνούς.
Για το καθάρισμα και τη φροντίδα.
Γιατί έχω πάντα να μάθω κάτι καινούργιο.
Γιατί με αυτήν δεν καπνίζω μηχανικά όπως με το τσιγάρο.
Γιατί επιβραδύνει τη φύση του καπνίσματος και αυξάνει την απόλαυση.
Γιατί ικανοποιεί την ανδρική μου επιθυμία να έχω πάντα περισσότερες από μία
THINAIR είπε.
Δεν καπνίζω καπνοσύριγγα. Καπνίζω πίπα. Για να λιγοστέψω το τσιγάρο, για να θυμηθώ τα νιάτα μου, επειδή μου αρέσει η ποικιλία στους καπνούς.
GUEST είπε.
Καπνίζω καπνοσύριγγα γιατί είναι μία απόλαυση.Εγώ αντίθετα με πολλούς συγκαπνιστές άρχισα το κάπνισμα της, [color=darkblue]ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ ΤΗΣ.Καπνίζω για την ιεροτελεστία, που με ενθουσιάζει και προσπαθώ να πείσω τους μη μυημένους ότι δεν είναι κουραστική, όπως λένε.Καπνίζω γιατί οι γεύσεις, τα αρώματα και οι ποικιλίες των καπνών με ενθουσιάζουν.Το καθάρισμα και η περιποίηση της πίπας μου, με ηρεμεί αφάνταστα.Οι ατέλειωτες συζητήσεις με συγκαπνιστές με βοηθούν να ξεφεύγω από την καθημερινότητα
PETER είπε.
Γιατί απλά κάποιες στιγμές είναι τό μοναδικό πράγμα πού μπορεί νά σέ χαλαρώσει
SMOKETSES είπε.
Έχω μάθει στη ζωή μου να εκτιμώ τις μικρές καθημερινές απολαύσεις.
Το κάπνισμα της πίπας λοιπόν μου προσφέρει πολλές τέτοιες καθημερινώς.
Η επιλογή της πίπας που θα καπνίσω τη συγκεκριμένη ημέρα.
Η επιλογή του καπνού που θα καπνίσω τη συγκεκριμένη στιγμή (καφές, ποτό, φαγητό, all day).
Η προετοιμασία του αναμάτος (γέμισμα, στρώσιμο του καπνού).
Το καθάρισμα της μετά το κάπνισμα, με ηρεμεί και εμένα πάρα πολύ.
Τα αρώματα και οι γεύσεις που αναδύονται κάθε φορά που την ανάβω.
Τα reviews που γράφω και που διαβάζω για τους καπνούς.
Το χάιδεμα της πίπας και όλων των υπόλοιπων αξεσουάρ της (αναπτήρες,tamper, σταχτοδοχεία, stands κ.τ.λ.).
Οι τηλεφωνικές συζητήσεις για διάφορα κανιστικά θέματα (δυστυχώς δεν έχουμε club,ακόμη) αποτελούν το πιό ευχάριστο διάλειμμα της ημέρας.
ANONYMOUS είπε.
Μου θυμίζει το "William George Alum", το "Έχω μια πίπα" και τον Baudelaire.
Είμαι γενικώς λίγο παλιομοδίτης.
Μου αρέσει να τις συλλέγω, να τις κοιτάζω, να τις κρατάω.
Μου αρέσει πάρα πολύ να καπνίζω (από μικρός) και τα data μου δείχνουν ότι είναι σαφώς ανώτερη από το τσιγάρο και το πούρο.
Με ηρεμεί.
Έχει πλάκα να σε κοιτάζουν περίεργα, την ώρα που μπαίνεις σε ένα σουβλατζίδικο με μία καπνοσύριγγα στα δόντια.
Το σπορ έχει τρομερή ποικιλία και άπειρες επιλογές.
Τα αρώματα και οι γεύσεις των καπνών είναι το κάτι άλλο.
Κάθε πίπα είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης.
Οι υπόλοιποι λόγοι είναι ακατανόητοι και έχουν να κάνουν με την τυχαιότητα των εμπειριών και τη συνεχή αναδόμηση των συνάψεών μου.
NESTORAS είπε.
Και μόνο που την κρατάω στο χέρι είναι εκπληκτική αίσθηση αφής. ΑΥΤΗ!!! και ένα κομπολόι. Το άνοιγμα ενός καινούργιου καπνού. Το άρωμά του. Το γέμισμα. Το άναμα. Και η πρώτη αίσθηση του καπνού. Και μετά ''το περίμενε'' για να παίξεις μαζί της στο καθάρισμα. Έχω συλλάβει τον εαυτό μου να περιμένει αυτή τη στιγμή.
SMOKETSES είπε.
Πράγματι πολύ ωραία η στιγμή του καθαρίσματος.
Ανυπομονώ
Σκέφτομαι
Ονειροπολώ
Ταξιδεύω
Ηρεμώ
Εκνευρίζομαι
Αυτοκρίνομαι
Αυτοσαρκάζομαι
Εκτονώνομαι
Χαλαρώνω
BLUESB είπε.
Kαπνίζω πίπα γιατί από μικρό παιδί ήθελα να καπνίζω πίπα (ίσως είναι στο DNA μου, δέν εξηγείται αλλοιώς)
Καπνίζω πίπα γιατί κατά τη διάρκεια του καπνίσματος, τίποτα δέ μπορεί να μου αποσπάσει την προσοχή.
Γιατί λατρεύω τις πίπες και τους τόσους διαφορετικούς καπνούς.
Γιατί όταν έχω αρκετό καπνό και αρκετή ηρεμία να καπνίσω είμαι ο τελευταίος άνθρωπος επί γής που θα τολμήσει να μιλήσει, ο πρώτος που θα φροντίσει να ακούσει (οτιδήποτε ακούγεται) και να αφουγκραστεί. Και πιστεύω στην αξία της σιωπής, και ακόμη περισσότερο στην αξία του να ακούει κανείς και να μή περιμένει να μιλήσει.
Δέ μπορώ να το εξηγήσω, καπνίζω πίπα γιατι έτσι προτείνει η φύση μου και επιλέγω να της το επιτρέπω.
Αυτά τα ολίγα.
RANNERS είπε.
Γιατί είμαι εραστής του καλού ανόθευτου καπνού,για τη χαλάρωση που μου προσφέρει τις ώρες που εγώ επιλέγω να καπνίσω,και γιατί με βάζει στη διαδικασία να προσπαθώ να επιλέγω με τα δικά μου αυστηρότατα κριτήρια συνεχώς το καλύτερο -ποιοτικότερο καπνό και γιατί για να απολαύσεις το κάπνισμα της απαιτήται κάτι πολύ σημαντικό για μένα.ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
Einstein

|
Posted: Sun May 03, 2009 3:01 pm Post subject: |
|
|
Ξεκίνησα και συνεχίζω να καπνίζω πίπα διότι:
- Είναι θέμα αισθητικής.
- Είναι θέμα γεύσης και απόλαυσης.
- Κατάφερε να απομυθοποιήσει για'μενα το τσιγάρο.
- Με βοηθά να ηρεμώ και να συγκεντρώνομαι για να δουλέψω.
- Ανακαλύπτω πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι που εκτιμώ είναι καπνιστές πίπας.
- Μπαίνοντας σε μαγαζί με είδη καπνιστού αισθάνομαι την ίδια (σχεδόν) ευλάβεια που αισθανόμουν μπαίνοντας σε παλιό δισκάδικο των εξαρχείων.
- Καπνίζω όταν θέλω και όχι όταν πρέπει (χιλιοειπωμένο επιχείρημα αλλά και τόσο αληθινό συνάμα).
Και κυρίως καπνίζω γιατί οι σχέσεις με τις πίπες είναι όπως οι σχέσεις με τις γυναίκες: Συνήθως οι πολύ λουστραρισμένες κρύβουν λάκους. Στην αρχή θα σε πικράνει λίγο μέχρι να στρώσει αλλά μετά θα ανακαλύψεις τις ιδιοτροπίες της, και τι καπνό πρέπει να φουμάρεις μαζί της. Μπορεί να δυσκολευτείς να την ανάψεις, αλλά αν καταφέρεις να βρεις το τέμπο δε θα σβήνει με τίποτα. Χόρτασέ την, περιποιήσου την με την καρδιά σου αλλά μετά άσε την οπωσδήτε στο "περίμενε" για 5-6 μέρες...έτσι μόνο θα την απολαμβάνεις χωρίς να σε "δαγκώνει". Και προς θεού, ποτέ μην αρκείσαι μόνο σε μία !!!
Τα σέβη μου στις κυρίες του Forum ;-) |
|
| Back to top |
|
 |
desperado

|
Posted: Sun May 03, 2009 11:42 pm Post subject: |
|
|
Γιώργο μου άρεσε πολύ που ανακίνησες το θέμα και που συγκέντρωσες τις απόψεις των υπόλοιπων φίλων. Πραγματικά μου άρεσαν όλες, και σε όλες βρήκα μέσα και τα δικά μου γιατί.
Μπορώ, και φαντάζομαι οτι μπορούμε και όλοι οι λάτρεις του καπνίσματος της πίπας, να αναφέρουμε τουλάχιστον χίλιους λόγους που μας αρέσει να καπνίζουμε πίπα.
Προσωπικά, λατρεύω να καπνίζω πίπα γιατί είναι μία συνήθεια (η λέξη με την καλή της έννοια) που μου διεγείρει όλες τις αισθήσεις:
Να την πιάνεις, να την χαϊδεύεις. Να απολαμβάνεις με την όρασή σου τις γωνίες ή τις καμπύλες της. Ειδικά να βλέπεις όταν καπνίζεις στο σκοτάδι, την μικρή θράκα να σε παρακαλεί να ρουφήξεις για να της δώσεις ζωή. Να την μυρίζεις, είτε αναμμένη, είτε σβυστή. Να οσφραίνεσαι τα διάφορα είδη καπνών που έχεις στο μικρό ή μεγάλο κελάρι σου. Να νιώθεις τον καπνό να κατακλύζει το στόμα σου, να ξυπνά από το λήθαργο τη γλώσσα και τον ουρανίσκο σου, να αισθάνεσαι τα πνευμόνια σου να γεμίζουν και να αδειάζουν, αδειάζοντας την ψυχή σου από ότι σε βαραίνει. Να βάζεις, στην απόλυτη ηρεμία, την αναμμένη σου πίπα δίπλα στο αυτί σου και να μοιάζει σαν να ακούς την ωραιότερη μελωδία του κόσμου.
Επίσης, καμιά φορά νιώθω τυχερός που ζω σε αυτή την εποχή. Ένας από τους λόγους είναι ότι σήμερα έχουμε την τεχνολογία να επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους από απόσταση, και να μοιραζόμαστε την αγάπη μας για μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες. Καμιά φορά συμβαίνει αυτοί οι άνθρωποι να καταφέρουν να συναντηθούν και από κοντά, να κάνουν φιλίες, φιλίες που μπορεί να κρατήσουν για πάντα. |
|
| Back to top |
|
 |
|