pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Γνώμες για Archaggelos
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Έλληνες κατασκευαστές
View previous topic :: View next topic  
Author Message
metalounio

PostPosted: Thu Aug 30, 2012 11:38 pm    Post subject: Γνώμες για Archaggelos Reply with quote

Γεια σε όλου σας και ευχαριστώ για την αποδοχή.
Νέος είμαι στο άθλημα (2 μήνες κάνω τώρα). Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για της πίπες καπνού από τον κατασκευαστή Archaggelos.
Ακόμα άμα αξίζει να του παραγγείλω για να μου φτιάξει κάποια πίπα γύρω στα 80 euro , αξίζει; ή θα ήταν καλύτερο να αγοράσω πίπα από κάποια γνωστή εταιρία στα ίδια λεφτά.

Ευχαριστώ.
Back to top
View user's profile Send private message
WoodTurningGR

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 1:48 am    Post subject: Reply with quote

Κατ' αρχήν καλώς μας ήρθες metalounio!

Ο Archaggelos είναι ο δικός μας άνθρωπος: nani23.
Εργα του μπορείς να δεις εδώ: http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=4971, αλλά και στο blog του: http://archaggelospipes.blogspot.gr/.

Αλλωστε κάθε επετειακή πίπα του forum μας για το 2012 έχει περάσει από τα χέρια του, μιάς και είναι από τους 4 κατασκευατές που την ανέλαβαν και έφτιαξαν: http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=5839.

Με 80 ευρώ που διαθέτεις, αγοράζεις από οπουδήποτε μιά πίπα εργοστασίου, μισής αξίας (κάθε μαγαζί διπλασιάζει την τιμή που την αγόρασε από τον κατασκευαστή). Θάναι μιά πίπα που μπορούν να την έχουν όλοι.
Από τον Μιχάλη αγοράζεις μιά χειροποίητη πίπα - μοναδική για σένα και μόνον.
Και είναι διαφορετικό το μεράκι και η ψυχή που κρύβεται σε ο,τιδήποτε χειροποίητο, σε αντίθεση με ένα ψυχρό κομμάτι μέσα από το τσουβάλι ενός εργοστασίου.

Σε έναν κατασκευαστή μπορείς να πεις τις προτιμήσεις σου, να σε συμβουλέψει πάνω στις δικές σου ανάγκες και να αποκτήσεις ένα κομμάτι που θάχει τελικά και μιά δική του μικρή ιστορία. Ακόμη και η αναμονή μέχρι να την πιάσεις στα χέρια σου έχει το μέλι της!

Θα είσαι σίγουρος ότι έχεις ένα διαλεγμένο και Ελληνικό ξύλο, με σωστή εσωτερική αρχιτεκτονική και μελετημένη αρμονική γραμμή, που ο Μιχάλης έχει αποδείξει πολλαπλά ότι διαθέτει το ταλέντο να φτιάξει. Πράγματα που πολλές φορές δεν εγγυάται μία πίπα των 80 ευρώ.

Σαν να μην φτάνουν αυτά, δίνεις μιά ακόμη ανάσα και αποδοχή σ' έναν διπλανό σου Ελληνα...

SMOKETSES

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 5:47 am    Post subject: Reply with quote

WoodTurningGR wrote:
Σαν να μην φτάνουν αυτά, δίνεις μιά ακόμη ανάσα και αποδοχή σ' έναν διπλανό σου Ελληνα...

Αυτό ΝΑΙ είναι πολύ σημαντικό.

Αλλά να ξέρεις επίσης ότι δεν τους κάνεις χάρη.

Όλοι οι Έλληνες κατασκευαστές πίπας είναι μεγάλα ταλέντα
και η πίπα που θα πάρεις άπό οποιονδήποτε από αυτούς,
θα είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών.

http://smoketses.blogspot.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Erinmore

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 9:02 am    Post subject: Re: Γνώμες για Archaggelos Reply with quote

metalounio wrote:

Νέος είμαι στο άθλημα (2 μήνες κάνω τώρα).

Φίλε metalounio. Εφόσον είσαι νέος στο άθλημα όπως ανέφερες, καλύτερα να μην αγοράσεις από κανένα καπνοσυρρίγγιο των 80euro.
Είναι προτιμότερο, να αγοράσεις μια καπνοσύριγγα στα μισά χρήματα, υπάρχουν και στα ελληνικά μαγαζιά σε αυτές τις τιμές, και αφού κατασταλάξεις ότι μπορείς να συνεχίσεις το χόμπυ τότε να αγοράσεις όσες ακριβές καπνοσύριγγες μπορείς.

SMOKETSES

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 9:47 am    Post subject: Reply with quote

Πιθανώς όμως αν πάρεις μία από τις πίπες που σου λέει ο Αργύρης,
να μην είναι καλή και να μη σε ευχαριστεί το κάπνισμα και να απογοητευτείς.
Αν πάρεις από Ελληνα σίγουρα θα απολαύσεις κάπνισμα και σίγουρα θα πληρώσεις λιγότερα από την πραγματική τους αξία.
Οχι ότι δεν υπάρχουν και καλές φθηνές στα μαγαζιά, αλλά θέλει μεγάλη εμπειρία για να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Back to top
Erinmore

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 10:12 am    Post subject: Reply with quote

SMOKETSES wrote:

Πιθανώς όμως αν πάρεις μία από τις πίπες που σου λέει ο Αργύρης,
να μην είναι καλή και να μη σε ευχαριστεί το κάπνισμα και να απογοητευτείς.
Αν πάρεις από Ελληνα σίγουρα θα απολαύσεις κάπνισμα και σίγουρα θα πληρώσεις λιγότερα από την πραγματική τους αξία.
Οχι ότι δεν υπάρχουν και καλές φθηνές στα μαγαζιά, αλλά θέλει μεγάλη εμπειρία για να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Εικασίες κάνεις Γιώργο. Και στην μία περίπτωση και στην άλλη.

Επιπλέον λόγω του νεοφώτιστου δεν έχει κριτήριο σύγκρισης. Είναι προτιμότερο λοιπόν, να δαπανήσει λίγα χρήματα στην αρχή ώστε στην περίπτωση που δεν το συνεχίσει να μην μετανιώσει για τα χρήματα που έδωσε.

nani23

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 10:21 am    Post subject: Reply with quote

metalounio αρχικά καλώς ήρθες!

Σαν νέος στο άθλημα θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες στο φόρουμ που θα σε γλυτώσουν από τυχόν λάθη στην αρχή.

Θετικό που πριν προχωρήσεις σε αγορά, μπήκες και ρώτησες.

Quote:
Και είναι διαφορετικό το μεράκι και η ψυχή που κρύβεται σε ο,τιδήποτε χειροποίητο, σε αντίθεση με ένα ψυχρό κομμάτι μέσα από το τσουβάλι ενός εργοστασίου.

Εγώ μένω στο παραπάνω και μόνο, την προσοχή που έχει μία χειροποίητη πίπα, από την αρχή μέχρι το τέλος της κατασκευής της, δεν την έχει καμία πίπα εργοστασίου.

Αργύρη νομίζω ότι εδώ κάνεις λάθος, δεν έχει σχέση με την τιμή ούτε με το πόσο νέος στο κάπνισμα είναι κάποιος.Όχι για την δική μου περίπτωση, ισχύει γενικά.

Κατασκευαστής:

http://www.michailkyriazanos.com/
Back to top
G_Tiggrone

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 10:37 am    Post subject: Re: Γνώμες για Archaggelos Reply with quote

Erinmore wrote:
metalounio wrote:

Φίλε metalounio. Εφόσον είσαι νέος στο άθλημα όπως ανέφερες, καλύτερα να μην αγοράσεις από κανένα καπνοσυρρίγγιο των 80euro.
Είναι προτιμότερο, να αγοράσεις μια καπνοσύριγγα στα μισά χρήματα, υπάρχουν και στα ελληνικά μαγαζιά σε αυτές τις τιμές, και αφού κατασταλάξεις ότι μπορείς να συνεχίσεις το χόμπυ τότε να αγοράσεις όσες ακριβές καπνοσύριγγες μπορείς.

Φίλε metalounio ο Erinmore είναι παλιό και έμπειρο μέλος και πρέπει τους παλιούς σε γενικές γραμμές να τους ακούς . Πρ όλα αυτά στο συγκεκριμένο θέμα θα διαφωνήσω.
Ακόμα και αν ξεκινάς τώρα είναι προτιμότερο να πάρεις μια πίπα που καπνίζει καλά και ευχαριστιέσαι να την βλέπεις και και και και (αν αντέχει η τσέπη σου) παρά να πάρεις κάτι το οποίο δεν θα αποδίδει και θα το συνδέσεις σαν το κάπνισμα πιπας παρόλο που θα είναι το κάπνισμα μιας κακής πίπας.

Το μάθημα αυτό εγώ το έμαθα απο προσωπική εμπειρία με τα μουσικά όργανα που παίζω. Από αυτά που παίζω, το ΜΟΝΟ που δεν είχε καλό ήχο και ήταν φτηνό ήταν το μπουζούκι. Ε, το μπουζούκι είναι το μόνο όργανο που δεν έμαθα ΠΟΤΕ να παίζω καλά. Για την ακρίβεια το παράτησα τους πρώτους μήνες.

Με τις πίπες δεν έκανα αυτό το λάθος. Προσπάθησα απο την αρχή να πάρω κατι καλό. Και όσο αγοράζω τόσο μετανιώνω για τις αρχικές μου επιλογές. Πλέον καπνίζω μόνο τις τελευταίες μου που είναι οι πιο ακριβές (μη φανταστείς τίποτα τρελό) αλλα είναι απο Ελληνες κατασκευαστές.

Erinmore

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 10:39 am    Post subject: Reply with quote

Quote:

Το παραπάνω κείμενο του Κώστα που περέθεσες με βρίσκει σύμφωνο παρόλο συναισθηματικά φορτισμένο μέσα από τα μάτια ενός κατασκευαστή.
Και βέβαια οι χειροποίητες, στην πλειοψηφία τους, υπερέχουν κυρίως ως προς την αισθητική.
Τα εργοστασιακά καπνοσυρίγγια υπερέχουν ως προς την τιμή. Κι εδώ είναι το ζητούμενο. Πως θα έχεις τιμή προς απόδοση?

nani23 wrote:

Αργύρη νομίζω ότι εδώ κάνεις λάθος, δεν έχει σχέση με την τιμή ούτε με το πόσο νέος στο κάπνισμα είναι κάποιος.

Μην το βλέπεις με τα μάτια του κατασκευαστή αλλά με τα μάτια του καταναλωτή. Και βέβαια έχει σχέση με την τιμή γιατί αν δεν είχε σχέση τότε ο φίλος μας δεν θα ρώταγε...

metalounio wrote:
Ακόμα άμα αξίζει να του παραγγείλω για να μου φτιάξει κάποια πίπα γύρω στα 80 euro , αξίζει; ή θα ήταν καλύτερο να αγοράσω πίπα από κάποια γνωστή εταιρία στα ίδια λεφτά.

΄
... αλλά ενδεχομένως: Αξίζει να αγοράσω μια καπνοσύριγγα ΧΨΩ?

nani23

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 11:07 am    Post subject: Reply with quote

Σαν νέος καπνιστής(καταναλωτής) οι πρώτες 4 πίπες που αγόρασα ήταν Stanwell από 74-120 ευρώ και η επόμενη μια Wnslow Crown.

Τότε με βοήθησαν πολύ να αποφύγω σκασίματα σε λούστρα και επικαλύψεις, να έχω αξιοπρεπή ποιότητα στο κάπνισμα κα. από την άλλη όμως μου έβγαινε η πίστη(και το πορτοφόλι για οινόπνευμα) να ξεφορτωθώ μελάνια και προκάρβουνα.

Η επόμενη πίπα που αγόρασα ήταν μία του Διαμαντόπουλου, με την οποία εάν είχα αρχίσει είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξανακάπνιζα ποτέ...από την άλλη εάν είχα αρχίσει με αυτή δεν θα είχα μέτρο σύγκρισης.

Αργότερα όταν έμπλεξα με άφιλτρες και estate τις ξεφορτώθηκα όλες τις παραπάνω πλην μίας Stanwell.

Που θέλω να καταλήξω; το κάπνισμα πίπας δεν είναι τόσο συνήθεια όσο απόλαυση, και για αυτό κοιτάμε να το απολαμβάνουμε, και οι πίπες μας είναι το μόνο σταθερό και αμετακίνητο αντικείμενο στο κάπνισμα μας, χωρίς αυτές δεν γίνεται.
Γιατί λοιπόν να μην κοιτάξουμε να το απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο;

Τώρα για το αν θα λόγω απειρίας θα τις καταστρέψει(οπότε ας καταστρέψει κάτι φθηνότερο για την τσέπη του), νομίζω ότι μόνο και μόνο η παρουσία του στο φόρουμ θα τον αποτρέψει από αυτό, και άλλωστε μία πίπα για να καταστραφεί σε λιγότερο από 40-50 καπνίσματα θέλει κάπνισμα δίπλα σε τζάκι ή με 10 μποφόρ...

Εγώ το μόνο που "φοβάμαι" αν πάρει στις πρώτες πίπες χειροποίητη είναι ότι θα κολλήσει υπερβολικά με αυτές. Laughing

Κατασκευαστής:

http://www.michailkyriazanos.com/
Back to top
WoodTurningGR

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 11:09 am    Post subject: Reply with quote

Κατ' αρχήν το ξύλο των 40 ευρώ (20 τιμή εργοστασίου), είναι σίγουρα χειρίστης ποιότητας.
Ο φτηνός αυτός δρόμος, είναι εκείνος που έχει αποδιώξει από το κάπνισμα πίπας πάρα πολλούς. Παίρνουμε τυχαία "μία πίπα", "έναν καπνό" και δοκιμάζουμε. Σχεδόν σίγουρη αποτυχία, με καψίματα στη γλώσσα, με υγρά, με περίεργες/κακές γεύσεις από το μπωλ ή το κακοφτιαγμένο επιστόμιο. Με κάψιμο στα χέρια, με λούστρα και χρώματα μέσα και έξω. Δεν τα ξέρουμε?

Αν θυμάστε, είναι η δική μου ιστορία, τουλάχιστον όσο αφορά στους καπνούς. Επέλεξα "οικονομικά", βασανίστηκα και ταλαιπώρησα το στόμα μου. Ευτυχώς που βρέθηκαν στο δρόμο μου τρεις άνθρωποι του forum μας και μ'έσωσαν.
Εσύ Αργύρη θα κάπνιζες μία των 40 ευρώ? Κι αν τυχαία έχεις κάποια τέτοια, πόσες θα έλεγες ότι καπνίζουν όπως θέλεις?

Από την άλλη μεριά, με το να πάρει κάποιος μιά φθηνή πίπα, περιορίζεται να διαλέξει μεταξύ μάλλον "ασχημόπαπων". Και συμφωνούν όλοι, ότι είναι πολύ σημαντική η εξωτερική εμφάνιση. Τόσο, που πολλές φορές μας παραπλανά και γι' αυτήν ακόμα την ποιότητα του καπνίσματός της.

Συμφωνώ στα καλαμπόκια, αλλά όχι για εισαγωγική πίπα. Εχουν ιδιαίτερη γεύση, κακά επιστόμια και φίλτρο 6mm που κι αυτό θέλει τον τρόπο του να καπνιστεί.

Προτιμώ σωστά πράματα από την αρχή, για να μην σπαταλάμε χρόνο και χρήματα.
Αλλωστε πάντοτε μπορεί να πουληθεί μία καλή πίπα ευκολότερα. Και "ελαφριά τη καρδία" προς τον αγοραστή της, μιας και θα καπνίζει όπως πρέπει.

takis

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 11:22 am    Post subject: Re: Γνώμες για Archaggelos Reply with quote

metalounio wrote:
...Ακόμα άμα αξίζει να του παραγγείλω για να μου φτιάξει κάποια πίπα γύρω στα 80 euro , αξίζει; ή θα ήταν καλύτερο να αγοράσω πίπα από κάποια γνωστή εταιρία στα ίδια λεφτά....

φίλοι μου, ο χριστιανός το γράφει καθαρά,
θέλει πίπα με 80 ευρώ

ούτε με 30, ούτε με 200

μας ρωτάει λοιπόν, του Μιχάλη ή ξενόφερτη?

.... του Μιχάλη μας φίλε μου και δε θα χάσεις,
γιατί αν βρεις ελάττωμα στην πίπα θα μας το πεις και ξέρει αυτός Razz
αν όμως βρεις σε ξένη, θα σου πουν έτσι είναι οι πίπες

Τάκης Γεωργιόπουλος
----------------------------
http://www.filotypo.com/
Back to top
Erinmore

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 11:38 am    Post subject: Reply with quote

WoodTurningGR wrote:
Εσύ Αργύρη θα κάπνιζες μία των 40 ευρώ? Κι αν τυχαία έχεις κάποια τέτοια, πόσες θα έλεγες ότι καπνίζουν όπως θέλεις?

Το κάτωθι Poker του Soren με 42 euro (με τα μεταφορικά) το έχω δύο φορές. Καπνίζει καλύτερα από την καπνοσύριγγα του Mastro de Paja των 92 euro όπως και κάποιων ελληνικών.
Να κατεβάσω από το ράφι και τις Stanwell?

ArtisVentus

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 11:57 am    Post subject: Reply with quote

Ο άνθρωπος, δεν είπε πως αυτή η πίπα των 80 ευρώ που θέλει να αγοράσει θα είναι η πρώτη του. Εφόσον καπνίζει 2 μήνες τώρα, σίγουρα θα έχει τουλάχιστον μια πίπα. Άρα έχει άποψη και γνώμη για αυτή ή αυτές που έχει.
Και για να θέλει να αγοράσει κι άλλη, πάει να πει πως του πήγε καλά μέχρι τώρα. Άρα πιστεύω θα μπορούσε να πάει και σε μια χειροποίητη για να δει τη διαφορά.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 12:11 pm    Post subject: Re: Γνώμες για Archaggelos Reply with quote

metalounio wrote:

Να σε ρωτησω ποσες πιπες εχεις στην συλλογη σου?

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
SMOKETSES

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

Κοίτα να δείς που στο τέλος μπορεί και να τσακωθούμε.
Αλλά δε πειράζει, θα είναι η πρώτη φορά
που θα τσακωθούμε για πίπα Very Happy μάκαρι βέβαια να μη γίνει.

Αργύρη έχω την εντύπωση πώς κάτι άλλο θές να πείς
ή κάποιο άλλο μήνυμα θέλεις να περάσεις
και ΔΥΣΤΥΧΩΣ είμαι και σίγουρος για αυτό που γράφω.

Back to top
saxo_29

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

Εαν και παρα πολυ καινουργιος στο αθλημα με μια πολυ φτωχη συλλογη καπνοσύριγων ( 3 ολες κ' ολες ) περιμενω πως και πως να μπορεσω καποια στιγμη να αποκτησω μια καπνοσύριγγα φτιαγμενη απο Ελληνικα χερια με μερακι μονο για μενα, ειτε ειναι του εξερετικου φιλου WoodTurningGR, ειτε ειναι του φιλου nani23.
Το θεωρω μεγαλη τιμη να εχεις στα χερια σου μια μοναδικη δημιουργια απο εναν απο τους Ελληνες κατασκευαστες η οποια φτιαχτηκε για εσενα βαση τα γουστα σου.
Βλεπω τις δημιουργιες των φιλων αυτων, και μετα τις ζηλευω ( με την καλη εννοια παντα ).
Σκεφτομαι οτι μια μερα θα ηθελα να αποκτησω και εγω ενα Bulldog απο τα χερακια τους. Laughing
Back to top
SMOKETSES

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 1:59 pm    Post subject: Reply with quote

Σωστότατη η σκέψη σου

saxo_29 wrote:
Σκεφτομαι οτι μια μερα θα ηθελα να αποκτησω και εγω ενα Bulldog απο τα χερακια τους. Laughing

Δίνεις μιά καλή ιδέα
ή την αφορμή για μία νέα συζήτηση η οποία έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει.

Back to top
Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Έλληνες κατασκευαστές All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum