pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Γνώμες για Archaggelos
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Έλληνες κατασκευαστές
View previous topic :: View next topic  
Author Message
WoodTurningGR

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 2:00 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ δεν καταλαβαίνω Αργύρη γιατί δείχνεις την πίπα του forum, αφού δεν μπορούμε να την έχουμε σε εκείνη την παλιά τιμή.
Επίσης γιατί αναφέρεις τις Stanwell, αφού κοστίζουν πολύ παραπάνω.

PETER

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 2:56 pm    Post subject: Reply with quote

Γιατί δέν ζητάς από τόν έν λόγω κατασκευαστή νά σού φτιάξει δύο τών 40 ευρω εκάστη καί βλέπεις γιά τήν συνέχεια....
Back to top
View user's profile Send private message
metalounio

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 3:20 pm    Post subject: Re: Γνώμες για Archaggelos Reply with quote

Σιδ.Σταυρός wrote:

Να σε ρωτησω ποσες πιπες εχεις στην συλλογη σου?

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για τον ενδιαφέρων σας.
Για το από πάνω ερώτημα αυτή την στιγμή έχω μια φτηνή πίπα μόνο και μόνο για να κάνω την δουλεία μου. Αυτό που θέλω είναι (επειδή βλέπω πως με έχει μαγνητίσει το κάπνισμα πίπας) να επενδύσω μερικά χρήματα για να πάρω μια πίπα που θα μου προσφέρει περισσότερη απόλαυση και να δω την διαφορά στο κάπνισμα , γιατί αυτή την στιγμή δεν έχω καθόλου επίγνωση πως είναι να καπνίζεις σε μια καλή πίπα.
Back to top
metalounio

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 3:30 pm    Post subject: Re: Γνώμες για Archaggelos Reply with quote

Αυτό που θέλω να ξέρω είναι άμα μια χειροποίητη από τον εν λόγο κατασκευαστή θα μου προσφέρει περισσότερη απόλαυση από μια εργοστασιακή.
Προφανώς και θα μου προσφέρει και προς τα με βλέπω να πηγαίνω , αλλά μια δεύτερη γνώμη δεν είναι ποτέ κακή από κάποιους που έχουν παραπάνω πείρα. Smile
Back to top
Erinmore

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

WoodTurningGR wrote:
Εγώ δεν καταλαβαίνω Αργύρη γιατί δείχνεις την πίπα του forum, αφού δεν μπορούμε να την έχουμε σε εκείνη την παλιά τιμή.
Επίσης γιατί αναφέρεις τις Stanwell, αφού κοστίζουν πολύ παραπάνω.

WoodTurningGR wrote:
Εσύ Αργύρη θα κάπνιζες μία των 40 ευρώ?

Ρώτησες και σου απάντησα.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως με πολύ λίγα euro παραπάνω δεν μπορώ να έχω το ίδιο poker? Όσο για τις ειρήσθω εν παρόδω Stanwell αυτές ναι αποκτήθησαν μεταχειρισμένες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Μήπως να αναφέρω ότι τόσα χρόνια μετά από την αγορά εξακολουθούν να καπνίζουν σαν καινούργιες?

Όμως, ο φίλος μας εν τω μεταξύ απάντησε και απόφαση έβγαλε. Φίλε metalounio, ο δικός μου σκοπός μέσω των απαντήσεών μου ήταν συμβουλευτικός και μόνο ώστε ως νέος στον χώρο να μην κάνεις άσκοπες δαπάνες τουλάχιστον στην αρχή. Εφόσον έχεις ήδη αποφασίσει ο Μιχάλης έχει και το ταλέντο και την όρεξη ώστε να ικανοποιήσει την επιθυμία σου.

SMOKETSES

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 7:56 pm    Post subject: Reply with quote

Erinmore wrote:
ο Μιχάλης έχει και το ταλέντο και την όρεξη ώστε να ικανοποιήσει την επιθυμία σου.

Περί τούτου δε νομίζω ότι υπάρχει σώφρων καπνιστής που να αμφιβάλλει .

Οι κκ ΣΑΛΑΣ ΓΚΟΥΡΒΕΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΖΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
είναι και ΕΛΛΗΝΕΣ και ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΙΠΑΣ
Για τους τρείς τελευταίους να προσθέσω ότι είναι και ΝΕΟΙ ηλικιακά

http://smoketses.blogspot.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
SpyKou

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 8:35 pm    Post subject: Reply with quote

Ως νέος καπνιστής πίπας και επί τι ευκαιρία της συζητησης ας μου επιτραπεί η παρακάτω, αιρετική ίσως, ερώτηση .
Όταν αναφερόμαστε σε μη χειροποίητη πίπα εννοούμε πίπα που φτιάχνεται από μηχανήματα δηλαδή γραμμή παραγωγής με προδιαγραφές και αντίστοιχο έλεγχο ποιότητας?
Back to top
nani23

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 9:50 pm    Post subject: Reply with quote

SpyKou wrote:
Ως νέος καπνιστής πίπας και επί τι ευκαιρία της συζητησης ας μου επιτραπεί η παρακάτω, αιρετική ίσως, ερώτηση .
Όταν αναφερόμαστε σε μη χειροποίητη πίπα εννοούμε πίπα που φτιάχνεται από μηχανήματα δηλαδή γραμμή παραγωγής με προδιαγραφές και αντίστοιχο έλεγχο ποιότητας?

Κυρίως ο έλεγχος ποιότητας.

Και η Dunhill πίπες μηχανής δουλεύει αλλά με επιστόμια χειροποίητα από ράβδο, όχι έτοιμα και βέβαια πολύ καλύτερο έλεγχο ποιότητας.

Επίσης οι περισσότεροι Ιταλοί Μάστορες (πλην Becker,Baldi και 2-3 ακόμα) δουλεύουν χειροποίητα μπωλ με έτοιμα επιστόμια και πολύ καλό ποιοτικό έλεγχο.

Κατασκευαστής:

http://www.michailkyriazanos.com/
Back to top
kodikos

PostPosted: Fri Aug 31, 2012 10:42 pm    Post subject: Re: Γνώμες για Archaggelos Reply with quote

metalounio wrote:
αξίζει;

Έχω κάμποσες πίπες από Έλληνες κατασκευαστές (και του Μιχάλη) Μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος με την σχέση ποιότητας τιμής.

Aν καπνίζουν καλά. Το «καπνίζει καλά η πίπα» έχει πολύ υποκειμενικότητα μέσα του. Εξαρτάται και από τις συνήθειες του καπνιστή και από τους καπνούς του. Θα περάσει λίγο καιρός και δοκιμές για να βρεις ποιες πίπες καπνίζουν καλά για σένα.

Έτσι αγόρασε μια πίπα ανάλογα με το τι σηκώνει η τσέπη σου και τι σχέδιο σου αρέσει. Το μόνο που θα σου συνιστούσα να ξεκινήσεις με μέτριας χωρητικότητας μπολ και μετά βλέπεις.

Πάλι καλά.

Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Sat Sep 01, 2012 11:28 am    Post subject: Re: Γνώμες για Archaggelos Reply with quote

metalounio wrote:
Αυτό που θέλω να ξέρω είναι άμα μια χειροποίητη από τον εν λόγο κατασκευαστή θα μου προσφέρει περισσότερη απόλαυση από μια εργοστασιακή.

Γιατι αυτος ο κατασκευαστης νομιζεις πως εχει κατι το "ειδικο" στα ρεικια και την τεχνικη που μπορει να υπεκερασει αλλους κατασκευαστες-εταιριες με πολλαπλασια χρονια παραπανω εμπειριας;

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
nektarios

PostPosted: Tue Sep 04, 2012 5:43 pm    Post subject: Re: Γνώμες για Archaggelos Reply with quote

metalounio wrote:
Γεια σε όλου σας και ευχαριστώ για την αποδοχή.
Νέος είμαι στο άθλημα (2 μήνες κάνω τώρα). Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για της πίπες καπνού από τον κατασκευαστή Archaggelos.
Ακόμα άμα αξίζει να του παραγγείλω για να μου φτιάξει κάποια πίπα γύρω στα 80 euro , αξίζει; ή θα ήταν καλύτερο να αγοράσω πίπα από κάποια γνωστή εταιρία στα ίδια λεφτά. Ευχαριστώ.

metalounio wrote:
Για το από πάνω ερώτημα αυτή την στιγμή έχω μια φτηνή πίπα μόνο και μόνο για να κάνω την δουλεία μου. Αυτό που θέλω είναι (επειδή βλέπω πως με έχει μαγνητίσει το κάπνισμα πίπας) να επενδύσω μερικά χρήματα για να πάρω μια πίπα που θα μου προσφέρει περισσότερη απόλαυση και να δω την διαφορά στο κάπνισμα , γιατί αυτή την στιγμή δεν έχω καθόλου επίγνωση πως είναι να καπνίζεις σε μια καλή πίπα.

metalounio wrote:
Αυτό που θέλω να ξέρω είναι άμα μια χειροποίητη από τον εν λόγο κατασκευαστή θα μου προσφέρει περισσότερη απόλαυση από μια εργοστασιακή.Προφανώς και θα μου προσφέρει και προς τα με βλέπω να πηγαίνω , αλλά μια δεύτερη γνώμη δεν είναι ποτέ κακή από κάποιους που έχουν παραπάνω πείρα. Smile

Θα σου απαντήσω και εγώ με την σειρά μου.
Στο forum μέσα υπάρχουν άξιοι Ελληνες κατασκευαστές (όπου δεν τους ονομάζω,γιατί βρίσκονται στην σελίδα των κατασκευαστών και μπορείς να τους δείς),με ωραίες δημιουργίες και φτιαγμένες με μεράκι + 1ναν ακόμα τον Χρήστο Αστερίου, που δεν βρίσκεται στο θέμα με τους Έλληνες κατασκευαστές.Όλοι τους είναι αξιόλογοι και κατ΄εμέ, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο κάποιον ξένο ή και αν υπολείπονται κάτι λίγο, μερικές φορές,ο χρόνος είναι δικός τους και θα τους ανταμείψει και ήδη το κάνει.Εγώ είμαι περήφανος και ενθουσιασμένος, που έχουμε έστω και λίγους πρός το παρόν Ελληνες και καλούς pipe maker και ακόμα περισσότερο που τους γνωρίζω και με κάποιους αισθάνομαι και είμαι καλός φίλος.
Πέραν των παραπάνω και επειδή ρώτησες για τον Μιχάλη ή "Archaggelos".
Θα σου απαντήσω "Μην το σκέφτεσαι καθόλου,είναι άξιος κατασκευαστής και δημιουργεί καπνοσύριγγες SUPER" και εάν μιλήσεις μαζί του, θα σε βοηθήσει και σε πάρα πολλές απορίες σου.
Ανέφερες ότι έχεις 1 καπνοσύριγγα και αυτό είναι μείον στην αρχή της πορείας που ξεκινάς.
Οπότε έχεις επιλογές που μπορούν να σε οδηγήσουν σε mid range pipes και σε Hand made pipes. Aγόρασε απο το εμπόριο τις καπνοσύριγγες επιλογής σου φίλτρο ή άφιλτρες (πιστεύω ότι ακόμα δεν έχεις κατασταλάξει) και πάρε και απο τον Μιχάλη,αλλά και απο άλλους Έλληνες κατασκευαστές καπνοσύριγγες και απο αυτούς.
Ούτως ή άλλως πρέπει να έχεις γκάμα επιλογών και σιγά-σιγά θα μπείς στο νόημα και θα καταλάβεις τι θέλεις στην πορεία,απο σχήματα-καπνούς-γκρούπ απο μπολ και πολλά άλλα,ρώτα και απορίες εδώ στο forum,διάβασε τα νήματα και θα έχεις αξιόλογη πορεία.
Καλές επιλογές και καλά καπνίσματα.

http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=5906
Back to top
TheGreatDalmuti

PostPosted: Wed Sep 05, 2012 9:10 am    Post subject: Reply with quote

Από πλευράς καπνίσματος, αν καπνίζεις με φίλτρο, είτε πάρεις μια χειροποίητη είτε μια εργοστασίου με λίγη βοήθεια εμπειρότερου μέλους, καλά θα καπνίζεις. Βασικά το ίδιο καλά.

Από την άλλη αν κινηθείς σε ίδιες τιμές (80 ευρώ πχ όπως είπες) υπάρχουν λόγοι "συλλεκτικοί" και λόγοι "οικονομικοί" να κινηθείς σε χειροποίητα μονοπάτια. Θα έχεις κάτι μοναδικό δικό σου και θα βοηθήσεις στην κυκλοφορία χρημάτων εντός των συνόρων.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να σε οδηγήσουν εκεί, βοηθάς έναν συμπατριώτη να αναδειχθεί, να γίνει καλύτερος, κλπ κλπ αλλά αυτοί είναι δευτερεύοντες.

Για ξύλα και φινιρίσματα μην ανησυχείς, μια χαρά θα είναι και οι δύο περιπτώσεις. Αλλά τελικά δεν είναι η αυστηρή λογική που μας βάζει το χέρι στην τσέπη. Θα δεις μια πίπα και θα την θες. Ε αυτή θα πάρεις.

In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.
Back to top
G_Tiggrone

PostPosted: Wed Sep 05, 2012 10:42 am    Post subject: Reply with quote

Ενα πολύ μεγάλο + στο να πάρεις πίπα απο τους κατασκευαστές είναι οτι μπορείς να φτιάξεις ΑΥΤΟ ακριβώς που φαντάζεσαι.

Εγώ που έχω μία, απο Ελληνα κατασκευαστή, τον έπρηξα στα email με τις ιδιοτροπίες μου, καθότι είμαι και γεροπαράξενος, άλλα το αποτέλεσμα ΟΠΟΙΟΣ το είδε μίλησε για μια ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ πίπα.

Μην το σκέφτεσαι. Handmade.

Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Wed Sep 05, 2012 10:51 am    Post subject: Reply with quote

Ναι αλλα ο Νεος καπνιστης δεν ξερει ακομη ακριβως "τι θελει" και σε περιπτωση ειδικης παραγγελιας τοτε το κοστος παει στα υψη. Wink
Back to top
G_Tiggrone

PostPosted: Wed Sep 05, 2012 11:06 am    Post subject: Reply with quote

ΣΣ τι εννοείς με το "τι θέλει"?

Αισθητικά νομίζω όλοι ξέρουμε τι θέλουμε και αυτό είναι το σημαντικότερο. Καπνιστικά εγώ ακόμα δέν ξέρω τι θέλω, άλλα το σίγουρο είναι ότι θέλω φίλτρο.

Το κόστος ήταν στα λεφτά που συζητάμε + 30 για κάτι εξεζητημένο που ήθελα εγώ. Η πίπα θα έβγαινε και χωρίς αυτα.

Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Wed Sep 05, 2012 11:11 am    Post subject: Reply with quote

Ενας που εχει 1 πιπα μπορει να δωσει παραγγελια? Ναι αμε μπορει,κατα βαθος ομως ξερει αν θελει φιλτρο ή αφιλτρη,ποσα mm διαμετρος τρυπας του μπολ κλπ? Δεν μιλησα προσωπικα για σενα αλλα για εναν Νεο καπνιστη ο οποιος δεν ξερει απλα πραγματα πχ ποτε να βγαζει το επιστομιο απο την πιπα χωρις να κανει ζημια,πως να μην την υπερθερμαινει κ.ο.κ.Ειναι σαν να εισαι απειρος στο τιμονι να πας σε δασκαλο για οδηγηση και να ζητας BMW με SMG κιβωτιο.
Back to top
TheGreatDalmuti

PostPosted: Wed Sep 05, 2012 11:39 am    Post subject: Reply with quote

Ναι μπορεί να δώσει παραγγελία. Να δει μια πίπα εδώ στο φόρουμ και να πει, μου αρέσει αυτή, θέλω μια τέτοια. Και η τιμή ίδια θα είναι, γιατί να κάνει πιο ακριβά? Δεν μιλάμε για παραγγελίες ουρανών μετά άστρων, για μια πίπα ανταγωνιστική των βιομηχανικών μιλάμε.

In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.
Back to top
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Wed Sep 05, 2012 11:43 am    Post subject: Reply with quote

Να απαντησω ή θα ανοιχτει παλι εν αγνοια μου νεο τοπικ οπως αυτο? Confused
http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=7135&highlight=

Back to top
Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Έλληνες κατασκευαστές All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum