| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
WoodTurningGR

|
Posted: Sun Oct 09, 2011 9:36 pm Post subject: |
|
|
Η πρώτη γενιά με υγροπαγίδα είχαν φίλτρο μπροστά και την υγροπαγίδα πίσω.
Μετά το άλλαξε ο κ.Ζαββός και τα έβαλε ανάποδα.
Ο,τι μα ό,τι κυκλοφορεί εκτός κ.Ζαββού, είναι με την παλαιά διάταξη. _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Oct 09, 2011 11:46 pm Post subject: |
|
|
| TheGreatDalmuti wrote: | | Φίλτρο πριν την υγροπαγίδα... γιατί άραγε? Δεν είναι περίεργο? |
Τοσα χρονια κυκλοφορει ετσι τωρα το 2011 αναρωτιεσαι?  _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
taki

Joined: 06 Nov 2010 Posts: 1437 Location: somewhere on Earth
|
Posted: Mon Oct 10, 2011 12:17 pm Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: |
| taki wrote: | ... καμμιά φορά καμμιά English Mixture (με λίγο ...λατάκια)  |
Μια φορά τον χρόνο είναι συγχωρητέο.  |
Μην ανησυχείς, κι΄ακόμα λιγώτερο! Για μένα το μεγαλύτερο ελάττωμα των English Mixtures είναι ότι περιέχουν λαττάκια!!!  _________________ “Your time is limited,
so don’t waste it living someone else’s life.” Steve P. Jobs
(O χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι΄αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.)
______________________________________________________________ |
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Mon Oct 10, 2011 12:21 pm Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | | Έχω 6 Amadeus ίσιες και άφιλτρες και είναι πολύ ευχαριστημένος από το κάπνισμα τους. Τις αγόρασα στην εκδρομή στο εργοστάσιο πολύ φτηνά, δεν ξέρω πόσο πουλιούνται έξω και δεν θα είμαι αντικειμενικός αν κρίνω την σχέση απόδοσης τιμής. |
Δεν μου απήντησες όμως στην ερώτησή μου (για να επανέλθουμε και στο τόπικ μας).
Πως καπνίζουν; Τι γεύση προσδίνουν στους καπνούς που καπνίζεις, σε σύγκριση με άλλες (γνωστότερες) πίπες; Η κάθε μία μάρκα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά... Οι Amadeus;  _________________ “Your time is limited,
(O χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι΄αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.)
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Mon Oct 10, 2011 1:30 pm Post subject: |
|
|
Όλες περάσανε από οινόπνευμα και όσες είχανε, αφαιρέθηκε το προκάρβουνο. Έτσι η γεύση είναι ίδια όπως και σε σχεδόν όλες τις άφιλτρες ίσιες πίπες μου αφού έχουν περάσει τα ίδια, είτε ακριβές είτε φτηνές. Αφού σε όλες μένει το εσωτερικό του μπολ σκέτο ξύλο και στρώνονται με τους ίδιους καπνούς, η γεύση στην αρχή έχει μια νότα από ρείκι που φεύγει μόλις στρώσουν.
Καπνίζουν πολύ καλά με ελάχιστες/κανονικές υγροποιήσεις. Όμως εκείνο που πάντα λέω είναι ότι οι ίσιες άφιλτρες γενικά καπνίζουν καλά γιατί ο καπνός δεν έχει καμιά δύσκολη διαδρομή.
Έτσι δεν θα είμαι αντικειμενικός να κρίνω πως θα ήταν αν δεν τις είχα πειράξει. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
Memphis

Joined: 30 Jul 2010 Posts: 3074 Location: Ανδρός, Νάξος, Κως, Αμοργός, Σαλαμίνα, Ν.Μάκρη, Κολωνός.
|
Posted: Mon Oct 10, 2011 1:50 pm Post subject: |
|
|
| taki wrote: | | Θα ήθελα να ρωτήσω τον Κώστα-Memphis (ή όποιον άλλο τις ξέρει καλά) τι εννοεί όταν έγραφε "σκυλί" και τι γεύση δίνουν γενικά στους καπνούς της προτιμήσεως σας, σε σύγκριση με άλλες πίπες πιό γνωστές (πχ. Stanwell). |
Σκυλί = εννοώ ότι μιας μεσαίας ποιότητας πίπας καπνίζεται πολύ καλά κι ικανοποιητικά από άλλη οποιαδήποτε πίπα ...
Σκυλί = αυτές οι 2 Αμαντέους (κυρτές), τις εχω πάντα μαζί μου σαν 2η πίπα σε περίπτωση που π.χ. χαλάσει η 1η μου πίπα (χτυπά ξύλο) ή για αλλαγή καπνού π.χ. από 1864 σε latakia/virginiaκους κι αντίστροφος κλπ
Σκυλί = τις καθαρίζω ελαφρά με το τσεχικό, μερικές φόρες όμως όταν δεν βγαίνει το ''κέικ'' βάζω π.χ. μαχαιράκι (όχι κοφτερό δλδ με ελαφριά ''στομωμένη'' την λάμα) μέχρι τώρα δεν έχει πάθει τπτ ούτε καν μια γρατζουνιά, επισης έχουν μεγάλο πάχος ρεικιού στο μπολ ...
Πολλά υπέρ κι ένα κατά -για να είμαι ειλικρινής- η μια από τις 2 που εχω πάρει, έχει μια μικρή κλίση εσωτερικά, στο αεραγωγό τρυπημένη προς τα πάνω (αντί για κέντρο), τραβάω λίγο προς τα έξω το επιστόμιο κι είμαι μια χαρά να κάνω την δουλεία μου ...
Φιλικά .... _________________ Κώστας.
Charles Bukowski (1920-1994)
If you spend all your time trying,
then all you're doing is trying.
So don't try. Just do! |
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Mon Oct 10, 2011 4:46 pm Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | Καπνίζουν πολύ καλά με ελάχιστες/κανονικές υγροποιήσεις. Όμως εκείνο που πάντα λέω είναι ότι οι ίσιες άφιλτρες γενικά καπνίζουν καλά γιατί ο καπνός δεν έχει καμιά δύσκολη διαδρομή.
Έτσι δεν θα είμαι αντικειμενικός να κρίνω πως θα ήταν αν δεν τις είχα πειράξει. |
Αντικειμενικός, ίσως όχι, σωστός όμως, ναι!
...αν έλειπε κι΄εκείνο το οινόπνευμα... τα μπάνια...  _________________ “Your time is limited,
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Mon Oct 10, 2011 4:52 pm Post subject: |
|
|
| Memphis wrote: | ... η μια από τις 2 που εχω πάρει, έχει μια μικρή κλίση εσωτερικά, στο αεραγωγό τρυπημένη προς τα πάνω (αντί για κέντρο), τραβάω λίγο προς τα έξω το επιστόμιο κι είμαι μια χαρά να κάνω την δουλεία μου ...
|
Ευχαριστώ, Κώστα. Κι΄εμένα μου φάνηκε, τότε όταν τις είχα περιεργαστεί, ότι στην εφαρμογή/εκτέλεση δεν είχαν και πολλές ακρίβειες. Η τιμή, κατά τη γώμη μου, στην πίπα παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Πάντα ήμουνα υπερ του: λιγώτερες πίπες και καλές, παρά πολλές και μέτριες... _________________ “Your time is limited,
|
| Back to top |
|
 |
SpyrusTheVirus
|
Posted: Mon Feb 27, 2012 10:11 pm Post subject: |
|
|
λοιπόν κοιτάζοντας στο καπνοπωλείο είδα μια amadeus. Δεν τις είχα ξαναπετύχει. είχε το εξής πρόβλημα. Είχε κάτι σαν ξύλινο δαχτυλίδι εκεί που εφαρμόζει το επιστόμιο, το οποίο είχε ξεκολλήσει. Δεν ξέρω αν την κακομεταχειρήστηκε ο τύπος στο μαγαζί ή έφυγε έτσι απο το εργοστάσιο, αλλα μου χτύπησε άσχημα. Και αυτό σε πίπα του 100άρικου όχι του 20άρικου.
Μάρεσε όμως το σχέδιο και λέω να περάσω αν τα καταφέρω απο κει να δω και τιποτα ακόμα.
Πουλάνε ακόμα στο εργοστάσιο? Απο τιμές τι να περιμένω? |
|
| Back to top |
|
 |
tso-giannis

|
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Mon Feb 27, 2012 11:28 pm Post subject: |
|
|
| SpyrusTheVirus wrote: |
Πουλάνε ακόμα στο εργοστάσιο? Απο τιμές τι να περιμένω? |
Ειχε γινει σχετικη εκδρομη αρα οσα μελη πηγαν θα ξερουν παραπανω.Πιπες αυτης της μαρκας βρισκεις κατα κορον σε μαγαζι στην Ν.Ιωνια,ομοιως και στην αμερικη σε 2 καταστηματα. _________________ '
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
SpyrusTheVirus
|
Posted: Tue Feb 28, 2012 1:03 am Post subject: |
|
|
| tso-giannis wrote: | | 100 σταρικουυυ??? |
αχά. 100 έουρος. Μπορεί να είναι συνηθισμένη τιμή για τις γνωστές μάρκες, αλλα σίγουρα δε τη βρίσκω φθηνή κατηγορία ή "του πεταματού"-επομένως δεν δικαιολογώ και ένα τέτοιο ελάττωμα ΑΝ αυτό ήταν απο το εργοστάσιο και δεν έγινε αργότερα απο κακή φύλαξη του εμπόρου. |
|
| Back to top |
|
 |
tso-giannis

|
Posted: Tue Feb 28, 2012 2:31 am Post subject: |
|
|
Πωλειται hundai accent 2000 ασημι, πολλα χιλιομετρα, με σπασμενη εξατμιση και χτυπημενο προφυλακτηρα.
τιμη 5.068 ευρω.
(για να μη παρεξηγηθω, το σχολιο απευθυνεται στους πωλητες, οχι στην Amadeus.Δεν ειχα ποτε μου Amadeus. Οι τιμες της παντως ειναι πολυ πιο χαμηλες...) _________________ Pipe Restorer
The_Pipe_Genie
https://www.facebook.com/pipe.genie/ |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Tue Feb 28, 2012 11:24 am Post subject: |
|
|
| SpyrusTheVirus wrote: | Είχε κάτι σαν ξύλινο δαχτυλίδι εκεί που εφαρμόζει το επιστόμιο, το οποίο είχε ξεκολλήσει. Δεν ξέρω αν την κακομεταχειρήστηκε ο τύπος στο μαγαζί ή έφυγε έτσι απο το εργοστάσιο, αλλα μου χτύπησε άσχημα.
Και αυτό σε πίπα του 100άρικου |
Δεν νομιζω να εφυγε ετσι απο το εργοστασιο,οι απλες φιλτρατες εχουν γυρω στα 50 ευρω. _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
Makism
|
Posted: Tue Feb 28, 2012 3:23 pm Post subject: |
|
|
Φιλεμου σε παρακαλω να ανεβασεις μια φωτογραφια για αν δω το προβλημα και να την επισκευασουμε ή να την αντικαταστησουμε.
Ευχαριστω για την επισημανση του προβληματος. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Wed Feb 29, 2012 12:24 am Post subject: |
|
|
SpyrusTheVirus: Εαν τυχον δεν το εχεις διαβασει το μελος Makism ειναι σαν να λεμε η Amadeus στο forum μας.Πλεον μιλας "με την πηγη" που λεμε.  _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
SpyrusTheVirus
|
Posted: Wed Feb 29, 2012 1:02 pm Post subject: |
|
|
| Makism wrote: | Φιλεμου σε παρακαλω να ανεβασεις μια φωτογραφια για αν δω το προβλημα και να την επισκευασουμε ή να την αντικαταστησουμε.
Ευχαριστω για την επισημανση του προβληματος. |
δεν την έχω αγοράσει. απλα κοιτάζοντας πίπες σε ενα καπνοπωλείο παρατήρησα οτι μια (κατα τα άλλα πραγματικά όμορφη) είχε αυτό το ελάττωμα. Εάν θες μπορώ να σου πω για πιο μαγαζί μιλάω (με πμ φυσικά).
Υπάρχει συγκοινωνία για το εργοστάσιο? Και εαν έρθω θα έχω τη δυνατότητα να αγοράσω απο εκεί πίπες? |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sat Dec 01, 2012 12:28 pm Post subject: |
|
|
Απο ξενο καταστημα στην κατηγορια Νεες παραλαβες,καντε "κλικ" να μεγαλωσει η εικονα.
Καθε πιπα εχει μια περιγραφη ομως στο Country of Origin δεν αναφερει το Greece.  _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
|