| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Mixman

|
Posted: Tue Sep 02, 2008 3:40 pm Post subject: |
|
|
Άρα οι Ελληνικές φόρμες των μπολ με την Γιαπωνέζικη τεχνοτροπία στο σμάλτο είναι | Quote: | | κατι με δικο του χαρακτηρα ειναι ο,τι καλυτερο μπορει να κανει | . _________________ The Dude is not in. Leave a message after the beep... It takes a minute. |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Tue Sep 02, 2008 3:42 pm Post subject: |
|
|
| goku wrote: | η λεξη κατω δεν μπηκε με κανενα σκοπο υποτιμησης. μπορει να μπει οποιαδηποτε αλλη στην θεση της.
Ανελυσε μου λιγο γιατι προσβαλω τον καλλιτεχνη και εσενα, με το να πιστευω πως το κανει για εμπορικους λογους, μιας και αυτο ειναι το προφανες απο τις πληροφοριες που μας εδωσες.
Τοσο τρομερο ειναι?
Χριστο νομιζω πως οι περισσοτεροι απο αυτους που δημιουργουν κατι με αυτοσκοπο την πωληση του, κανουν ενεργιες που θα το προωθησουν εμπορικα.
Επισης σου ειπα πως σεβομαι καθε κουλτουρα καθως θαυμαζω πολλα διαφορετικα πραγματα, σε σχολιο μου σε αλλο topic ειδες νομιζω και εσυ πως η δημιουργια ενος Ιταλου με εναν Αγγλο μου κεντρισε τρομερα το ενδιαφερον. |
Γιατι πολυ απλα δεν το κανει για εμπορικους λογους. Οπως περιγραφω και στην τεχνικη δεν ειναι ευκολο να γινει, δεν ειναι εμπορικη τεχνικη καθως ειναι πολυ δυσκολη.
Το σχολιο μου ειναι πολυ απλο. Απο την στιγμη που δεν γνωριζεις για την κεραμικη και για τις τεχνικες και ιδιαιτερα δεν γνωριζεις τον συγκεκριμενο ανθρωπο δεν μπορω να καταλαβω γιατι βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα περι εμπορευματοποιησης. |
|
| Back to top |
|
 |
goku BANNED
|
Posted: Tue Sep 02, 2008 3:43 pm Post subject: |
|
|
| Mixman wrote: | Άρα οι Ελληνικές φόρμες των μπολ με την Γιαπωνέζικη τεχνοτροπία στο σμάλτο είναι | Quote: | | κατι με δικο του χαρακτηρα ειναι ο,τι καλυτερο μπορει να κανει | . |
ναι αντρεα, αλλα το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλλο ηταν η εμπορικοτητα τους και οχι ο χαρακτηρας τους.
Ισως γιατι ειναι ο συγκεκριμενος καλλιτεχνης στην Θυρα
δεν γνωριζω τι παραπανω κανει, ας μας πει ο Chris. _________________ να χουμε να γκρεμιζουμε ! |
|
| Back to top |
|
 |
goku BANNED
|
Posted: Tue Sep 02, 2008 3:45 pm Post subject: |
|
|
Chris δεν μπορω να καταλαβω γιατι θιγεσαι. Θα προτιμουσα στο πρωτο σου post να δοσεις αμεσα πληροφοριες για τον δημιουργο και να μην με αφησεις με την πρωτη σκεψη που ειχα διαμορφωσει. _________________ να χουμε να γκρεμιζουμε ! |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Tue Sep 02, 2008 3:51 pm Post subject: |
|
|
| goku wrote: | | Chris δεν μπορω να καταλαβω γιατι θιγεσαι. Θα προτιμουσα στο πρωτο σου post να δοσεις αμεσα πληροφοριες για τον δημιουργο και να μην με αφησεις με την πρωτη σκεψη που ειχα διαμορφωσει. |
Και εγω θα προτιμουσα να ειχες δωσει λιγο χρονο, με μια ερωτηση στο πρωτο σου post και να μην ειχες βγαλει τοσο γρηγορα αυτο το συμπερασμα. Δεν ειμαι θιγμενος απλα πιστευω πως μερικες φορες βιαζεσαι. (αυτο δεν ειναι παρατηρηση, μου εισαι πολυ συμπαθης) |
|
| Back to top |
|
 |
goku BANNED
|
Posted: Tue Sep 02, 2008 3:55 pm Post subject: |
|
|
ειχα μια στιχομυθία με τον ThinAir.ναι.
Εχω μια αρχη, η οποια ηταν και στην υπογραφη μου πριν την αλλαξουμε ολοι για την ανακοινωση,
δεν χρειαζεται να προβαίνει κανεις σε περισσότερες εικασίες από όσες είναι απαραίτητες.
Ειναι ενας τροπος λειτουργιας και αυτος.
Γλυτωνω αρκετο χρονο ετσι.
Βεβαια οταν θα υπαρξουν νεες πληροφοριες θα χαρω να διαθεσω περισσοτερο χρονο εαν αξιζει. _________________ να χουμε να γκρεμιζουμε ! |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Tue Sep 02, 2008 4:01 pm Post subject: |
|
|
| goku wrote: | ειχα μια στιχομυθία με τον ThinAir.ναι.
Εχω μια αρχη, η οποια ηταν και στην υπογραφη μου πριν την αλλαξουμε ολοι για την ανακοινωση,
δεν χρειαζεται να προβαίνει κανεις σε περισσότερες εικασίες από όσες είναι απαραίτητες.
Ειναι ενας τροπος λειτουργιας και αυτος.
Γλυτωνω αρκετο χρονο ετσι.
Βεβαια οταν θα υπαρξουν νεες πληροφοριες θα χαρω να διαθεσω περισσοτερο χρονο εαν αξιζει. |
Τοτε συμφωνουμε απολυτα. Η μονη εικασια που θα εκανα εγω θα ηταν "πολυ ομορφα κεραμικα". Ηταν το μονο απαραιτητο. |
|
| Back to top |
|
 |
goku BANNED
|
Posted: Tue Sep 02, 2008 4:03 pm Post subject: |
|
|
αν ηταν το μονο απαραιτητο αυτο, τοτε θα ειμασταν ολοι ιδιοι
ασε που συνηθως για να μου αρεσει κατι, θελω να εχει και το υποβαθρο να το υποστηριζει. με την αρχικη μου εικασια, δεν βρhκα κανενα αρα δεν μπορουσα να πω πως μου αρεσαν  _________________ να χουμε να γκρεμιζουμε ! |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Tue Sep 02, 2008 4:30 pm Post subject: |
|
|
| Προσωπικα πιστευω πως επρεπε να ασχοληθεις περισσοτερο με την αρχικη εικονα και το σχολιο της. Απο μονη της θα σε οδηγουσε η στο θαυμασμο η στην απογοητευση. Δεν με πειραζει εμενα αν σε καποιον αρεσουν ή οχι, ειναι θεμα προσωπικου γουστου. Πολλες φορες οι εικονες περιεχουν αληθεια την οποια πρεπει να ανακαλυψουμε. Πρεπει να παιδεψουμε το ματι μας και την αντιληψη μας ετσι ωστε να γινουν αυστηροι και δικαιοι κριτες. Εσυ προτιμησες να βγαλεις συμπερασμα βαση μιας εικασιας η οποια με κανενα τροπο δεν απωτυπωνοταν στην αρχικη εικονα. Εψαξες να βρεις το "κακο" της υποθεσης. Εγω δεν θα το εκανα ποτε. Για εμενα προεχουν αλλα πραγματα. Αυτη ειναι ολη η διαφωνια μας, ο καθενας με τον τροπο του. |
|
| Back to top |
|
 |
goku BANNED
|
Posted: Tue Sep 02, 2008 4:32 pm Post subject: |
|
|
ε τι να κανουμε, ειμαι προκατειλημενος  _________________ να χουμε να γκρεμιζουμε ! |
|
| Back to top |
|
 |
Filalithis

|
Posted: Tue Sep 02, 2008 4:33 pm Post subject: |
|
|
Θα παρακαλούσα αυτη η συζήτηση να σταματήσει εδω.
το τοπικ εχει βγει εκτός θέματος δεδομένου οτι 1 ολόκληρη σελίδα αφορά άσχετα σχόλια. |
|
| Back to top |
|
 |
bluesb
|
Posted: Tue Sep 02, 2008 5:04 pm Post subject: |
|
|
Ωραίες οι δύο πρώτες γωνιές που παρουσίασαν οι φίλοι. και μου αρέσει ακόμη περισσότερο και η γωνιά του chris γιατί είναι πρωτότυπο το σκεπτικό με τα μπώλ. τα οποία μου αρέσουν πολύ, αν και είμαι βέβαιος πως η φωτό τα αδικεί.
επίσης έχω να παρατηρήσω πανέμορφες πίπες, ειδικά ορισμένες αμμοβολής που βλέπω...chris απο αυτές που είναι πάνω στο rack, από δεξιά μετρώντας η πέμπτη τί είναι? πολύ μου αρέσει έτσι απο μακρυά...δε σχολιάζω ασφαλώς την κομψή λεπτή παραδίπλα...
μπράβο ωραία συλλογή.
επίσης μου αρέσει και η γωνιά του desperado...βλέπω μια συλλογή από περιοδικά μάλλον η οποία προφανώς είναι θησαυρός. και πολλά dunhill κουτιά που μοιάζουν παλιά, αλλά δε φαίνονται και πολύ καλά. και δε βλέπω και τις πίπες καλά. αλλά η γωνιά είναι όμορφη.
ωραία και πρωτότυπη και του smoketses, αλλά έχει τόσες αλεξάντερ που αναστατώνομαι! (αστειεύομαι ασφαλώς) και ωραίο αυτό το έπιπλο, πρωτότυπο.. |
|
| Back to top |
|
 |
dm14
|
Posted: Tue Sep 02, 2008 5:08 pm Post subject: |
|
|
οταν βλεπω αλεξανδερ κι εγω αναστατωνομαι _________________ "Wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning!" |
|
| Back to top |
|
 |
Scoutboy71

|
Posted: Tue Sep 02, 2008 5:27 pm Post subject: |
|
|
Αν κατάλαβα καλά ο τίτλος του thread ήταν "Η γωνιά με τις πίπες μας" και κατέληξε όπως συμβαίνει το τελευταίο καιρό σε φαγωμαρα για το αν η τεχνοτροποία αγγειοπλαστικής των νησιών του Αιγαίου έχει κατασταφεί στο βωμότης εμπορευματοποίησης. 10 ποστ γαι την γωνιά 50 για τα αγγεία. Ήμαρτον επιτέλους! _________________ Τα πιο μεγάλα πράγματα τα έζησα μικρός
Τα όνειρά μου φτάναν ως τ' αστέρια
Κι όταν τις νύxτες έπεφτα, για ύπνο μοναχός
Θυμόμουν διακοπές και καλοκαίρια. |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Tue Sep 02, 2008 5:30 pm Post subject: |
|
|
[quote="bluesb"]Ωραίες οι δύο πρώτες γωνιές που παρουσίασαν οι φίλοι. και μου αρέσει ακόμη περισσότερο και η γωνιά του chris γιατί είναι πρωτότυπο το σκεπτικό με τα μπώλ. τα οποία μου αρέσουν πολύ, αν και είμαι βέβαιος πως η φωτό τα αδικεί.
επίσης έχω να παρατηρήσω πανέμορφες πίπες, ειδικά ορισμένες αμμοβολής που βλέπω...chris απο αυτές που είναι πάνω στο rack, από δεξιά μετρώντας η πέμπτη τί είναι? πολύ μου αρέσει έτσι απο μακρυά...δε σχολιάζω ασφαλώς την κομψή λεπτή παραδίπλα...
μπράβο ωραία συλλογή.
Ευχαριστω πολυ. Η πεμπτη απο δεξια ειναι μια Savinelli Oscar dry 140ks
http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=644
Εδω φαινεται καλυτερα, ειναι η πεπτη. Δεν ειναι πολυ ομορφη, ειναι μεγαλη, μακρια με ψηλο μπολ, σχεδον θα την χαρακτηριζα chimney και οχι billiard. Την αγορασα οταν την βρηκα ξεχασμενη σε ενα καταστημα με περιοδικα, τσιγαρα κτλ, και την ειχε 15 Euro!!! Πολυ καλο καπνισμα γιατι επειδη εχει ψηλο μπολ εχουν κανει την τρυπα του μπολ σχετικα μικρη, 18 mm, για να κρατησουν την χωρητικοτητα της σε συγκεκριμενα γραμμαρια. Ετσι βρισκεται στη κατηγορια της Savinelli ks και οχι ex. Δεν ξερω, αλλα νομιζω οτι οι πιπες με τρυπες μπολ μικροτερης διαμετρου αναβουν και μενουν αναμενες πολυ πιο ευκολα. |
|
| Back to top |
|
 |
bluesb
|
Posted: Tue Sep 02, 2008 5:33 pm Post subject: |
|
|
ευχαριστώ πολύ.
είδες δε την αναγνώρισα, τόσο διαφορετική στις δύο φωτογραφίες.
εύγε και πάλι, ωραία συλλογή με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό οτι οι περισσότερες είναι made by chris!
ωραία. |
|
| Back to top |
|
 |
akanthos BANNED

|
Posted: Tue Sep 02, 2008 6:06 pm Post subject: |
|
|
Δύο σελίδες εκτός θέματος!!!!!!!
Κανόνας αριθ 9
9. Σε ένα ήδη υπάρχον thread, αποφεύγουμε να αλλάζουμε θέμα (το λεγόμενο hijacking). Αν κάποιος επιθυμεί να συζητήσει ένα άλλο θέμα, ας ανοίξει νέο thread. Έτσι διατηρείται η συνοχή εντός του thread. _________________ οι μούτσοι που μαμ...σαμε γίναν καπεταναίοι (Λαικό γνωμικό) καταγραμμένο από τον Ιω. Γρυπάρη |
|
| Back to top |
|
 |
Demetres
|
Posted: Tue Jan 05, 2010 6:20 pm Post subject: |
|
|
Είναι ενδιαφέρον το πως η PAD σε καταλαμβάνει χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Αυτή ήταν η γωνιά με τις πίπες μου στο τέλος του 2007... _________________ Rings of Smoke Through the Trees
"Όλα είναι ατμός" - Θρασύβουλας |
|
| Back to top |
|
 |
|