| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Erinmore

|
Posted: Thu Dec 05, 2013 4:33 pm Post subject: |
|
|
Είναι θέμα γούστου. Άλλοι βαριούνται αφάνταστα ή βγάζουν σπυριά βλέποντας τις dunhill και τις castello.
Η ζωή είναι πολύχρωμη. Το ίδιο και οι άνθρωποι.  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος...
Last edited by Erinmore on Thu Dec 05, 2013 5:32 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
giozek

|
Posted: Thu Dec 05, 2013 4:38 pm Post subject: |
|
|
Μήπως επειδή δύσκολα θα βγει ενα σεβαστό ποσό απο την τσέπη ειδικά αυτή την εποχη για αγορα πίπας? _________________ ¨¨ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ¨¨ ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ |
|
| Back to top |
|
 |
Harry Haller

|
Posted: Thu Dec 05, 2013 5:38 pm Post subject: |
|
|
Εμένα να με συγχωρήσετε...
Εγώ όλες τις άλλες που λέτε τώρα τις είδα αφού γράφτηκα και άνοιξαν τα μάτια μου.
Αλλά πόσο εύκολα ένας αρχάριος θα έδινε 200-400 για πρώτες πίπες ;
Ακόμα,
Πχ ο salan δε ξερω αν φτιάχνει πίπες για να αγοράσω να τις βρώ και να τις δω από που;
ή αντίθετα δε νομίζω ότι ο salan απευθύνεται ογκομετρικά στον αρχάριο. (μπορεί να κάνω και λάθος...) η αλήθεια όμως είναι ότι δεν τον ξέρει η ευρύτερη αγορά.
Market rules !!! just that.
Και ναι googlara salan pipes και ιδού:
Μόλις έμαθα ότι είναι κατασκευαστής και έχουμε κοινό επαγγελματικό στοιχείο από το blog του. Και πράγματι είναι πανέμορφες... η ευρύτερη αγορά το ξέρει όμως.
Επίσης,
πριν απο μερικές μέρες πήρα είδηση τον κ. Γκουρβελο και τις πίπες του όμως αυτές που μου άρεσαν στο μάτι ήταν "sold".
Και υπόψιν είμαι επαρχία... με μισοτιμής πίπες από απέναντι μεριά (Τουρκία και όχι τούρκικες).
Επαναλαμβάνω... simple market rules.
"Googlarete" ελληνικές πίπες να δείτε αποτελέσματα. |
|
| Back to top |
|
 |
G_Tiggrone

|
Posted: Thu Dec 05, 2013 8:34 pm Post subject: |
|
|
Εγώ για μένα μίλησα και για το γούστο μου. Και δεν έδωσα σαν εναλλακτική αγορά αυτους τους κατασκευαστές γιατι οι τιμές τους, αντικειμενικά μιλώντας, έχουν ξεφύγει για τις δυνατότητες του μέσου Ελληνα.
@giozek έχεις δίκιο για σήμερα, αλλά απότι διάβασα οτι ο Δαλμούτης είχε δώσει 100 ευρώ το 2009. Το 2009 σίγουρα τόσο έκαναν και οι πίπες των Ελλήνων κατασκευαστών που προανέφερα. Αν κατασκευαζαν τότε πίπες.
@Harry. Εχεις δίκιο. Λίγοι άθρωποι μπορούν να δίνουυν πλέον 200-400 για πίπες. Αρχάριοι και ΜΗ. Δεν ξέρω τι τιμές έχουν οι alexander αλλά φαντάζομαι. Νομίζω ότι μπορείς να βρεις στο εμπόριο πολύ πιο εμφανίσιμες στις ίδιες τιμές. _________________ I work like I drink, alone... (K. t. C) |
|
| Back to top |
|
 |
pra9617

|
Posted: Thu Dec 05, 2013 9:44 pm Post subject: |
|
|
Αμα εισαι κοντα στην Τουρκια δοκιμασε να αγορασεις μια meerschaum,εκει τις εχουν παμφθηνες και θα σου λυσει κυριολεκτικα τα χερια οσο αναφορα το rotation και την δοκιμη διαφορετικων ειδων καπνου.Παρε και μια ιδεα για τις meer http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=100 _________________ Χρηστος . Ο καθενας καταλαβαινει αυτο που φαινεσαι,λιγοι καταλαβαινουν αυτο που εισαι. ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Thu Dec 05, 2013 10:06 pm Post subject: |
|
|
| pra9617 wrote: | | Αμα εισαι κοντα στην Τουρκια δοκιμασε να αγορασεις μια meerschaum,εκει τις εχουν παμφθηνες |
Μόνο αν τους κάνεις χοντρά παζάρια Χρήστο. Νομίζω πως το έχουν πιάσει το νόημα και σηκώσανε τις τιμές. _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
saxo_29

|
Posted: Fri Dec 06, 2013 10:19 am Post subject: |
|
|
Σχετικα με τις πιπες του Αλεξαντρου (Ζαββος) εχω να καταθεσω το εξης..
Αυτες που ανοικουν στην "φθηνη" κατηγορια, σιγουρα εχουν θεματα.
Εχοντας μια απο τις φθηνες του, διαπιστωσα οτι ηταν στραβοτρυπιμενη καθως και το φινιρισμα δεν ηταν οτι καλυτερο εχω δει σε φθηνη πιπα.
Προσφατως απεκτισα ( μεσω ανταλλαγης) μια απο τις ακριβες του κατασκευες....μερα με την νυχτα. Μιλαω για Καπνοσυριγγαρα!
Σχετικα με τις κατασκευες των αλλων Ελληνων κατασκευαστων..
1. Asteriou, Kiriazanou και Anastasopoulou, δεν εχω αποψη προσωπικη, αλλα απο αυτα που εχω δει ειναι πολυ υψηλης ποιοτητας καπνοσυριγγες και πανεμορφες. Τιμες φυσικα δεν ξερω και δεν μπορω να κρινω.
2. Γκουρβελος - Καποιες απο τα καινουργια σχεδια δεν μ'αρεσουν.
Ο Κωστας φτιαχνει αριστες καπνοσυριγγες, ομορφες.... αλλα υψηλου κοστους δημιουργιες η οποιες για εμενα απευθηνονται στους "εχοντες" και στα υψηλα βαλαντια. Φυσικα δεν εχω καπνησει καποια απο της πιπες του μιας και η δικη μου τσεπη δεν αντεχει τετοια ποσα.
3. Salan - Ο Αντωνης φτιαχνει πανεμορφες και αριστης λειτουργικοτητας καπνοσυριγγες. Η τιμες του ειναι πολυ προσιτες και αυτο που παιρνεις, πολλες φορες αξιζει πολυ παραπανω.
Εχοντας αποκτησει μια δικη του δημιουργια ( την 113 ) και εχοντας καπνισει την συγκεκριμενη πιπα κοντα στον μηνα πλεον, μπορω να πω οτι η πιπα αυτη δεν καπνιζει καλα...καπνιζει ΤΕΛΕΙΑ!!!
Υπαρχουν και αλλοι Ελληνες κατασκευαστες φυσικα, εγω απλα αναφερομαι σ'αυτους που εχουν ηδη αναφερθει στο topic.
Φυσικα υπαρχουν και οι λυσεις των επωνυμων εργοστασιων, οι οποιες ειναι μαζικης παραγωγης....οχι οτι αυτες καπνιζουν λιγοτερα καλα η κατι τετοιο.
Αυτες εναι η προσωπικες μου αποψεις παντα. |
|
| Back to top |
|
 |
Psychiatrist
|
Posted: Sun Mar 23, 2014 1:22 pm Post subject: Re: alexander?!?! |
|
|
| Γράφω και εγώ με την σειρά μου αυτά τα λίγα λόγια προκειμένου να προφυλάξω μελλοντικούς αγοραστές πίπας Alexander. Πρόσφατα αγόρασα δύο πίπες από το εργαστήριο του Αλέξανδρου Ζαββού στο Μαρούσι, γιατί αφενός μεν ήθελα να δοκιμάσω πίπες με υγροπαγίδα, αφετέρου δε ήθελα να ενισχύσω την εγχώρια αγορά. Επισκέφτηκα λοιπόν το εργαστήριο του Αλέξανδρου Ζαββού στο Μαρούσι και αγόρασα δύο πίπες που στοίχισαν η μία 180€ και η άλλη 140€. Με διαβεβαίωσαν ότι είναι αρίστης ποιότητας, χειροποίητες και αναλαμβάνουν πλήρες σέρβις δια βίου. Δυστυχώς το μετάνιωσα πικρά!!! Όταν πήγα σπίτι και δοκίμασα να καπνίσω την πρώτη των 180€ διαπίστωσα δύο ελαττώματα (εκτός από τα πάμπολλα στοκαρίσματα). Η οπή του σώματος της πίπας ήταν διπλο-τρυπημένη στην εσωτερική πλευρά και το φίλτρο των 9mm που τοποθετείτε στο στέμμα στην κυριολεξία έπλεε εφόσον το άνοιγμα ήταν τεράστιο με αποτέλεσμα στην ουσία να μην λειτουργεί. Όταν με την πρώτη ευκαιρία τις επόμενες ημέρες την πήγα πίσω και εξέφρασα τα παράπονά μου στον ίδιο τον κύριο Αλέξανδρο Ζαββό μου συμπεριφέρθηκε με μεγάλη αγένεια λέγοντας μου ότι δεν πειράζει που είναι διπλο-τρυπημένη, γιατί μερικές φορές τους «πιάνει στραβά το τρυπάνι». Όσον αφορά το στέμμα παρόμοια δικαιολογία, ότι δηλαδή άλλα τους βγαίνουν μεγάλα και άλλα μικρά και εγώ που ήμουν άτυχος έπρεπε να υποστώ τις συνέπειες της δικής τους κακοτεχνίας. Όταν του ζήτησα να μου αλλάξει τουλάχιστον το στέμμα (γιατί για την πίπα ούτε λόγος αλλαγής) μου είπε ότι του έχουν τελειώσει τα ανταλλακτικά, γιατί είχε βγάλει καμιά δεκαριά και δεν πρόκειται να ξαναβγάλει. Όλα δε αυτά τα έλεγε νευριασμένος και συμπεριφερόμενος με μεγάλη αγένεια, αντί να ζητήσει συγνώμη και να αντικαταστήσει την απαράδεκτη αυτή πίπα που κανονικά θα έπρεπε να την είχε πετάξει στα σκουπίδια και όχι να την έχει πουλήσει πανάκριβα και μάλιστα χωρίς απόδειξη. Αφήνω λοιπόν στην κρίση των αναγνωστών τα όσα μου συνέβησαν, προκειμένου να τους προφυλάξω από μελλοντική αγορά από τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Λυπάμαι δε που υπάρχουν τέτοιοι έλληνες κατασκευαστές και μας αναγκάζουν να αγοράζουμε πίπες ξένων κατασκευαστών που ακόμα και στην τιμή των 30€ έχουν πολύ πιο προσεγμένη κατασκευή σεβόμενοι τον πελάτη που είχε την καλοσύνη να τους προτιμήσει. |
|
| Back to top |
|
 |
nani23

Joined: 13 May 2010 Posts: 1965 Location: Pillars of Creation nebula
|
Posted: Sun Mar 23, 2014 1:44 pm Post subject: Re: alexander?!?! |
|
|
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Λυπάμαι για την εμπειρία σου με τον Αλεξαντερ, προφανώς έχεις την δυνατότητα να δεις τα λάθη στην κατασκευή μιας πίπας, για ποιον λόγο δεν τα ανίχνευσες κατά της αγορά;
Όντας Έλληνας κατασκευαστής θα ήθελα με κριτική ματιά να αναλύσεις αν έχεις την καλοσύνη το παρακάτω:
| Psychiatrist wrote: | | Λυπάμαι δε που υπάρχουν τέτοιοι έλληνες κατασκευαστές και μας αναγκάζουν να αγοράζουμε πίπες ξένων κατασκευαστών που ακόμα και στην τιμή των 30€ έχουν πολύ πιο προσεγμένη κατασκευή σεβόμενοι τον πελάτη που είχε την καλοσύνη να τους προτιμήσει. |
_________________ Ίσιος, άφιλτρος Vaperιστής και.....
Κατασκευαστής:
http://www.michailkyriazanos.com/ |
|
| Back to top |
|
 |
stratisg

Joined: 03 Feb 2014 Posts: 925 Location: Europe, Africa, Middle East
|
Posted: Sun Mar 23, 2014 2:08 pm Post subject: |
|
|
Ως κάτοχος 2 Alexander, εκ των οποίων η μια αγοράστηκε προ 20ετίας εχω να πω πως είμαι ευχαριστημένος απο τις επιλογές μου. Είναι της φθηνής σειράς, είναι άριστα τρυπημένες, δεν ζεσταίνονται και δεν μου υγροποιούν. Έχουν και οι δύο τα στοκαρισματάκια τους αλλά δεν περίμενα κάτι διαφορετικό σε αυτή τη τιμή. Είδα και την ποιότητα της Savinelli που με την τριπλάσια τιμή ξέβαψε μέσα στα 4 πρώτα καπνίσματος.
Δεν νομίζω να έδινα πάνω απο 70-80 ευρώ για πίπα απο τον Κυρ. Αλέξανδρο αλλά σίγουρα θα πάρω 4-5 ακόμα απο αυτόν.
Όσο για τους υπόλοιπούς Ελληνες κατασκευαστές δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καθότι δεν έτυχε να δοκιμάσω κάποια κατασκευή τους, αλλά κάτι pipex που έπεσαν στα χέρια μου σε ένα κατάστημα στην Αθήνα μου φάνηκαν πολύ ''ψεύτικες'' σε σύγκριση με τις Alexander.
Πίπες σαν αυτές που φτιάχνει ο Κυριαζάνος, o Αναστασόπουλος και ο Γκούρβελος, δεν τις θεωρώ ''εμπορικές πίπες'' αλλά ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΕΣ απο ανθρώπους με μεράκι και γνώση και εύχομαι στο μέλλον να εμπλουτίσω την συλλογή μου με κομμάτια τους.
Μην βάζουμε όλα τα ''πράγματα'' στο ίδιο σακκί, είναι κρίμα....... |
|
| Back to top |
|
 |
Psychiatrist
|
Posted: Sun Mar 23, 2014 3:04 pm Post subject: |
|
|
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να επισημάνω ότι προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλους τους έλληνες κατασκευαστές γι’ αυτό και έγραψα «…τέτοιοι έλληνες κατασκευαστές…» και επομένως δεν εννοούσα όλους τους έλληνες κατασκευαστές. Για παράδειγμα ο κ. Γκουρβέλος εξ όσων γνωρίζω είναι συνεπέστατος, ευγενέστατος και ξέρει να σέβεται τους πελάτες που τον προτιμούν. Επίσης γι’ αυτό έκανα την παρέμβαση μου στο κομμάτι του forum που αναφέρεται στον Alexander θέλοντας απλώς να θίξω τα κακώς κείμενα και να προστατεύσω κάποιους νέους καπνιστές πίπας. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρχει συνείδηση καταναλωτού και όταν αντιμετωπιζόμαστε με αντιεπαγγελματικό, αγενή και αντιδεοντολογικό τρόπο καλό είναι να το αναφέρουμε χωρίς γενικότητες, με συγκεκριμένα ονόματα.
Επίσης για να απαντήσω στο αγαπητό nani23, αφού τον ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα, οι λόγοι που δεν ανίχνευσα τα ελαττώματα κατά την αγορά είναι οι εξής:
δεν υπήρχε φίλτρο 9mm στην πίπα ούτε υπήρχε εκεί κάτι αντίστοιχο για να δοκιμάσω.
με τον φωτισμό που είχε ο συγκεκριμένος χώρος ήταν αδύνατον να δω την πίπα εσωτερικά, προκειμένου να διαπιστώσω την κακοτεχνία της οπής. Δεν ήμουν προκατειλημμένος και δεν θεώρησα σκόπιμο να ζητήσω φακό.
Τέλος πρέπει να προσθέσω ότι είχα επισκεφτεί με καλή πίστη την συγκεκριμένη βιοτεχνία και πραγματικά δεν πίστευα ότι οι ακριβές τους πίπες θα είχαν τέτοια χοντρά λάθη, αλλά και ότι στην περίπτωση που θα προέκυπτε κάποιο πρόβλημα, θα είχα αυτή την απαράδεκτη αντιμετώπιση.
Όσον αφορά το σχόλιο του αγαπητού stratisg «μην βάζουμε όλα τα ''πράγματα'' στο ίδιο σακί, είναι κρίμα......» έχω να απαντήσω ότι εκείνο που έκανα ήταν να βάλω τα συγκεκριμένα πράγματα στο συγκεκριμένο σακί.
Σας ευχαριστώ |
|
| Back to top |
|
 |
Psychiatrist
|
Posted: Sun Mar 23, 2014 4:28 pm Post subject: |
|
|
Αγαπητέ nani23 αισθάνομαι την ανάγκη να προσθέσω ότι έκανα θετικά σχόλια μόνο για τον κ. Γκουρβέλο γιατί έτυχε να τον γνωρίσω. Δεν έχω προς το παρόν επισκεφτεί άλλους έλληνες κατασκευαστές (εκτός του κ. Γουρβέλου και του Alexander) και επομένως δεν έχω προσωπική εμπειρία προκειμένου να αναφερθώ και σε άλλους. Επειδή είμαι άνθρωπος καλών προθέσεων, δεν αμφιβάλλω ότι και εσείς είστε σωστός επαγγελματίας και απ’ ότι είδα στο site έχετε αξιόλογο έργο. Θα χαρώ πολύ κάποια στιγμή να τα πούμε από κοντά.
Σας ευχαριστώ _________________ Σοφός είναι αυτός που γνωρίζει χρήσιμα και όχι αυτός που γνωρίζει πολλά |
|
| Back to top |
|
 |
nani23

Joined: 13 May 2010 Posts: 1965 Location: Pillars of Creation nebula
|
Posted: Sun Mar 23, 2014 5:19 pm Post subject: |
|
|
Αν δεν διέκρινα τις καλές σας προθέσεις, δεν θα έμπαινα στην διαδικασία συζήτησης. Μάλιστα οφείλω να ζητήσω συγνώμη γιατί από το κείμενο που παρέθεσα, συμπέρανα -λανθασμένα- ότι αναφερόσασταν σε όλους τους Έλληνες κατασκευαστές.
Είναι άλλωστε χαρά μου να βλέπω να γράφονται κάθε είδους κριτικές βασισμένες σε επιχειρήματα πέραν του προσωπικού γούστου. _________________ Ίσιος, άφιλτρος Vaperιστής και.....
Κατασκευαστής:
http://www.michailkyriazanos.com/ |
|
| Back to top |
|
 |
giozek

|
Posted: Mon Mar 24, 2014 2:28 pm Post subject: |
|
|
Να υποθεσω οτι η ¨απόδειξη λιανικής πώλησης ¨ απο τον συγκεκριμένο έμπορο ίσως να εχει και συλλεκτικό χαρακτήρα!  _________________ ¨¨ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ¨¨ ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Mon Mar 24, 2014 3:51 pm Post subject: |
|
|
| giozek wrote: | Να υποθεσω οτι η ¨απόδειξη λιανικής πώλησης ¨ απο τον συγκεκριμένο έμπορο ίσως να εχει και συλλεκτικό χαρακτήρα!  |
 _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
saxo_29

|
Posted: Mon Mar 24, 2014 4:12 pm Post subject: |
|
|
| giozek wrote: | Να υποθεσω οτι η ¨απόδειξη λιανικής πώλησης ¨ απο τον συγκεκριμένο έμπορο ίσως να εχει και συλλεκτικό χαρακτήρα!  |
Και οχι μονο... συλεκτικο χαρακτηρα θα εχει και οποια καπνοσυριγγα αγορασεις απο το καταστημα ποιο φθηνα απ' οτι τις δινει στο εξωτερικο..μαζι με τα μεταφορικα.
 |
|
| Back to top |
|
 |
stratisg

Joined: 03 Feb 2014 Posts: 925 Location: Europe, Africa, Middle East
|
Posted: Mon Mar 24, 2014 7:28 pm Post subject: |
|
|
Α, μην το λες, αυτή που πήρα εγώ την είχα δει στο ebay και έγινε στρογγυλοποίηση της τιμής προς τα κάτω, όχι τίποτα ιδιαίτερο 2-3€.
Πάντως θα ξαναπάω μια βόλτα την άλλη εβδομάδα να πάρω άλλες δυο που μου αρέσουν…..
Μάλλον είμαι ο μοναδικός κάτοχος Alexander που δεν είχε πρόβλημα με τις αγορές του
 |
|
| Back to top |
|
 |
Stavros

|
Posted: Mon Mar 24, 2014 7:39 pm Post subject: |
|
|
Κυρ-Αλέξανδρος: Ο άνθρωπος που αγαπάμε να μισούμε...
Άραγε πόσοι από εμάς του ζητήσαμε απόδειξη;
Πάντως, αν πας άσχετος, σου έχει δώσει ότι πιο σκάρτο έχει. _________________ “…So it shall be for all time. If discord has broken out between two beings, let them smoke together. United by this bond, they will live in peace and friendship thereafter.”
Attributed to the Great Manitu, the Great Spirit. |
|
| Back to top |
|
 |
|