pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

alexander?!?!
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Έλληνες κατασκευαστές
View previous topic :: View next topic  
Author Message
giozek

PostPosted: Mon Mar 24, 2014 8:00 pm    Post subject: Reply with quote

Δε νομιζω οτι την αποδειξη πρεπει να τη ζητησεις , ειδικα σε καποιον που στο εμπορικο του site σπευδει να προσδιορισει οτι η τιμη περιλαμβανει και τους σχετικους φορους.

Αλλα οπως και να εχει το προβλημα δεν ειναι εκει...

Psychiatrist

PostPosted: Mon Mar 24, 2014 11:41 pm    Post subject: Reply with quote

Πάντως εκτός των όσων ειπώθηκαν θα ήθελα να προσθέσω ότι το πολύπλοκο αυτό σύστημα της υγροπαγίδας Alexander ουσιαστικά δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, εφόσον το φίλτρο άνθρακος των 9mm που τοποθετείται μετά την υγροπαγίδα (στο στέμμα) με ένα κάπνισμα γίνεται εξίσου μούσκεμα όπως και στις κανονικές πίπες φίλτρου. Δηλαδή περνάνε περίπου τα ίδια υγρά. Άσε που μετά πρέπει να καθαρίζεις τα εξαρτήματα μία ώρα, να τα αφήνεις λυμένα να στεγνώσουν κλπ. Αντιθέτως το στέμμα που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής Γκουρβέλος εκτός του ότι είναι πιο απλό στην συντήρηση, φαίνεται να κάνει περισσότερη δουλειά, εφόσον το φίλτρο άνθρακος βγαίνει σαφώς λιγότερο υγρό.
Θα μου πείτε τι σημασία έχει να βγαίνει στεγνό το φίλτρο αφού ούτως ή άλλως το πετάμε; Είναι πολύ σημαντικό να μην μουσκεύει ο άνθρακας κατά την διάρκεια του καπνίσματος γιατί τότε χάνει την προσροφητική του ικανότητα. Εξάλλου ποιος ο λόγος να χρησιμοποιούμε υγροπαγίδα αν τελικά δεν παγιδεύονται τα υγρά;
Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν άλλου είδους υγροπαγίδες οι οποίες να είναι αποτελεσματικές.

panospeter

PostPosted: Mon Mar 24, 2014 11:54 pm    Post subject: Reply with quote

Psychiatrist wrote:
Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν άλλου είδους υγροπαγίδες οι οποίες να είναι αποτελεσματικές.

υπαρχουν. οι σωστα τριπιμένες άφιλτρες
Back to top
View user's profile Send private message
Psychiatrist

PostPosted: Tue Mar 25, 2014 12:00 am    Post subject: Reply with quote

panospeter wrote:

Δηλαδή ποιες και πως θα έπρεπε να είναι τρυπημένες;

Stavros

PostPosted: Tue Mar 25, 2014 1:13 am    Post subject: Reply with quote

Οι υγροπαγίδες και τα παρόμοια συστήματα είναι καλά για τους αρωματικούς καπνούς που έχουν την τάση να ερεθίζουν τη γλώσσα αν καπνίζονται λαίμαργα.
salan

PostPosted: Tue Mar 25, 2014 3:24 pm    Post subject: Reply with quote

Σταύρο,μία ζωή καπνίζω αρωματικούς.
Ποτέ δεν ένοιωσα την ανάγκη να βάλω κάτι μέσα στις πίπες μου.
Καί κάποιες φορές πού είχα ενοχλήσεις στην στοματική κοιλότητα, αυτό πιό πολύ προερχόταν από τον καπνό [κάποια μάρκα].

Stavros

PostPosted: Tue Mar 25, 2014 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

Αντώνη προφανώς καπνίζεις ήρεμα την πίπα σου. Γιαυτό γράφω για "λαίμαργο" κάπνισμα. Με το κάπνισμα που κάνω εγώ, οι αρωματικοί με τσιμπάνε, λίγο ή περισσότερο. Βέβαια παίζει ρόλο και η χημεία του στόματος του κάθε καπνιστή.
saxo_29

PostPosted: Tue Mar 25, 2014 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

Σταυρο, θα σου πω το εξης.
Οσοι με ξερουν μπορουν να πουν οτι εχω καπνισει τους χειροτερους αρωματικους που εχουν κυκλοφορησει....χωρις πλακα.
Επισης θα σου πω οτι οσες πιπες εχω με υγροπαγιδα, εχω αφερεσει την υγροπαγιδα και το φιλτρο....τις καπνιζω σκετες. πιστεψε με οταν σου λεω, ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΥΓΡΟΠΑΓΙΔΑ!
Εαν εχεις καμια του Ζαββου, βγαλε τα παντα απο μεσα και καπνισε την ...θα δεις οτι τοτε καπνιζει καλα.
Μια μονο καλη εχω του Ζαββου που την καπνιζω με υγροπαγιδα κλπ, και αυτη ειναι μια απο τις πανακριβες που ειχε παρει καποτε ο Smok, και κατεληξε στα χερια μου, αλλα εδω μιλαμε για τις Top απο τον εν λογο κατασκευαστη.
Back to top
Stavros

PostPosted: Tue Mar 25, 2014 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν έχω λόγο να μη σε πιστεύω αγαπητέ Saxo.
panospeter

PostPosted: Tue Mar 25, 2014 10:14 pm    Post subject: Reply with quote

Psychiatrist wrote:
panospeter wrote:

Δηλαδή ποιες και πως θα έπρεπε να είναι τρυπημένες;

Οι πίπες που δεν παρουσιάζουν σκαλοπάτια στην διαδρομή του καπνού απο το μπολ μέχρι το bit του επιστομίου (ο αεραγωγός κρατάει σταθερή διάμετρο), δεν υγροποιούν σχεδόν καθόλου (η ποσότητα υγρού που παράγεται δεν ξεπερνάει αυτή που μπορεί να αποροφήσει το ρεϊκι). Βέβαια για να καπνίσεις άφιλτρα, δεν πρέπει να καπνίσεις το τελευταίο 1/5 του μπολ (θα ρουφήξεις τις στάχτες) και καλό είναι να μην κατεβάζεις.
Back to top
salan

PostPosted: Wed Mar 26, 2014 10:58 am    Post subject: Reply with quote

panospeter wrote:
Βέβαια για να καπνίσεις άφιλτρα, δεν πρέπει να καπνίσεις το τελευταίο 1/5 του μπολ (θα ρουφήξεις τις στάχτες) και καλό είναι να μην κατεβάζεις.

Κάτι πού λέγαμε ένα βραδάκι γιά τις "γόπες" . . . ; ; ;

salan

PostPosted: Wed Mar 26, 2014 11:03 am    Post subject: Reply with quote

Stavros wrote:
Αντώνη προφανώς καπνίζεις ήρεμα την πίπα σου. Γιαυτό γράφω για "λαίμαργο" κάπνισμα. Με το κάπνισμα που κάνω εγώ, οι αρωματικοί με τσιμπάνε, λίγο ή περισσότερο. Βέβαια παίζει ρόλο και η χημεία του στόματος του κάθε καπνιστή.

Δεν μπορώ να θεωρηθώ σαν ένας ήρεμος καπνιστής.
Αυτό μού το έχουν τονίσει αρκετοί φίλοι με τούς οποίους έχω κάτσει εδώ κι εκεί.
Κι αυτό πού έχω τονίσει,είναι το ότι κυριολεκτικά "καταπίνω" τον καπνό.
Δέχομαι ΑΠΟΛΥΤΑ αυτό πού λες γιά την χημεία τού στόματος.

stratisg

PostPosted: Sat Jun 07, 2014 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

Έκανα μια επίσκεψη προχθές στον Κυρ. Αλέκο, με αφορμή κάτι πίπες που είδα στο ebay. Ηθελα να πάρω 3-4 για να ''ανεβάσω'' το rotation αλλά δεν τα βρήκαμε στις τιμές....
Έφυγα εν τέλει με μια πιπούλα 6mm, καλά τρυπήματα συμπαθητικό σχέδιο (441) και χαμηλη τιμή.
Ήταν η τελευταία μου φορά που πάω στο εργαστήριο, γιατί δεν έχω την διάθεση να ξαναμπώ στην διαδικασία ''παζαριού'' ούτε βέβαια να παρεκτραπώ...
Κρίμα Sad
Back to top
SMOKETSES

PostPosted: Sat Jun 07, 2014 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

stratisg wrote:
το rotation αλλά δεν τα βρήκαμε στις τιμές....
Σιγά μη τα βρίσκατε Laughing Laughing

http://smoketses.blogspot.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
salan

PostPosted: Sun Jun 08, 2014 2:14 am    Post subject: Reply with quote

Και να σκεφθείς Στρατή ότι υπήρχαν στο forum κάποιοι συγκαπνιστές οι οποίοι διοργάνωναν κάθε Σάββατο [μα ανελλιπώς] συγκεντρώσεις στού Μπάρμπα Αλέξανδρου.
Τότε ήταν στα ντουζένια του και μπορείς να φανταστείς τι παζάρια γινόντουσαν.
Α!
Υπήρξαν και συγκαπνιστές πού ήθελαν να διοργανώσουν ενημερωτική επίσκεψη/εκδρομή για όλο το forum στο εργαστήριο του.
Θα ήταν μία πολύ εποικοδομητική επίσκεψη/εκδρομή αλλά ναυάγησε [η ιδέα].

SMOKETSES

PostPosted: Sun Jun 08, 2014 5:42 pm    Post subject: Reply with quote

salan wrote:
Και να σκεφθείς Στρατή ότι υπήρχαν στο forum κάποιοι συγκαπνιστές οι οποίοι διοργάνωναν κάθε Σάββατο [μα ανελλιπώς] συγκεντρώσεις στού Μπάρμπα Αλέξανδρου.
Τότε ήταν στα ντουζένια του και μπορείς να φανταστείς τι παζάρια γινόντουσαν.
Άκου Στρατή. Εγώ ήμουν αυτός που διοργάνωνε με φίλους (καπνιστές που δε κάπνιζαν άλλη πίπα εκτός από alexander) KAI ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ τότε ΣΤΟ FORUM καφεδάκια πρωινά στο εργαστήριο του. Η συμπεριφορά του μία μέρα υπήρξε προσβλητική προς ένα φίλο, οι συναντήσεις αυτές σταμάτησαν. ΠΑΖΑΡΙΑ και τότε δε δεχόταν, ακόμη και από κάποιους της παρέας που του είχαν αφήσει χιλιάδες σε euro.
Α!
salan wrote:
Υπήρξαν και συγκαπνιστές πού ήθελαν να διοργανώσουν ενημερωτική επίσκεψη/εκδρομή για όλο το forum στο εργαστήριο του.
Θα ήταν μία πολύ εποικοδομητική επίσκεψη/εκδρομή αλλά ναυάγησε [η ιδέα].
Αυτό πρώτη φορά το ακούω.
Για να μιλήσω για τη πλευρά μου
εγώ κάποτε πρότεινα να αγοραστεί η πίπα του forum
από τον κύριο Αλέξανδρο, γιατί ανακάλυψα ένα ντουλάπι με πίπες με την προηγούμενη επωνυμία του (πολύ παλιές δλδ) και είχε πεί ότι τις προσφέρει στο forum σε πολύ χαμηλή τιμή.
Δεν θυμάμαι κάτι για ομαδική επίσκεψη.
Εκτός αν ο κύριος salan εννοεί κάτι άλλο, που δεν το θυμάμαι.

http://smoketses.blogspot.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
stratisg

PostPosted: Sun Jun 08, 2014 6:48 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από τις φθηνές πίπες του και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα από τις 3 που έχω. Αλλά όταν του λες πως μια συγκεκριμένη πίπα στο ebay έχει Α τιμή και αυτός σου ζητά Αχ2 τότε έχουμε πρόβλημα....
Κατά την διάρκεια της ‘’επίσκεψής μου’’ και όταν συζητούσαμε για τις τιμές δέχθηκε ένα τηλέφωνο από κάποιον και του μιλούσε έντονα σχετικά με τις τιμές που έχουν κάτι πίπες σtο ebay. Μου έδωσε την εντύπωση πως δεν είχε τον έλεγχο των πραγμάτων.
Τώρα αν ήταν ανέκαθεν έτσι ή φταίει και το προχωρημένο της ηλικίας δεν το ξέρω. Ίσως αν ήταν ‘’λογικότερος’’ να πήγαινα κάθε μέρα στο εργαστήριο και όχι κάθε Σάββατο.
Τώρα απλά έχασε έναν πελάτη……..
Back to top
Stavros

PostPosted: Sun Jun 08, 2014 8:55 pm    Post subject: Reply with quote

SMOKETSES wrote:
... που του είχαν αφήσει χιλιάδες σε euro.

no comments

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Έλληνες κατασκευαστές All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 3 of 4

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum