pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Χαιρετισμός αλλά και μια μικρή βοήθεια
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Καλώς ήρθατε!
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mastro

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 3:39 pm    Post subject: Χαιρετισμός αλλά και μια μικρή βοήθεια Reply with quote

Γεια σας φίλοι. Ονομάζομαι Γιώργος (26) ετών, και εδώ και μισό μήνα έχω κόψει το κάπνισμα. Ελπίζω να τα καταφέρω και να μην το ξαναρχίσω.
Κατ' αρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καπνοσυριγγιστές του forum διότι με βοήθησαν να κατανοήσω πάρα πολλά πράγματα σχετικά με τις πίπες. Αυτή τη στιγμή έχω μία συλλογή από 5 πίπες.

Είναι δύο PipeX, μία Capitol, μία Corn Cob και μία Peterson. Η Peterson και η Corn μου ήρθαν σήμερα από το εξωτερικό. Αν μου ζητηθεί θα αναφέρω και το κατάστημα(δεν ξέρω αν επιτρέπεται).
Υπάρχει ένα ζήτημα με την Peterson. Μόλις την άνοιξα εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα κατασκευής αλλά μόλις έβαλα το φίλτρο μου ήρθε η έκπληξη. Η πίπα δεν ρουφούσε. Να εξηγήσω λοιπόν τι συμβαίνει.

Όταν την έχω σε αυτή τη θέση ρουφάει κανονικά:

Ενώ όταν την έχω σε αυτή την θέση βρίσκει το φίλτρο και δεν ρουφάει:

Τα φίλτρα που χρησιμοποιώ είναι της Schutzmarke τα Aktiv Kohle αλλά και τα Natur. Σας παραθέτω και τις 2 παρακάτω photo μπας και καταλάβει κανείς τι παίζει...

www.hdforum.gr
Back to top
View user's profile Send private message
kodikos

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

Φιλε καλώς ήρθες.
1. Αν ρουφάει δύσκολα τότε ειναι γιατί τα φίλτρα άνθρακα ρουφάνε δύσκολα από κατασκευής. Υπάρχουν πίπες που ρουφάνε εύκολα με φίλτρα αλλα τότε δεν εφαρμόζει καλά το φίλτρο και περνάει μέρος του καπνού εξωτερικά από το φίλτρο. Αυτό πιθανών να συμβαίνει στην λίγο ανοιχτή θέση και ρουφάει καλύτερα.
2. Αν δεν ρουφάει καθόλου τότε μαλλον βουλώνει όταν την κλεινεις γιατί δεν κάθεται καλά το φίλτρο.

αααα και να προσέχεις τις παρέες σου εδώ μέσα. Κυρίως μερικούς μερικούς που καπνίζουν λατάκια Laughing Laughing Laughing

Πάλι καλά.

Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
bluesb

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 4:32 pm    Post subject: Reply with quote

Καλωσήρθες Γιώργο!!! Εύχομαι το φόρουμ να σου είναι χρήσιμο, να είσαι βέβαιος πως μπορείς να ρωτάς οτιδήποτε (διάβασε τους κανόνες αν έχεις την καλοσύνη βέβαια!) και είμαστε όλοι πρόθυμοι να σε βοηθήσουμε ανα πάσα στιγμή.

Αναφορικά με το πρόβλημά σου. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μια Stanwell, δεν κλείνει αν δε πιεστεί αρκετά το φίλτρο. Αυτό που έκανα είναι τελικά να την καπνίζω έτσι όπως στη φωτογραφία σου, χωρίς να κλείνει τελείως. Βέβαια, εναλλακτικά, μπορείς να επισκευτείς κάποιον που κάνει επισκευές. Δε γνωρίζω, αλλά κάποιος θα σου πεί, νομίζω κάπου κοντά στη Βουλή είναι, σε μια στοά. Κάποιος φίλος θα ξέρει και θα στο γράψει.
Πάντως και έτσι να την αφήσεις, θα δείς δε θα έχεις πρόβλημα. Ξέρω είναι σπαστικό, αλλά...
Αναφορικά με τα φίλτρα νομίζω πως έχουν όλα τις ίδιες διαστάσεις. Εγώ δοκίμασα όσα μπορούσα να βρώ, κανένα δεν ήταν μικρότερο για να κλείνει.

Καλή τύχη με το πρόβλημα και πάλι ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!!! Ελπίζω και εύχομαι να συμμετέχεις ενεργά, όσο μπορείς ασφαλώς.
Back to top
Iordanis

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 4:52 pm    Post subject: Reply with quote

Σωστά. Ζήτα να σου την αλλάξουν.
Αν παρ όλα αυτά δεν το κάνεις, υπάρχει πάντα η λύση να βάλεις balsa (ξύλινα) φιλτράκια τα οποία να "κουτσουρεύεις" λίγο με τα δόντια.
Αλλά η σωστή λύση είναι η αλλαγή.
Καλώς ήρθες και από μένα. Very Happy
Back to top
akanthos
BANNED

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

Καλως ήρθες κι απο μένα.Μπορείς να πάς στον μάστορα είναι βουλής 8 στο υπόγειο στο τέλος της στοάς,Μάνεσης λέγετε , αλλά κι εγώ θα σου συνιστούσα αλλαγή δεν επιτρέπετε αυτό σε καινούργιο κομμάτι!!!!!!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
bluesb

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 5:04 pm    Post subject: Reply with quote

Συμφωνώ με τους φίλους, αν δε την έχεις καπνίσει, να την επιστρέψεις. Εννοείται, είναι δικαίωμά σου.
Αν όμως την έχεις καπνίσει και επιλέξεις τη λύση με τα balsa που προτείνει ο Ιορδάνης, ένα σχόλιο:
Μή το κόψεις με τα δόντια (ο Ιορδάνης μασάει και σίδερα, το ΤΤ δυναμώνει τα δόντια, σαν την colgate Very Happy ), γιατί έτσι θα χαλάσεις την κλίση στην αρχή του φίλτρου. Η οποία παίζει κάποιο ρόλο. Πάρε ένα μαχαιράκι και κόψε μια λεπτή φέτα, παράλληλη προς την πλευρά του balsa και λίγο λίγο δοκίμαζε να το φέρεις έτσι που να κλείνει. Αν έχεις απορίες για τα balsa δές στο thread καπνοσυριγγοτσουμπλέκια που γράφουμε για τα φίλτρα και λοιπά, θα βρείς και φωτογραφίες.
Back to top
goku
BANNED

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

καλως ηρθες. ελπιζω με τις προτασεις που ακουσες, να βρεις τον καλυτερο τροπο να διορθωσεις το προβλημα της Peterson!
ptzavel

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 5:14 pm    Post subject: Reply with quote

Γιώργο καλησπέρα και καλώς ήλθες στο forum.

Το πρόβλημα που περιγράφεις το είχα και εγώ με μια Peterson με φίλτρο 9mm.

Μάλλον όμως δεν είναι ακριβώς πρόβλημα αλλά πιθανώς ιδιομορφία κάποιων (όλων?) των Peterson με φίλτρο διότι παρατήρησα τα εξής:

Η πίπα όταν την αγόρασα, είχε ήδη ένα φίλτρο με το λογότυπο της Peterson το οποίο ταίριαζε μια χαρά και ρουφαγε χωρίς προβλημα ενώ με το 9mm Active Kohle Filter που χρησιμοποιώ συνήθως, δεν τράβαγε.

Επιπλέον προσεξα ότι το φίλτρο που είχε απο την μάνα της, έμοιαζε ύποπτα με τα φίλτρα της Vauen τα Dr Perl Junior, διότι απο τη μια πλευρά ήταν κεραμικό και απο την άλλη πλαστικό.

Θυμήθηκα ότι τα φίλτρα των Vauen πρέπει να τα σπρώχνεις καλά μεσα στην υποδοχή του επιστόμιου για να "Κουμπώσουν" και σκέφτηκα μήπως οι Peterson είναι ειδικά κατασκευασμένες για τέτοια φίλτρα (Οι vauen πάντως παίζουν μια χαρά με όλα τα φίλτρα)

Έτσι δοκίμασα ένα φίλτρο Dr Perl Junior, πράγματι κούμπωσε (δηλαδή προχώρησε περισσότερο μέσα στο επιστόμιο από το "ανελαστικό" Active Kohle Filter) και δεν είχα κανένα πρόβλημα, απλά το έσπρωξα καλά μέσα στο επιστόμιο ώστε να κουμπώσει.

Τι θα σου πρότεινα λοιπόν:
α) βρές ένα Dr Perl Junior και δοκίμασε την τύχη σου
β) αν δεν λειτουργήσει το α) και είναι εύκολο ζήτησε αντικατάσταση της πίπας με μια άλλη
γ) ένας τεχνίτης με ένα τρυπάνι 9mm μπορεί να φάει λίγο τα τοιχώματα ώστε να μπαίνει καλά το φίλτρο
δ) αν έχεις επιδεξιότητα, εργαλεία και γερά νεύρα κάνε το γ) μόνος σου (έτυχε και το έκανα σε μια άλλη πίπα μου έχοντας μόνο τα εργαλεία απο τα 3 προαπαιτούμενα που σου γράφω... )

Καλή τύχη και πάλι καλώς ήρθες!

Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien

Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen
Back to top
ptzavel

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 5:18 pm    Post subject: Reply with quote

Υ.Γ. Το Dr. Perl Junior το βάζεις στο επιστόμιο με την πλαστική πλευρά του (μπλέ χρώμα) ειδάλλως δεν κουμπώνει.

Και πάλι καλώς ήλθες!

Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien

Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen
Back to top
Mixman

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

Καλώς ήρθες και από μένα.
Όσο για το πρόβλημα δοκίμασε την τύχη σου με κάποιο άλλο φίλτρο αν θέλεις, αλλά εγώ προτείνω να σου την αλλάξουν.

mastro

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Δυστυχώς την πίπα την έχω καπνίσει και μπορώ να πω ότι δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες που έχω, είναι εξαιρετική. Όσο αφορά το "πρόβλημα" δεν μπορώ να την αφήσω έτσι διότι είμαι τελειομανής. Μάλλον θα σκεφτώ την λύση της επιδιόρθωσης, λόγω του ότι η απόσταση είναι πάρα πολύ μικρή που πρέπει να γίνει το "ρετουσάρισμα". Σας ευχαριστώ όλους και πάλι...

www.hdforum.gr
Back to top
akanthos
BANNED

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 5:27 pm    Post subject: Reply with quote

Μάνεσης Βουλής 8 στη στοά.Στο τέλος της στοάς κατεβαίνεις στο υπόγειο θα δείς και πινακίδα με το ονομα.Είναι το μόνο μαγαζί στο υπόγειο
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Iordanis

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 5:31 pm    Post subject: Reply with quote

bluesb wrote:
...Μή το κόψεις με τα δόντια (ο Ιορδάνης μασάει και σίδερα, το ΤΤ δυναμώνει τα δόντια, σαν την colgate Very Happy ), ...

Rolling Eyes Επίσης μερικά balsa είναι μαλακά σα βούτυρο, αλλά κάποια είναι σκληρά. Δοκίμασέ τα πρώτα. Μήν... δαγκώσεις έτσι αβλεπί... Very Happy
Back to top
goku
BANNED

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

akanthos wrote:
Μάνεσης Βουλής 8 στη στοά.Στο τέλος της στοάς κατεβαίνεις στο υπόγειο θα δείς και πινακίδα με το ονομα.Είναι το μόνο μαγαζί στο υπόγειο

δεν ειναι Μανεσης.. ειναι Μα-στροχαλαστης!

Iordanis

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 5:34 pm    Post subject: Reply with quote

akanthos wrote:

Επίσης να θυμάσαι ότι ο Μάνεσης είναι επιστήμονας στο είδος του. Να του φέρεσαι με τον ανάλογο σεβασμό! Mr. Green
Back to top
mastro

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

Ψαχουλεύοντας λίγο ακόμη την καινούρια μου πίπα και προσπαθώντας να καταλάβω γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό συνειδητοποίησα πως λόγω του ότι η τρύπα ροής του μπολ είναι στα πλάγια (βλ. 4η photo πρώτου post) που σημαίνει ότι όταν το φίλτρο κατέβει πολύ χαμηλά είναι προφανές ότι σταματάει και η ροή του αέρα. Προσπάθησα λοιπόν πολύ προσεκτικά να δω αν ταιριάζει κάποιο άλλο επιστόμιο (διορθώστε με αν δεν το λέω σωστά, εννοώ το μαύρο κομμάτι της πίπας), ταιριάζει λοιπόν απόλυτα της μίας PipeX μου το οποίο είναι πιο βαθύ και το φίλτρο μπαίνει βαθύτερα. Με αποτέλεσμα να ρουφάει μια χαρά. Shocked

www.hdforum.gr
Back to top
bluesb

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 6:31 pm    Post subject: Reply with quote

Εύγε!!! Να ένας άνθρωπος που έχει τις πατέντες στο αίμα του! Είδες, αρκεί καμιά φορά να βλέπουμε από διαφορετική οπτική γωνία.
Πάντως κάνε και μια δοκιμή να τη φτιάξεις, δεν είναι τίποτα. Η να παραγγείλεις ένα ακόμη επιστόμιο, είναι κρίμα τόσο όμορφη πίπα.
Να σου επισημάνω με ιδιαίτερη έμφαση να μην αφαιρείς το επιστόμιο όσο είναι ζεστή η πίπα, για να μή χαλάσεις τη συναρμογή. Ρίξε μια ματιά και στα αντίστοιχα τόπικ στο φόρουμ, θα σε βγάλουν απο μελλοντικούς μπελάδες.
Ωραία η πατέντα σου, μου άρεσε. Very Happy
Back to top
mastro

PostPosted: Tue Sep 16, 2008 6:38 pm    Post subject: Reply with quote

bluesb wrote:
Εύγε!!! Να ένας άνθρωπος που έχει τις πατέντες στο αίμα του! Είδες, αρκεί καμιά φορά να βλέπουμε από διαφορετική οπτική γωνία.
Πάντως κάνε και μια δοκιμή να τη φτιάξεις, δεν είναι τίποτα. Η να παραγγείλεις ένα ακόμη επιστόμιο, είναι κρίμα τόσο όμορφη πίπα.
Να σου επισημάνω με ιδιαίτερη έμφαση να μην αφαιρείς το επιστόμιο όσο είναι ζεστή η πίπα, για να μή χαλάσεις τη συναρμογή. Ρίξε μια ματιά και στα αντίστοιχα τόπικ στο φόρουμ, θα σε βγάλουν απο μελλοντικούς μπελάδες.
Ωραία η πατέντα σου, μου άρεσε. Very Happy

Very Happy Thanks για τα καλά σου λόγια. Εννοείται βέβαια ότι δεν κάνω τέτοια λάθη. Έχω δαπανήσει ατέλειωτες ώρες στο απίστευτο forum σας και φυσικά δεν θα έπεφτα σε τόσο παιδιαρώδες λάθος. Οι πίπες στρώνονται με ευλαβική υπομονή, μισά μπολ και σωστό rotation. Τέλος να πω ότι δεν κατεβάζω τον καπνό. Θέλω να καθαρίσω την 8χρονη λυπητερή καθοδική πορεία τους που απέκτησαν με το τσιγάρο. Βέβαια οι φίλοι μου ακόμη με κοροϊδεύουν ακόμη διότι δεν μπορούν να με συνηθήσουν με πίπα, αλλά οι γονείς μου το βρίσκουν πολύ ρομαντικό.

www.hdforum.gr
Back to top
Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Καλώς ήρθατε! All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum