| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
NEOS

|
Posted: Wed Aug 20, 2014 12:53 pm Post subject: φτιαχνοντας την δικη μου πιπα... |
|
|
αν και πολύ νεος στο κοσμο της πιπας μωλις εφτιαξα την πρωτη δικια μου....πολύ συντομα και φωτο αν και λιγο χοντροκομενη δουλεια...είναι όμως η πρωτη  _________________ h zwh tou kathenos anoikei mono ston idio |
|
| Back to top |
|
 |
milabros1981

|
Posted: Wed Aug 20, 2014 12:58 pm Post subject: |
|
|
Άντε! Ανέβασε φωτογραφίες να σε δούμε
Ό,τι και να'ναι, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! _________________ «δύο γάρ, ἐπιστήμη τε καὶ δόξα, ὧν τὸ μὲν ἐπίστασθαι ποιέει, τὸ δὲ ἀγνοεῖν» |
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6340 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
Posted: Wed Aug 20, 2014 2:08 pm Post subject: |
|
|
Ανέβασε φωτογραφία και καλή συνέχεια εύχομαι! _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
Δημήτρης Ποθητός
http://www.myspace.com/dimitrispothitos
http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
NEOS

|
Posted: Wed Aug 20, 2014 8:32 pm Post subject: φωτο |
|
|
προσπαθω να ανεβασω φωτο αλλα είναι μεγαλες...υπαρχει λυση? _________________ h zwh tou kathenos anoikei mono ston idio |
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

|
Posted: Wed Aug 20, 2014 9:02 pm Post subject: Re: φωτο |
|
|
| NEOS wrote: | | προσπαθω να ανεβασω φωτο αλλα είναι μεγαλες...υπαρχει λυση? |
Να ελαττώσεις το μέγεθος των φωτογραφιών ώστε να μπορείς να τις ανεβάσεις. _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
Δημήτρης Ποθητός
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
NEOS

|
Posted: Wed Aug 20, 2014 9:18 pm Post subject: δεν μπορω |
|
|
δεν ξερω πωσ γινεται _________________ h zwh tou kathenos anoikei mono ston idio |
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

|
Posted: Wed Aug 20, 2014 9:35 pm Post subject: |
|
|
Δοκίμασε με το Microsof Office Pisture Manager. Επίσης υπάρχουν και δωρεάν εφαρμογές στο ίντερνετ που κάνουν ελάττωση στο μέγεθος των φωτογραφιών. _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
Δημήτρης Ποθητός
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
milabros1981

|
Posted: Wed Aug 20, 2014 9:39 pm Post subject: |
|
|
| Deimitori wrote: | | Δοκίμασε με το Microsof Office Pisture Manager. Επίσης υπάρχουν και δωρεάν εφαρμογές στο ίντερνετ που κάνουν ελάττωση στο μέγεθος των φωτογραφιών. |
Ανοίγεις τη φωτο με το πρόγραμμα που ανεφερε ο Deimitori, επιλέγεις edit picture, πας κάτω δεξιά και επιλέγεις compress και κλικαρεις ή το document ή το αποκάτω (που δεν θυμάμαι ποιο είναι). Αποθηκεύεις και ανεβάζεις. _________________ «δύο γάρ, ἐπιστήμη τε καὶ δόξα, ὧν τὸ μὲν ἐπίστασθαι ποιέει, τὸ δὲ ἀγνοεῖν» |
|
| Back to top |
|
 |
NEOS

|
Posted: Thu Aug 21, 2014 3:08 am Post subject: φωτο |
|
|
φωτο _________________ h zwh tou kathenos anoikei mono ston idio |
|
| Back to top |
|
 |
NEOS

|
Posted: Thu Aug 21, 2014 3:10 am Post subject: φωτο |
|
|
από άλλη πλευρα _________________ h zwh tou kathenos anoikei mono ston idio |
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

|
Posted: Thu Aug 21, 2014 9:04 am Post subject: |
|
|
Μιά χαρά γιά πρώτη προσπάθεια! Καλή δημιουργική συνέχεια! _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
Δημήτρης Ποθητός
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
milabros1981

|
Posted: Thu Aug 21, 2014 1:04 pm Post subject: |
|
|
Πράγματι, για πρώτη προσπάθεια δεν είναι άσχημη. Χρειάζεται δουλειά βέβαια.
Θα ήταν καλύτερα να μελετήσεις λίγο την μηχανική της πίπας και, γιατί όχι, να ρωτήσεις και τους κατασκευαστές που συμμετέχουν στο φόρουμ.
Ο αεραγωγός και το επιστόμιο είναι ασύνδετα και ασύμμετρα. Δεν ξέρω αν καπνιστικά είναι αποτελεσματικό, αισθητικά τουλάχιστον χάνει πολύ και η κατασκευή σου παρουσιάζεται ανομοιόμορφη.
Επίσης με προβληματίζει το τρύπημα. Είναι στον πάτο του μπώλ ή κάνω λάθος; Δουλεύει, δηλαδή καπνίζει;
Σε κάθε περίπτωση, καθώς και οι φωτογραφίες δεν βοηθάνε πολύ (μικρές και κακός φωτισμός) αν επιτρέπεις μια γνώμη, μην σταματήσεις. Ειδικά από τη στιγμή που έχεις τα εργαλεία και τη διάθεση να φτιάξεις κάτι. Στο διαδίκτυο υπάρχουν ενα σωρό σελίδες και tutorials, όπου μπορείς να δεις τη μηχανική της καπνοσύριγγας και κάποια βασικά θέματα. Νομίζω οτι θα σε βοηθήσουν πολύ.
Καλή συνέχεια!!  _________________ «δύο γάρ, ἐπιστήμη τε καὶ δόξα, ὧν τὸ μὲν ἐπίστασθαι ποιέει, τὸ δὲ ἀγνοεῖν» |
|
| Back to top |
|
 |
stefos

Joined: 24 Jun 2010 Posts: 901 Location: Κι εγώ από αυτόν τον κόσμο είμαι. Πατριώτες είμαστε!
|
Posted: Thu Aug 21, 2014 1:29 pm Post subject: |
|
|
Για αρχή καλή είναι, με το καιρό και με την εμπειρία θα βελτιωθείς σίγουρα.
Λάμπρο, λές να χρειάζεται καμιά πορτοκαλόπιτα να στείλεις προς τα πάνω...;  |
|
| Back to top |
|
 |
milabros1981

|
Posted: Thu Aug 21, 2014 1:31 pm Post subject: |
|
|
| stefos wrote: | Λάμπρο, λές να χρειάζεται καμιά πορτοκαλόπιτα να στείλεις προς τα πάνω...;  |
Τι ακριβώς εννοείς Στέφο; _________________ «δύο γάρ, ἐπιστήμη τε καὶ δόξα, ὧν τὸ μὲν ἐπίστασθαι ποιέει, τὸ δὲ ἀγνοεῖν» |
|
| Back to top |
|
 |
stefos

Joined: 24 Jun 2010 Posts: 901 Location: Κι εγώ από αυτόν τον κόσμο είμαι. Πατριώτες είμαστε!
|
Posted: Thu Aug 21, 2014 1:39 pm Post subject: |
|
|
| milabros1981 wrote: | | stefos wrote: | Λάμπρο, λές να χρειάζεται καμιά πορτοκαλόπιτα να στείλεις προς τα πάνω...;  |
Τι ακριβώς εννοείς Στέφο; |
Σαν τη πορτοκαλόπιτα που έφιαξες στον πεθερό σου και έφτιαξε εκείνο το ωραίο στάντ.
Μήπως, λέω, μήπως, η πορτοκαλόπιτα εμπνέει... |
|
| Back to top |
|
 |
milabros1981

|
Posted: Thu Aug 21, 2014 1:47 pm Post subject: |
|
|
| stefos wrote: | | milabros1981 wrote: | | stefos wrote: | Λάμπρο, λές να χρειάζεται καμιά πορτοκαλόπιτα να στείλεις προς τα πάνω...;  |
Τι ακριβώς εννοείς Στέφο; |
Σαν τη πορτοκαλόπιτα που έφιαξες στον πεθερό σου και έφτιαξε εκείνο το ωραίο στάντ.
Μήπως, λέω, μήπως, η πορτοκαλόπιτα εμπνέει... |
1. Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να είναι ζεστή=πρέπει να φτιαχτεί επιτόπου.
2. Αν φτιαχτεί επιτόπου, σημαίνει θα'μαι πάνω απ'το κεφάλι του.
3. Αν είμαι πάνω απ'το κεφάλι του, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τα παρατήσει όλα και να πάει να μονάσει, επειδή:
3.α. Είμαι μεγάλος πρήχτης και
3.β. Θα τον μπουκώσω δίνοντάς του να φάει συνέχεια.
Ηθικό δίδαγμα: Αυτός που θέλει πορτοκαλόπιτα πρέπει να καταφέρει να μ'ανεχτεί.
(άσε και τσακώθηκα με τον πεθερό...γιατί νομίζεις οτι πήρα το μαραφέτι για τις σφραγίδες; ) _________________ «δύο γάρ, ἐπιστήμη τε καὶ δόξα, ὧν τὸ μὲν ἐπίστασθαι ποιέει, τὸ δὲ ἀγνοεῖν» |
|
| Back to top |
|
 |
NEOS

|
Posted: Thu Aug 21, 2014 1:52 pm Post subject: φτιαχνοντας την δικη μου πιπα... |
|
|
οντος εχει μεγαλεσ ατελειες...μου εκανε εκπληξη ομωσ το γεγονος ότι δουλευει κανονικότατα......δεν θα ηθελα να τη πειρακσω ας μεινει ετσι να μου θυμιζει τη πρωτη προσπαθεια....ελωστε είναι από ελια και πολύ φοβάμαι ότι γρηγορα θα εμφανιστεί καμια τρυπα από σαρακι......  _________________ h zwh tou kathenos anoikei mono ston idio |
|
| Back to top |
|
 |
milabros1981

|
Posted: Thu Aug 21, 2014 1:57 pm Post subject: Re: φτιαχνοντας την δικη μου πιπα... |
|
|
| NEOS wrote: | οντος εχει μεγαλεσ ατελειες...μου εκανε εκπληξη ομωσ το γεγονος ότι δουλευει κανονικότατα......δεν θα ηθελα να τη πειρακσω ας μεινει ετσι να μου θυμιζει τη πρωτη προσπαθεια....ελωστε είναι από ελια και πολύ φοβάμαι ότι γρηγορα θα εμφανιστεί καμια τρυπα από σαρακι......  |
Οι ατέλειες διορθώνονται. Με λίγο διάβασμα και πολύ εξάσκηση όλα θα γίνουν, αρκεί να θέλεις και να έχεις όρεξη. Δοκίμασε και με ρείκι  _________________ «δύο γάρ, ἐπιστήμη τε καὶ δόξα, ὧν τὸ μὲν ἐπίστασθαι ποιέει, τὸ δὲ ἀγνοεῖν» |
|
| Back to top |
|
 |
|