| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
GIATSOS

|
Posted: Wed Aug 12, 2015 7:38 am Post subject: K. Anastasopoulos: Mitos Cutty with Silver |
|
|
Μια πολύ όμορφη πίπα του Κώστα του Αναστασόπουλου! _________________ Δεν με φοβίζει ο θάνατος άλλα' ναι τα σπουδαία
το ν' αγαπάς να μη μπορείς ν' αλλάξεις την ιδέα.
Αριστείδης Χαιρέτης (Γιαλαύτης)! |
|
| Back to top |
|
 |
gledan

|
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Fri Aug 14, 2015 9:25 pm Post subject: |
|
|
Εύγε στον Κωνσταντίνο.
(έχει πλέον ανέβει στον Όλυμπο εύχομαι και ψηλότερα).  |
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6344 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
Posted: Fri Aug 14, 2015 11:21 pm Post subject: |
|
|
Εξαιρετική! _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
Δημήτρης Ποθητός
http://www.myspace.com/dimitrispothitos
http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Sat Aug 15, 2015 11:48 am Post subject: |
|
|
Καταπληκτική.
Μπράβο. _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
leaf

|
Posted: Sun Aug 16, 2015 9:47 am Post subject: |
|
|
 |
|
| Back to top |
|
 |
ArtisVentus

|
|
| Back to top |
|
 |
ringo
|
Posted: Thu Oct 29, 2015 6:26 pm Post subject: πολυ ωραια |
|
|
| Από τα αγαπημένα μου σχέδια, έχει κάτι το λεπτεπιλετο και η συγκεκριμένη με αυτό το άσπρο επιστόμιο με το ασήμι και το ανοιχτόχρωμο ρεικι μου ταιριάζει σε κοτερατζιδικη φαση. Μήπως ξέρει κανείς να μας πει που χρησιμεύει η μυτούλα που περισευει κατωαπο τα μπολ σε αυτά τα σχεδια; |
|
| Back to top |
|
 |
Stavros

|
Posted: Thu Oct 29, 2015 7:09 pm Post subject: |
|
|
Φίλε Ringo, είναι κατάλοιπο από τις πίπες από πηλό, οι οποίες είχαν το τσουτσουνάκι αυτό για να τις κρατούν για να μην καίγονται. Οι πίπες από πηλό ανεβάζουν γρήγορα υψηλή θερμοκρασία. Τις κρατούσαν με τα τρία δάκτυλα, δείκτη, μέσο και αντίχειρα. Πολύ elegant φάση ναούμε.
Η συγκεκριμένη πίπα του Κωνσταντίνου είναι πολύ όμορφη εκτέλεση του σχεδίου. _________________ “…So it shall be for all time. If discord has broken out between two beings, let them smoke together. United by this bond, they will live in peace and friendship thereafter.”
Attributed to the Great Manitu, the Great Spirit. |
|
| Back to top |
|
 |
milabros1981

|
Posted: Thu Oct 29, 2015 8:02 pm Post subject: |
|
|
| Stavros wrote: | | Φίλε Ringo, είναι κατάλοιπο από τις πίπες από πηλό, οι οποίες είχαν το τσουτσουνάκι αυτό για να τις κρατούν για να μην καίγονται. |
Αυτό είναι η μια άποψη Σταύρο. Υπάρχει ασάφεια σχετικά με το θέμα. Κάποιοι λένε οτι το τσουτσουνάκι εχει να κάνει με την κατασκευή, οτι δηλαδή μπαίνει έξτρα πηλός εκεί (και σχηματίζει το ποδαράκι) επειδή η ένωση του μπώλ με το σανκ είναι το πιο αδύνατο σημείο της κατασκευής. Άλλοι λένε οτι το ποδαράκι (ή τσουτσουνάκι, όπως θες πες το) υπήρχε για να μπαίνει η σφραγίδα του κατασκευαστή, άλλοι λένε οτι υπήρχε για να κρεμάνε τις πίπες στις ταβέρνες-εξ ου και το tavern pipe, όπως λέγεται τούτο το σχέδιο. Ή πιο απλά ήταν πρακτικό για να τις βάζουν να ''κάθονται''.
Ενα ωραίο βιντεάκι με τον τελευταίο Ολλανδό κατασκευαστή πήλινων πιπών, μιας και το'φερε η κουβέντα.
https://www.youtube.com/watch?v=5G3nuBgnSDI
ΥΓ η πίπα του Κωνσταντίνου είναι πιπάρα. _________________ «δύο γάρ, ἐπιστήμη τε καὶ δόξα, ὧν τὸ μὲν ἐπίστασθαι ποιέει, τὸ δὲ ἀγνοεῖν» |
|
| Back to top |
|
 |
ringo
|
Posted: Tue Jan 19, 2016 12:17 am Post subject: pipe museaum |
|
|
| Βρέθηκα στο μουσιο πίπας στο Amsterdam. Έχουν μια αξιόλογη συλλογή από clay pipes. Έχουν μάλιστα από όλες τις χώρες της εποχής εκείνης. 1850 νομίζω και μετα και έχουν κάποιες γαμήλιες φυλαγμενες του μισού μέτρου, έχουν και μαυρες πιπες για την έκφραση πένθους στις κηδείες. Το ματζαφλαρακι ήταν για τη στάμπα του δημιουργού και όχι για πρακτικούς λόγους. Τώρα αν το κρατούσαν και από εκεί όταν πυρωνε, αυτό ειναι άλλη ιστορία. Ήταν πραγματικά ένα ταξίδι στο χρόνο αυτή η επισκεψηστο μουσείο. Μικρό μεν αλλα ταξίδι πάνω απ' όλα. Παρολιγο να αγοράσω καλούπι για clay pipes. Πάντως έχω προμηθευτεί πηλό και λέω να καν τα πρώτα βήματα μου. Προς το παρόν έφτιαξα ένα σταντ για 5 πιπες |
|
| Back to top |
|
 |
Rhodianpipes

Joined: 02 Sep 2014 Posts: 2204 Location: The island of Sun,Rhodes
|
Posted: Tue Jan 19, 2016 1:01 am Post subject: Re: pipe museaum |
|
|
| ringo wrote: | | Βρέθηκα στο μουσιο πίπας στο Amsterdam. Έχουν μια αξιόλογη συλλογή από clay pipes. Έχουν μάλιστα από όλες τις χώρες της εποχής εκείνης. 1850 νομίζω και μετα και έχουν κάποιες γαμήλιες φυλαγμενες του μισού μέτρου, έχουν και μαυρες πιπες για την έκφραση πένθους στις κηδείες. Το ματζαφλαρακι ήταν για τη στάμπα του δημιουργού και όχι για πρακτικούς λόγους. Τώρα αν το κρατούσαν και από εκεί όταν πυρωνε, αυτό ειναι άλλη ιστορία. Ήταν πραγματικά ένα ταξίδι στο χρόνο αυτή η επισκεψηστο μουσείο. Μικρό μεν αλλα ταξίδι πάνω απ' όλα. Παρολιγο να αγοράσω καλούπι για clay pipes. Πάντως έχω προμηθευτεί πηλό και λέω να καν τα πρώτα βήματα μου. Προς το παρόν έφτιαξα ένα σταντ για 5 πιπες |
Ομορφιές! Καλή συνέχεια σου εύχομαι! Ένα Γερμανακι κατασκευάζει πιπες από πηλό
με ιδιαίτερη χάρη, Αν βρω έργα του θα σου τα στείλω.
Κατασκευή =δημιουργια=ικανοποιηση  _________________ Με χαραγμένα τ’ αρχικά
όνομα και αίμα και φυλή κι αρχαία τείχη
και μ’ ένα δέμα ελληνικά
θα γράψω, κόσμε, τους χρησμούς μου με το νύχι. |
|
| Back to top |
|
 |
JPDarrieux

|
Posted: Tue Jan 19, 2016 1:04 am Post subject: |
|
|
εξαιρετικη πιπα...πραγματικα εργο τεχνης συγχαρητηρια...
εχω ακουσει πως τις clay πιπες πρεπει να τις κρατας με καποιο γαντι ή τουλαχιστον ετσι ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος για να μην χαλασει το μπολ...ισχυει κατι τετοιο ή ειναι απλα φουμαρα για μεταξωτες κορδελες? |
|
| Back to top |
|
 |
Stavros

|
Posted: Tue Jan 19, 2016 10:18 pm Post subject: |
|
|
Νομίζω οτι το γάντι παίζει μπάλα στις meerschaum. _________________ “…So it shall be for all time. If discord has broken out between two beings, let them smoke together. United by this bond, they will live in peace and friendship thereafter.”
Attributed to the Great Manitu, the Great Spirit. |
|
| Back to top |
|
 |
JPDarrieux

|
Posted: Tue Jan 19, 2016 11:08 pm Post subject: |
|
|
εχεις δικιο Σταυρο εκανα λαθος...
γνωριζει κανεις να μας πει για ποιο λογο? |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Wed Jan 20, 2016 11:01 am Post subject: |
|
|
| Stavros wrote: | | Νομίζω οτι το γάντι παίζει μπάλα στις meerschaum. |
Και σε κάποια video πού παρουσιάζουν πίπες ! ! ! [Al Pascia - κ.λ.π]. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Wed Jan 20, 2016 11:07 am Post subject: |
|
|
| JPDarrieux wrote: | | γνωριζει κανεις να μας πει για ποιο λογο? |
Για να μην πιάνει οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένου και του πωλητή, την πίπα με τα βρωμόχερά του...  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Wed Jan 20, 2016 11:08 am Post subject: |
|
|
Αν και δεν είναι του παρόντος θέματος, αφού ξεκίνησε η συζήτηση για τις πήλινες πίπες :
Ήμουν καινούργιος καπνιστής.
Αγόρασα μία πήλινη πίπα.
Την άναψα και από κάποιο σημείο και μετά μόνο από το στέλεχος μπορούσα να την κρατήσω.
Σ’ αυτό βοηθούσε ότι ήταν και κάπως μακρύ.
Το μπολ δεν μπορούσα ΟΥΤΕ να το ακουμπήσω. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
|