pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Λίγα λόγια και κάποιες ερωτήσεις.
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Καλώς ήρθατε!
View previous topic :: View next topic  
Author Message
teddy743

PostPosted: Fri Feb 05, 2016 3:22 pm    Post subject: Λίγα λόγια και κάποιες ερωτήσεις. Reply with quote

Καλησπέρα και πάλι σε όλους,

Αρχικά λίγα λογία για μένα, πρώτα απ όλα αγαπώ το κάπνισμα γενικά και δεν κάνω διακρίσεις, καπνίζω από όλα και βρίσκω ότι το κάθε πράγμα είτε αυτό λέγετε τσιγάρο, πούρο πίπα κτλ έχει την στιγμή του. Είπα λοιπόν να ξεκινήσω να καπνίζω και πίπα από εδώ και πέρα και θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις.

Πριν πάρω την απόφαση διάβασα όσο πιο πολλά μπορούσα για το κάπνισμα πίπας στο διαδίκτυο για να έχω μια γενική ιδέα και προχώρησα σε κάποιες αγορές. Πήρα λοιπόν φιλτρα 9mm, μάκτρα, πολυεργαλείο/σκαλιστήρι, 2 πίπες από καλλαμπόκι (μια και για την κοπέλα μου) και μια από ρείκι (θα δω αν θα τα καταφέρω). Σε αυτήν με το ρείκι διάβασα ότι συνήθως είναι καλό να επενδύσεις ένα α' ποσό γιατί πρέπει να είναι ποιοτική ενώ στην από καλαμπόκι δεν υπάρχει τόσο μεγάλο θέμα.

Οι από καλαμπόκι είναι οι "Dwarf" Cobbit της Missouri Meerschaum Co και η από ρείκι είναι μια Peterson Aran 69.

Η ερωτήσεις μου είναι οι:

1) Έπρεπε να πάρω πιο ποιοτική από την Aran 69; Άκουσα καλά λόγια για την εταιρία και είπα να εμπιστευτώ την απλή και οικονομική σειρά της αλλά με όλα αυτά που διαβάζω περί επενδύσεων άρχισα να φοβάμαι μήπως έκανα κακή επιλογή.

2) Από καπνούς με ενδιαφέρει να δοκιμάσω όσο πιο πολλούς μπορώ (στην από καλαμπόκι) μέχρι να βρω κάτι που να μου κάνει (και να το βάλω στην από ρείκι) αλλά όπου και να πήγα στην Θεσσαλονίκη έχουν μόνο αρωματικούς (μια κατηγορία που δεν με ενδιαφέρει καθόλου) και από χωρίς αρώματα βρήκα μονάχα 3 ετικέτες από Davidoff. Υπάρχει και τίποτα άλλο (σε τενεκεδάκι, όχι σε pouch), έστω στην Αθήνα και αν ναι υπάρχει κάποιο ελληνικό site;

3) Μπορώ να καπνίσω μια φιλτράτη πίπα όπως αυτή που πήρα χωρίς το φίλτρο (σε περίπτωση που αυτό δεν μου αρέσει) ή το αποτέλεσμα θα είναι να "τραβάει" πολύ χαλαρά όπου χρειάζομαι και άφιλτρη;

4) Μπορώ να βάλω σε μια φιλτράτη Peterson, φίλτρο από balsa ή αυτό είναι μόνο για πίπες της Savinelli;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση.

Υ.Γ Διάβασα τους κανόνες του forum και στην ερώτηση 2 μπορείτε απλά να μου απαντήσετε με ένα "ναι" ή ένα "όχι" και θα συνεχίσω να το ψάχνω το θέμα.
Back to top
View user's profile Send private message
Stavros

PostPosted: Fri Feb 05, 2016 11:34 pm    Post subject: Re: Λίγα λόγια και κάποιες ερωτήσεις. Reply with quote

Καλώς όρισες! Σου εύχομαι καλά καπνίσματα και καλή συμμετοχή.

Η Aran που πήρες είναι μια χαρά πίπα. Μία που έχω και εγώ καπνίζει θαυμάσια. Στρώσε την με ήρεμο κάπνισμα και θα αποδώσει άριστα. Κατά τη γνώμη μου, στις ακριβότερες Peterson πληρώνεις τα ασήμια και το καλύτερο grain. Αυτά δεν παίζουν ρόλο στο κάπνισμα. Η Peterson είναι σοβαρή εταιρία και, γενικώς, έχει καλά ξύλα.

Ότι καπνούς βρίσκεις στη Θεσσαλονίκη, θα βρεις και στην Αθήνα. Βισμάτωσε φίλους, συγγενείς και γνωστούς που πάνε στο εξωτερικό να σου φέρουν και άλλα καπνά. Για να πάρεις μια ιδέα, ψάξε το φόρουμ για να δεις τι καπνίζουν οι φίλοι συγκαπνιστές.

Μία πίπα που δέχεται φίλτρο, μπορείς να την καπνίζεις και άφιλτρη. Αν καπνίζεις πολύ, τότε το φίλτρο μπορεί να το χρειάζεσαι. Αν καπνιζεις λίγο, πρακτικά θα σου είναι άχρηστο.

Το balsa μπαίνει σε ότι πίπα θέλεις. Αρκεί να χωράει...
Very Happy

Σου εύχομαι να ελαττώσεις το τσιγάρο όσο μπορείς.

teddy743

PostPosted: Sat Feb 06, 2016 6:18 am    Post subject: Reply with quote

Stavro, ευχαριστω για τις κατατοπιστικες απαντησεις. Θα περιμενω να περασει λιγος καιρος και θα αναφερω πρωτες εντυπωσεις.
Back to top
Deimitori

PostPosted: Sat Feb 06, 2016 11:30 am    Post subject: Reply with quote

Καλώς όρισες!

Ακριβώς αυτά που σου είπε και ο Σταύρος.

Επίσης ο Flake Medallions της Davidoff κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Είναι μη αρωματικός. Ακριβώς μεν αλλά αν τον βρεις στα καπνοπωλεία στην Θεσσαλονίκη αγόρασέ τον, είναι πολύ καλός.

Δημήτρης Ποθητός

http://www.myspace.com/dimitrispothitos

http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com

"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."

Balkan Sobranie
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
teddy743

PostPosted: Sat Feb 06, 2016 2:06 pm    Post subject: Reply with quote

Πήρα τους Scottish Mixture & Flake Medalions από Davidoff στα 16,5ευρω τον καθένα, αλλά άνοιξα πρώτα τον πρώτο. Σαν γεύση δεν μου άρεσε, βέβαια είναι ολοκαίνουργια η πίπα και είχε αυτό το μαύρο υλικό από μέσα το οποίο υποπτεύομαι ότι ευθύνεται για την μυστήρια, σχεδόν χημική γεύση που είχε το πρώτο μου bowl. Αφού ηρεμήσει η πίπα θα ξαναδοκιμάσω! Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.
Back to top
ringo

PostPosted: Sat Feb 06, 2016 8:48 pm    Post subject: Reply with quote

Ο davidof ειναι απλά από τους κορυφαίους καπνούς με απίστευτη γεύση γνησιου καπνού χωρίς αρώματα και τσιμπήματα στη γλώσσα
, ειναι αυτό που λέμε φινος καπνος. Αν θες να καπνίζεις την φιλτρατη πίπα χωρίς φίλτρο δεν λέει θα χρειαστεί ένας ανταπτορας η μια ξύλινη καμβιλια βρίσκεις σε μαγαζί με εργαλεία. Προσωπικά έχω μερικές αφιλτρες που ριχνω μέσα στο μπολ μερσαουμ πετραδάκια και πάνω εκεί ρίχνω το καπνό. Προτιμώ τις φιλτρατες πάντως. Όσο για την Αραν η πίπα ειναι φανταστική ειναι από μόνη της ένα φίλτρο κάνει πολυ καλό κάπνισμα, το μόνο που με χαλάει ειναι ο βουλκανιτης αλλα οκ. Γενικώς έχω καταλήξει στα ακρυλικά επιστόμια. Βαλσα φίλτρο βγαίνει και σε 6 χιλιοστά αλλα και σε 9 χιλιοστά και μπαίνει σε όλες τις πιπες που δέχονται των αντιστοιχων διαστάσεων φίλτρα και ειναι πατέντα της σαβινελι νομίζω. Θα διαφωνισω με τον φίλο οτι άμα καπνίζεις λίγο μπορείς να τις κανεις αφιλτρες, θεωρώ πως είναι θέμα γεύσης και προτίμησης και όχι θέμα ποσιτητας, εκτός πια αν καπνίζει κανεις τόσο μάπα καπνούς που δαγκώνουν οποτε εκτων πραγμάτων χρειάζεται φίλτρο, επίσης και η τεχνική και η εμπειρία μετράει. Προσπάθησε να μην κατεβάζεις τον καπνό, το κάπνισμα της πίπας εινσι διαφορετικό από του τσιγάρου. Αυτά καλά καπνισματα και από εμενα
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Stavros

PostPosted: Sun Feb 07, 2016 12:02 am    Post subject: Reply with quote

Φίλε Ringo, για να καταλάβω τι εννοείς, καπνίζεις με φίλτρο ή όχι;
teddy743

PostPosted: Sun Feb 07, 2016 12:05 am    Post subject: Reply with quote

Γνωρίζω από Davidoff. Καπνίζω τσιγάρα Davidoff Magnum και από πούρα της εταιρίας έχω δοκιμάσει αρκετά, μπορεί να μην είναι πολύ τολμηρή στις γεύσεις υπό την έννοια ότι δεν πειραματίζονται και πολύ με τα χαρμάνια (στα πούρα τουλάχιστον) αν και από το 2015 κάτι έχει ξεκινήσει να γίνεται, αλλά ξέρω ότι έχουν πολύ ψηλά standards γενικά και είναι πάντα αξιόπιστη μάρκα και φυσικά με το που είπα να ξεκινήσω το κάπνισμα πίπας, η Davidoff ήταν και πάλι η πρώτη εταιρία που μου ήρθε στο μυαλό. Το μόνο παράπονο μου είναι ότι πάντα είναι λίγο πιο ακριβή σε όλα της τα προϊόντα από τον ανταγωνισμό αλλά δεν μπορούμε να τα χουμε όλα.

Ο λόγος που ρώτησα αν υπάρχουν άλλες μάρκες είναι γιατί μου φάνηκε περίεργο σε μια χωρά που καπνίζει σχεδόν ο μίσος πληθυσμός να μην υπάρχει πιο πολύ ποικιλία στους καπνούς πίπας. Τώρα θα μου πείτε ότι ο αριθμός των καπνιστών πίπας είναι σίγουρα μικρότερος από τον αριθμό των καπνιστών τσιγάρου οπότε λογικό να υπάρχει λιγότερη ποικιλία. Αλλά αν σκεφτεί κάνεις ότι από πουρά στην Ελλάδα κυκλοφορούν σχεδόν τα πάντα και οι καπνιστές πούρου σίγουρα είναι πιο κοντά (αριθμητικά) στους καπνιστές πίπας, δεν βρίσκω τον λόγο να μην εισάγουμε και άλλους καπνούς για πίπα. Επίσης βλέπω ότι οι περισσότεροι εδώ καπνίζετε "εξωτικές" ετικέτες καπνών που δεν έχω δει ποτέ στα ράφια και ένιωσα ότι κάτι χάνω Very Happy

Να υποθέσω ότι γυάλα με χύμα καπνό για πίπα δεν πρόκειται να δω πότε μου στην Ελλάδα ε;

Όσο για το να μην εισπνέω τον καπνό πίπας... ένταξη είμαι άσχετος αλλά όχι τόσο. Το θεωρώ αυτονόητο ότι κανείς δεν τον εισπνέει, για αυτό έχουμε τα τσιγάρα αλώστε.
Back to top
ringo

PostPosted: Sun Feb 07, 2016 12:13 am    Post subject: Reply with quote

Ναι καπνίζω με φίλτρο με ενεργό άνθρακα προτιμώ αυτό με το ελεφαντακι η τα stanwell, και τα balsa η τα χάρτινα δεν μου αρέσουν καθόλου, επίσης στη φαλκον δεν μου αρέσει να βάζω καθόλου τα δαχτυλίδια. Έχω και πολυ λίγες αφιλτρες που βάζω μερσαουμ πετραδάκια, τις οποίες τις πήρα υπολογιζοντας περισσότερο το ποσο μου άρεσαν παρα το κάπνισμα, το ομολογώ. Επίσης θεωρώ οτι οι πιο ωραίες κομψές πιπες εινα οι αφιλτρες. Μου εχι συμβεί πολλές φορές να χαζεύω πιπες και λέω μμμ τη θέλω αυτήν, φτου ειναι αφιλτρη. Δεν τις προτιμώ καπνιστικα αλλα μπορώ να καταλάβω τι εινα αυτό που τραβάει κάποιους ειναι αυτή η αμεσότητα της γεύσης, αυτό το ακατέργαστο η νικοτινιλα η ελαφρά πρικαδα, υπάρχουν στιγμές που το αποζητω και εγω, τα πετραδάκια πο βάζω δεν κανουν τιποτα έτσι και άλλως. Το πλατιασα μια ερώτηση έκανες 😊
Back to top
ringo

PostPosted: Sun Feb 07, 2016 12:21 am    Post subject: Reply with quote

teddy743 wrote:
Γνωρίζω από Davidoff. Καπνίζω τσιγάρα Davidoff Magnum και από πούρα της εταιρίας έχω δοκιμάσει αρκετά, μπορεί να μην είναι πολύ τολμηρή στις γεύσεις υπό την έννοια ότι δεν πειραματίζονται και πολύ με τα χαρμάνια (στα πούρα τουλάχιστον) αν και από το 2015 κάτι έχει ξεκινήσει να γίνεται, αλλά ξέρω ότι έχουν πολύ ψηλά standards γενικά και είναι πάντα αξιόπιστη μάρκα και φυσικά με το που είπα να ξεκινήσω το κάπνισμα πίπας, η Davidoff ήταν και πάλι η πρώτη εταιρία που μου ήρθε στο μυαλό. Το μόνο παράπονο μου είναι ότι πάντα είναι λίγο πιο ακριβή σε όλα της τα προϊόντα από τον ανταγωνισμό αλλά δεν μπορούμε να τα χουμε όλα.

Ο λόγος που ρώτησα αν υπάρχουν άλλες μάρκες είναι γιατί μου φάνηκε περίεργο σε μια χωρά που καπνίζει σχεδόν ο μίσος πληθυσμός να μην υπάρχει πιο πολύ ποικιλία στους καπνούς πίπας. Τώρα θα μου πείτε ότι ο αριθμός των καπνιστών πίπας είναι σίγουρα μικρότερος από τον αριθμό των καπνιστών τσιγάρου οπότε λογικό να υπάρχει λιγότερη ποικιλία. Αλλά αν σκεφτεί κάνεις ότι από πουρά στην Ελλάδα κυκλοφορούν σχεδόν τα πάντα και οι καπνιστές πούρου σίγουρα είναι πιο κοντά (αριθμητικά) στους καπνιστές πίπας, δεν βρίσκω τον λόγο να μην εισάγουμε και άλλους καπνούς για πίπα. Επίσης βλέπω ότι οι περισσότεροι εδώ καπνίζετε "εξωτικές" ετικέτες καπνών που δεν έχω δει ποτέ στα ράφια και ένιωσα ότι κάτι χάνω Very Happy

Να υποθέσω ότι γυάλα με χύμα καπνό για πίπα δεν πρόκειται να δω πότε μου στην Ελλάδα ε;

Όσο για το να μην εισπνέω τον καπνό πίπας... ένταξη είμαι άσχετος αλλά όχι τόσο. Το θεωρώ αυτονόητο ότι κανείς δεν τον εισπνέει, για αυτό έχουμε τα τσιγάρα αλώστε.

Πράγματι υπάρχουν λιγότεροι καπνοί και η κρίση στην Ελλάδα επιβάρυνε τα πράγματα μάλλον κάνοντας το ασύμφορο για τους εισαγωγείς. Μπορείς να γκουγκλσρεις το wolfeway tobacco, ειναι Έλληνας παραγωγος με επίσημη παρουσία άρα ελεγμένο προιον και μπορείς στο κατάστημα να δοκιμάσεις και χύμα. Νομίζω οι καπνιστές πούρου ειναι πιο πολλοί. Το κάπνισμα πούρου ειναι πιο εύκολο και καθόλου γεροντίστικο.
Back to top
Stavros

PostPosted: Sun Feb 07, 2016 12:23 am    Post subject: Reply with quote

Από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω οτι προτιμάς να βάζεις φίλτρο γιατί παίρνεις καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα και όχι για την κατακράτηση διαφόρων βλαβερών ουσιών του καπνού. Αυτό μπορεί να ισχύει για κάποιους καπνούς, αλλά σίγουρα δεν ισχύει σε άλλους. Η άποψή σου πάντως είναι σεβαστή.
Αναφέρθηκα στους βαρείς καπνιστές που επιθυμούν να καπνίζουν με φίλτρο κάνοντας την υπόθεση της κατακράτησης βλαβερών ουσιών.
Τα πετραδάκια meerschaum βοηθούν να μην λασπώνει ο πάτος του μπωλ από υγρούς καπνούς και γρήγορο κάπνισμα. Δεν αντικαθιστούν τα φίλτρα.

ringo

PostPosted: Sun Feb 07, 2016 12:30 am    Post subject: Reply with quote

Stavros wrote:
Από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω οτι προτιμάς να βάζεις φίλτρο γιατί παίρνεις καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα και όχι για την κατακράτηση διαφόρων βλαβερών ουσιών του καπνού. Αυτό μπορεί να ισχύει για κάποιους καπνούς, αλλά σίγουρα δεν ισχύει σε άλλους. Η άποψή σου πάντως είναι σεβαστή.
Αναφέρθηκα στους βαρείς καπνιστές που επιθυμούν να καπνίζουν με φίλτρο κάνοντας την υπόθεση της κατακράτησης βλαβερών ουσιών.
Τα πετραδάκια meerschaum βοηθούν να μην λασπώνει ο πάτος του μπωλ από υγρούς καπνούς και γρήγορο κάπνισμα. Δεν αντικαθιστούν τα φίλτρα.

Μέσα έπεσες και δεν ειμαι πια βαρύς καπνιστής σίγουρα. Υπάρχουν καπνοί που χάνουν άμα τους καπνίζεις με φίλτρο; έχεις κάνα παράδειγμα; Αυτό με τα πετραδάκια που λες δεν το γνώριζα, άρα ψιλό τζαμπα τα βάζω, σε ευχαριστώ για την πληροφορια
Back to top
teddy743

PostPosted: Sun Feb 07, 2016 1:04 am    Post subject: Reply with quote

Εγώ δοκίμασα πρώτα με φίλτρο και μετά στην μέση του μπολ το έβγαλα και δεν κατάλαβα κάποια ουσιαστική διαφορά (στον scottish της Davidoff) ίσως με άλλους καπνούς να έχει όντως διαφορά. Πάντως αγόρασα και φίλτρα καλού κακού. Όσο για το ότι οι άφιλτρες πίπες είναι πιο όμορφες δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω γιατί και εγώ προτιμώ το shank της πίπας να είναι λεπτό.

Ringo ευχαριστώ για την πληροφόρηση περί χύμα καπνού. Διαβάζω ότι πολύ συχνά είναι καλύτερος από αντίστοιχους σε tin και μάλιστα φθηνότερος! Όσο για το ότι η πίπα είναι παππουδίστικη, από ότι καταλαβαίνω τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να ξεκινούν το hobby και πολλοί hipsters, δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, προσωπικά πιστεύω όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Γενικά θεωρώ την πίπα και το πούρο σπιτίσια συνήθεια και θα απέφευγα να τα καπνίσω έξω κυρίως για να αποφύγω το να με κοιτούν περίεργα γιατί υπάρχει το στερεότυπο π.χ να ο παππούς ή ο hipster με την πίπα ή να ο δήθεν με το πούρο κτλ. Καλό είναι να φεύγουν σιγά σιγά όλα αυτά τα στερεότυπα για να μπορέσουμε και μεις να βγούμε απ το καβούκι μας...
Back to top
Stavros

PostPosted: Sun Feb 07, 2016 8:50 pm    Post subject: Reply with quote

@Teddy: Όσο περισσότεροι κυκλοφορούμε με τις πίπες μας έξω, τόσο πιο εύκολα θα καταργηθούν τα στερεότυπα.

@Ringo: Κατά τη γνώμη μου όλοι οι καπνοί χάνουν στο κάπνισμα με φίλτρο. Για να μην είμαι όμως εντελώς αφοριστικός, θα αναφέρω τις βιρτζίνιες.

teddy743

PostPosted: Sun Feb 07, 2016 10:17 pm    Post subject: Reply with quote

@Stavros: ...περίμενα να βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρυπά...αλλά σίγουρα έχεις δίκιο, ίσως το τολμήσω στο μέλλον, όταν παλιώσω λιγάκι. Smile
Back to top
ebenos

PostPosted: Sun Feb 07, 2016 11:32 pm    Post subject: Reply with quote

Ειμαι 34 και καπνίζω την πιπα μου παντού μα παντού χωρις φόβο η αναστολές και δεν ειμαι και χιπστερ!
Δεν καταλαβενω γιατι σας αγχώνει αυτο το θεμ, ισα ίσα που τραβάει τα βλεματα με την θετική του πλευρά, εγω τουλάχιστον αυτο εισπράττω!
Back to top
asd.stavros

PostPosted: Mon Feb 08, 2016 12:10 am    Post subject: Reply with quote

+1 κι από μένα ebenos
asd.stavros

PostPosted: Mon Feb 08, 2016 12:14 am    Post subject: Reply with quote

ΥΓ. 45 και το απολαμβάνω να καπνίζω εξω
Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Καλώς ήρθατε! All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum