| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
BillMastoras
|
Posted: Wed Feb 10, 2016 1:10 pm Post subject: Νέος στο φόρουμ.Αγορά πίπας |
|
|
Καλησπέρα φίλοι,
Θέλω να αγοράσω την πρώτη μου πίπα και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Δεν θέλω να διαθέσω πολλά χρήματα καθώς δεν ξέρω αν θα με βολέψει..Οπότε θέλω να μου πείτε πόσα χρήματα θα πρέπει να δώσω για να πάρω μία μέτρια που να κάνει σωστά την δουλεία της και αν είναι δυνατόν να μου προτείνεται κάποια.
Ευχαριστώ. |
|
| Back to top |
|
 |
tzachou
|
Posted: Wed Feb 10, 2016 1:29 pm Post subject: |
|
|
| Καλως ορισες. Κι εγω μολις ξεκινησα και δεν εχω εμπειρια αλλα νομιζω αυτο που θα σου πουν και οι πιο παλιοι ειναι οτι αν δεν εισαι σιγουρος οτι θα 'κολλησεις' καλυτερα να ξεκινησεις με μια απο καλαμποκι που ειναι οικονομικες και κανουν τη δουλεια τους που λεμε. Αλλα αν θελεις να πας στο ξυλο κατευθειαν και αναρωτιεσαι για τιμες νομιζω οτι οτι με 60 ευρω παιρνεις κατι αξιοπρεπεστατο. Εμενα τουλαχιστον η πρωτη μου εκει καπου κειμαινοταν και ειμαι ευχαρεστημενη. Εμενα ετσι ηταν το ξεκινημα μου περιμενε ομως να σου πουν και πιο εμπειροι! |
|
| Back to top |
|
 |
BillMastoras
|
|
| Back to top |
|
 |
asd.stavros

|
Posted: Wed Feb 10, 2016 1:55 pm Post subject: |
|
|
καλώς όρισες
μια χαρά είναι και αυτή η pipex και είναι και οικονομική και θα σε βολέψει σίγουρα. _________________ Δεν είναι μόνο το κάπνισμα της,να σου πω τι είναι ....είναι...............είναι μια μάγισσα. |
|
| Back to top |
|
 |
milabros1981

|
Posted: Wed Feb 10, 2016 3:58 pm Post subject: Re: Νέος στο φόρουμ.Αγορά πίπας |
|
|
| BillMastoras wrote: | | Καλησπέρα φίλοι, |
Καλησπέρα. Καλώς ήρθες, καλή παραμονή και καλή συμμετοχή.
| BillMastoras wrote: | | Θέλω να αγοράσω την πρώτη μου πίπα και θα ήθελα την βοήθεια σας.Δεν θέλω να διαθέσω πολλά χρήματα καθώς δεν ξέρω αν θα με βολέψει..Οπότε θέλω να μου πείτε πόσα χρήματα θα πρέπει να δώσω για να πάρω μία μέτρια που να κάνει σωστά την δουλεία της και αν είναι δυνατόν να μου προτείνεται κάποια |
Η αίτηση σου για βοήθεια είναι πολύ λογική και κατανοητή. Όταν κάποιος μπαίνει σ'ενα νεο χώρο, ο οποίος στη χώρα μας είναι πάρα πολύ παρεξηγημένος και πάρα πολύ άγνωστος, είναι λογικό να αναζητά γνώμες/δοκιμασμένες λύσεις από άλλους. Αλλά όσες πιο πολλές γνώμες πάρεις, τόσο περισσότερο θα μπερδευτείς. Και επιπλέον, κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος να ζητά κανείς προτάσεις. Εξηγούμαι:
Οι συγκαπνιστές πρότειναν καλαμποκόπιπες. Είναι η καλύτερη λύση για ξεκίνημα για 3 λόγους:
1. Είναι οικονομικές και αξιόπιστες. Θα πάρεις δηλαδή μια πολύ περιεκτική και αντικειμενική (όσο αυτό είναι δυνατόν) γεύση, μεταφορικά και κυριολεκτικά, του τι εστί να καπνίζεις πίπα.
2. Στην περίπτωση που δεν σου αρέσει το κάπνισμα πίπας, τις ξεφορτώνεσαι χωρίς πολλές τύψεις.
3. Οι αντοχές τους είναι πολλές, δλδ. καπνίζεις περισσότερες απο μια φορές την ημέρα και μάλιστα διαφορετικά είδη καπνών, χωρίς τους περιορισμούς της ξύλινης πίπας. Κι αν τυχόν ''χαλάσουν'' τις ξεφορτώνεσαι χωρίς τύψεις και παίρνεις άλλη/άλλες.
Αν, από την άλλη, θελήσεις να πάρεις μια πίπα από ρείκι, η πρόταση μου είναι η εξής: μπές σ'ενα μαγαζί και πάρε ό,τι γουστάρεις, ό,τι σου κάθεται καλύτερα στο μάτι και στο πορτοφόλι. Και είναι καλύτερα να πας σε κανονικό μαγαζί (όχι ηλεκτρονικό) για να την πιάσεις στα χέρια σου (την πίπα) και να δεις πώς είναι στην πραγματικότητα.
Πριν το κάνεις όμως αυτό, έχε υπόψη σου κάποιες τυπικές προδιαγραφές μιας πίπας, σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία [βάζω bold για να τονίσω οτι δεν είναι κανόνες όλα αυτά, αλλά πείρα που προήλθε από αποτυχημένες (=πεταμένα λεφτά) αγορές]:
1. Πάρε την πίπα που σου γυάλισε στα χέρια σου και ξεβίδωσε το επιστόμιο. Ξαναβίδωσέ το και δες αν κουμπώνει καλά-αν δλδ η γραμμή επιστομίου-στελεγχους (shank) της πίπας είναι ομαλή. Δεν χρειάζεται να ξέρεις, το καταλαβαίνεις αν κάτι δεν πάει καλά. Αν πράγματι κάτι δεν πάει καλά, την αφήνεις.
2. Αφαίρεσε το φίλτρο από την πίπα (επειδή υποθέτω οτι θα προμηθευτείς πίπα με φίλτρο), γύρισέ την προς το φως και παρατήρησε τον αεραγωγό. Δες αν είναι εντελώς ευθύς, αν βλέπεις φως στο βάθος του τούνελ. Εδώ θα δεις τι εννοώ στην πίπα του Rhodianpipes.
2α. Πράξε το ίδιο, αυτή τη φορά από την άκρη του επιστομίου, απο'κει που ρουφάμε (χωρίς το φίλτρο). Θα πρέπει να δεις μια ευθεία γραμμή. Στην περίπτωση που η γραμμή αυτή δεν είναι ευθεία, αφήνεις την πίπα.
3. Το 2 & 2α ισχύουν αν η πίπα είναι ίσια. Αν είναι bent, πάρε ένα μάκτρο και πέρνα το στην πίπα. Αν δεις οτι περνάει άνετα, χωρίς δηλαδή να το ζορίζεις, είσαι ΟΚ. Αν δεις οτι σκαλώνει, αφήνεις την πίπα. Αν δεις τον πωλητή να σε κοιτάει στραβά, φεύγεις από το μαγαζί γιατί δεν είναι καλός πωλητής. (Σε 3 καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας που έχω επισκεφθεί πάντως μια χαρά ήταν οι πωλητές)
4. Βάλε ένα από τα δάχτυλά σου στο μπώλ, εκεί που καταλήγει η τρύπα του αεραγωγού. Κανονικά, η τρύπα αυτή πρέπει να καταλήγει ακριβώς στον πάτο του μπώλ. Αν νιώσεις με το δάχτυλο σκαλοπατακι, στο πάχος περίπου νυχιού, είσαι εντάξει. Αν νιώσεις σκαλοπατάρα και βλέπεις οτι χωράνε 2-3 νύχιααφήνεις την πίπα.
5. Έλεγξε οπτικά την πίπα για ραγίσματα, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά (όσο μπορείς να δεις). Εσωτερικά δηλ. στην ένωση στελέγχους-επιστομίου. Δεν λέω να πάρεις φακό και μικροκάμερες, απλά ρίχνεις μια ματιά μην φαίνεται τίποτε καραμπινάτο.
-Γιατί λέω να αφήσεις την πίπα στο 1: ελλατωματικό κούμπωμα του επιστομίου = η πίπα σου θα σφυρίζει, μπορεί να παίρνει και αέρα και θα σου βγάλει τη ψυχή.
-Γιατί λέω να αφήσεις την πίπα στο 2 & 2α: Ευθύς αεραγωγός = σωστό κάπνισμα. Στραβός αεραγωγός = υγροποίηση, ατελής γεύση, μπούκωμα κλπ κλπ (θα σου βγάλει τη ψυχή).
-Γιατί λέω να αφήσεις την πίπα στο 4: Σκαλοπάτι στην κατάληξη της τρύπας του αεραγωγού στον πάτο του μπώλ= λάσπωμα του καπνού= πικρίλα, υγροποίηση, λασπουριά κλπ κλπ κλπ (θα σου βγάλει τη ψυχή).
Καταλήγοντας.
-Εφόσον ξεκινάς, σημασία δεν έχει η μάρκα. Σημασία έχει να πάρεις μια σωστά κατασκευασμένη πίπα, η οποία θα σε βοηθήσει να εκτιμήσεις ή να μην εκτιμήσεις το κάπνισμα πίπας. Και οι pipex και η Α ή η Β μάρκα καλές πίπες είναι. Το ζήτημα είναι να'ναι και σωστές.
-Πίπες σήμερα βρίσκεις και σε περίπτερα. Πάρε κάτι για το οποίο δεν θα μετανιώσεις. Δεν είναι ανάγκη να πάρεις κάτι ακριβό. Να πάρεις κάτι σωστά φτιαγμένο, το οποίο ίσως έχει άλλα ελαττώματα (ας μη τα λέμε τώρα εδώ), αλλά τουλάχιστον θα σου δώσει μια πολύ καλή εικόνα και φυσικά δεν θα σε παιδέψει (στο σημείο να βλαστημήσεις την ώρα και τη στιγμή και να ξαναπάρεις τα απαίσια λευκά αχυροσωληνάκια).
Αν ξέχασα κάτι συμπαθάτε με.
Καλή αρχή εύχομαι και καλά καπνίσματα.  _________________ «δύο γάρ, ἐπιστήμη τε καὶ δόξα, ὧν τὸ μὲν ἐπίστασθαι ποιέει, τὸ δὲ ἀγνοεῖν» |
|
| Back to top |
|
 |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6340 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
Posted: Wed Feb 10, 2016 7:04 pm Post subject: |
|
|
Καλώς όρισες!
Ο φίλος ο Λάμπρος ήταν κατατοπιστικότατος.
Επίσης στην περίπτωση που πάρεις πίπα από καλαμπόκι να αγοράσεις τις αμερικάνικες και όχι τις κινέζικες οι οποίες είναι απαράδεκτες. _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
Δημήτρης Ποθητός
http://www.myspace.com/dimitrispothitos
http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
| Back to top |
|
 |
pv2v

|
Posted: Wed Feb 10, 2016 7:44 pm Post subject: |
|
|
| Καλώς ήρθες και καλή παραμονή. |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Wed Feb 10, 2016 7:56 pm Post subject: |
|
|
Καλωσήρθες στο φόρουμ! _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
ebenos

Joined: 01 Dec 2015 Posts: 474 Location: Αργοστολι- Κεφαλονια
|
Posted: Wed Feb 10, 2016 8:18 pm Post subject: |
|
|
Καλως μας ηρθες!
Καλη παραμονη! |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Wed Feb 10, 2016 8:42 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήλθες. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
JPDarrieux

|
Posted: Thu Feb 11, 2016 12:07 am Post subject: |
|
|
καλως ηρθες
*το ποστ του milabros1981 γνωμη μου θα ηταν να γινει καπως sticky ως θεμα.. |
|
| Back to top |
|
 |
Stavros

|
Posted: Thu Feb 11, 2016 1:21 am Post subject: |
|
|
Καλώς όρισες και από εμένα!
Συμφωνώ με το παραπάνω για το post του Λάμπρου. Εδώ θα χαθεί. _________________ “…So it shall be for all time. If discord has broken out between two beings, let them smoke together. United by this bond, they will live in peace and friendship thereafter.”
Attributed to the Great Manitu, the Great Spirit. |
|
| Back to top |
|
 |
stefos

Joined: 24 Jun 2010 Posts: 901 Location: Κι εγώ από αυτόν τον κόσμο είμαι. Πατριώτες είμαστε!
|
Posted: Thu Feb 11, 2016 9:09 am Post subject: |
|
|
| Καλώς τον! |
|
| Back to top |
|
 |
nikos251
|
Posted: Sat Feb 13, 2016 8:45 pm Post subject: |
|
|
καλως ηλθες.
oi pipex παρολο τις κατασκευαστικες αστοχιες μια χαρα ειναι για αρχη(εχω τρεις),απλα τσεκαρε τες καλα πριν την αγορα...
προσεξε πολυ επισης το καταστημα που θα αγορασεις(διαβασε λιγο το φορουμ),οι διαφορες στις τιμες ειναι πολυ μεγαλες. |
|
| Back to top |
|
 |
milabros1981

|
Posted: Mon Feb 15, 2016 10:30 pm Post subject: |
|
|
Ψάχνοντας το απόγευμα στο αρχείο μου βρήκα μια δημοσίευση του WoodTurning.gr που είχα κοπιαρει. Τη θεωρώ πολύ πολύ χρήσιμη (μαζί με άλλες ακομα που πρέπει να βρω εν καιρώ):http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=6370
ΑΥΤΗ η δημοσίευση πρέπει να γίνει sticky. _________________ «δύο γάρ, ἐπιστήμη τε καὶ δόξα, ὧν τὸ μὲν ἐπίστασθαι ποιέει, τὸ δὲ ἀγνοεῖν» |
|
| Back to top |
|
 |
mpithulaka

|
Posted: Wed Mar 09, 2016 8:12 pm Post subject: |
|
|
| Καλώς ήρθες. Προτείνω κι εγώ με τη σειρά μου να ακολουθήσεις τις συμβουλές του φίλτατου milabros διότι είναι υπερπλήρεις. Επίσης το από πάνω link είναι ΠΑΡΑ πολύ καλό. Να το διαβάσεις οπωσδήποτε. Και όντως πρέπει να γίνει sticky γιατί ενδιαφέρει κάθε αρχάριο στην επιλογή πίπας. |
|
| Back to top |
|
 |
ringo
|
Posted: Thu Mar 10, 2016 2:15 am Post subject: welcome |
|
|
Πολύ καλό το παραπάνω ποστ του Milabros.
Διαφωνώ στην επιλογή πρώτη πιπας να είναι καλαμποκιού. Η πρώτη πίπα πρέπει να είναι από ρεικι...the real thing! Και αν άνθρωπος βρίσκεται στην κατηγορία που δεν του ταιριάζουν τα καλαμποκια; Θα έχει στρεβλή εικόνα για το κάπνισμα της πιπας. Το ίδιο ισχύει και για τις ελιές αλλά και για μερσαουμ, κατά τη γνώμη μου.
Όντως οι pippex είναι πολύ καλές καπνίζουν μια χαρά και η σειρά d είναι πολύ αξιοπρεπής και ενδεικτικη για το πως καπνίζει μια καλή πίπα από ρεικι με πολυ λίγα χρήματα. Αν τη παραγειλεις και με αντικαταβολή κατευθείαν από το εργοστάσιο τότε παίρνεις 2 πίπες με κάτι λίγο περισσότερο από 20 €.[/i] |
|
| Back to top |
|
 |
Rhodianpipes

Joined: 02 Sep 2014 Posts: 2204 Location: The island of Sun,Rhodes
|
Posted: Thu Mar 10, 2016 10:54 am Post subject: |
|
|
Καλώς όρισες!
Όντως οι πιπες pipex ( από κάποιες που μου ήρθαν για συντήρηση )
και αξιόλογες είναι και οικονομικές και Ελληνικές.
Εγώ αγόρασα περυσι 3 καλαμπόκια, τα κάπνισα δύο φορές και μετά κάπου τα πέταξα.
Δεν εμπνέουν. ...
Πρόσεξε τα τρυπηματα όπως ανέφερε ο Λάμπρος και όρτσα τα πανιά .
Φυσικά μην το παρακάνεις με συνεχές κάπνισμα με μια πιπα  _________________ Με χαραγμένα τ’ αρχικά
όνομα και αίμα και φυλή κι αρχαία τείχη
και μ’ ένα δέμα ελληνικά
θα γράψω, κόσμε, τους χρησμούς μου με το νύχι. |
|
| Back to top |
|
 |
|