View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
blasé
|
Posted: Mon Dec 25, 2017 11:15 pm Post subject: Καλως σας βρηκα |
|
|
νεος καπνιστης πιπας στον χωρο και παροτι διαμενω στο εξωτερικο εχω στην κατοχη μου μια πιπα (την πρωτη μου και οχι τελευταια πιστευω) Capitol (ειναι της Savinelli οι δευτερες οι ολιγον τι ελαττωματικες μαλλον)
ευελπιστω να μαθω περισσοτερα για το καπνισμα της πιπας μεσα απο το φορουμ και τις συμβουλες σας.
υγ: εχω και μια απορια.. παροτι την καθαριζω την πιπα τον τελευταιο καιρο (το απλο καθημερινο καθαρισμα) αντι για τον καπνο εχω στη γλωσσα μου παντοτε μια γευση καρβουνου αντι για της γευσης του καπνου.. αυτο οφειλεται στον τροπο καπνισματος ή στο γεγονος οτι θα πρεπει να κανω ενα πιο διεξοδικο καθαρισμα με καποιο sweetener? (να σημειωσω πως καπνιζω αργα με πολυ καλα αποτελεσματα και μπορω να πω οτι διατηρω την πιπα συνεχως αναμμενη για την μικρη μου εμπειρια) |
|
Back to top |
|
 |
bob

|
Posted: Mon Dec 25, 2017 11:32 pm Post subject: |
|
|
Καλως ορισες και χρονια πολλα!
Διαβαζοντας το φορουμ θα σου λυθουν ολες οι αποριες...
Το πιθανοτερο να χρειαζεται "ξεκουραση" δυο-τρεις μερες η πιπα σου,οποτε μαλλον θα χρειαστεις κανα δυο ακομη...υπαρχουν και οι καλαμποκενιες πιπες που ειναι σχετικα φτηνες(γκουγκλαρε corncob pipes)... |
|
Back to top |
|
 |
blasé
|
Posted: Tue Dec 26, 2017 12:01 am Post subject: |
|
|
γεια σου bob και ευχαριστω για την απαντηση σου
δυστυχώς ή ευτυχώς μιας και δεν ειμαι μανιακος καπνιστης γενικοτερα δεν καπνιζω συχνα οποτε η πιπα μου ξεκουραζεται μερες εως και εβδομαδες.
καταληγω οτι το προβλημα μου απο την ελαχιστη εμπειρια μου οφειλεται
ειτε στον τροπο αναμματος μου (ισως να μην την αναβω σωστα οποτε καπνιζω την σταχτη)
ειτε στον καπνο (εχω τον MacBaren Black Ambrosia)
ειτε στο οτι δεν την καθαρισα ενδελεχως μετα απο εναν μεγαλο αριθμο καπνισματων (ισως με καποιο υγρο)
ειτε στο οτι εχω να μαθω παρα πολλα ακομα
σκεφτομουν να την καθαρισω με καποιο ουισκυ ή να την περασω με καποιο μελι αν βοηθουσε στο να μαλακωσει η γευση της μα μιας και κανω αρωματικους καπνους πιστευω οτι θα γινει χειροτερη η γευση και θα πικριζει περισσοτερο.
οπως και να εχει ευχαριστω! |
|
Back to top |
|
 |
nikos251
|
Posted: Wed Dec 27, 2017 7:16 pm Post subject: |
|
|
Καλως ηρθες στο φορουμ και καλη παραμονη.
Προσωπικα θα απεφευγα να καθαρισω το μπολ και γενικα τα ξυλινα μερη με οινιπνευμα,ουισκι και καθε ειδους υγρο(καποιοι το κανουν),μην με ρωτησεις
να σου δωσω επιστημονικη εξηγηση,απλα δεν μου παει βρε παιδι μου,νομιζω οτι τελικα θα κανω κακο στην πιπα μου παρα καλο.
Οι αποψεις διιστανται στο συγκεκριμενο θεμα,ψαξε λιγο το φορουμ και κρινε μονος σου.
Οσο γαι μελι και τετοια ουτε συζητηση..
καλως ηρθες και παλι  |
|
Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Fri Dec 29, 2017 10:27 am Post subject: |
|
|
Καλώς ήλθες. _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
Back to top |
|
 |
musicpipe

|
Posted: Fri Dec 29, 2017 9:15 pm Post subject: |
|
|
Καλως ορισες, πιστευω οτι σχετικα με το προβλημα σου περισσοτερο φταιει ο καπνος που καπνιζεις και λιγοτερο ολα τα υπολοιπα.Σχετικα με τον καθαρισμο με διαφορα υγρα συμφωνω με τους προλαλησαντες.Οσο για το μελι το χρησημοποιουμε μια και μονη φορα οταν αγορασουμε την πιπα μας και πριν βαλουμε καπνο και την αναψουμε,για να βοηθησουμε στην γρηγοροτερη δημιουργια του προκαρβουνου.Αυτα τα ολιγα και ελπιζω να βοηθησα... |
|
Back to top |
|
 |
blasé
|
Posted: Sun Dec 31, 2017 4:09 pm Post subject: |
|
|
ευχαριστω για τις απαντησεις σας
την προταση για το ουισκι την σκεφτηκα γιατι εχω παρατηρησει πως περα απο το γεγονος που ανεφερα (νιωθω σαν να καπνιζω μπουρι σομπας - καρβουνο) εχω παρατηρησει πως το λεγομενο cake που εχει δημιουργηθει στην πιπα δεν υπαρχει στο κατω μερος της πιπας (προφανως γιατι δεν καπνιζειται ως κατω κατω..)
ευχομαι και καλη χρονια να εχουμε ολοι μας με υγεια και ευτυχια |
|
Back to top |
|
 |
Deimitori

Joined: 07 Oct 2010 Posts: 6338 Location: Ηλιούπολη και Νέα Μάκρη Αττικής
|
Posted: Sun Dec 31, 2017 5:44 pm Post subject: |
|
|
Καλώς όρισες! _________________ Πρίν πέσω στό κρεββάτι γιά ύπνο
βυθίζω ένα κλαράκι στήν καρδιά μου
να γίνει στ΄ όνειρό μου δάσος!
Δημήτρης Ποθητός
http://www.myspace.com/dimitrispothitos
http://skakistiko-kafeneio.blogspot.com
"A long cool smoke to calm a troubled world, an aroma to answer all life's worries - with the addition of rarest Yenidje leaf as the authentic Sobranie touch."
Balkan Sobranie |
|
Back to top |
|
 |
mpithulaka

|
Posted: Wed Jun 06, 2018 3:50 am Post subject: |
|
|
 |
|
Back to top |
|
 |
ebenos

Joined: 01 Dec 2015 Posts: 474 Location: Αργοστολι- Κεφαλονια
|
Posted: Fri Jun 08, 2018 10:20 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ορισες! |
|
Back to top |
|
 |
gledan

|
Posted: Sat Jun 09, 2018 4:54 pm Post subject: |
|
|
Αργοπορημένα...
Καλώς ήρθες! _________________ Αχ, πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!
Κώστας Βάρναλης
https://www.facebook.com/george.leousis.98
insta: @georgeleousis |
|
Back to top |
|
 |
|