pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Alexander? Οχι άλλη ευχαριστω!
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Έλληνες κατασκευαστές
View previous topic :: View next topic  
Author Message
TheGreatDalmuti

PostPosted: Mon Mar 02, 2009 5:13 pm    Post subject: Alexander? Οχι άλλη ευχαριστω! Reply with quote

ΠΡΟΣΟΧΗ Οι απόψεις που ακολουθούν πρέπει να ακληφθούν ως προσωπικές σκέψεις του γράφοντως αφού τα γεγονότα που περιγράφουν προήλθαν από δική του ευπιστία και έλλειψη εμπειρίας.

Αγαπητό ημερολόγιο,

προχτές Σάββατο πήγα από το εργοστάσιο του κύριου Αλέξανδρου για να αγοράω μία πίπα που είχα δει στο site του και μου άρεσε. Δεν την είχε αυτή και κοιτάζοντας κάτι άλλες χωρίς την υγροπαγίδα του βρήκα μια και του είπα "αυτήν θέλω". Μου την φέρνει λοιπόν και μου λέει αυτή είναι Α ποιότητα, παρόλο που εγώ έβλεπεα αρκετα μαύρα σημαδάκια από δω και από κει. Μου λέει την τιμή της από το γραφείο του (100 περίπου Ευρόπουλα) και εγώ έμεινα να το σκέφτομαι. Η πίπα μου άρεσε πολυ, τα σημαδάκια δεν με πείραζαν αλλά δεν μου άρεσε ο τρόπος που μου την μόστραρε. Στο site του γράφει καθαρά πως τα Α κομμάτια δεν έχουν σημάδια. Κάπου εκεί που την κοίταζα λοιπόν μου λέει πως έχει και Β κομμάτι με τα μισά λευτά. Μου το φέρνει, το κοιτάω και ενώ δεν είχε τα ίδια ωραία νερά μου φάνηκε σαν τίμια αγορά οπότε την αγοράζω χωρίς να την ψάξω όπως την πρώτη.

Πάω να φύγω και του λέω ξέρετε εγώ είχα έρθει για την τάδε. Α μου λέει αυτό είναι ιδιαίτερο κομμάτι και δεν νομίζω να έχω. Κάτσε να δω. Κοιτάει λοιπόν από δω κοιτάει από κει και βρίσκει μόνο με υγροπαγίδα. Συνήθως οι πίπες του με υγροπαγίδα είναι ακριβούτσικες και δεν είχα σκοπό να διαθέσω τόσα λεφτα αλλά ρωτάω καλού κακού πόσο έχει. Μου λέει 120 Ευρόπουλα αλλά για σένα 105. Τόσα είχα μαζί μου και φαντάστηκα πως μου έκανε την έκπτωση επειδή είχα πάρει και την προηγούμενη οπώτε του λέω "Την θέλω" Άλλωστε σκέφτομαι που ξέρεις αν και πότε θα ξαναβγάλει και ευκαιρία είναι να δοκιμάσουμε και την υγροοπαγίδα του. " Δεν θα το πεις όμως πουθενα πως στην έδωσα τόσο" μου λέει.΄"Εντάξει" λέω εγώ. Τις δίνει στον γιό του , τους βάζει αυτός το μέλι, μου τις βάζει σε σακουλάκια, μου λέει "Αυτά θα τα κρατήσεις ή θα τα πετάξεις?" μπας και γλυτώσει τα σακουλάκια, "θα τα κρατήσω" του λέω εγώ, τις παίρνψ, βλέπω στην γωνία τουσ κλασικούς αναπτήρες πίπας που παίρνουμε 4 Ευρώ κανονικά εκεί 10, και φεύγω.

"Αφού του είπες πως δεν θα πείς τις τιμές, γιατί τις είπες" θα ρωτήσεις. Μην βιάζεσαι, θα δεις. Έχω λοιπόν στην τσάντα μου τισ δύο καινούργιες πιπούλες μου και χαρούμενος που έκλεισα τους μαζικούς Έλληνες κατασκευαστές πάω σπίτι με αυτές.

Φτάνω σπίτι και πάω να τις καθαρίσω.

Στην πρώτη πίπα το επιστόμιο δεν έλγε να βγει. Γυρίζοντας "σιγά σιγα" γυρίζοντας βγήκε στο τέλος αλλά όσο γύριζα παρατήρησα αυτό

Ήμαρτον λέω έτσι δεν είναι ούτε οι πίπες των 10 Ευρω. Ξαναβάζω το επιστόμιο πίσω και στο πλάι βλέπω ....

Ρωγμή? Ρωγμή στην πίπα μου? Καλά δεν τις δοκιμάζει να δει αν του βγήκαν? Βρίζοντας τον εαυτό μου που δεν έβγαλα το επιστόμιο εκεί (εκεί ρωγμη δεν υπήρχε την έκανα εγώ. Το επιστόμιο δεν είχε ανοιχτεί γιατί όταν το άνοιξα από μέσα βγήκαν ροκανίδια από το τρυπάνι) την έβαλα στο ρακ.

Παίρνω την δεύτερη την εκπτωτική και την κοιτάζω λίγο.

Ρωγμούλα και αποχρωματισμός. Η ρωγμούλα είναι δίπλα σε ένα στοκαρισματάκι και ο αποχρωματισμός δεν είναι χτύπημα, το υλικό είναι απόλυτα λείο.

Αγαπητό ημερολόγιο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ως έμπορος και ως άνθρωπος εμένα μου φαίνεται ολίγον τι για τον ... . Τις πίπες μπορούσα να του τις πάω πίσω (Φυσικά δεν έχω απόδειξη αφού δεν δίνει, να δω πως πληρώνει το ΦΠΑ που "Οι τιμες δεν εμπεριέχουν" όπως λέει στο site του) αλλά δεν θέλω να ξαναπατήσω εκεί. Θα πάω κάπου αλλού να μου βάλλουν ένα δαχτυλίδι και καινούργιο επιστόμιο στην πρώτη, να καλύψει και το δαχτυλίδι το όνομά του να μην το βλέπω και την δεύτερη θα την καπνίζω ως έχει. Η συμπεριφορά του και ο χαρακτήρας του μου θύμισαν εργολάβο πονηρό μηχανικό ενώ η δικιά μου χαζό μαθητούδι.

Καληνύχτα
Δημήτρης

Λυπάμαι για τον κύριο. Η υγροπαγίδα κάπνισε ωραία. Αλλά άλλη δεν θα πάρω. Έπαθα και έμαθα. Όσο και να είναι ο συγκεκριμένος κύριος φίλος κάποιων εδώ μέσα, για μένα είπα τι είναι. Μια "καλη νύχτα" λοιπόν και σε αυτόν και ας είναι και μέρα.
Back to top
View user's profile Send private message
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 12:06 am    Post subject: Reply with quote

Αν πρεπει να πω κατι μειον ειναι οτι καθηκον σου ηταν να βγαλεις το επιστομιο και των 2 εκεινη την ωρα συν να τις εξετασεις καλυτερα ωστε να εβλεπες τα της Β.Δεν κανω τον εξυπνο την εχω πατησει κι εγω με μια αλλου Ελληνα κατασκευαστη που ενω φαινοταν καλη απο μακρια στο ραφι οταν την ειδα σπιτι ειχε φαλτσο κοψιμο.Απο την αλλη η ολη συμπεριφορα του Alexander και οι τιμες του ισως ειναι κι ο λογος που μερικοι απο εδω μεσα [κι οχι μονο] δεν τον προτιμουν συμπεριλαμβανομενου και εμου.Εδωσες πολλα λεφτα για κατι που τελικα δεν αξιζε συν τα εξοδα επιδιορθωσης αρα εχεις την αμεριστη συμπαθεια και την παρηγορια μου ως καπνοσυριγγιστης.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kodikos

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 1:57 am    Post subject: Reply with quote

Έχω δύο του Αλέξανδρου με υγροπαγίδα. Η μια Α και η άλλη Β. Δεν έχουν κανένα κατασκευαστικό ελάττωμα και η Α είναι πραγματικά καλό ξύλο. Όμως τις εξέτασα αρκετά προσεκτικά όταν τις πήρα. Τις έλυσα και τις παρατηρούσα ώρα.
Δεν θα ξαναπάρω άλλη γιατί δεν μου αρέσει άλλη από τα σχέδια του και τώρα πια που έχω γίνει άφιλτρος σκέφτομαι να τις «πειράξω» και να καταργήσω την υγροπαγίδα.
Δεν θέλω να γράψω κάτι για τον Αλέξανδρο σαν άνθρωπο. Ότι είχα να γράψω το είχα γράψει παλαιότερα για άλλα θέματα.

Πάλι καλά.

Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
TheGreatDalmuti

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 1:37 pm    Post subject: Reply with quote

Σιδ.Σταυρός wrote:
Αν πρεπει να πω κατι μειον ειναι οτι καθηκον σου ηταν να βγαλεις το επιστομιο και των 2 εκεινη την ωρα συν να τις εξετασεις καλυτερα ωστε να εβλεπες τα της Β.

Έχεις απόλυτο δίκιο και γι αυτό αυτοσαρκάζομαι παομοιάζοντάς με με "χαζό μαθητούδι". Απλά θεωρώ πως η πρώτη πίπα που πήρα δεν θα έπρεπε να την έχει καν για πούλημα. Είχα εξετάσει ενδελεχώς αυτήν στην ποιότητα Α (τρομάρα της) και την άλλη την είδα απλά επιφανειακά. Την δεύτερη που πήρα δεν την κοίταξα καθόλου, τόσο πολύ μου άρεσε Embarassed . Αλλά η δεύτερη τουλάχιστων καπνίζεται, η ρωγμή στην ουσία έγινε από μη καλό στοκάρισμα, έχει φύγει δηλαδή η μία μεριά του στόκου από το ξύλο. Ε ο αποχρωματισμός δεν ενοχλεί στο κάπνισμα. Είναι από τις λίγες πίπες με υγροπαγίδα που μου αρέσουν αισθητικά (δεν ενοχλουν τα αλλεπάλληλα δαχτυλίδια στο μάτι) οπότε μάλλον έτσι κι αλλίως θα την έπαιρνα, απλά θεωρώ πως ήταν ακριβή λόγω χτυπητών ελλατωμάτων. Και κάλά αυτό το δαχτυλίδι δεν μπορούσε να το αλλάξει?

Εν πάσει περιπτώση από τον Ρετζη και τον Μάνεση ποιόν να προτιμήσω για επισκευή????
Back to top
tnick

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 1:49 pm    Post subject: Reply with quote

Κρίμα που αναγκάζεσαι να τρέχεις τώρα για επισκευές. Κανένας δεν θελει να του συμβαίνει κάτι ανάλογο.

Όντως θα πρέπει πάντοτε να κοιτάζουμε πρώτα πολύ καλά την ποιότητα των προιόντων που αγοράζουμε, και κακώς που δεν το έψαξες περισσότερο ενώ ήσουν εκεί.

Στη θέση σου, πιστεύω οτι θα ήταν το πιο σωστό να πας στον Αλέξανδρο και να του εξηγήσεις το πρόβλημα, ίσως αν το δει κι εκείνος να προσπαθήσει να σε καλύψει σαν πελάτη του, και δεν σε αφήσει χωρίς την εξυπηρέτηση που δικαιούται ένας πελάτης που έχει δώσει χρήματα.

Και κάτι ακομα, ίσως κανω λάθος όμως: στη φωτο της υγροστατικής, έχω την εντύπωση οτι πρόκειται για ποιότητα Χ και όχι Β, ισχύει?
Back to top
LMAN

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

tnick wrote:

Στη θέση σου, πιστεύω οτι θα ήταν το πιο σωστό να πας στον Αλέξανδρο και να του εξηγήσεις το πρόβλημα, ίσως αν το δει κι εκείνος να προσπαθήσει να σε καλύψει σαν πελάτη του, και δεν σε αφήσει χωρίς την εξυπηρέτηση που δικαιούται ένας πελάτης που έχει δώσει χρήματα.

Μεγάλες προσδοκίες...
οταν είχα παει εγώ μια πίπα για επισκευή μου είπε ότι το πρόβλημα που είχε οφειλόταν σε κατασκευαστικό λάθος και θα αντικαταστήσει το κομάτι χωρίς χρέωση.
Οταν πήγα να παραλάβω την πίπα, δεν είχε το κομάτι στο ίδιο χρώμα(!!!) μου έβαλε ενα άλλο με λιγο διαφορετικο χρώμα και μου χρέωσε 30€ (μαυρα!!!).
Απλά δεν θα ξαναπατήσω ακόμα και αν μου χάριζε τις πίπες του.

http://lman-earth-tomorrow.blogspot.com/
Back to top
TheGreatDalmuti

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

LMAN wrote:
Απλά δεν θα ξαναπατήσω ακόμα και αν μου χάριζε τις πίπες του.

Αυτό ακριβώς. Μετά από τέτοια συμπεριφορά προτιμώ να μην τον ξαναδώ και να ξοδέψω και άλλα χρήματα παρά να πάω εκεί και να μου την αλλάξει τσάμπα...

Η υγροστατική δεν είδα τι ποιότητας είναι, ότι και να είναι πάντως δεν δικαιολογεί τα ελλατώματα που έχει.

Άσε που από ότι είδα στο Site οι τιμές που πλήρωσα ήταν με ΦΠΑ χωρίς να μου δώσει απόδειξη.

Δεν θα του πάω όμως ούτε εφορία,
ούτε τον εαυτό μου να κάνει φασαρία
Απλά θα τον έχω ...
Αλέξανδρο Αλέξανδρο Αλέξανδρο Αλέξανδρο
Υο!

Το τελευταίο ήταν για να ξετσαντιστώ.
Back to top
ptzavel

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 4:23 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ δηλαδή να νιώθω τυχερός...
Οι 2 alexander (υγροστατικές) ποιότητα X που έχω τις αγόρασα 12 χρόνια πριν από γνωστό κατάστημα του κέντρου, (όταν ακόμη βρισκόντουσαν εκτός της πηγής τους) και δεν είχαν κανένα ελάττωμα πέρα από μερικά φυσιολογικά για την ποιότητά τους (Χ) στοκαρίσματα...

Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien

Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen
Back to top
ptzavel

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 4:32 pm    Post subject: Reply with quote

Από τα ελαττώματα που ανάφερε ο συγκαπνιστής TheGreatDalmuti μπορώ να "δικαιολογήσω" εν μέρει την ασυμμετρία του επιστομίου όταν περιστραφεί μια που το έχω δει σε πολλές πίπες παρόμοιας τιμής (αλλά και σε κάπως ακριβότερες), και το ράγισμα του shank υπό την προυπόθεση της άμεσης αντικατάστασης χωρίς επιβάρυνση του αγοραστή.
Τα υπόλοιπα ελαττώματα δείχνουν κακό ποιοτικό έλεγχο ηθελημένα ή μή.
Αν πάλι ήταν προσφορά διότι υπήρχαν ελαττώματα, θα έπρεπε αυτά να γίνουν γνωστά στον αγοραστή αμέσως...

Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien

Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen
Back to top
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 7:29 pm    Post subject: Reply with quote

Περι επισκευης θα ξερουν οι παλαιοτεροι εδω μεσα.Στον Ρεντζη οσες φορες εχω παει του εξηγω τι θελω κι αυτος τις στελνει στην Πατρα σε κατασκευαστη πιπων καθε 15 μερες και στην φερνει φτιαγμενη.Στον Μανεση θα εξηγησεις ομοιως και θα στην φτιαξει ο ιδιος.Για κοστος δεν ξερω φιλτατε.
Back to top
Demetres

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 7:42 pm    Post subject: Reply with quote

Σε συμπονώ, συγκαπνιστή. Είναι κρίμα και όλοι το έχουμε πάθει με τον έναν ή τον άλλον μαγαζάτορα/κατασκευαστή. Όσο για την επισκευή, απ' όσα έχω ακούσει για τον κ. Μάνεση και από προσωπική εμπειρία με τον κ. Ρέντζη, θα πρότεινα τον 2ο ως καλύτερη λύση. Άντε και καλά ξεμπερδέματα.

"Όλα είναι ατμός" - Θρασύβουλας
Back to top
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 8:27 pm    Post subject: Reply with quote

Ειναι πολυ προσωπικο πραγμα με ιδιαιτερη σχεση κι οχι απλα ενα αντικειμενο η πιπα.Οταν καταλαβαινεις μετα οτι κατι ειναι στραβο νοιωθεις "εξαπατημενος".Καθε μερα που την κοιτας θα σε "στεναχωρει" οσο κι αν δεν φταιει αυτη.Το "περαστικα" ειναι λιγο συνκαπνιστη TheGreatDalmuti.
Back to top
Chris

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

καλος η κακος την καθε μας πιπα την εχουμε συνδεσει με καποιες αναμνησεις, καλες η κακες. Το καθε μας κομματι ειναι φορτισμενο με τις εμπειριες του παρελθοντος. Οτι και να κανεις Δημητρη με αυτες τις πιπες παντα θα θυμασε τι εγινε και με ποιον τροπο και θα στεναχωριεσαι-τσαντιζεσαι... Δεν πειραζει ομως, φτιαξε την πιπα με ενα δακτυλιδι στον Μανεση και θα αγορασεις καλυτερα κομματια στο μελλον.
Το θεμα με τις Alexander εχει παραπαει, ολο κολπα συμβαινουν, ρωγμες εμφανιζονται, καιγονται μπολ κτλ. ...και στα λεω ολα αυτα καπνιζοντας την νεα μου Αγγλικη πιπα 'Civic' η οποια εχει κατασκευαστει το 1901! και βρισκεται ακομα σε αριστη κατασταση... και στο λεω αυτο για να καταληξω οτι με τα λεφτα αυτα που εδωσες αγοραζεις πολυ, μα πολυ καλυτερα κομματια, χωρις ρωγμες, περιεργα και στοκους (ελεος πια με τον στοκο!, πιπα με 120 Ε και να εχει τοσο στοκο? και μαλιστα να τον εχει πανω στο καπακι να φαινεται).
Back to top
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 9:39 pm    Post subject: Reply with quote

Chris wrote:
φτιαξε την πιπα με ενα δακτυλιδι στον Μανεση

Δραττομαι της ευκαιριας να ρωτησω για 3η φορα αν μπορουν να φτιαχτουν δαχτυλιδια και με τι κοστος.Στο εξωτερικο εχω δει μα ζητανε 8Ε το τεμαχιο χωρις τα ταχυδρομικα και απλα πρεπει να του στειλεις τις ακριβεις διαστασεις.Σε μερικες δικες μου εχει κανει καποιος αργυροχρυσοχοος μερικα με κοστος 10Ε το τεμαχιο αλλα επειδη ειναι κλαψας οτι δεν τον συμφερει καθ'οτι πολλη δουλεια δεν θελω να ξαναπαω.Μηπως γνωριζει κανεις τι κοστος εχει ενα δαχτυλιδι εδω στην Ελλαδα στον Μανεση εν προκειμενω ή σε οποιον αλλον φτιαχνει ?

Back to top
Demetres

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 10:28 pm    Post subject: Reply with quote

Chris wrote:
και στο λεω αυτο για να καταληξω οτι με τα λεφτα αυτα που εδωσες αγοραζεις πολυ, μα πολυ καλυτερα κομματια, χωρις ρωγμες, περιεργα και στοκους (ελεος πια με τον στοκο!, πιπα με 120 Ε και να εχει τοσο στοκο? και μαλιστα να τον εχει πανω στο καπακι να φαινεται).

Πρέπει να προσυπογράψω τα λεγόμενα του Χρήστου. Με τα χρήματα αυτά κάνει κανείς πάρτι στο ebay. Αλλά και σε εγχώρια καταστήματα. Για να συνεχίσω το παράδειγμα του Χρήστου, έχω αρκετές πίπες 50-60 ετών, οι οποίες είναι πραγματικά σαν καινούριες. Και τις έχω αγοράσει με πολύ λιγότερα χρήματα. Σε μερικές περιπτώσεις με πολύ λιγότερα από τα μισά. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω τη δουλειά του Α. Ζαββού εν όλω, καθώς δεν απόκτησα πάρα μόνο μια πίπα του μέχρι στιγμής. Αλλά μια Ser Jacopo με τα ίδια λεφτά αποτελεί σημαντικό πειρασμό για εμένα. Και μάλλον στην παλάντζα θα κερδίσει. Η ελεύθερη αγορά δίνει το δικαίωμα στον κατασκευαστή να κοστολογεί τις πίπες του όπως θέλει. Καμία αντίρρηση. Αλλά ταυτόχρονα δίνει και στον αγοραστή πολλές εναλλακτικές λύσεις.

"Όλα είναι ατμός" - Θρασύβουλας
Back to top
Chris

PostPosted: Wed Mar 04, 2009 1:52 am    Post subject: Reply with quote

Η ελεύθερη αγορά δίνει το δικαίωμα στον κατασκευαστή να κοστολογεί τις πίπες του όπως θέλει. Καμία αντίρρηση. Αλλά ταυτόχρονα δίνει και στον αγοραστή πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Ακριβως αυτο Δημητρη, εμεις οι καταναλωτες τελικα οριζουμε, σε βαθος χρονου, και την αγορα. Το γεγονος οτι καθε φορα στο ebay γινεται 'σφαγη' απο καποιους ανθρωπους για καποιες πιπες, πχ για καποιες παλιες Αγγλικες (και οχι μονο), πχ για τις Sasieni κατι δειχνει, κατι εχουν αυτες οι Sasieni τελικα, κατι σημαινει αυτη η προτιμηση του κοσμου. Μαλλον σημαινει οτι αυτες οι πιπες ειναι καλες. Προσωπικα εγω δινω σημασια και σε αυτο. Αν δεν δοκιμασεις βεβαια δεν ξερεις... αλλα αυτο που θελω να πω τελικα ειναι οτι υπαρχουν στην αγορα 20-30 εταιριες οι οποιες φτιαχνουν κομματια αρτια κατασκευασμενα με υψηλη αισθητικη και σιγουρη λειτουργικοτητα και ολα αυτα σε λογικες τιμες. Δεν ειναι δυσκολο να 'ανακαλυψουμε' αυτες τις εταιριες και να επενδυσουμε σε αυτες. Το σιγουρο τελικα ειναι οτι οι Alexander δεν βρισκονται στην λιστα αυτη.

Προς τον φιλο Δημητρη, που αγορασε τις συγκεκριμενες Alexander.
Δημητρη αυτα που γραφονται εδω μην τα παρεις ως κριτικη ουτε ως υποδειξη προς την αγορα σου. Διαλογο κανουμε.
Back to top
Chris

PostPosted: Wed Mar 04, 2009 2:03 am    Post subject: Reply with quote

Σιδ.Σταυρός wrote:
Chris wrote:

Δραττομαι της ευκαιριας να ρωτησω για 3η φορα αν μπορουν να φτιαχτουν δαχτυλιδια και με τι κοστος.Στο εξωτερικο εχω δει μα ζητανε 8Ε το τεμαχιο χωρις τα ταχυδρομικα και απλα πρεπει να του στειλεις τις ακριβεις διαστασεις.Σε μερικες δικες μου εχει κανει καποιος αργυροχρυσοχοος μερικα με κοστος 10Ε το τεμαχιο αλλα επειδη ειναι κλαψας οτι δεν τον συμφερει καθ'οτι πολλη δουλεια δεν θελω να ξαναπαω.Μηπως γνωριζει κανεις τι κοστος εχει ενα δαχτυλιδι εδω στην Ελλαδα στον Μανεση εν προκειμενω ή σε οποιον αλλον φτιαχνει ?

http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=872
Στο παραπανω Link θα βρεις το καταστημα 'PE hermans'. Εκει μπορεις να βρεις πολλα δακτυλιδια σε οτι διαταση και υλικο θελεις, ασημι, χαλκο, τιτανιο κτλ. Δεν ξερω αν σε συμφερει να παραγγειλεις μονο δακτυλιδια, λογω των μεταφορικων αλλα εστω οτι παιρνεις πως θα τα βαλεις στις πιπες σου? Αυτα που εχεις βαλει εως τωρα εχουν τοποθετηθει στο επιστομιο η στο ρεικι? Επισης εχουν τοποθετηθει πανω απο το υλικο η ειναι περασια με αυτο?
Οι τιμες παντος στο συγκεκριμενο καταστημα ειναι αρκετα καλες οσο αφορα τα δακτυλιδια.
Back to top
salan

PostPosted: Wed Mar 04, 2009 2:29 am    Post subject: Reply with quote

Σιδ.Σταυρός wrote:
Chris wrote:

Δραττομαι της ευκαιριας να ρωτησω για 3η φορα αν μπορουν να φτιαχτουν δαχτυλιδια και με τι κοστος......................... Μηπως γνωριζει κανεις τι κοστος εχει ενα δαχτυλιδι εδω στην Ελλαδα στον Μανεση εν προκειμενω ή σε οποιον αλλον φτιαχνει ?

Τα δακτυλίδια είναι έτοιμα (σε ανάλογα μεγέθη) καί ο εκάστοτε τεχνίτης τα προσαρμόζει στην πίπα.Το κόστος δεν μπορεί να στο πεί κανείς,παρά μόνον ο τεχνίτης πού θα αναλάβει καί την επισκευή.
Ξέροντας το κόστος τού δακτυλιδιού από κάποιο μαγαζί τού εξωτερικού (συν τα ταχυδρομικά) πήγαινε στον Μάνεση ή στον όποιο κύριο καί ρώτα: "Πόσα κοστίζει η επισκευή;"
Εάν σε συμφέρει την αφήνεις.Εάν όχι,βάζεις την πίπα στην τσέπη καί φεύγεις.

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Έλληνες κατασκευαστές All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum