| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
kodikos

|
Posted: Sun Feb 03, 2008 3:25 pm Post subject: Ας λείψουν οι κατηγορίες |
|
|
Άνοιξα το θέμα με αφορμή κάποια κουβέντα που είχα με το goku. Μεταφέρω απόσπασμα από pm του goku:
«Τάσο καλησπέρα. χθες που καθόμουν με τον alexander για κάποια ώρα, μου είπε για τις αλουμινένιες πίπες είναι άκρως καρκινογονες! τωρα δεν ξερω περισσοτερα..
άσχετο, θα πάω κάποια από τις επόμενες ημέρες σε έναν φυσικό που είχα στο φροντιστήριο αν προλάβω για να τον ρωτήσω για το πως θα ήταν η τέλεια υγροπαγιδα»
Μεταφέρω την απάντηση μου:
«Μου έλεγε κι εμένα τέτοια όταν πήγα στο εργοστάσιο του και κράταγα την αλουμινένια. Μην ξεχνάς ότι ο Αλέξανδρος είναι επαγγελματίας όποτε είναι φυσικό να κατηγορεί οτιδήποτε ανταγωνιστικό, αν και το παρακάνει. Θα μπορούσε να λέει ότι καλές οι άλλες υγροπαγίδες αλλά καλύτερη η δικιά του και όχι να κατηγορεί.
Η υγροπαγίδα των falcon και της ronson που είχες χτες είναι ίσως λίγο καλύτερες από του Αλέξανδρου ο οποίος συμπληρώνει την υγροπαγίδα του με φίλτρο 9μμ.
Σαν μηχανολόγος (είχα μάθημα την μηχανική ρευστών και ήμουν καλός σε αυτό) θα έλεγα ότι η τέλεια υγροπαγιδα είναι αυτή που κρατάει 100% των υγρών. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις πίπες γιατί ή θα δυσκόλευε πολύ το ρούφηγμα ή θα ήταν πολλές υγροπαγιδες στην σειρά οι οποίες όμως δεν χωράνε.
Σαν έμπορος ειδών διατροφής και εργαλείων ζαχαροπλαστικής ξέρω πολύ καλά ότι το αλουμίνιο είναι επιτρεπτό σαν είδος συσκευασίας και σαν υλικό για σκεύη στα τρόφιμα όπου υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές. Αν υπήρχε υποψία ακαταλληλότητας θα απαγορευόταν στα τρόφιμα πρώτα από όλα όπως έχει γίνει με άλλα υλικά. Μέχρι τώρα επιτρέπεται. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον με την πρόοδο τις ιατρικής. Σκέψου πόσο αλουμινόχαρτο καταναλώνεται στα τρόφιμα και κανείς δεν έχει πάθει τίποτα.»
Αργότερα τηλεφωνηθήκαμε με τον goku και είπαμε πολλά. Ο goku είχε μια καλή απορία για το αλουμίνιο: «στην συσκευασία το αλουμίνιο δεν θερμαίνεται. Στην πίπα όμως σηκώνει θερμοκρασία»
Η απάντηση μου ήταν: «στην συσκευασία ναι έτσι είναι. Όμως το αλουμίνιο σηκώνει θερμοκρασία στα σκεύη, όπως οι κατσαρόλες και τα ταψιά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη από της πίπας. Στην πίπα δεν το κόβω να είναι πάνω από 50-60 βαθμούς. Το ψήσιμο σε φούρνο είναι από 150 έως 250 βαθμούς.»
Συνεχίζω την γνώμη μου: Πιστοποιήθηκα σαν επιχείρηση τον Νοέμβριο του 2007 με ISO9001 και ISO22000. Το ISO22000 είναι η καινούργια ονομασία του HACCP που αφορά κανόνες και προδιαγραφές υγιεινής στα τρόφιμα. το HACCP με υποχρεώνει να έχω αρχείο με προδιαγραφές και πιστοποιήσεις για οτιδήποτε εμπορεύομαι. Το αλουμίνιο ήταν αμφιλεγόμενο για τα τρόφιμα πριν από 5 περίπου χρόνια αλλά τώρα πια είναι πιστοποιημένο υλικό για συσκευασία και για σκεύη.
Στην επίσκεψη μου στο εργοστάσιο του Αλέξανδρου μου είπε ότι το αλουμίνιο στις Falcon έχει κάποιο πρόσθετο (μαγγάνιο ή μαγνήσιο δεν θυμάμαι) το οποίο το κάνει καρκινογόνο. Δεν του απάντησα εκείνη την στιγμή. Ξέρω από τις σπουδές μου ότι ένα μικρό ποσοστό έστω ενός από τα δυο τις περισσότερες φορές υπάρχει στο αλουμίνιο. Δεν θυμάμαι πιο είναι το επιτρεπτό όριο για ανθρώπινη χρήση. Ξέρω μόνο το μεγάλο ποσοστό που υπάρχει στα αεροπορικά κράματα αλλά είναι εκτός θέματος.
Για να καταλήξω (αντε μας κούρασες, σκέφτηκαν μερικοί χαχα), καλύτερα θα ήταν ο Αλέξανδρος όταν κατηγορεί κάποια υλικά να βασίζει τις κατηγόριες του σε γραπτές αναλύσεις και προδιαγραφές καταλληλότητας και αφού τα λέει όλα αυτά ίσως θα έπρεπε να του ζητήσουμε τις προδιαγραφές καταλληλότητας «CE» για ανθρώπινη χρήση για όλα τα υλικά που χρησιμοποιεί στις πίπες του.
Κάτι ακόμα. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι έχουμε ένα ανθυγιεινό χόμπι και παίρνουμε το ρίσκο μας. Μην ψάχνουμε τέτοιες λεπτομέρειες.
ΥΓ. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να χρησιμοποιεί αλουμινένιες. Και λέω ότι ο Αλέξανδρος έχει ποιότητα. (ίσως ακριβή αλλά την έχει) γνώμες για του Αλέξανδρου και τις falcon έχω γράψει σε πολλά posts. Δεν είμαι υπέρ ή κατά κανενός.
Απλά αντιδρώ στις αβάσιμες κατηγόριες. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
dm14
|
Posted: Sun Feb 03, 2008 5:27 pm Post subject: |
|
|
.. _________________ "Wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning!"
Last edited by dm14 on Mon Oct 20, 2008 11:07 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
Value

|
Posted: Sun Feb 03, 2008 6:26 pm Post subject: |
|
|
E, λέμε!
Αν δεν κάνω λάθος, αλουμίνιο δεν χρησιμοποιεί στον υγροστατικό του μηχανισμό και ο ίδιος; Τουλάχιστον εμένα για αλουμίνιο μου φαίνεται. Αλλά ο γέλωτας οφείλεται αλλού κυρίως. Αν κάτι είναι καρκινογόνο στην όλη διαδικασία, είναι το κάπνισμα αυτό καθ' αυτό! Κοιτάμε το δέντρο, κι αφήνουμε το δάσος. Σαν να λέω ότι μου φταίει το αλουμίνιο που έπαθα τον καρκίνο κι όχι η συνήθεια μου να καπνίζω...
Ε,  |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Sun Feb 03, 2008 6:57 pm Post subject: |
|
|
Θα συμφωνήσω απόλυτα με kodikos και dm14.
Όπως και εγώ έχω αναφέρει σε άλλα posts , ο κάθε ισχυρισμός πρέπει να αποδεικνύεται. Αυτός είναι ο λόγος που εξετάζω κριτικά τις Alexander, όπως και κάθε άλλη πίπα / υλικό. Όσο πιο βαρύς ο ισχυρισμός τόσο μεγαλύτερη εξέταση χρειάζεται.
Και ναι, value, αλουμίνιο δεν είναι το υλικό της υγροπαγίδας? Το οποίο μάλιστα δίνει χαρακτηριστικά μεταλλική γεύση στα πρώτα καπνίσματα ή μετά από καλό καθάρισμα με οινόπνευμα? |
|
| Back to top |
|
 |
akanthos BANNED

|
Posted: Sun Feb 03, 2008 7:45 pm Post subject: |
|
|
Ε τώρα περίμενα να το πείς dm Αλλά εσύ τίποτα.Οπότε θα το πώ εγώ. Οι alexander σας προφυλάσουν απ τον καρκίνο!!!! _________________ οι μούτσοι που μαμ...σαμε γίναν καπεταναίοι (Λαικό γνωμικό) καταγραμμένο από τον Ιω. Γρυπάρη |
|
| Back to top |
|
 |
dm14
|
Posted: Sun Feb 03, 2008 8:33 pm Post subject: |
|
|
Last edited by dm14 on Mon Oct 20, 2008 11:03 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
akanthos BANNED

|
Posted: Sun Feb 03, 2008 8:46 pm Post subject: |
|
|
περι φυματίωσης και ποδάγρας το ήξερα, περι ερυσιπέλας και τριχοπτώσεως όμως πρώτη φορά το ακούω.Τι να πώ? υποκλίνομαι!!!!!! _________________ οι μούτσοι που μαμ...σαμε γίναν καπεταναίοι (Λαικό γνωμικό) καταγραμμένο από τον Ιω. Γρυπάρη |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Sun Feb 03, 2008 10:02 pm Post subject: |
|
|
Διεγράφη υπ' εμού.
Σαλάς Αντώνιος (salan) _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…!
Last edited by salan on Mon Aug 25, 2008 5:16 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Sun Feb 03, 2008 11:19 pm Post subject: |
|
|
| Value wrote: | E, λέμε!
Αν δεν κάνω λάθος, αλουμίνιο δεν χρησιμοποιεί στον υγροστατικό του μηχανισμό και ο ίδιος; Τουλάχιστον εμένα για αλουμίνιο μου φαίνεται. Αλλά ο γέλωτας οφείλεται αλλού κυρίως. Αν κάτι είναι καρκινογόνο στην όλη διαδικασία, είναι το κάπνισμα αυτό καθ' αυτό! Κοιτάμε το δέντρο, κι αφήνουμε το δάσος. Σαν να λέω ότι μου φταίει το αλουμίνιο που έπαθα τον καρκίνο κι όχι η συνήθεια μου να καπνίζω...
Ε,  |
Αυτό είπα κι εγώ. Πες τα στον Αλέξανδρο που κατηγορεί με τέτοια επιχειρήματα προσπαθώντας να πείσει ότι οι δικές του είναι οι πρώτες. Πρώτη δεν έχει βγει καμία τόσους αιώνες καπνίσματος. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Sun Feb 03, 2008 11:28 pm Post subject: |
|
|
Κι ο Αλέξανδρος χρησιμοποιεί αλουμίνιο. Το τεστ είναι πολύ απλό. Το αλουμίνιο γράφει σε λευκό χαρτί. Δεν γράφει όπως ένα μολύβι. Απλά αφήνει μια γρι μουτζούρα. Μου φαίνεται διαφορετικό κράμα αλλά δεν μπορώ να κρίνω αν είναι καλύτερο ή όχι. Το δοκίμασα.
Για οποίον το δοκιμάσει α) θέλει λίγο δύναμη για να γράψει, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ στην δύναμη μην στραβώσει κάποιο εξάρτημα β) μπορεί να είναι ανατριχιαστικό. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Sun Feb 03, 2008 11:39 pm Post subject: |
|
|
Δεν έχω δει ποτέ πίπα που όταν έχει εσωτερικά μεταλλικά μέρη να έχει κάτι άλλο εκτός από αλουμίνιο. Με όσα ξέρω δεν θα έκανε άλλο εκτός από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα ο οποίος όμως είναι βαρύς. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Mon Feb 04, 2008 8:16 pm Post subject: Re: Ας λείψουν οι κατηγορίες |
|
|
| kodikos wrote: |
Κάτι ακόμα. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι έχουμε ένα ανθυγιεινό χόμπι και παίρνουμε το ρίσκο μας. Μην ψάχνουμε τέτοιες λεπτομέρειες.
|
Μερικές επιπλέον σκέψεις, λίγο εκτός θέματος και με ρητορική ερώτηση: Σε πίπα από αμίαντο θα κάπνιζε κανένας;
Ναι, παίρνουμε τα ρίσκα μας με το κάπνισμα, αλλά καλό είναι να προσπαθούμε να τα περιορίζουμε όσο γίνεται. Οπότε αν υπάρχει κάποιος σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας, είναι σημαντικό να τον γνωρίζουμε. Το ίδιο σημαντικό είναι να αποφεύγουμε την παραπληροφόρηση. Όπως ανέφερες δεν είδα πουθενά τεκμηριωμένο ότι το αλουμίνιο των υγροστατικών είναι καταληλότερο από των falcon.
Ένα ακόμα σημείο προσοχής είναι η εισπνοή του αέρα που περνάει από το αλουμίνιο, σε αντίθεση με τη χρήση του για τρόφιμα. Υπάρχουν και ενώσεις που είναι αποδεκτές στο στομάχι αλλά βλαβερές στους πνεύμονες, όπως το χλώριο του νερού.
Τώρα ποιός θα μας δώσει αυτές τις απαντήσεις ... δεν ξέρω. |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Mon Feb 04, 2008 8:17 pm Post subject: |
|
|
Ούτε εγώ ξέρω για αυτό έγραψα στο ΥΓ του πρώτου post “Δεν είμαι υπέρ ή κατά κανενός.” _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
akanthos BANNED

|
Posted: Mon Feb 04, 2008 8:21 pm Post subject: |
|
|
θα το μάθουμε σύντομα αυτό Το forum διαθέτει και εξειδικευμένους συμβούλους _________________ οι μούτσοι που μαμ...σαμε γίναν καπεταναίοι (Λαικό γνωμικό) καταγραμμένο από τον Ιω. Γρυπάρη |
|
| Back to top |
|
 |
dm14
|
Posted: Mon Feb 04, 2008 9:14 pm Post subject: |
|
|
αλουμινενια ειναι και τμηματα μονιμων τραχειοστομιων, μηχανηματων τεχνητης αναπνοης κλπ χωρις να περιγραφονται κινδυνοι για την παρεχομενη απ'αυτα ποιοτητα του αερα. _________________ "Wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning!" |
|
| Back to top |
|
 |
dm14
|
Posted: Mon Feb 04, 2008 9:50 pm Post subject: |
|
|
Last edited by dm14 on Mon Oct 20, 2008 11:05 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
goku BANNED
|
Posted: Mon Feb 04, 2008 9:52 pm Post subject: |
|
|
ωραιες πληροφοριες  _________________ να χουμε να γκρεμιζουμε ! |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Tue Feb 05, 2008 12:42 am Post subject: |
|
|
dm14 = el.wikipedia για πίπες _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
|