| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Demetres
|
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sat May 23, 2009 1:24 pm Post subject: |
|
|
The box has water stains and wrinkling of the outer paper.
Υγροψυξη μου θυμιζει.Η υγροπαγιδα πχ των Pipex-Fallion ειναι απο αλουμινιο με πτυχες για ταχυτερη απαγωγη θερμοκρασιας. _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

Joined: 18 Aug 2008 Posts: 3365 Location: Νοτίως του ClanShire
|
Posted: Sat May 23, 2009 1:26 pm Post subject: |
|
|
Αυτή κι αν είναι κακάσχημη!!!
οι δικές μας υγροπαγίδες είναι Μις Υφήλιος μπροστά σε αυτήν... _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien
Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
Demetres
|
Posted: Sat May 23, 2009 1:34 pm Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: | The box has water stains and wrinkling of the outer paper.
Υγροψυξη μου θυμιζει.Η υγροπαγιδα πχ των Pipex-Fallion ειναι απο αλουμινιο με πτυχες για ταχυτερη απαγωγη θερμοκρασιας. |
Το συγκεκριμένο σχόλιο στην περιγραφή του πωλητή αναφέρεται στο κουτί της πίπας (και όχι στο σύστημα ψύξης), το οποίο είναι λίγο ταλαιπωρημένο. _________________ Rings of Smoke Through the Trees
"Όλα είναι ατμός" - Θρασύβουλας |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sat May 23, 2009 2:18 pm Post subject: |
|
|
Για το συστημα ψυξης μιλησα το οποιο μοιαζει σαν υγροψυξη κι οχι σαν την υγροπαγιδα που εχουν οι δικες μας.Το σχολιο δεν ηταν για αυτον αφου ξεκαθαρα λεει the box. _________________ '
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Sat May 23, 2009 2:43 pm Post subject: |
|
|
| Λέει ότι η πίπα είναι του 1901... τι εξαπλώνεται? Η πρώτη υγροπαγίδα είναι ακόμα πιο παλιά. Calabash anyone? Αν υπήρχε ακόμα πιο πριν δεν ξέρω. Αλλά έχω ξαναβρεί σε πίπα του εξωτερικού. Αν θυμηθώ που θα γράψω. |
|
| Back to top |
|
 |
Demetres
|
Posted: Sat May 23, 2009 3:30 pm Post subject: |
|
|
@ Σ.Σ.: όταν κάνεις κάτι quote και από κάτω σχολιάζεις, συνήθως αναφέρεσαι σε αυτό που έκανες quote. Αλλιώς μπερδεύεις το κοινό σου.
@ Μεσιέ Νταλμούτη: Δεν το είχα προσέξει. Λες η πατέντα να είναι παλαιότερη και να μην είναι εφεύρεση ελληνική? Τώρα, όσο για την Καλαμπάς, μπορεί να είναι στην ίδια λογική αλλά νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς όμοια κατασκευαστικά. Αλήθεια, γνωρίζει κανείς πότε κατασκευάστηκε η πρώτη Καλαμπάς? _________________ Rings of Smoke Through the Trees
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sat May 23, 2009 6:38 pm Post subject: |
|
|
Δεν ειναι το ανωτερω απλα το HOTCHKISS M1914 HMG ηταν πιο παλιο στην ιδεα: Date: 1900 (water-cooled) _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Sat May 23, 2009 8:39 pm Post subject: |
|
|
Η όλη ιδέα της υγρόψηξης περιλαμβάνει κυκλοφορία νερού και ψύξη του αφού σε επαφή με κάτι θερμό έχει "πάρει" θερμότητα από αυτό. Η πίπα πιο πολύ θυμίζει τις πολαπλές κάνες του μυδράλιου που έβαλες.
Δημήτρη η κολοκύθα στο Calabash λειτουργεί ακριβώς σαν υγροπαγίδα στην αρχή με ένα πρόσθετο πλεονέκτημα (κατ εμέ, ίσως μειονέκτημα κατ άλλους). Αποροφά τα υγρά και όταν ανοίγεις να καθαρίσεις την πίπα δεν σου χύνονται τα υγρά στα χέρια* ώστε να αρχίσεις να βλαστιμάς...
*pun intended  |
|
| Back to top |
|
 |
Demetres
|
Posted: Sat May 23, 2009 9:14 pm Post subject: |
|
|
Τώρα, αν καταδείξω το ξεκάρφωτο θα είμαι πάλι νεφελίμ και εχθρός του έθνους?
Τα κανόνια και τα μουσκέτα που κολλάνε? Να βάλω και μια ψύκτρα του pc σε φωτό? Ή καλύτερα ένα άρμα? Ή μάλλον τη φωτογραφία από ένα σουβλάκι με πίτα?
Ξέρω, ξέρω, είμαι είρων, άσχετος, αβανταδόρος, ιντιμίντια και πολύ μικρός για να μιλάω.
Ό,τι να'ναι και τα πάντα όλα (ρητό αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου) _________________ Rings of Smoke Through the Trees
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sat May 23, 2009 10:22 pm Post subject: |
|
|
| Demetres wrote: | | Η υγροπαγίδα εξαπλώνεται. |
Που την ειδες την υγροπαγιδα στην εν λογω πιπα δεν μας εξηγεις.
| Demetres wrote: | Τώρα, αν καταδείξω το ξεκάρφωτο θα είμαι πάλι νεφελίμ και εχθρός του έθνους?
Τα κανόνια και τα μουσκέτα που κολλάνε? |
Κολλανε γιατι φαινεται η υγροψυξη.Η πιπα που μας δειχνεις με το εν λογω Browning 1915 εχουν αυτο το κοινο.Στο ειπαν ηδη απλα δεν το εχεις καταλαβει ακομη. _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
churchwarden

|
Posted: Sat May 23, 2009 10:48 pm Post subject: |
|
|
Demetres, δεν πρόκειται περί υγροπαγίδας. Πρόκειται περί υγροψύξεως. Σου αξίζει μαρτυρικός θάνατος. Διάλεξέ τον στο gilotina.gr και πες μου. _________________ http://www.soulforpoetry.blogspot.com (δια λάτρες ποιήσεως) |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Sun May 24, 2009 1:27 am Post subject: |
|
|
| Πάμε πάλι. Το ντεπόζιτο που ανακυκλώνει το νεράκι στο μυδράλιο το βλέπω. Στην πίπα δν το βλέπω. Και αν δεν ανακυκλώνεται και ψύχεται το νερό δεν είναι υδρόψυξη. Απλά θα έχεις ζεστή πίπα με ζεστό νερό. |
|
| Back to top |
|
 |
Demetres
|
Posted: Sun May 24, 2009 2:40 am Post subject: |
|
|
Μεσιέ Νταλμούτη, κάνεις λάθος. Όχι μόνο έχει υγρόψυξη η πίπα, αλλά έχει κι ένα ειδικό κουμπάκι που δεν φαίνεται καλά, το οποίο, αν το πατήσεις, ενεργοποιεί το μπωλ και πετάει ρουκέτες. _________________ Rings of Smoke Through the Trees
|
| Back to top |
|
 |
Demetres
|
Posted: Sun May 24, 2009 2:42 am Post subject: |
|
|
| ptzavel wrote: | Αυτή κι αν είναι κακάσχημη!!!
οι δικές μας υγροπαγίδες είναι Μις Υφήλιος μπροστά σε αυτήν... |
Όπως και να έχει, όμως, πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Παναγιώτης έχει δίκιο. Οι δικές μας μπροστά σε αυτή είναι κομψοτεχνήματα. _________________ Rings of Smoke Through the Trees
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Sun May 24, 2009 4:43 am Post subject: |
|
|
Κάπου-κάποτε είχα δεί μία πίπα σε σχήμα εξάσφαιρου καί μία άλλη σε σχήμα καραμπίνας.
Αιμορραγώ ! ! !
Γιατί;;; _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun May 24, 2009 8:53 am Post subject: |
|
|
Φοβερη υγροπαγιδα παντως,το γραφει και ξεκαθαρα cooling αρα ναι ναι σαφεστατα ειναι πιπα με υγροπαγιδα!
Μαζι με την πιπα εξασφαιρο και καραμπινα παει και η πιπα-σφαιρα.
Bullet Pipe
FROM £4.99
In Stock
The Bullet Pipe is a solid brass smoking pipe which has a sliding cover which keeps the Bullet pipe tidy & stink free when not in use.
color and appearance may vary. _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Sun May 24, 2009 12:31 pm Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: | | Φοβερη υγροπαγιδα παντως,το γραφει και ξεκαθαρα cooling αρα ναι ναι σαφεστατα ειναι πιπα με υγροπαγιδα! |
Λες να είναι πίπα με ανεμιστήρα οροφής? |
|
| Back to top |
|
 |
|