| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
xwriatis

|
Posted: Tue Nov 10, 2009 11:50 pm Post subject: |
|
|
Οι δυο ναι, η τρίτη δεν γράφει captain smith, αλλά D E S briar greece _________________ Θέλω απεγνωσμένα ένα squat !!!
At the entrance to science, as at the entrance to hell, the demand must be made:
Qui si convien lasciare ogni sospetto
Ogni vilta convien che qui sia morta. |
|
| Back to top |
|
 |
yannis_k

|
Posted: Wed Nov 11, 2009 12:11 am Post subject: |
|
|
Από κάπνισμα τι λένε ? _________________ .
Ποτέ μην τα βάζεις με ένα γουρούνι. Και οι δυο θα βρωμίσετε αλλά το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Wed Nov 11, 2009 12:16 am Post subject: |
|
|
Εχει καμια σαν σημα ενα καραβακι πανω απο το real briar ? _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
Demetres
|
Posted: Wed Nov 11, 2009 12:18 am Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: | | Εχει καμια σαν σημα ενα καραβακι πανω απο το real briar ? |
Αυτό με ενδιαφέρει κι εμένα.Αν είναι αυτό το Logo, έχω κι εγώ μία. _________________ Rings of Smoke Through the Trees
"Όλα είναι ατμός" - Θρασύβουλας |
|
| Back to top |
|
 |
xwriatis

|
Posted: Wed Nov 11, 2009 12:21 am Post subject: |
|
|
Όχι. Έχω και μια τέτοια, όπου αριστερά από το κατάρτι είναι το πανί και δεξιά η επιγραφή RO. Δεν αναφέρει όμως πουθενά CaptainSmith ή D(E)S όπως υπογράφει ο εν λόγω τις πίπες του. _________________ Θέλω απεγνωσμένα ένα squat !!!
At the entrance to science, as at the entrance to hell, the demand must be made:
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Wed Nov 11, 2009 12:35 am Post subject: |
|
|
Τετοιες ειναι ?
  _________________ '
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
xwriatis

|
Posted: Wed Nov 11, 2009 12:50 am Post subject: |
|
|
Τέτοια, αλλά είναι άλλη από τις τρεις που ανέφερα πιο πριν. Πιστεύεις ότι είναι ο ίδιος κατασκευαστής; _________________ Θέλω απεγνωσμένα ένα squat !!!
|
| Back to top |
|
 |
Angelopap

|
Posted: Wed Nov 11, 2009 12:53 am Post subject: |
|
|
Οι πίπες που είχα δει στο mall, δεν θυμάμαι να είχαν κάποιο τέτοιο διακριτικό. Θυμάμαι πως ορισμένες είχαν τη σχεδιαστική υπερβολή των Ardor, δίχως να είναι Ardor. Ο πωλητής μου είχε πει πως είναι από Έλληνα τεχνίτη, αλλά δε μου είχε δώκει λεπτομέρειες. Έκτοτε, δεν έχω ξαναπάει στο mall γιατί έληξε το διαβατήριό μου... _________________ Νιώθω να ισιώνω επικίνδυνα τώρα τελευταία...
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: απαλλοτριώνω town topic. Όσον δεν θέλετε, εδώ! |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Wed Nov 11, 2009 1:01 am Post subject: |
|
|
Αυριο θα παρω τηλεφωνο εναν παλαιο καπνιστη που θα ξερει σχετικα και θα σας πω. _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Wed Nov 11, 2009 10:02 am Post subject: |
|
|
| Angelopap wrote: | | Οι πίπες που είχα δει στο mall, δεν θυμάμαι να είχαν κάποιο τέτοιο διακριτικό. ... | Οι πίπες που κυκλοφορούν στο Mall είναι του Διαμαντόπουλου.Δεν είναι του συγκεκριμένου κατασκευαστή που βρίσκεται στο Μενίδι η έδρα του. _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Wed Nov 11, 2009 11:22 am Post subject: |
|
|
Τελικα οι πιπες που λεμε με το καραβακι και το RO ειναι γαλλικες και τις εισαγει καποιος Χαντζηϊωαννου. _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
jiriesam_env

|
Posted: Thu Nov 12, 2009 6:36 pm Post subject: |
|
|
Να είστε καλά για τις πληροφορίες σχετικά με τις Captainsmith! Καιρό τις έψαχνα! (Το όνομα του κατασκευαστή το ξέρει κανείς?)
Πριν από μερικά χρόνια είχα αγοράσει κι εγώ μία από ενα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Δυσκολεύτηκα λίγο να αναγνωρίσω τί γράφει, καθώς δεν ήταν καλο"γραμμένη" η φίρμα στο shank κι ούτε την είχα ξανασυναντήσει τότε. Έψαξα αρκετά στο διαδίκτυο να βρω πληροφορίες για την προέλευση της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τα μόνα στοιχεία που είχα ήταν: το όνομα Captainsmith, Real Briar από κάτω, το νούμερο 27 στο κάτω μέρος του shank και DS στο stem.
Πολύ όμορφο grain, συμπαθητικές γραμμές και γενικά αρκετά καλό κάπνισμα.
Δύο (όχι και τόσο καλές) φωτογραφίες που κατάφερα να τραβήξω: |
|
| Back to top |
|
 |
xristos BANNED
|
Posted: Thu Nov 12, 2009 7:00 pm Post subject: |
|
|
| Ωραια πιπα jiries,ωραια σκουρα νερα εχει η συγγεκριμενη,και αυτο το κλασικο καφε ματ χρωμα, της δινει περισοοτερη ζεστασια. |
|
| Back to top |
|
 |
jiriesam_env

|
Posted: Thu Nov 12, 2009 7:07 pm Post subject: |
|
|
| Σ'ευχαριστώ! Κι εμένα μου αρέσουν πολύ το σκούρο χρώμα και τα νερά της συγκεκριμένης. Δεν είναι ματ (μάλλον έτσι φαίνεται λόγω φωτογραφίας), αλλά όντως αποπνέει μια ζεστασιά.. |
|
| Back to top |
|
 |
xwriatis

|
Posted: Thu Nov 12, 2009 8:02 pm Post subject: Re: Παλιός Έλληνας κατασκευαστής Πίπας |
|
|
| SMOKETSES wrote: |
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 79 ΑΧΑΡΝΑΙ
τηλ.210 2441606 |
 _________________ Θέλω απεγνωσμένα ένα squat !!!
|
| Back to top |
|
 |
jiriesam_env

|
Posted: Thu Nov 12, 2009 8:07 pm Post subject: Re: Παλιός Έλληνας κατασκευαστής Πίπας |
|
|
| xwriatis wrote: | | SMOKETSES wrote: |
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
τηλ.210 2441606 |
 |
Α καλάαα...Αλλού γι'αλλού...(καταραμένη πτυχιακή!! ) |
|
| Back to top |
|
 |
Miltiades

|
Posted: Sun May 16, 2010 3:31 pm Post subject: |
|
|
Εχω γεννηθει στην Αθηνα αν μου πεισ να παω στις Αχαρνες θα χαθω.Ευχαριστω τους ευγενεις φιλους για χαρτες, Η οδος Δρακου ειναι ποιο κατω απο το πατρικο μου σπιτι[Στηλοι Ολυμπιου Διος]
Πολυ γουστα ρω μια μπυρα συη Δρακου .
Τωρα ειμαι Μεταναστης στη Βουλα στην χωρα των τελειομενων νεοπλουτων .Καταστρεψαμε το κεντρο της Αθηνας που ηταν σαν τη Βιεννη και χτισαμε τα Βλαχογυαλινα μοντερνα κτηρια
Μιλτιαδης |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Tue Dec 14, 2010 8:59 am Post subject: Re: Παλιός Έλληνας κατασκευαστής Πίπας |
|
|
| SMOKETSES wrote: | Τη Δευτέρα (13-04-2008) το βράδυ πήγα σε μιά μπυραρία.
Εκεί που απολάμβανα τη μπύρα μου έρχεται ο σερβιτόρος και λόγω του ότι κάπνιζα πίπα μου δίνει ένα χαρτάκι με ένα ονοματεπώνυμο και μια διεύθυνση γραμμένη επάνω.«Ο πατέρας μου είναι» μου λέει «από τους παλιότερους κατασκευαστές πίπας στη Ελλάδα» συνεχίζει «δεν τον ξέρετε» με ρωτά.«ΟΧΙ» του απαντώ.
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
τηλ.210 2441606
Τον γνωρίζει κανένας ???? | Σήμερα το πρωϊ έλαβα ένα μήνυμα έκπληξη από τον νομίζω γνωστό κατασκευαστή Rainer Barbi:
Hi my new friend, I did see you live in Athens? That was my favorite town in old days.
When I did start with pipemaking I did buy my first briar at a sawmill in Menidi, next to the Monte Parnitha. With this guys I did start my first series pipe project.
For more than three years I did live there with some breaks.
I did learn at shool old greece, but that didn't help me in conversations. Ha,ha.
I love Greece. You are lucky.
Great Christmas days
Rainer
| SMOKETSES wrote: | | Τον γνωρίζει κανένας ???? | Εμείς ΟΧΙ.
Ο Rainer Barbi όμως ΝΑΙ !!!! _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
|