| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Chris

|
Posted: Wed Dec 23, 2009 10:26 pm Post subject: |
|
|
| Την εχω δει απο καιρο και το μονο που εχω να πω ειναι οτι αν ηταν αυτο το σχεδιο group 3 θα ηταν το απολυτο billiard. Πραγματικα τελειο. |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Wed Dec 23, 2009 10:26 pm Post subject: |
|
|
| ptzavel wrote: | | Γιατί ρε γμτ να βγάζει τόσο ωραίες πίπες αυτή η dunhill??? |
Γιατι μπορει Παναγιωτη. |
|
| Back to top |
|
 |
xristos BANNED
|
Posted: Wed Dec 23, 2009 11:04 pm Post subject: |
|
|
| απο τις πιο ομορφες dunhill που εχω δει μεχρι στιγμης,ειναι φοβερη.δεν χορταινω να την κοιταω. |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Thu Dec 24, 2009 9:39 am Post subject: |
|
|
| Chris wrote: | | ptzavel wrote: | | Γιατί ρε γμτ να βγάζει τόσο ωραίες πίπες αυτή η dunhill??? |
Νομίζω δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράματα.
Εστω ότι παραγγέλνω στον Chris μία ίδια. Και συμφωνήσουμε να πληρώσω $480 ή (έστω με την Χριστουγεννιάτικη έκπτωση) $408, νομίζω θα δεχθεί.
Θα απαιτήσω το grain που έχει η συγκεκριμένη (τίποτα το ιδιαίτερο-μάλλον αδιάφορο!), να μην έχει σημάδια καθόλου και να πετύχει το σχέδιο.
Εάν αρχίσει ο Chris να φτιάχνει όχι μία αλλά 4, κάποια θα βγει όπως πρέπει.
Θα μου τη δώσει με $408 και θα του μείνουν οι άλλες τρεις να τις διαθέσει έστω με $180 τη μία,
δηλαδή $180 x 3 = $540.
Σύνολο: $408 + $540 = $958 για 4 πίπες.
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, πρέπει να λάβουμε υπ'όψη μας και την έκπτωση καταστήματος. Με 25% (Η Dunhill δεν θα δώσει παραπάνω στα καταστήματα) έχουμε 4 άφιλτρες πίπες με ($958-25%=) $718, που είναι περίπου €500. Καλή <τιμή πώλησης κατασκευαστή> για 4 άφιλτρες (€125 η μία).
Δεδομένου ότι από τα χέρια του Chris θα είναι χειροποίητες και μάλιστα ίσως με καλύτερα νερά, ίσως και με κάποια λεπτομέρια του ίδιου που θα "κάνει και διαφορά":
Θα παραγγείλω από τον Chris! |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Thu Dec 24, 2009 9:45 am Post subject: |
|
|
Μπορεί τις άλλες να μην τις αφήσει με σημάδια αλλά να τις αμμοβολιάσει η να τις ρουστικάρει (και χίλιοι έλληνες λόγιοι στρίγγλισαν με απόγνωση...) _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Thu Dec 24, 2009 12:49 pm Post subject: |
|
|
| TheGreatDalmuti wrote: | | να τις ρουστικάρει (και χίλιοι έλληνες λόγιοι στρίγγλισαν με απόγνωση...) |
Εάν πούμε "να τις μπιρμπιλιάσει";
Εκ τού "μπιρμπιλωτός". _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

Joined: 18 Aug 2008 Posts: 3365 Location: Νοτίως του ClanShire
|
Posted: Thu Dec 24, 2009 1:20 pm Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: | | Chris wrote: | | ptzavel wrote: | | Γιατί ρε γμτ να βγάζει τόσο ωραίες πίπες αυτή η dunhill??? |
Εστω ότι παραγγέλνω στον Chris μία ίδια. Και συμφωνήσουμε να πληρώσω $480 ή (έστω με την Χριστουγεννιάτικη έκπτωση) $408, νομίζω θα δεχθεί.
Θα απαιτήσω το grain που έχει η συγκεκριμένη (τίποτα το ιδιαίτερο-μάλλον αδιάφορο!), να μην έχει σημάδια καθόλου και να πετύχει το σχέδιο.
Θα μου τη δώσει με $408 και θα του μείνουν οι άλλες τρεις να τις διαθέσει έστω με $180 τη μία,
δηλαδή $180 x 3 = $540.
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, πρέπει να λάβουμε υπ'όψη μας και την έκπτωση καταστήματος. Με 25% (Η Dunhill δεν θα δώσει παραπάνω στα καταστήματα) έχουμε 4 άφιλτρες πίπες με ($958-25%=) $718, που είναι περίπου €500. Καλή <τιμή πώλησης κατασκευαστή> για 4 άφιλτρες (€125 η μία).
Δεδομένου ότι από τα χέρια του Chris θα είναι χειροποίητες και μάλιστα ίσως με καλύτερα νερά, ίσως και με κάποια λεπτομέρια του ίδιου που θα "κάνει και διαφορά":
Συμπέρασμα: Οι καλές πίπες είναι και ακριβές.... (αν και η ερώτηση μου ήταν ρητορική...) _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien
Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
fanos
|
Posted: Thu Dec 24, 2009 2:57 pm Post subject: |
|
|
| salan wrote: | | TheGreatDalmuti wrote: | | να τις ρουστικάρει (και χίλιοι έλληνες λόγιοι στρίγγλισαν με απόγνωση...) |
Εάν πούμε "να τις μπιρμπιλιάσει";
Εκ τού "μπιρμπιλωτός". |
ψηφίζω μπιρμπιλιάσει  |
|
| Back to top |
|
 |
LMAN

Joined: 09 Feb 2008 Posts: 1249 Location: Αργυρούπολη - Αθήνα
|
Posted: Thu Dec 24, 2009 9:01 pm Post subject: |
|
|
| ptzavel wrote: | | WoodTurningGR wrote: | | Chris wrote: | | ptzavel wrote: | | Γιατί ρε γμτ να βγάζει τόσο ωραίες πίπες αυτή η dunhill??? |
δηλαδή $180 x 3 = $540.
Συμπέρασμα: Οι καλές πίπες είναι και ακριβές.... (αν και η ερώτηση μου ήταν ρητορική...) |
Λαθος συμπέρασμα Παναγιώτη.
Το σωστό είναι:
Οι καλές πίπες είναι αυτές που φτιάχνει ο Chris!!!
(Πάντως εγώ αν είχα να επιλέξω ανάμεσα στον Chris και την Dunhill θα επέλαγα τον Chris) _________________ Λυκούργος
Μαντζουρανίδης
Βιρτζινιακός και Βαπερολάτρης
http://lman-earth-tomorrow.blogspot.com/ |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

|
Posted: Thu Dec 24, 2009 9:10 pm Post subject: |
|
|
| LMAN wrote: | | ptzavel wrote: | | WoodTurningGR wrote: | | Chris wrote: | | ptzavel wrote: | | Γιατί ρε γμτ να βγάζει τόσο ωραίες πίπες αυτή η dunhill??? |
δηλαδή $180 x 3 = $540.
Συμπέρασμα: Οι καλές πίπες είναι και ακριβές.... (αν και η ερώτηση μου ήταν ρητορική...) |
Λαθος συμπέρασμα Παναγιώτη.
Το σωστό είναι:
Οι καλές πίπες είναι αυτές που φτιάχνει ο Chris!!!
(Πάντως εγώ αν είχα να επιλέξω ανάμεσα στον Chris και την Dunhill θα επέλαγα τον Chris) |
Αν ο Chris ήταν επαγγελματίας οι τιμές που θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν οι πελάτες του κάποια στιγμή
(και όχι μακρια στο χρόνο αλλά πολύ κοντά) θα ήταν μεγαλύτερες απο τις Dunhill (και αυτό το λέω απόλυτα σοβαρά...) _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
J.R.R. Tolkien
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Thu Dec 24, 2009 9:34 pm Post subject: |
|
|
Του εύχομαι η τέχνη του να του βγει στην αρχιτεκτονική και να αφήσει όνομα εκεί που ονειρεύεται. Αν μας θυμάται που και που και μας φτιάχνει καμιά ωραία πιπούλα καλά θα είναι.
Χρηστοοοο μην ακούς τι λέω. Γιατί αργεί έτσι η πίπα μου; Ακόμα δεν είναι έτοιμη; _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Thu Dec 24, 2009 9:47 pm Post subject: |
|
|
Αν θυμαμαι καλα οι πιπες που φτιαχνει Χρηστος ειναι μεταχειρισμενες δηλαδη εχουν καπνιστει εστω κατα ενα εκατοστο του δευτερολεπτου.Δεν ειναι καινουργιες και δεν τις πουλαει σαν τετοιες ουτε βγαζει λεφτα απο αυτες . _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
fairlight

|
Posted: Thu Dec 24, 2009 10:06 pm Post subject: |
|
|
O Chris όμως ετοιμάζεται να πάρει 2 Dunhill. Προφανώς είναι τεράστιος βλάκας να χαλάει τα λεφτά του (που του τρέχουν απο τα μπατζάκια) σε τέτοιες αηδίες και θα έπρεπε αντ' αυτού να φτιάξει 8 δικές του.
Σας το χάλασα ε?
Don't judge a book (just) by it's cover... |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

|
Posted: Thu Dec 24, 2009 10:29 pm Post subject: |
|
|
| fairlight wrote: | O Chris όμως ετοιμάζεται να πάρει 2 Dunhill. Προφανώς είναι τεράστιος βλάκας να χαλάει τα λεφτά του (που του τρέχουν απο τα μπατζάκια) σε τέτοιες αηδίες και θα έπρεπε αντ' αυτού να φτιάξει 8 δικές του.
Σας το χάλασα ε?
Don't judge a book (just) by it's cover... |
Καθόλου!
Το θεωρώ απόλυτα φυσικό, θα δει, θα μελετήσει, θα καπνίσει θα συγκρίνει, θα μάθει περισσότερα πράγματα και θα βελτιωθεί.
Κανείς δεν γίνεται σπουδαίος με αποκλειστικά δικές του ιδέες!
Πρέπει να έχει ανοικτό μυαλό και μάτια και να μην διστάζει να υιοθετεί γνώσεις που είναι σωστές... _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
J.R.R. Tolkien
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Thu Dec 24, 2009 10:34 pm Post subject: |
|
|
Να υποθεσω οτι "θα αντιγραψει" κιολας ή οχι ? _________________ '
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

|
Posted: Thu Dec 24, 2009 10:48 pm Post subject: |
|
|
| Σιδ.Σταυρός wrote: | | Να υποθεσω οτι "θα αντιγραψει" κιολας ή οχι ? |
Η εποικοδομητική αντιγραφή ενός καλού θέματος εμπλουτισμένη με την προσωπική άποψη και βελτιωμένη με το χρόνο είναι απόλυτα θεμιτή πρακτική, και πιστεύω ότι οδηγεί στην πρόοδο! _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
J.R.R. Tolkien
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Thu Dec 24, 2009 10:54 pm Post subject: |
|
|
Δεν αντιλεγω,ειπαμε το παιδι δεν ειναι επαγγελματιας.Μακαρι να ηταν εδω στην Ελλαδα δηλαδη! _________________ '
|
| Back to top |
|
 |
fairlight

|
Posted: Thu Dec 24, 2009 11:23 pm Post subject: |
|
|
| ptzavel wrote: |
Καθόλου!
Το θεωρώ απόλυτα φυσικό, θα δει, θα μελετήσει, θα καπνίσει θα συγκρίνει, θα μάθει περισσότερα πράγματα και θα βελτιωθεί.
Κανείς δεν γίνεται σπουδαίος με αποκλειστικά δικές του ιδέες!
Πρέπει να έχει ανοικτό μυαλό και μάτια και να μην διστάζει να υιοθετεί γνώσεις που είναι σωστές... |
Παναγιώτη, δεν έχω καμιά αντίρρηση οτι ο Χρήστος είναι καταπληκτικός κατασκευαστής με τεράστιο δυναμικό. Αυτο το γράφω για σένα και τους υπόλοιπους ο ίδιος ξέρει αν τον έχω σε εκτίμηση ή όχι. Δεν έχω καπνίσει πίπα του Χρίστου γιατί προσπαθούμε να βρούμε τον χρόνο να φτιάξουμε μια (αυτός να φτιάχνει και εγώ να κοιτάω, αντε και καμμιά παρατήρηση, έτσι για το δημιουργικό της υπόθεσης).
Εχω καπνίσει όμως Dunhill. Και έχω βρει πάνω της χαρακτηριστικά που δεν τα βρίσκεις εύκολα αλλού. Και ο Χρίστος το ίδιο πιστεύω. Πέρα απο τις φόρμες και τα grains υπάρχουν θέματα όπως το ξύλο και η επεξεργασία του, χαρακτηριστικά που δεν αναφέρθηκαν εδώ. Ε, και όπως έχω ξαναπεί, μερικά πράγματα πρέπει να τα ζήσεις για να τα καταλάβεις.
Οι Dunhill είναι υπερκοστολογημένες όταν η κρίση γίνεται με τα απολύτως συμβατικά κριτήρια. Οταν φεύγεις λίγο απο αυτά εκτιμάς και άλλα πράγματα αυτό λέει η εμπειρία μου. Για να κλείσω, είναι ακριβές πίπες και πουλάνε. Ε ή θα υπάρχει κάποιος λόγος ή υπάρχουν πολλοί βλάκες, δεν βλέπω άλλη διέξοδο. |
|
| Back to top |
|
 |
|