| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
desperado

|
|
| Back to top |
|
 |
alkis
|
Posted: Mon Feb 01, 2010 7:10 pm Post subject: |
|
|
Ομολογουμένως όχι. |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

Joined: 18 Aug 2008 Posts: 3365 Location: Νοτίως του ClanShire
|
Posted: Mon Feb 01, 2010 7:33 pm Post subject: |
|
|
Αργύρη τι συμβαίνει στην περιοχή του κόκκινου κύκλου?
Κάτι φαίνεται παράξενο (ή είναι η φωτογραφία?) _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien
Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Mon Feb 01, 2010 7:44 pm Post subject: |
|
|
Μια χαρα Dunhill φαινεται. Αυτο το σχεδιο υπαρχει στη σειρα της D. Bulldog χωρις τις γραμμες.
@ salan, σε ολες τις shell η αμμοβολη φτανει μεχρι το επιστομιο, χωρις μπορντουρα απο λειο ρεικι, αυτο προσωπικα το βρισκω πολυ ελκυστικο.
Ειναι φτιαγμενη το 2010.
@ ptzavel, αυτο μεσα στο κοκκινο κυκλο ειναι σημειο της αμμοβολης που η δεν εχει βαφτει καλα η εχει buffαριστει πολυ. Με ενα μαυρο μαρκαδορακι διορθωνεται.
Γενικα ειναι ενα πολυ ομορφο σχεδιο. Βγαινει και σε group 3 το οποιο το βρισκω ακομη καλυτερο.
Αργυρη... πες μας ποιο ειναι το προβλημα. |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

|
Posted: Mon Feb 01, 2010 7:49 pm Post subject: |
|
|
| Chris wrote: |
@ ptzavel, αυτο μεσα στο κοκκινο κυκλο ειναι σημειο της αμμοβολης που η δεν εχει βαφτει καλα η εχει buffαριστει πολυ. Με ενα μαυρο μαρκαδορακι διορθωνεται.
|
Το μαύρο σημείο δίπλα στο άβαφο μου μοιάζει με (θου κύριε!!) στοκο!!! _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
J.R.R. Tolkien
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Mon Feb 01, 2010 8:34 pm Post subject: |
|
|
Αργυρη εισαι αναγκασμένος να την φέρεις στην συνάντηση. Πρέπει να την επεξεργαστούμε απο κοντά. Και μην την ξεχάσεις γιατι θα σε στείλουμε σπιτι σου να την φέρεις. Βάλτη απο τώρα στη τσάντα σου.
Ειναι ωραία πιπα και κλασικο σκυλί αν εξαιρέσεις τις γραμμές. Το επιστόμιο ειναι το καλυτερο σχήμα επιστομιο για σκυλιά.
Οσο για την μυτουλα στο κάτω μέρος του μπολ, θεωρητικά ακρη του shank ειναι χαρακτηριστικό των περισσοτερων κλασικών bulldog. Αν ειναι και κεντραρισμένη με το νοητό άξονα του μπολ, ισως μια ιδέα πιο μπροστα ειναι οτι καλυτερο. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 12:02 am Post subject: |
|
|
Λοιπόν για να μην καταχραστώ την τον χρόνο σας και την υπομονή σας, εξηγώ:
Όλοι θαυμάζουμε και παρατηρούμε μια high end καπνοσύριγγα όπως αυτή αλλά δεν φανταζόμαστε (εκτός κι αν την έχουμε δοκιμάσει) πως καπνίζει...
Ο προκάτοχός της "έκλαιγε" στην κυριολεξία τα ωραία του λεφτά καθώς από το πρώτο κάπνισμα η πίπα γουργούριζε σαν βραστό κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα και επιπλέον έβγαζε και νερά.
Στην αρχή καπνίστηκαν Βιρτζίνια και η κατάσταση ήταν απογοητευτική. Κατόπιν καπνίστηκαν balkans με μεγάλη βελτίωση αλλά τα γουργουρίσματα και τα νερά δεν έλειψαν.
Πέρασαν αρκετά καπνίσματα αλλά το πρόβλημα παραμένει. Στο τέλος η πίπα ήρθε στα χέρια μου. Δεν συνέβει κάτι διαφορετικό παρά μόνο πως θα ήθελα να το ψάξω με κάποιον ειδικό.
Τι άραγε να φταίει? Το επιστόμιο? το shank? το ξύλο?
Είναι λυπηρό να βλέπεις high-end δημιουργία από την οποία περιμένεις αν μη τι άλλο ένα ... καλό κάπνισμα βρε αδερφέ να αντιδράει με αυτόν τον τρόπο
Δεν έχω διάθεση να κατηγορήσω καμία εταιρία και σε καμία περίπτωση να την καταδικάσω για ένα και μόνο προιόν. Όμως τι γίνεται για τον καταναλωτή? Πως προστατεύεται στην συγκεκριμένη περίπτωση?
Περιμένω τις απόψεις σας _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 12:16 am Post subject: |
|
|
Ενα ανοιγμα του αγωγού ισως να σταματούσε το γουργουρισμα. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
fairlight

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 12:23 am Post subject: |
|
|
Πρώτον δεν είναι high-end. Πίπα εργοστασίου είναι και οι περισσότερες απο αυτές που έχω δεί και πιάσει δεν είναι ΄τέλειες' πίπες.
Δεύτερον, αν όντως υγροποιεί πολύ θα πρέπει να κοιτάξεις για κατασκευαστικές ατέλειες που μπορεί να δημιουργούν κάτι τέτοιο όπως οχι καλά τρυπήματα (οβάλ, παρεμποδισμένα, στραβά κτλπ) με ιδιαίτερη προσοχή στον πάτο του μπουλ, καθώς και την ένωση του tenon με το mortise (αν το tenon φτάνει μέχρι βάθους). Αν πρόκειται για ελάττωμα η Dunhill προσφέρει εγγύηση για τουλάχιστον ένα χρόνο και το πιθανότερο είναι να σου αντικαταστήσει την πίπα. Έχει κάτι τέτοιο η πίπα? |
|
| Back to top |
|
 |
xwriatis

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 12:31 am Post subject: |
|
|
Η πίπα σφυρίζει; _________________ Θέλω απεγνωσμένα ένα squat !!!
At the entrance to science, as at the entrance to hell, the demand must be made:
Qui si convien lasciare ogni sospetto
Ogni vilta convien che qui sia morta. |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 12:48 am Post subject: |
|
|
| fairlight wrote: | | Πρώτον δεν είναι high-end. Πίπα εργοστασίου είναι και οι περισσότερες απο αυτές που έχω δεί και πιάσει δεν είναι ΄τέλειες' πίπες. |
Προσπαθώ να καταλάβω.
Πάλι επανέρχεται (καί εδώ) το θέμα high end,mid range κ.λ.π.
Τι σημαίνει το "πίπα εργοστασίου".
Οί άλλες,δηλαδή,δεν γίνονται σε εργοστάσια;
Μού είχε δημιουργηθεί (από τα γραφόμενα σας) η εντύπωση ότι οί πίπες Dunhill είναι τέλειες σε όλα.
Εξ ού καί οί τιμές των 200-300-400 €.
| fairlight wrote: | | Δεύτερον, αν όντως υγροποιεί πολύ θα πρέπει να κοιτάξεις για κατασκευαστικές ατέλειες που μπορεί να δημιουργούν κάτι τέτοιο όπως οχι καλά τρυπήματα (οβάλ, παρεμποδισμένα, στραβά κτλπ) με ιδιαίτερη προσοχή στον πάτο του μπουλ, καθώς και την ένωση του tenon με το mortise (αν το tenon φτάνει μέχρι βάθους). |
Θωμά δεν μού έχει τύχει (προσωπικά) σε Stanwell ή Jensen ή κάποιες άλλες πίπες πού χρησιμοποιώ να κάτσω καί να κοσκινίζω τα πράγματα έτσι.
Παίρνω την πίπα,την γεμίζω την ανάβω καί την καπνίζω.
| fairlight wrote: | | Αν πρόκειται για ελάττωμα η Dunhill προσφέρει εγγύηση για τουλάχιστον ένα χρόνο και το πιθανότερο είναι να σου αντικαταστήσει την πίπα. Έχει κάτι τέτοιο η πίπα? |
Δεν ξέρω καί δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Μόνο μία ερώτηση : Καί το ελάττωμα πως καί από ποιόν θα αποδειχθεί; _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 1:06 am Post subject: |
|
|
Μεσα στο forum εχει γραφτει 300 φορες το θεμα τον αεραγωγων. Το προβλημα αυτο το ειχαν πολλοι φιλοι. Το πρωτο πραγμα που πρεπει να γινει ειναι ενας ελεγχος των διατομων. Ειναι ανοικτα τρυπημενη η πιπα? ποια ειναι η διαμετρος περιπου? το επιστομιο ειναι σωστα τρυπημενο? ποσο?
Αν δεν υπαρχουν αυτα τα νουμερα, κατα προσεγγιση, δεν μπορουμε να βγαλουμε κανενα συμπερασμα.
Οι Dunhill αποδεδειγμενα καπνιζουν πολυ καλα. |
|
| Back to top |
|
 |
fairlight

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 1:06 am Post subject: |
|
|
| salan wrote: |
Προσπαθώ να καταλάβω.
Πάλι επανέρχεται (καί εδώ) το θέμα high end,mid range κ.λ.π.
Τι σημαίνει το "πίπα εργοστασίου".
Οί άλλες,δηλαδή,δεν γίνονται σε εργοστάσια;
Μού είχε δημιουργηθεί (από τα γραφόμενα σας) η εντύπωση ότι οί πίπες Dunhill είναι τέλειες σε όλα.
Εξ ού καί οί τιμές των 200-300-400 €.
|
Οι περισσότερες 'high-end' που καταλαβαίνω εγώ δεν φτιάχνονται σε εργοστάσια όχι, φτιάχνονται με το χέρι, στοιχίζουν συνήθως παραπάνω απο τα ποσά που αναφέρεις και έχουν ελάχιστη παραγωγή τον χρόνο, πολύ μικρότερη απο την Dunhill. Πάρε για παράδειγμα τα επιστόμια. Τα επιστόμια της Dunhill φτιάχνονται με μηχανήματα και αμα τα δείς απο κοντά στο φώς έχουν γραμμές (αυτός είναι και ο λόγος που οξειδώνουν σχετικά εύκολα). Μια high end θα έχει επιστόμιο τριμένο στα 20.000grit πολύ παραπάνω απο οτι το γυμνό μάτι μπορεί να δεί.
Εγώ προσωπικά πουθενά δεν υποστήριξα οτι είναι τέλειες πίπες. Αμα δεις ειδικά την τελευταία ανάρτηση στην συλλογή μου της καταλογίζω αρκετά κακά. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είναι πάνω απο τον μέσο όρο (κατα την γνώμη μου είναι)
Θωμά δεν μού έχει τύχει (προσωπικά) σε Stanwell ή Jensen ή κάποιες άλλες πίπες πού χρησιμοποιώ να κάτσω καί να κοσκινίζω τα πράγματα έτσι.
Παίρνω την πίπα,την γεμίζω την ανάβω καί την καπνίζω. |
Δεν υπάρχει κάτι λάθος σε αυτά που λές Αντώνη, αλλά εδώ τα εξετάζουμε συγκεκριμένα γιατί η πίπα αν υγροποιεί τόσο που λέει ο Αργύρης, μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα. Αυτά που έγραψα, συνήθως δημιουργούν προβλήματα υγροποιήσεων.
Δεν ξέρω καί δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Μόνο μία ερώτηση : Καί το ελάττωμα πως καί από ποιόν θα αποδειχθεί; |
Τα περισσότερα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν υγροποιήσεις είναι αυταπόδεικτα. Πχ η πίπα του Αργύρη κανονικά θα πρέπει να είναι τρυπημένη στα 3,7 (αμα δεν άλλαξε κάτι). Αν είναι τρυπημένη στα 2,5 απο λάθος θα υγροποιήσει και αυτό δεν χρειάζεται απόδειξη, είναι μια απλή μέτρηση. Τώρα με τι μάτι θα το δεί αυτό ο υπεύθηνος της Dunhill δεν μπορώ να το ξέρω εγώ. |
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 1:53 am Post subject: |
|
|
Η πίπα είναι στη διάθεση όποιου θέλει να την εξετάσει.
Επιπρόσθετα θα ήθελα να τονίσω πως δεν επιθυμώ καμία αντιπαράθεση που αφορά το αν η dunhill είναι high-end , mid range ή τέλος πάντων ότι είναι.
Όμως τα χρήματα που θα δαπανώνταν για να αποκτηθεί ανήκουν στο high end της τσέπης μου στη περίπτωση που θα αποφάσιζα να την αγοράσω. _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
fairlight

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 2:15 am Post subject: |
|
|
| Erinmore wrote: | Η πίπα είναι στη διάθεση όποιου θέλει να την εξετάσει.
|
Ωραία εσύ που εξετάζεις την πίπα, βλέπεις κανένα σφάλμα με γυμνό μάτι? Ξεκίνησε με τον αεραγωγό. Περνάει σχετικά άνετα το μάκτρο? Σε σχέση με άλλες άφιλτρες που έχεις, εντελώς χοντρικά, αυτή πόσο περισσότερο υγροποιεί? |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 11:17 am Post subject: |
|
|
Αργύρη, η πίπα κάνει υγροποίηση, η γεύση του καπνού όμως είναι καλή?
Αν η γεύση είναι καλή αμφιβάλλω αν είναι θέμα στενών αεραγωγών.
Ισως είναι θέμα πολύ φαρδιών αεραγωγών.
Αν όμως είναι όξινη-καυστική-άγευστη τότε κλίνω προς τους στενούς/όχι λειασμένους/όχι ίδιας διαμέτρου αεραγωγούς σαν τον πρώτο ύποπτο. _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
J.R.R. Tolkien
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 11:33 am Post subject: |
|
|
Ούτε καλή ούτε όξινη/καυστική Παναγιώτη.
Είναι απλά υγρά και ενοχλητικά.
Επιπλέον προσπάθησα και την καπνίζω με τους κρυστάλλους μέσα ώστε να αποκλείσω το ενδεχόμενο των υγρών από τον καπνό.
Στα Βιρτζίνια θα το καταλάβαινα για την υγροποίηση τους αλλά τους balkan? Αυτούς τους έχω σε αρκετά μεγάλη ξήρανση. _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
|