| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
kodikos

|
Posted: Fri Feb 05, 2010 1:53 pm Post subject: |
|
|
Μήπως εννοουσες απαράδεκτα μεγάλη θαλάμη καπνού;
Ή, οπως κι εγώ, εχεις καιρο να δεις γυναικα και τα βλεπεις ολα θυληκά; _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Fri Feb 05, 2010 2:58 pm Post subject: |
|
|
JAMES UPSHALL P GRADE FREEHAND CANADIAN _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Fri Feb 05, 2010 3:06 pm Post subject: |
|
|
Αργυρη
με βλέπεις πως σε βλέπω;  _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
Chris

|
Posted: Fri Feb 05, 2010 4:07 pm Post subject: |
|
|
| Λοιπον αυτες οι upshall ειναι πολυ καλα φτιαγμενες πιπες. Τα μπολ τους παντα ειναι καλοσχηματισμενα αν και λιγο συντηρητικα ως προς τη φορμα. Το grain καλο και απο οτι εχω ακουσει καπνιζουν πολυ καλα. Το μεγαλο κακο ειναι τα επιστομια, ειναι χονδρα και λιγο ατσουμπαλα, δεν εχουν το επιπεδο της κατασκευης του μπολ. |
|
| Back to top |
|
 |
xristos BANNED
|
Posted: Fri Feb 12, 2010 2:39 am Post subject: |
|
|
| Καιρο ηθελα mia churchwarden .θα ηθελα τη γνωμη σας γι'αυτην τη πιπα.σκεφτομαι να την αγορασω. |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Fri Feb 12, 2010 11:06 am Post subject: |
|
|
Δεν σου λέμε τίποτα. Για να μας λες μετά ότι εμείς φταίμε και σε παρασύραμε το καυμενο παιδί οπως κάνω εγώ και μερικοί ακόμα με τις αγορές μας που παντα μας φταινε οι άλλοι;
Πέραν της πλάκας. Αφού σου αρέσει να την αγοράσεις. Οι μακρυες κάνουν άλλο κάπνισμα. Δροσερό. Πιθανον καπνοι που δεν σου πολυάρεσαν σε αυτην να σου αρέσουν. Και είναι πολύ όμορφη. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
xristos BANNED
|
Posted: Fri Feb 12, 2010 11:12 am Post subject: |
|
|
Τασο ,παντα οι αλλοι ειπαμε θα φταινε
Μαλλον θα την κανω την σκανταλια μου.  |
|
| Back to top |
|
 |
fairlight

|
Posted: Fri Feb 12, 2010 11:31 am Post subject: |
|
|
Panel Bulldog ένα αρκετά σπάνιο σχέδιο που έχει πολύ ενδιαφέρον
Και για να καταλάβουμε τι θα πεί rustification
το οποίο και δυστυχώς είναι φαγωμένο σε αυτήν φαίνεται καλύτερα
είναι όλες family era sasieni. |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Fri Feb 12, 2010 11:41 am Post subject: |
|
|
| fairlight wrote: | | Panel Bulldog ένα αρκετά σπάνιο σχέδιο που έχει πολύ ενδιαφέρον |
Πρωτη φορά το βλέπω. Ενδιαφέρον. Θαυμάσιο ρουστικ αλλα θα ηθελα να δω το σχήμα σε λείο. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
alkis
|
Posted: Fri Feb 12, 2010 11:46 am Post subject: |
|
|
| Το buldog ιδιαίτερο, η καναδέζα όμως είναι πανέμορφη. Το ρουστίκ πραγματικά αξιοθαύμαστο. Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που ορίζουν το βάθος που έχει το ρουστίκ; Θέλω να πω είναι επιλογή του τεχνίτη ή τον καθοδηγεί το ξύλο. |
|
| Back to top |
|
 |
fairlight

|
Posted: Fri Feb 12, 2010 11:47 am Post subject: |
|
|
Τάσο άμα βρώ λεία θα στην ποστάρω.
Το rustification μου αρέσει πάρα πολύ. αισθητικά είναι απο τα καλύτερα που έχω δεί, το προτιμώ ακόμα και απο τα βαθιά ιταλικά ρουστίκ που είναι πολύ δουλεμένα. Το σημαντικό όμως είναι οτι είναι μοναδικό, κανένας άλλος δεν το έχει κάνει. Η brebbia έκανε κάτι που μοιάζει ελάχιστα με αυτό χωρίς να αγγίζει καθόλου όμως το επίπεδο αυτού του αποτελέσματος κατά την γνώμη μου. |
|
| Back to top |
|
 |
xwriatis

|
Posted: Fri Feb 12, 2010 12:23 pm Post subject: |
|
|
Φοβερή σύμπτωση, κάπου είδα να κυκλοφορεί μια τέτοια πρόσφατα!
Λίγο ακόμη και δύσκολα θα το λέγαμε bulldog. Είναι εξαιρετικό το rustic (γιατί το λες rustification και όχι rustication; ). Κάπου θυμάμαι να διάβασα ότι στις μη λείες πίπες ο αποχρωματισμός δεν σημαίνει κατ' ανάγκη buffer, ότι γίνεται και από την χρήση με τον καιρό.
| Alkis wrote: | Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που ορίζουν το βάθος που έχει το ρουστίκ; Θέλω να πω είναι επιλογή του τεχνίτη ή τον καθοδηγεί το ξύλο.
|
Και η δικιά μου απορία. _________________ Θέλω απεγνωσμένα ένα squat !!!
At the entrance to science, as at the entrance to hell, the demand must be made:
Qui si convien lasciare ogni sospetto
Ogni vilta convien che qui sia morta. |
|
| Back to top |
|
 |
Demetres
|
Posted: Fri Feb 12, 2010 12:53 pm Post subject: |
|
|
Θωμά, αν αναφέρεσαι στη σειρά lido της brebbia, κατά τη γνώμη μου διαφέρει τόσο πολύ, ώστε να αδικούμε τη brebbia, όταν το γράφουμε. Δεν πιστεύω (βλέποντας το αποτέλεσμα) ότι η sasieni αποτέλεσε παράδειγμα για το συγκεκριμένο ρουστίκ.
Η ερώτηση του Άλκη είναι όντως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη, καθώς απ' όσο ξέρω πρώτη φορά τίθεται. Έχει τύχει να έχω στη συλλογή μου αρκετά ρουστίκ. Και μερικά από αυτά είναι τα φημισμένα ιταλικά. Συγκρίνοντας κάποια από τα πιο γνωστά (Cavicchi 1c, Castello old sea rock, Jacono knight, Ardor meteora), παρατηρώ ότι έχουν αρκετές διαφορές ως προς το βάθος (την τεχνοτροπία την αφήνουμε εκτός συζήτησης). Αλλά αυτές οι διαφορές δεν μου φαίνεται να έχουν σχέση με τα νερά του ξύλου. Οι δύο από αυτές έχουν κάθετα νερά στον οριζόντιο άξονα του μπωλ και οι άλλες δύο το αντίθετο. Και το μόνο που φαίνεται να καθορίζει το βάθος του ρουστίκ είναι η πρόθεση του τεχνίτη. Βέβαια, δεν έχω ψάξει την προέλευση του ρεικιού κάθε πίπας. Αλλά και εκεί τα πράγματα μπερδεύονται, καθώς η προέλευση και μόνο δεν καθορίζει απόλυτα τη συνοχή των ινών του ξύλου, τη σκληρότητά του κλπ. Επίσης, οφείλω να πω ότι η εμπειρία μου με αυτές τις πίπες είναι περιορισμένη, οπότε τα παραπάνω τα λέω με επιφύλαξη.
Κατά τα άλλα, το bulldog είναι όντως εξεζητημένο ως προς την εκτέλεσή του. Ούτε εγώ το είχα ξαναδεί. _________________ Rings of Smoke Through the Trees
"Όλα είναι ατμός" - Θρασύβουλας |
|
| Back to top |
|
 |
fairlight

|
Posted: Fri Feb 12, 2010 10:27 pm Post subject: |
|
|
Δημήτρη τις σύγκρινα μόνο και μόνο γιατί ήταν το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ, συμφωνώ πως κανονική σύγκριση δεν έχει νόημα.
Σπύρο μόλις αναφερόμουν σε φάγωμα δεν αναφερόμουν σε αποχρωματισμό (που είναι αναπόφευκτος) αλλά σε λείανση των επιφανειών. Όπως είπες πολλές φορές δεν είναι θέμα buffing είναι θέμα της τριβής του χεριού με το ξύλο. Αυτό συμβαίνει και στις μή λείες (με μείωση των πτυχώσεων) αλλά και στις λείες (με φθορά της συνολικής επιφάνειας, γίνεται συχνά αντιληπτό απο τα stampings).
Οι πίπες είναι στο ebay για όποιον ενδιαφέρεται και έχει μάλλον πάνω απο 150 usd. Μου αρέσουν πολύ και οι 2 αλλά no money no honey... |
|
| Back to top |
|
 |
fairlight

|
Posted: Sat Feb 13, 2010 5:39 pm Post subject: |
|
|
| Λοιπόν με έτρωγε τιο δάκτυλο μου για το panel και έτσι ένοχα μπήκα σήμερα το πρωί να τσεκάρω τι γίνεται. Είδα 215usd και να μένουν 2 μέρες και η φαγούρα έφυγε. Θαυματουργό πράγμα το bidding άλλων τελικά.... |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Sat Feb 13, 2010 6:38 pm Post subject: |
|
|
Dunhill Shell Briar 4101 BIN CROSBY _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Sun Feb 14, 2010 5:13 am Post subject: |
|
|
Εγώ αυτην έχω βάλει στο μάτι... _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
fairlight

|
Posted: Mon Feb 15, 2010 3:37 pm Post subject: |
|
|
Για όποιον ενδιαφέρεται:
To panel έκλεισε στα 423usd και το canadian (με φαγωμένο logo) στα 224.
Θα αργήσουμε να αποκτήσουμε sasieni.... |
|
| Back to top |
|
 |
|