pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η φωτογραφια της ημερας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 70, 71, 72 ... 224, 225, 226  Next

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Φωτογραφίες από πίπες
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Demetres

PostPosted: Mon Feb 15, 2010 4:10 pm    Post subject: Reply with quote

fairlight wrote:
Για όποιον ενδιαφέρεται:

To panel έκλεισε στα 423usd και το canadian (με φαγωμένο logo) στα 224.

Θα αργήσουμε να αποκτήσουμε sasieni....

Exclamation Exclamation Exclamation

Ναι, θα αργήσουμε πολύ. Εκτός κι αν πετύχουμε καμία στο γερμανικό eaby.

Μεσιέ Ντι, ενδιαφέρον το coral carve του Tinsky. Αλλά οι φόρμες του γενικότερα δεν με ενθουσιάζουν. Και< πες το παραξενιά, αλλά το αστεράκι στο επιστόμιο το βρίσκω λίγο κιτς.

"Όλα είναι ατμός" - Θρασύβουλας
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
TheGreatDalmuti

PostPosted: Tue Feb 16, 2010 10:40 am    Post subject: Reply with quote

Και ξέρεις εγώ να έχω πρόβλημα με το κιτσ? Razz

Σασιένι 4dot κλείνουν κάτω από 100 δολάρια συνέχεια. Αν θέλετε 1ντοτ ή κάνα περίεργο σχέδιο τί να σας κάνω...

In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.
Back to top
View user's profile Send private message
fairlight

PostPosted: Tue Feb 16, 2010 11:35 am    Post subject: Reply with quote

TheGreatDalmuti wrote:
Και ξέρεις εγώ να έχω πρόβλημα με το κιτσ? Razz

Σασιένι 4dot κλείνουν κάτω από 100 δολάρια συνέχεια. Αν θέλετε 1ντοτ ή κάνα περίεργο σχέδιο τί να σας κάνω...

Δαλμούτη, Sasieni 4 dot με αυτό το ρουστίκ σε καλή κατάσταση (εννοώ στο μπουλ) δεν κλείνουν 100usd αλλά στα 140-200. Πριν απο αυτές πέτυχα ενα saddle billliard 4 dot σε πολύ καλή κατάσταση απο πωλητή που δεν ήξερε ούτε η μάνα του με μικρο feedback και έκλεισε στα 150...

Ενα patent era σε σχετικά καλή κατάσταση θα κλείσει στα 160-250. Εχω δεί πολλές ταλαιπωρημένες να κλείνουν κάτι λιγότερο απο 200.
Back to top
xwriatis

PostPosted: Tue Feb 16, 2010 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

Εννοείτε 4 dot ή four dot?

At the entrance to science, as at the entrance to hell, the demand must be made:

Qui si convien lasciare ogni sospetto
Ogni vilta convien che qui sia morta.
Back to top
TheGreatDalmuti

PostPosted: Tue Feb 16, 2010 12:44 pm    Post subject: Reply with quote

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270525732896&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Ορίστε, με το ίδιο ρουστίκ, σε καλή κατάσταση την βλέπω (θέλει γυάλισμα το επιστόμιο αλλά εντάξη είναι), ο πωλητής στα 1375 με 100%, έκλεισε στα 66$. Εγώ μιλούσα γενικά για 4 dot και four dot και ότι άλλο (Razz) για κάτω από 100.

In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.
Back to top
xwriatis

PostPosted: Tue Feb 16, 2010 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

Ε ναι, αυτή ήταν εξαιρεσάρα όμως

At the entrance to science, as at the entrance to hell, the demand must be made:

Back to top
Erinmore

PostPosted: Thu Feb 18, 2010 2:13 pm    Post subject: Reply with quote

Λάθος? Αστείο? Πραγματικότητα?

Τιμή πώλησης 7.500 δολλαριάκια

Όσοι πιστοί προσέλθετε Laughing

Chris

PostPosted: Fri Feb 19, 2010 2:45 am    Post subject: Reply with quote

Το rustic της Sasieni ειναι το πρωτο rustic που εγινε ποτε απο κατασκευαστη πιπας. Πρεπει να εγινε περιπου μεσα στη δεκαετια του '20, μπορει και πιο πριν. Η Sasieni με αυτο το rustic εμεινε στην ιστορια καθως το αποτελεσμα ειναι πραγματικα ιδιαιτερο και ξεχωριστο. Οι πιπες αυτες ειναι χαρακτηριστικες και εχουν δημιουργησει προτυπο οσο αφορα την τεχνοτροπια. πχ, rustic τυπου Sasieni.
Εχω διαβασει οτι οι τεχνιτες της Sasieni σκαλιζαν την πιπα αναλογα με το grain. Οι γραμμες και τα 'ματια' δηλαδη ακολουθουν το grain. Με αυτο το τροπο εμφανιζεται το straight grain καθως και το bird's eye στα αναλογα σημεια.
Η επιφανεια απο πανω, μετα το rustic, πρεπει να ειναι περασμενη με γυαλοχαρτο ωστε οι ακμες να γινουν στρογγυλες.

Το βαθος του rustic, σε ολες τις περιπτωσεις, εχει να κανει με την προθεση του τεχνιτη. Το rustication αναλογα με την τεχνοτροπια αλλα και με το βαθος καθοριζει κατα πολυ τη τελικη φορμα και αισθηση της πιπας. Αισθηση τοσο στο χερι οσο και στο ματι καθως ενα πολυ εντονο rustic μπορει να αλλοιωσει σε μεγαλο βαθμο την φορμα διαλυοντας ουσιαστικα καθε αρμονια.
Πολλοι κατασκευαστες εχουν επενδυσει πανω στην τελευταια λογικη, πχ Castello, και εχουν καταφερει να παρουσιασουν το rustic σαν αναποσπαστο κομματι της συνολικης εικονας και οχι μονο σαν φινιρισμα.

Το rustic (αγροτικο, rustico) σαν λογιγη εχει τις ριζες του στη Ρωμαικη Αρχιτεκτονικη. Αναφερεται στη τοιχοποιια και ειδικα στις λιθοδομες. Αφορα τεχνικη στην οποια οι λιθοι της τοιχοποιιας, εκτος απο μια παρυφη στους αρμους, μενουν χονδρολαξευμενοι στην ορατη επιφανεια. (αποσπασμα απο το βιβλιο του καθηγητη Χ. Μπουρα 'Μαθηματα Ιστοριας της Αρχιτεκτονικης, εκδοσεις Συμμετρια).

Οι αρμοι οι οποιοι ειναι πληρως λαξευμενοι εχουν την ιδια χρηση με το λειο κομματι απο ρεικι πριν το επιστομιο (πανω στον αρμο δηλαδη) ωστε η εφαρμογη επιστομιου-shank να ειναι ομαλη.

Το παραπανω σχολιο με καποιο τροπο παρουσιαζει και τη σχεση που εχουν οι Ιταλοι τεχνιτες με την συγκεκριμενη τεχνοτροπια σε ολους τους τομεις. Παραδοσιακα λοιπον το rustico αναπτυχθηκε στην Ιταλια απο την αρχαιοτητα και δεν ειναι καθολου περιεργο που τα 'καλυτερα' και σιγουρα περισσοτερα rustic γινονται απο Ιταλους κατασκευαστες.

Παραδοξως ομως το πρωτο εγινε απο Αγγλους. Βεβαια η λογικη της Sasieni, να ακολουθησει το grain, δεν εχει καμια σχεση με το rustico, το οποιο στηριζεται στη τυχαιοτητα. Η λογικη δεν εχει σχεση, το αποτελεσμα εχει. Επισης οταν η Sasieni το εκανε οι Ιταλοι δεν ειχαν ακομα σοβαρη παραγωγη πιπας, η Castello, η πρωτη μεγαλη Ιταλικη εταιρεια, αρχισε να κατασκευαζει πιπες την δεκαετια του '50.

http://cgi.ebay.com/ULTRA-RARE-1924-SASIENI-ONE-DOT-RUSTIC-BILLIARD-MINT_W0QQitemZ350315910630QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item51907495e6
Back to top
alkis

PostPosted: Fri Feb 19, 2010 5:58 pm    Post subject: Reply with quote

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου μαζί μας! Εξαιρετική πληροφόρηση.
Back to top
xwriatis

PostPosted: Sat Feb 20, 2010 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

Το κύμα... Θα μπορούσε να είναι ελληνική ή ρωμαϊκή τοιχογραφία, ή μοτίβο σε αγγείο...

Back to top
Chris

PostPosted: Sat Feb 20, 2010 5:37 pm    Post subject: Reply with quote

πραγματικα ειναι εξαιρετικη. Εχει αυτο το 'λιγο' παραπανω απο το τυπικο-Αγγλικο bent bulldog που την κανει να ξεχωριζει. Δικαιωνει την δουλεια και την αποψη της Castello.
Back to top
kodikos

PostPosted: Sat Feb 20, 2010 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

Θαυμάσια πίπα. Αρμονία κύματος
Πάλι καλά.

Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος.
Back to top
xwriatis

PostPosted: Sat Feb 20, 2010 6:56 pm    Post subject: Reply with quote

kodikos wrote:
Θαυμάσια πίπα. Αρμονία κύματος

Το αστείο είναι ότι όταν έσωσα τη φώτο στον υπολογιστή μου, την ονόμασα onda, που σημαίνει κύμα στα ιταλικά!

Back to top
Demetres

PostPosted: Sun Feb 21, 2010 7:02 pm    Post subject: Reply with quote

Peter Heeschen grade A. Το bulldog που είχε κάποια στιγμή προκαλέσει μια μικρή συζήτηση. Η αμμοβολή δεν το κολακεύει τόσο πολύ.

Back to top
kodikos

PostPosted: Sun Feb 21, 2010 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν μου αρέσει. Μόνο το shank και το επιστόμιο ειναι ωραία. Οι γραμμές/γωνία του bulldog για τα δικά μου γούστα πρεπει να ειναι πιο πάνω. Και η αμμοβολή, συμφωνώ Δημήτρη, δεν μου αρέσει.
Πάλι καλά.

Back to top
Demetres

PostPosted: Sun Feb 21, 2010 9:50 pm    Post subject: Reply with quote

Τάσο, κάτι δεν μου κάθεται καλά κι εμένα. Αλλά έχει να κάνει κυρίως με το ότι μου φαίνεται πως το shank και το επιστόμιο μαζί "χοντραίνουν" προς τα πίσω. Ίσως είναι και οι φωτογραφίες. Η αμμοβολή είναι πολύ ρηχή, αλλά πες ότι αυτό είναι χούι των Δανών (όχι όλων). Από εκεί και πέρα, σε σχέση με τα λεία ξαδερφάκια της (δες εδώ: http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=2156) η πίπα χάνει απίστευτα.

Back to top
Chris

PostPosted: Sun Feb 21, 2010 11:23 pm    Post subject: Reply with quote

Η εφαρμοφη και το φινιρισμα στην ακολουθια επιστομιο-ροδελα απο ξυλο-ροδελα απο εβονιτη- λειο ρεικι- αμμοβολη ειναι απλα τελεια! Στη κατοψη ειδικα...

Εγω το βρισκω αρμονικο για Δανεζικο Bulldog και η αμμοβολη δινει ενα περιεργο χαρακτηρα.
Ναι, εχει φαγωθει λιγο περισσοτερο στη μεση του shank απο την αμμοβολη και φαινεται οτι χοντραινει προς το επιστομιο.
Back to top
kodikos

PostPosted: Sun Feb 21, 2010 11:37 pm    Post subject: Reply with quote

Το bulldog πρεπει για τα γούστα μου να έχει τις γραμμές πάνω από την μέση του ύψους του μπολ σε μια αρμονική αναλογία με το ύφος. Αν είναι στην μέση ή πιο κάτω με χαλάει. Δεν είναι bulldog αλλα boxer. Laughing
Πάλι καλά.

Back to top
Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Φωτογραφίες από πίπες All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 70, 71, 72 ... 224, 225, 226  Next
Page 71 of 226

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum