pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Hiroyuki TOKUTOMI

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Kατασκευαστές πίπας
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Marbella

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 3:10 pm    Post subject: Hiroyuki TOKUTOMI Reply with quote

Arrow Hiroyuki TOKUTOMI γλυπτική, οχι απλές πίπες. puffy
View user's profile Send private message Visit poster's website
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 3:20 pm    Post subject: Reply with quote

http://pipedia.org/images/4/46/HIROYUKI_TOKUTOMI_Pipe03.jpg
http://pipedia.org/images/7/7d/HIROYUKI_TOKUTOMI_Pipe01.jpg
http://www.fumeursdepipe.net/highslide/images/intparks/parksp14.jpg

Εχουν μπει στο "Ασχημες πιπες" μερικες απο αυτον.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
yannis_k

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 5:40 pm    Post subject: Reply with quote

Σιδ.Σταυρός wrote:

Εχουν μπει στο "Ασχημες πιπες" μερικες απο αυτον.

Γιατί αυτή που έπρεπε να μπει ?
Κρίμα το ρείκι

View user's profile Send private message
WoodTurningGR

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 7:01 pm    Post subject: Reply with quote

Volcano (ηφαίστειο) / Freehand (εδώ:ελεύθερη φόρμα),
Ημιγυριστή,
Natural (με φυσικό τμήμα ξύλου όπως θα δούμε),
Smooth (λεία επιφάνεια ξύλου),
Αβαφη,
Cumberland-ebonite (είδος εβονίτη με κόκκινες ανταύγειες τύπου dunhill) hand cut (στο χέρι) επιστόμιο,
Φινίρισμα με κερί (wax/carnauba).

Η συγκεκριμένη μου αρέσει και μάλιστα πολύ.

Εάν το ξύλο του μπωλ μας ενθουσιάσει, μπορεί πολλές φορές να μην είμαστε "αμερόληπτοι" στη κριτική μας. Ετσι μου φαίνεται κι εδώ, γιατί μάλλον η όλη πίπα είναι στο όριο του εάν θα μπορούσα να την κρατάω στο χέρι να την καπνίζω.
Το συγκεκριμένο (χειροπελέκητο) μπωλ αρχίζει με straight grain (ίσια νερά-1) και γυρίζει απαλά σαν γούνα λιονταριού σε flame grain (φωτιάς-2). Στο rim (επάνω μέρος του μπωλ) φαίνεται λεπτό bird's eye ("μάτια πουλιών"-3). Παρεπιπτόντως μου αρέσει το τριγωνικό αυτό rim. Και πάλι παρεπιπτόντως του ξέφυγε λίγο ο κύκλος στο αριστερό μέρος-δεν με χαλάει-αντιθέτως την κάνει πιό μοναδική/δική μου.
Το κάτω μέρος που δεν φαίνεται-4, είτε είναι από το plateau (εξωτερικό-φυσικό μέρος της ρίζας του ρεικιού), είτε το έκανε rustication (ρουστίκ-άγριο) ο ίδιος. Αυτοί οι γιαπωνέζοι αρέσκονται στα φυσικά, αλλά στις πίπες θέλουν γενικά να αναπαριστούν την φύση οι ίδιοι. (Εδώ κατ'εξαίρεση είναι φυσικό).

Το επιστόμιο είναι χειροποίητο βέβαια. Αυτό φαίνεται κυρίως από το κεντρικό μέρος του που έχει κλίση: "\" (στη μεσαία φωτογραφία-5) και μάλιστα είναι ελλειπτική και ανισόπαχη. Φαίνεται και από τις καμπύλες αμέσως μετά το tenon (το μέρος του επιστομίου που μπαίνει στο shank: τελικό τμήμα μπωλ προς τη μεριά του επιστομίου-6) που είναι διαφορετικές. Και από τις καμπύλες μετά το κεντρικό τμήμα του επιστομίου-7.
Στην άκρη του (bit) καταλήγει σε απαλό άνοιγμα fishtail (ουρά ψαριού "8") και η κλίση του είναι όπως πρέπει-ποίημα.

Κοιτάζω την καμπύλη 9, που χαρακτηρίζει ολόκληρη την πίπα και μας ανάγκασε να καθόμαστε και να τη χαζεύουμε, στο shank. Μην αποκλείετε την περίπτωση να χαζεύει τον τρόπο που μια γκέϊσα μπροστά του έχει τα μπουτάκια της περασμένα το ένα πάνω από το άλλο. Μ'αρέσει η ιδέα αυτού του τελευταίου...
Η αυστηρή αιχμηρή κατάληξη 10 για να μην ξεχνάμε ότι είναι και γιαπωνέζος με σπαθί σαμουράϊ στην προθήκη του...

Οι αναλογίες μήκους/πάχους μπωλ και επιστομίου βρίσκουν κι εμάς τους Δυτικούς (γι'αυτή τη φορά τουλάχιστον) σύμφωνους και με τη δική μας έννοια του συμμετρικού. Ισως γιατί ο Tokutomi έκατσε ένα χρόνο δίπλα στον Δανό Sixten Ivarsson (τον μπαμπά της Nanna ντε) και ήρθε λίγο πιό κοντά μας στην τεχνοτροπία.

Η τιμή της αναμένεται πάνω από $1000 και καλά κάνει...

(Οι όροι για να παρακολουθούν και οι νεώτεροι τα αγγλικά).
```````````````````````````````````````````````

Ρε τι αναλυσάρα έκανα ο μπαγάσας!!! Ελα βρε παιδιά κι εγώ δεν είμαι του χιλιοστού, αλλά που και που χρειάζονται κι αυτά...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
yannis_k

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 7:08 pm    Post subject: Reply with quote

Ωραία τα λες Κώστα αλλά θα την κάπνιζα μόνο άμα μου έδιναν $1000 Razz
View user's profile Send private message
salan

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 11:07 pm    Post subject: Reply with quote

Καλή Κώστα μου,αλλά δεν είναι πιπένια πίπα.
Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Kατασκευαστές πίπας All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum