| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
churchill
|
Posted: Mon Apr 12, 2010 6:30 pm Post subject: καθε αρχη και δυσκολη |
|
|
πολύ καλησπέρα σας κύριοι με λένε Δημήτρη είμαι 27 χρονών από Αθήνα και καπνίζω περίπου 2 χρόνια πούρα.
όταν λέω πούρα εννοώ χειροποίητα πούρα από Κούβα (έχω δοκιμάσει και από άλλες χώρες)αλλά σαν τα κουβανέζικα δεν υπάρχουν!
θα ήθελα να πειραματιστώ με τις καπνοσύριγγες και τις διάφορες γεύσεις του καπνού.
είμαι τελείως άσχετος με το άθλημα, έχω διαβάσει μερικά ποστς σας έχω πάρει τις βάσεις δηλαδή αλλά μέχρι εκεί!
αυτό που θα ήθελα από εσάς θα ήταν αν δεν σας κάνει κόπο να με παραπέμψετε σε δικές σας δημοσιεύσεις απο εδω μέσα ώστε να ανοίξουν λίγο τα μάτια μου και να πάρω μπρος.
θα ήθελα να μου προτείνετε ΕΝΑΝ καπνό που νομίζετε εσείς ότι θα κάνει για έναν αρχάριο (μου αρέσουν δυνατές γεύσεις και βαριά καπνά)
και θα ήθελα να μου προτείνετε μια πίπα κατά προτίμηση από αυτές που πουλάτε εσείς οι ίδιοι στις αγγελίες (είναι έτοιμες σε θέμα κέικ και πάνω από όλα φθηνές)
μην πέσω με τα μούτρα όπως με τα πούρα και έχω 3 υγραντήρες 15 αναπτήρες και πολλούς κόφτες!
Βάλτε με στο παιχνίδι της γευσιγνωσίας αρωματικών καπνών και που ξέρετε μπορεί να με κερδίσετε!
ευχαριστώ εκ τον προτέρων και καλός σας βρήκα |
|
| Back to top |
|
 |
thinAir

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 6:51 pm Post subject: |
|
|
Καλώς τον Δημήτρη!
Πολύ καλή στρατηγική έναρξης διάλεξες. Ένα σημείο βελτίωσης να σου προτείνω μόνο: μην περιοριστείς στους αρωματικούς, ίσως ακόμα καλύτερα, να μην ξεκινήσεις από αρωματικούς. Σε μετάβαση από πούρο θα πρότεινα va-per (μίγμα virginia - perique) ή εγγλέζικο. Έχουν έντονες γεύσεις, αλλά πολύ λιγότερη χημεία από τους αρωματικούς και είναι πιο ευκολοκάπνιστοι. Βέβαια, μπορεί να αναζητάς την αντίθεση που θα σου δώσουν οι αρωματικοί, οπότε πάω πάσο.
Θα σου πρότεινα τον Davidoff Flake Medallions. Είναι από τους κορυφαίους va-per, και υπάρχει ο κίνδυνος να τον "κάψω" προτείνοντάς τον για ξεκίνημα, επειδή στην αρχή όλοι είμαστε ατζαμήδες, και χρειάζεται κάποιος καιρός μέχρι να καταλάβουμε τι κάνουμε. Με αυτή την επιφύλαξη, έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να τον βρεις και στην Ελλάδα (σε εξωφρενική τιμή, πάνω από 30 €).
Πίπα στις αγγελίες, εάν υπάρχει κάποια, πάρτην. Εξαιτίας, όμως, της απειρίας σου, ρώτησε τον πωλητή τι κάπνιζε μέσα, ώστε να δείτε εάν είναι συμβατή με τον καπνό που θα αποφασίσεις να αγοράσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα σε βοηθήσει.
Επίσης, η συνάντηση Απριλίου είναι σχετικά κοντά. Εκεί, αν μπορέσεις να έρθεις, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάζεις για όσο αντέχει το στόμα σου ... αν και θα χρειαστείς περισσότερες από μία πίπες.
Ρίξε και μια ματιά στις ερωτήσεις από νέους καπνιστές (όλοι τα περάσαμε) |
|
| Back to top |
|
 |
churchill
|
Posted: Mon Apr 12, 2010 7:11 pm Post subject: |
|
|
| thinAir wrote: | . Έχουν έντονες γεύσεις, αλλά πολύ λιγότερη χημεία από τους αρωματικούς και είναι πιο ευκολοκάπνιστοι. Βέβαια, μπορεί να αναζητάς την αντίθεση που θα σου δώσουν οι αρωματικοί, οπότε πάω πάσο.
|
θέλω έναν ''εύκολο'' καλό καπνό για την περίπτωση μου! |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 7:13 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήρθες Δημήτρη!
Είσαι ξεχωριστή περίπτωση - λόγω πούρου.
Σημαίνει ότι δεν καπνίζεις νευρικά (διόρθωσέ με εδώ ???) και επομένως ένας Va/Per που πρότεινε ο thinAir είναι αποδεκτός. Σε έναν Va/Per ταιριάζει ίσια πίπα.
Να έρθεις στη συνάντηση. Εκεί θα μιλήσεις με πολλούς και με αμεσότητα. |
|
| Back to top |
|
 |
churchill
|
Posted: Mon Apr 12, 2010 7:53 pm Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: | Καλώς ήρθες Δημήτρη!
Είσαι ξεχωριστή περίπτωση - λόγω πούρου.
Σημαίνει ότι δεν καπνίζεις νευρικά (διόρθωσέ με εδώ ???) |
όχι καπνίζω νορμάλ αλλά μου αρέσει ο πολύς καπνός στο στόμα και σχετικά σφιχτό τράβηγμα που από ότι καταλαβαίνω αυτό παίζει ρόλο στο γέμιζα του μπολ.
γιατί μου είπες ότι η ίσια πίπα ταιριάζει για το συγκεκριμένο καπνό?
όσο για την συγκέντρωση θα ρίξω μια ματιά εδω μέσα και θα δω ημερομηνία.
έχω όμως ένα πρόβλημα....με διακατέχει το αίσθημα της ντροπής φαντάσου δεν βγαίνω έξω με πούρο πόσο μάλλον με πίπα. |
|
| Back to top |
|
 |
yannis_k

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 7:55 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήρθες Δημήτρη !!
Για αρωματικό θα σου πρότεινα τον Signature της W.O. Larsen ο οποίος έχει έντονο άρωμα φρούτων και γλυκειά γεύση (καμία σχέση με πούρα δηλαδή, τουλάχιστον με τις λίγες φορές που έχω καπνίσει) και είναι ελαφρύς και ευκολοκάπνιστος. Τις τελευταίες μέρες τον καπνίζω αρειμανίως και μου αρέσει πολύ. Εναλλακτικά τον Old Fashioned της ίδιας εταιρείας με πιο ελαφρύ άρωμα. Να ξέρεις όμως ότι στους αρωματικούς η φυσική γεύση του καπνού "σκεπάζεται" και συνήθως είναι είναι ελαφρείς καπνοί.
Σε Va/per ο Flake Medallion που πρόταθηκε είναι εξαιρετικός και σαν κάπνισμα είναι πολύ πιο κοντά σε πούρο. _________________ .
Ποτέ μην τα βάζεις με ένα γουρούνι. Και οι δυο θα βρωμίσετε αλλά το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί. |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 8:08 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήλθες. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 8:28 pm Post subject: |
|
|
Σχετικη συζητηση σε αναλογο forum: Cuban pipe tobacco?
Robert McConnell PURE CARIBE (Formerly Pure Havana) _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
churchill
|
Posted: Mon Apr 12, 2010 8:36 pm Post subject: |
|
|
παιδιά στο blog του Σιδ Σταυρός τον fleik medallion τον χαρακτηρίζει αδιάφορο!
εσείς μου είπατε ότι είναι super! |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 8:59 pm Post subject: |
|
|
Καθε ανθρωπος διαφορετικος ομοιως και τα γουστα του.Σε οσα blogs/forum και αν ψαξεις θα βρεις διαφορετικη γνωμη για τον καθε καπνο,ακομη και τις γνωμες στο πασιγνωστο www.tobaccoreviews.com ορισμενοι τις αντικρουουν.  _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 9:02 pm Post subject: |
|
|
| churchill wrote: | καπνίζω νορμάλ αλλά μου αρέσει ο πολύς καπνός στο στόμα και σχετικά σφιχτό τράβηγμα που από ότι καταλαβαίνω αυτό παίζει ρόλο στο γέμιζα του μπολ.
όσο για την συγκέντρωση θα ρίξω μια ματιά εδω μέσα και θα δω ημερομηνία.
έχω όμως ένα πρόβλημα....με διακατέχει το αίσθημα της ντροπής φαντάσου δεν βγαίνω έξω με πούρο πόσο μάλλον με πίπα. | Οι καπνοί που αποκαλούνται Virginia/Perique καπνίζονται αργά και με μικρές ρουφιξιές. Κάθε άλλος τρόπος (π.χ. για πολύ καπνό) θα δημιουργήσει ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ. Δεν κάνουν αυτή τη στιγμή για σένα. Δεν παίζει ρόλο το γέμισμα εδώ.
Συνάντηση Απριλίου εδώ: http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=3416
| churchill wrote: | παιδιά στο blog του Σιδ Σταυρός τον fleik medallion τον χαρακτηρίζει αδιάφορο!
εσείς μου είπατε ότι είναι super! | Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Πλήρως αποδεκτές! Ομως από τους περισσότερους ο Flake Medallions χαρακτηρίζεται πολύ καλός. Πρέπει κι αυτός να καπνίζεται αργά-με αραιές ρουφηξιές (είναι Va/Per).
Ισως πρέπει να το πιάσεις διαφορετικά:
Να μάθεις (μιά και καλή από τώρα που είναι αρχή) να καπνίζεις σωστά αυτό το καινούριο πράμα που λέγεται πίπα.
Αυτός θα είναι και πιό "εύκολος" καπνός! Και δεν θα περάσεις ό,τι πέρασα εγώ...
Σε παρέα καπνιστών είναι το ιδανικότερο. Και δεν θα σε κοιτάνε και παράξενα αν και δεν είναι έτσι δύσκολα τα πράματα με τις ντροπές, όπως τα φαντάζεσαι. Είναι πιό απλά... |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 10:06 pm Post subject: |
|
|
Καλώς όρισες.Αν έρθεις με το «καλό» στη συνάντηση, θα σου φέρω ένα καπνό, που μου έφερε ένας φίλος από το εξωτερικό, που θα σου θυμίσει πολύ έντονα πούρο. _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 11:02 pm Post subject: |
|
|
Ο Germain's brown flake (σκέτο Virginia) έχει έντονη πουρίλα και είναι αρκετά γλυκός αλλά δυστυχώς μου τελείωσε. Όταν ξαναπάρω θα το πω για δοκιμή.
Η μεταχειρισμένη πίπα αν έχει καπνιστεί με πολύ αρωματικούς θα έχει κρατήσει το άρωμα τους (το φάντασμα της πίπας που λέμε) και θα το βγάζει με ότι καπνίζεις μέσα της για καιρό, εκτός αν την καθαρίσεις με τρόπους χειρουργικούς αλλά μετά ξαναθέλει στρώσιμο.
Μην ντρέπεσαι να κυκλοφορείς με ότι σου αρέσει. Ξεπέρνα το. Αυτός που θέλει να σε σχολιάσει ότι και να κάνεις ή να μην κάνεις θα βρει και θα σε σχολιάσει.
Ότι και να σου προτείνουμε αν δεν δοκιμάσεις δεν θα καταλάβεις. Υπάρχουν είδη καπνών, και είδη πίπων. Το σφικτό τράβηγμα θα το βρεις σε πίπες με φίλτρο παρά με πίεση του καπνού. Οι άφιλτρες πίπες τραβάνε άνετα.
Καλό είναι να δοκιμάσεις από όλα τα είδη των καπνών για να καταλήξεις σε τι σου αρέσει. Ότι και να λέμε σε κριτικές καπνών, σχεδίων πιπών, ειδών φίλτρων ή άφιλτρων, κλπ τα πάντα είναι υποκειμενικά.
Αν αποφάσισες να ασχοληθείς με το αθλία μας ξέχνα ότι δεν θα κολλήσεις και δίπλα στο χώρο με τους υγραντήρες, τους κοφτές και τους αναπτήρες άρχισε να προετοιμάζεις και ένα χώρο για πίπες και πιποδιάφορα. Θα χρειαστεί. Οτι και να κάνεις 384478 πίπες δεν είναι ποτέ αρκετές.  _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Tue Apr 13, 2010 7:38 am Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | | Μην ντρέπεσαι να κυκλοφορείς με ότι σου αρέσει. Ξεπέρνα το. Αυτός που θέλει να σε σχολιάσει ότι και να κάνεις ή να μην κάνεις θα βρει και θα σε σχολιάσει. | Για διάβασε και εδώ κάποιες απόψεις επί του θέματος.Ελπίζω να σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις. _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Tue Apr 13, 2010 1:44 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήρθες !!  _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
Lekeas

|
Posted: Wed Apr 14, 2010 9:17 am Post subject: |
|
|
 _________________ Νώντας Λεκέας
Απορίομες τι χρη δραν..... |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

Joined: 18 Aug 2008 Posts: 3365 Location: Νοτίως του ClanShire
|
Posted: Wed Apr 14, 2010 11:09 am Post subject: |
|
|
Καλώς ήρθες! _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien
Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
churchill
|
Posted: Wed Apr 21, 2010 5:16 pm Post subject: |
|
|
εκανα λαθος στη φωτο δειτε παρακατω
Last edited by churchill on Wed Apr 21, 2010 5:19 pm; edited 1 time in total |