pipeclub.gr Forum Index pipeclub.gr
Hellenic Pipe Smokers Forum

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

νεος με καπνιστικές ανησυχίες
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Καλώς ήρθατε!
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nasos38

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 9:26 am    Post subject: νεος με καπνιστικές ανησυχίες Reply with quote

την καλημερα μου σε ολους σας.

νεος στο αθλημα και αφου σας πω 2 λογια για μενα θελω να ρωτήσω μερικα βασικα για αρχη.

δεν εχω δοκιμασει ποτε πιπα αλλα επειδη θελω αφου βρίκα μια απο γνωστό μου , που δεν τις χρησιμοποιεί πια , είπα να την δανειστώ λιγο να δοκιμάσω και αν μου αρεσει να αγοράσω και την πρώτη δικία μου.

δεν σκοπεύω να καπνιζω σε καθημερινή βάση αλλα αραια και πού οταν βρίσκω χρόνο να αραξω στο μπαλκόνι.

δεν ειμαι καπνιστής ουτε τσιγάρου.κανα πουρο 1-2 φορές το χρόνο αντε και κανα πουρακι αρρωματικό πιο συχνά.

το αρωμα απο αρκετους καπνους πιπας με τραβιξε γιατι με εντυπωσιασε αρκετά μπορώ να πώ,λογικά απο αρωματικούς ε?

λοιπον δειτε την πιπα που βρίκα και πειτε μου λιγα λογια περι τινος προκειτε γιατι δεν σκαμπαζω ακομα τιποτα.(ποιοτητα,και οτι αλλο,) αντι για φιλτρο (που θα προτημουσα να εχει) εχει ενα μεταλικο με αυλακωσεις κυκλικες, τι κανει αυτο? ηταν μαυρο πριν το καθαρίσω.

τι καπνο μου προτεινετε να αγοράσω ωστε να ειναι αρρωματικός, ελαφρύς και σχετικά οικονομικός.

αυτα για αρχή και συγνωμη αν κουρασα αλλα νεοπας και ψαχνομαι.
αυτο πουχω καταλαβει μεχρι τωρα απο οσο διαβαζω ειναι οτι ειναι επιστημη η πιπα!!!

3.JPG
 Description:
 Filesize:  33.32 KB
 Viewed:  5757 Time(s)

3.JPG

2.JPG
 Description:
 Filesize:  44.71 KB

2.JPG

1.JPG
 Description:
 Filesize:  30.1 KB

1.JPG

Back to top
View user's profile Send private message
TheGreatDalmuti

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 10:16 am    Post subject: Reply with quote

Κατ' αρχάς καλώς ήλθες. Η πίπα σου είναι άφιλτρη. Το σιδεράκι αυτό λειτουργεί σαν stop για να μην σου έρχονται υγρά κατά το κάπνισμα αλλά επειδή και το ίδιο λόγο κατασκευής υγροποιεί στοιχεία του καπνού είναι κάτι σαν φαύλος κύκλος. Παραδοσιακά από του καπνιστές πίπας αφαιρείται (δεν είναι τίποτα απλά το τραβάς και βγαίνει) και η πίπα μετά καπνίζεται άφιλτρη. Αλλά. Οι αρωματικοί καπνοί δεν είναι ότι καλύτερο να καπνιστούν άφιλτροι. Για να μένει το άρωμα στον καπνό χρησημοποιούνται διάφορες ουσίες με συνέπεια να μένει ο καπνός πολύ υγρός και καιόμενος να δημιουργεί πρόσθετα υγρά .... που σου έρχονται στο στόμα. Είναι μεν θέμα συνήθειας αλλά υπάρχουν δυσκολίες. Θέλει πάρα πάρα πάρα πολύ ήρεμο κάπνισμα ώστε να αποφύγεις στροβιλισμους του καπνού που θα προκαλέσουν υγροποιήσεις.

Από την άλλη μία πίπα με φίλτρο θα σε διευκολύνει αφάνταστα, αλλά θα κόψει και ένα μέρος της γεύσης. Σε αυτό δεν χωρούν συμβουλές εσύ σταθμίζεις τί χάνεις και τί κερδίζεις μετά από δοκιμή.

Από καπνούς για μιά φορά στο τόσο δοκίμασε να βρεις WO Larsen. Κυκλοφορούν τρεις τέσσερεις στην ελληνική αγορά, είναι πολύ ποιοτικοί, φαίνονται ακριβοί αλλά είναι διπλάσια η ποσότητα από τους άλλους οπότε είναι απλά λίγο πιο ακριβοι. Αλλά αγόρασε ένα βαζάκι να τους βάλεις αφού τους ανοίξεις, ένα γυάλινο με στριφογυριστό μεταλλικό καπάκι από ουπερμάρκετ, γιατί αλλιώς με τον καιρό θα ξεραθούν και στους αρωματικούς μαζί με την υγρασία φεύγει και η γεύση.

Αυτά, είμαι και στην δουλειά να κάνουμε και τίποτα να βγάλουμε το ψωμί μας...

In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.
Back to top
SMOKETSES

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 10:27 am    Post subject: Re: νεος με καπνιστικές ανησυχίες Reply with quote

nasos38 wrote:
την καλημερα μου σε ολους σας.!!!
Επίσης και καλώς όρισες
nasos38 wrote:
δεν σκοπεύω να καπνιζω σε καθημερινή βάση αλλα αραια και πού οταν βρίσκω χρόνο να αραξω στο μπαλκόνι..!!!
Σε ζηλεύω.Και εγώ θα ήθελα να καπνίζω ΜΙΑ πίπα την ημέρα.Είναι η ιδεατή καπνιστική απόλαυση
nasos38 wrote:
δεν ειμαι καπνιστής ουτε τσιγάρου..!!!
Αυτό είναι το καλύτερο.Μη το βάλεις στο στόμα σου ΠΟΤΕ
nasos38 wrote:
το αρωμα απο αρκετους καπνους πιπας με τραβιξε γιατι με εντυπωσιασε αρκετά μπορώ να πώ,λογικά απο αρωματικούς ε?..!!!
Είναι η «συνηθισμένη» είσοδος στο χώρο.Μετά θα ανακαλύψεις και άλλες γεύσεις, που ίσως σου φανούν πιό ελκυστικές.
nasos38 wrote:
λοιπον δειτε την πιπα που βρίκα και πειτε μου λιγα λογια περι τινος προκειτε γιατι δεν σκαμπαζω ακομα τιποτα.(ποιοτητα,και οτι αλλο,)
Υπάρχουν στο forum άλλοι πιό αρμόδιοι να σου απαντήσουν.Περίμενε λίγο και θα πάρεις τις απαντήσεις που θες.
nasos38 wrote:
αντι για φιλτρο (που θα προτημουσα να εχει) εχει ενα μεταλικο με αυλακωσεις κυκλικες, τι κανει αυτο? ηταν μαυρο πριν το καθαρίσω.
Ψυκτρα λέγεται και υποτίθεται ότι κρύωνει το καπνό.Δε φαίνεται στη φωτό αν το επιστόμιο έχει προσαρμογέα ο οποίος βγαίνει και η πίπα σου μπορεί να γίνει με 9mm φίλτρο.
nasos38 wrote:
τι καπνο μου προτεινετε να αγοράσω ωστε να ειναι αρρωματικός, ελαφρύς και σχετικά οικονομικός..
Μιάς και καπνίζεις πολύ αραιά ο signature είναι πολύ καλή επιλογή.Είναι λίγο ακριβός αλλά δε θα σου φανεί και πολύ γιατί με το δικό σου ρυθμό, θα καταναλωθεί σε κανένα μήνα και
nasos38 wrote:
αυτα για αρχή και συγνωμη αν κουρασα αλλα νεοπας και ψαχνομαι.!!!
Καλά κάνεις και ρωτάς και εδώ μέσα υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν τη διάθεση να απαντήσουν στις ερωτήσεις σου.Μη διστάζεις λοιπόν ακόμη και γιατο πιό απλό να ρωτήσεις
nasos38 wrote:
αυτο πουχω καταλαβει μεχρι τωρα απο οσο διαβαζω ειναι οτι ειναι επιστημη η πιπα!!!
Μιά απόλαυση είναι και τίποτε παραπάνω.Επιστήμη δεν είναι με τίποτα.Κάποιοι θέλουν να τη παρουσιάζουν έτσι για να αυτοπροβληθούν.Είναι πολύ απλό το κάπνισμα της.Χαλάρωσε και απόλαυσε την.

http://smoketses.blogspot.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
yannis_k

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 10:44 am    Post subject: Reply with quote

Καλώς ήρθες !!

Οι καπνοί του Larsen είναι μάλλον οι καλύτεροι αρωματικοί που θα βρεις στην Ελλάδα. Ο Signature είναι φανταστικός καπνός και προτίμησε να δώσεις κάτι παραπάνω παρά να πάρεις κάποιον φθηνότερο που θα σε απογοητεύσει.

nasos38

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 10:54 am    Post subject: Reply with quote

σας ευχαριστω για το καλοσορισμα!

ο SKANDINAVIK τι λεει?ρωταω γιατι ειναι πολυ πιο οικονομικος απο τον signature που παει σχεδον 30 ευρο το κουτι. το οτι ειναι περισσοτερι ποσοστητα δεν με συμφερει γιατι δεν θα χρησιμοποιω καθημερινα ουτε καν 1 φορα τη βδομαδα τωρα γιατι υπηρετω και στη μαμα πατριδα.

συμφωνω με τη λογικη αντι να παρεις κατι μαπα καλυτερα να δοσεις παραπανω να παρεις κατι καλο αλλα στην φαση που ειμαι τωρα 30 για καπνο που ουτε δικια μου πιπα δεν εχω ακομα μου φαινεται καπος.

η διαφορα με φιλτρο και αφιλτρη ειναι μεγαλη απο αποψη υγειας??
να ψαξω μηπως υπαρχει επιστομιο με φιλτρο να αγορασο σκετο και να το προσαρμόσω σε αυτην που εχω?
Back to top
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 11:07 am    Post subject: Reply with quote

Τι μου θυμισες! Με μια τετοια που εκανε 1200 δρχ ξεκινησα την δεκαετια του '80.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
WoodTurningGR

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 11:08 am    Post subject: Reply with quote

Καλώς μας ήρθες!

Δημήτρης και Γιώργος με κάλυψαν ήδη σε πολλά.

Το σχήμα της πίπας σου ενδείκνυται για τις πρώτες φορές (μεγάλο με καλά τοιχώματα μπωλ, καλό μήκος μπωλ και επιστομίου). Δεν ανήκει στις ακριβές (π.χ. δακτυλίδι από αλουμίνιο) αλλά φαίνεται αποδεκτή η ποιότητα του ρεικιού.
Επιστόμιο εάν βρεις εύκολα άλλαξέ το. Ισως παιδευτείς να βρεις όμως. Αγόρασε εάν μπορείς άλλες καινούριες με φίλτρο (60-100€).

Θα σε βοηθήσει και η ξενάγησή σου στις σελίδες με τα πρώτα ερωτήματα άλλων συνκαπνιστών:
http://forum.pipeclub.gr/viewforum.php?f=9

Ααα! Πάρε άδεια ώστε να παρευρίσκεσαι στην επόμενη συνάντησή μας:
http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=3416

Αργό κάπνισμα - αραιές ρουφιξιές - μπωλ να διατηρείται σε χαμηλή θερμοκρασία και ...καλή αρχή !
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 11:52 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
το αρωμα απο αρκετους καπνους πιπας με τραβιξε γιατι με εντυπωσιασε αρκετά μπορώ να πώ,λογικά απο αρωματικούς ε?

Καλα το πας.Και που να δεις μετα τι ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ εχει ακομη το μενου. Twisted Evil

Back to top
Marbella

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 1:39 pm    Post subject: Reply with quote

Καλώς ήρθες !! puffy
karg

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 4:25 pm    Post subject: Reply with quote

Καλώς ήλθες στην παρέα! Μην φοβάσαι τίποτα. Η εξοικείωση με το κάπνισμα της πίπας είναι διαδικασία που παίρνει χρόνο. Πάνω από όλα δεν πρέπει να αγχώνεσαι. Το χόμπυ είναι αγχολυτικό!

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ….ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ , ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Back to top
Mike1975

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 5:06 pm    Post subject: Reply with quote

Καλως όρισες Wink

Quote:
Αλλά αγόρασε ένα βαζάκι να τους βάλεις αφού τους ανοίξεις, ένα γυάλινο με στριφογυριστό μεταλλικό καπάκι από ουπερμάρκετ, γιατί αλλιώς με τον καιρό θα ξεραθούν και στους αρωματικούς μαζί με την υγρασία φεύγει και η γεύση.

Μέσα σε βαζάκι δεν ξερένεται?
Back to top
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

Οχι βεβαια! Στο καπακι εχει ειδικη τσιμουχα γιαυτον τον λογο. Wink

Back to top
Mike1975

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 9:43 pm    Post subject: Reply with quote

Χύμα εννοείς όχι με το σακουλάκι του?
Και το βάζεις σε δροσερό μέρος ? Rolling Eyes
Back to top
yannis_k

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

Χύμα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
salan

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 10:53 pm    Post subject: Re: νεος με καπνιστικές ανησυχίες Reply with quote

Καλώς ήλθες.

nasos38 wrote:
και συγνωμη αν κουρασα αλλα νεοπας και ψαχνομαι.

Άμα είναι να μας κουράζει όποιος ρωτάει,τότε . . .

nasos38 wrote:

Λάθος εντύπωση φίλτατε.
Γιά να μην πω καί το πεζό : "Είμαστε καπνιστές."

nasos38

PostPosted: Wed Apr 14, 2010 8:36 am    Post subject: Reply with quote

ισως για εσας που το να γεμισετε ενα μπολ η να ρουφιξετε τον καπνο σας φαινοντε πραγματα αυτονοητα και τα κανετε μηχανικα γιαυτο να μην με καταλαβαινετε απο την αποψη που λεω οτι ειναι ολοκληρη επιστήμη.

ενω λεμε κατι το απλο,βαζουμε καπνό στο μπόλ, δεν ειναι καθόλου απλό γιατι πρεπει να ξερουμε πόσο καπνό θα βάλουμε, πώς θα τον βάλουμε, πώς θα τον αναψούμε, πως θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλειακια (το καρφί,το πατιτιρακι,κλπ κλπ), πώς θα τον κρατήσουμε αναμένο και αλλα τοσα.

ε γιαυτο μου φάνηκε εμενα ολοκληρη επιστήμη χωρις να με αποθαρύνει αυτο, ισως με τραβιξε ακόμα περισσότερο η όλη διαδικασία που απαιτειται εκτός απο το άρωμα του καπνού.

προσ το παρόν βρίκα μια άλλη πίπα για να κάνω τα ξεκινήματα μου (με φιλτρο)αλλα δυστηχως τελειωσε και η αδεια οπώτε η συνέχεια οταν ξαναβγώ.

σας βάζω και μια φοτο απο την νέα.

Εικόνα0180.jpg
 Description:
 Filesize:  98.96 KB
 Viewed:  5615 Time(s)

Εικόνα0180.jpg

Back to top
Σιδ.Σταυρός
BANNED

PostPosted: Wed Apr 14, 2010 8:52 am    Post subject: Reply with quote

nasos38 wrote:
ισως για εσας που το να γεμισετε ενα μπολ η να ρουφιξετε τον καπνο σας φαινοντε πραγματα αυτονοητα και τα κανετε μηχανικα γιαυτο να μην με καταλαβαινετε απο την αποψη που λεω οτι ειναι ολοκληρη επιστήμη.

ενω λεμε κατι το απλο,βαζουμε καπνό στο μπόλ, δεν ειναι καθόλου απλό γιατι πρεπει να ξερουμε πόσο καπνό θα βάλουμε, πώς θα τον βάλουμε, πώς θα τον αναψούμε, πως θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλειακια (το καρφί,το πατιτιρακι,κλπ κλπ), πώς θα τον κρατήσουμε αναμένο και αλλα τοσα.

Δεν εχεις αδικο αν και θα πρεπει να κατανοησεις οτι ορισμενοι ξεκινησαν με stanοdannie clannie πιπες και fvsfroktgjnaws καπνους,δηλαδη με την μια εγιναν "class" που λεμε. Κατα τα αλλα ριξε μια ματια στο "νεους καπνιστες πιπας" εκει εχουν λυθει πολλες αποριες,εκει ειναι μαζεμενα και αν διαβασεις θα καταλαβεις παρα πολλα. Εαν το καπνισμα της πιπας ηταν επιστημη θα το ειχαν ανακαλυψει οι προγονοι μας,αν θες πεστο "τεχνη" γιατι αν δεν γινει σωστα δεν θα σε ικανοποιησει και θα τα παρατησεις.Στην θεση σου ημασταν οι περισσοτεροι πριν απο πολλα χρονια και τοτε δεν ειχαμε κανεναν να μας βοηθησει. Υπομονη και θα μαθεις. Wink

Back to top
Lekeas

PostPosted: Wed Apr 14, 2010 9:19 am    Post subject: Reply with quote

Απορίομες τι χρη δραν.....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Post new topic   Reply to topic    pipeclub.gr Forum Index -> Καλώς ήρθατε! All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum