| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
G_Tiggone Guest
|
Posted: Wed Apr 14, 2010 1:56 pm Post subject: Καλησπέρα |
|
|
Καλησπέρα και απο μένα,
Είμαι απο Θεσσαλονίκη στα 25 χρόνια και πρόσφατα ανακάλυψα το φόρουμ. Φυσικά το ανακάλυψα ψάχνοντας απαντήσεις
στις κλασικές πλέον ερωτήσεις των αρχάριων καπνιστών.. Δεν θα κάνω προς το παρόν καμία γιατι έχω πρώτα πολύ διάβασμα..
Είμαι σχεδόν καπνιστής... Τι εννοώ.. Μου αρέσει ο καπνός, καπνίζω τσιγάρα εδώ και 6-7 χρόνια (Καρέλια Χρυσή Κασσετίνα) αλλά ποτέ δεν έννοιωσα
καποιου είδους εξάρτηση.. Δηλαδή έχω κάνει και μέρες χωρίς να το ζητήσω και απλά ξανακάνω γιατί τυχαίνει..
(φυσικά κανένας απο τους φίλους μου δεν το πιστεύει αυτό, αλλα εδώ είναι ανώνυνμα τα πράγματα και δεν έχω λόγο να πω ψέμματα)
Ξέχασα να πώ οτι κανίζω μόνο βράδυ και με ποτό (ΟΣΑ ΠΡΟΛΑΒΩ!! ΧΑΧΑ). Την μέρα με χαλάει..
Η γνωριμία μου με την πίπα έγινε οταν ένας φίλος μου χάρισε την δικιά του. Την αγόρασε την κάπνισε μια φορά και μετά έκοψε γενικά το κάπνισμα.
Έτσι λοιπόν άρχισα να καπνίζω και εγώ 2 βράδυα την βδομάδα που βρίσκομαι σε σπίτι με κατι φίλους..
Η πίπα δεν ξέρω τι μαρκα είναι.. Αγοράστηκε απο την Ξανθη απο ένα κανπομάγαζο γύρω στα 40 γιούργια και το μόνο που γράφει πάνω είναι DeLuxe.
Δεν ξερω αν καίει καλά -δεν έχω μέτρο σύγκρισης, δεν την έχω κάνει στρώσιμο, δεν δεν δεν, αλλα φυσικά είναι πολύ ανώτερη απο το τσιγάρο,
όπότε δεν παραπονιέμαι. Θα μάθω με τον καιρό.
Για να κλείσω (μια που είπα πολλά και δεν το συνηθίζω) θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για μία πιπα..
Την έχω ερωτευθεί απο το σχέδιο και την εμφάνιση..
http://www.tobaccostore.gr/eshop/product_info.php?cPath=28_107&products_id=797&%3CosCsid%3E
Ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ.. ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ.. Θα με ακούτε σπάνια (γιατι δεν έχω κάτι να πω), αλλα θα είμαι συχνα μέσα για να μάθω.
Και πάλι χαίρομαι που σας βρήκα
Α!! Και κάτι τελευταίο.. Αν μπορεί κάποιος διαχειριστής να αλλάξει το username απο G_Tiggone σε G_Tiggrone θα ήμουν υποχρεωμένος. |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Wed Apr 14, 2010 3:11 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήλθες.
85 ευρώ είναι πάρα πολλά για μια BC τυπικής κατηγορίας.
Γενικά μια χαρά θα καπνίζει, μάλλον καλύτερα από την De Luxe (μάλλον γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε τρυπήματα κλπ χωρίς να την δούμε) αλλά 85 ευρώ ...
Από την άλλη αν σου αρέσει τόσο πολύ μόνο η δική σου γνώμη μετράει, και στο φινάλε αν δεν την πάρεις και πχ σταματήσει να βγαίνει θα το μετανιώσεις  _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
Marbella

|
Posted: Wed Apr 14, 2010 3:15 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήλθες.  _________________ !! Πάντα όρθιοι και γεμάτα μπόλ !!
I don't want any of your statistics; I took your whole batch and lit my pipe with it. Mark Twain. |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Wed Apr 14, 2010 3:18 pm Post subject: |
|
|
Μετά από λίγο ψάξιμο.... η τιμή είναι λίγο φτηνότερη από έξω (αλλά για μένα συνεχίζει να είναι υψηλή).
Πρόσεξε αν την πάρεις, αν καθαρίσεις με οινόπνευμα τον αεραγωγο στο επιστόμιο πάπαλα μαύρο χρώμα, θα μείνει διάφανος. Στο λέω εκ πείρας. _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Wed Apr 14, 2010 3:18 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήρθες.
Αν σου αρέσει παρτην. Την βλέπω κι εγώ ακριβή με το σκεπτικό των τιμών στο εξωτερικο. Εδώ πάντα είναι πιο ακριβές. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
karg

|
Posted: Wed Apr 14, 2010 4:30 pm Post subject: |
|
|
| TheGreatDalmuti wrote: |
Πρόσεξε αν την πάρεις, αν καθαρίσεις με οινόπνευμα τον αεραγωγο στο επιστόμιο πάπαλα μαύρο χρώμα, θα μείνει διάφανος. Στο λέω εκ πείρας. |
Βρε και χωρίς οινόπνευμα να καθαρίσει το αεραγωγό πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήξει.....και αυτό εκ πείρας  _________________ Et in Arcadia ego.
Γιώργος Καραπαναγιώτης
ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ….ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ , ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Wed Apr 14, 2010 5:58 pm Post subject: |
|
|
Καλώς μας ήρθες!
Καλό θα είναι λοιπόν να αγοράσεις μία χωρίς χρώμα απ'έξω. Αναπνέει και καλύτερα το ξύλο και επομένως θα κάνει και καλύτερο κάπνισμα... |
|
| Back to top |
|
 |
G_Tiggone Guest
|
Posted: Wed Apr 14, 2010 6:24 pm Post subject: |
|
|
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα! Το αστείο είναι οτι και για καθάριμα με οινόπνευμα που μου λέτε δεν πολυ καταλαβαίνω γιατι νόμιζα οτι το καθάρισμα όλης της πίπας γίνεται με ειδικό εξοπλισμό...
Τεσπα.. σιγά σιγά θα μάθουμε! Και πάλι ευχαριστώ..
Α! Πρίν λίγο κατέβηκα Τσιμισκή για να δώ την πίπα απο κοντά στον Ανθομελίδη (που διάβασα σε ένα topic οτι είναι παλιος , καλός κ.τ.λ.) Φαντάζομαι οτι θα έχει αναφερθεί καπου αλλα ξαναναφερω και εγώ οτι έκλεισε. |
|
| Back to top |
|
 |
yannis_k

|
Posted: Wed Apr 14, 2010 7:56 pm Post subject: |
|
|
Καλώς ήρθες !!
 _________________ .
Ποτέ μην τα βάζεις με ένα γουρούνι. Και οι δυο θα βρωμίσετε αλλά το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί. |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Wed Apr 14, 2010 8:25 pm Post subject: |
|
|
| G_Tiggone wrote: | Το αστείο είναι οτι και για καθάριμα με οινόπνευμα που μου λέτε δεν πολυ καταλαβαίνω γιατι νόμιζα οτι το καθάρισμα όλης της πίπας γίνεται με ειδικό εξοπλισμό...
|
Σκάφανδρα και έτσι έ? Διάβασε διάβασε κανείς δεν γενήθηκε ξέροντας τα πάντα! _________________ Politically incorrect.
|
| Back to top |
|
 |
Lekeas

|
Posted: Thu Apr 15, 2010 6:53 am Post subject: |
|
|
 _________________ Νώντας Λεκέας
Απορίομες τι χρη δραν..... |
|
| Back to top |
|
 |
ptzavel

Joined: 18 Aug 2008 Posts: 3365 Location: Νοτίως του ClanShire
|
Posted: Thu Apr 15, 2010 9:27 am Post subject: |
|
|
 _________________ Παναγιώτης Τζαβέλης.
Every morning I wake up and think, 'good, another 24 hours' pipe-smoking'.
J.R.R. Tolkien
Το μόνο παράπονο μου από τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.
Woody Allen |
|
| Back to top |
|
 |
G_Tiggrone

|
Posted: Tue Apr 20, 2010 11:22 am Post subject: |
|
|
Κάτι έκανα στο προφίλ μου με το email και μετά δεν μπορούσα να μπω οπότε ξανά έκανα λογαριασμό και να μαι..
Επανέρχομαι λοιπόν...
Αγόρασα την πίπα!! Είμαι πολύ χαρούμενος!!! Είναι κουκλί!! (Ακόμα και κάτι φίλοι μου που με "κοροιδεύαν" για το "άθλημα" και γελούσαμε, παραδέχθηκαν ότι είναι πολύ όμορφη***** )
Δεν την έχω ανάψει ακόμα και ούτε πρόκειται στο εγγύς μέλλον.. Κανω αρκετά λάθη ακόμα στο άναμμα, κάψιμο, καθάρισμα και προτιμώ να τα κάνω όλα στην DeLuxe παρά στην καινούρια..
Θα βάλω φωτογραφίες κάποια στιγμή στο αντίστοιχο topic.
Μαζί με την πίπα πήρα και ένα τσαντάκι (27ευρώ). - Πολύ φίδι. Ευτυχώς είμαι πολύ χαρούμενος με την πίπα που δεν καταφέρνω να χαλαστώ για το τσαντάκι.
Κάτι άλλο.. Περνώντας από κάποια καπνομάγαζα είδα το όνομα DeLuxe γραμμένο σε πολλές πίπες. Αγόρασα μία πολύ μικρή ίσια (και φτηνή 14ευρώ) για να μπορώ να κάνω σύγκριση καπνίσματος με την άλλη.. Το σακουλάκι που μου έδωσαν έγραφε πάνω "DeLuxe pipes".. Οπότε μάλλον το DeLuxe είναι μάρκα..
***** Το τι είναι όμορφο για τους μυημένους και μη ίσως να διαφέρει σημαντικά. Για τους μη μυημένους (σε αυτούς ανήκω και εγώ) η πίπα είναι κουκλί.
.
.
. |
|
| Back to top |
|
 |
Aiolos

|
Posted: Wed Apr 21, 2010 1:22 am Post subject: |
|
|
| TheGreatDalmuti wrote: |
Πρόσεξε αν την πάρεις, αν καθαρίσεις με οινόπνευμα τον αεραγωγο στο επιστόμιο πάπαλα μαύρο χρώμα, θα μείνει διάφανος. Στο λέω εκ πείρας. |
Δεν ξερω στην συγκεκριμενη, αλλα εγω σε δυο που ειχα παρει , (δεν θυμαμαι μαρκα) πριν αρκετα χρονια, με παρομοιο επιστομιο, το μαυρο χρωμα του αεραγωγου του επιστομιου, αρχισε να μου βγαινει σαν τσιχλα. Δεν καθαρισε ποτε! τις πεταξα
 |
|
| Back to top |
|
 |
G_Tiggrone

|
Posted: Wed Apr 21, 2010 8:18 am Post subject: |
|
|
| Aiolos wrote: | | TheGreatDalmuti wrote: |
Δεν ξερω στην συγκεκριμενη, αλλα εγω σε δυο που ειχα παρει , (δεν θυμαμαι μαρκα) πριν αρκετα χρονια, με παρομοιο επιστομιο, το μαυρο χρωμα του αεραγωγου του επιστομιου, αρχισε να μου βγαινει σαν τσιχλα. Δεν καθαρισε ποτε! τις πεταξα
 |
Δηλαδή δεν έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο από μια εταιρία που βγάζει τόσα χρόνια πίπες? Και να πεις οτι είναι μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο της συγκεκριμένης μάρκας.. τοτε οκ. Το διαφανο επιστόμιο το έχω δει σε πολλές.. μήπως θελει πιο εξειδικευμένα καθαριστικά? |
|
| Back to top |
|
 |
salan

|
Posted: Wed Apr 21, 2010 12:22 pm Post subject: |
|
|
| G_Tiggrone wrote: | | Το διαφανο επιστόμιο το έχω δει σε πολλές.. μήπως θελει πιο εξειδικευμένα καθαριστικά? |
Δεν έχει ακουστεί τίποτε τέτοιο (πιο εξειδικευμένο καθάρισμα) από άλλους συνφορουμίτες.
Πιστεύω ότι τα διάφανα επιστόμια χρειάζονται πιό καλό/συχνό καθάρισμα διότι η πίσσα/μαυρίλα (μέσα στον αεραγωγό τού επιστομίου) θα δείχνει πολύ άσχημα οπτικά,εξωτερικά. _________________ Μην μπερδεύεις τον χαρακτήρα μου με την συμπεριφορά μου…Ο χαρακτήρας μου είμαι εγώ.. η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα…! |
|
| Back to top |
|
 |
|