| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
tso-giannis

|
Posted: Fri Sep 17, 2010 3:38 pm Post subject: |
|
|
Είναι λίγο τσιμπημένος,η αλήθεια είναι αυτή...
...
Αγόρασα σήμερα ένα buldog με φίλτρο. _________________ Pipe Restorer
The_Pipe_Genie
https://www.facebook.com/pipe.genie/ |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Fri Sep 17, 2010 7:48 pm Post subject: |
|
|
Καλοκάπνιστο  _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
yannis_k

|
Posted: Fri Sep 17, 2010 7:58 pm Post subject: |
|
|
Καλοκάπνιστο το σκυλάκι !!!!
Βάλε και καμιά φωτό να το δούμε. _________________ .
Ποτέ μην τα βάζεις με ένα γουρούνι. Και οι δυο θα βρωμίσετε αλλά το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί. |
|
| Back to top |
|
 |
tso-giannis

|
|
| Back to top |
|
 |
karg

|
Posted: Sun Sep 19, 2010 7:43 pm Post subject: |
|
|
| SMOKETSES wrote: | | dm14 wrote: | Περιμενω/-νουμε με αγωνια τις πρωτες τεκμηριωμενες αποψεις γιατι οι πιπες alexander ειναι τοσο καλες.....
Προσωπικα δεν θελω ν'ακουσω ακομα μια φημη/επιφωνημα/ψιθυρο απο τον ναο ή το περιστυλιο, αλλα την αποψη του Γιωργου, του Νεστορα και οποιου αλλου νομιζει και θελει.
Περιμενω με αγωνια. |
Η ΠΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ : ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ, ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ, ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ......ΑΡΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ. |
Συμφωνώ με τον Γιώργο. Και εμένα μου αρέσουν εμφανισιακά (έχω ήδη οκτώ) και επιπλέον νομίζω ότι είναι αναγκαίο να υποστηρίζουμε τους Έλληνες κατασκευαστές. ΟΜΩΣ άλλο αυτό και άλλο να σε θεωρούν "αμερικανάκι " και να σου πουλάνε "σαβούρες" που όταν το ανακαλύπτεις αφού σου σκάσουν σαν βεγγαλικό στο χέρι να στις στοκάρουν και να λένε ότι "δεν είμαι μέσα στο ρείκι". Ο σωστός επαγγελματίας ο"δάσκαλος" δεν πρέπει λειτουργεί έτσι. Ύπάρχουν κατασκευαστές εκεί έξω που σου λένε και χίλια ευχαριστώ που τους επέλεξες και ας τζιράρουν τα εκατονταπλάσια από τον κ. Αλέξανδρο. _________________ Et in Arcadia ego.
Γιώργος Καραπαναγιώτης
ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ….ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ , ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. |
|
| Back to top |
|
 |
nektarios

|
Posted: Sun Sep 19, 2010 10:24 pm Post subject: |
|
|
Συμφωνώ με τον karg, χωρίς να προβώ σε λεπτομέρειες. _________________ "ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ" ΑΙΣΧΥΛΟΣ 525 - 456 π. Χ.
http://forum.pipeclub.gr/viewtopic.php?t=5906 |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Sun Sep 19, 2010 11:06 pm Post subject: |
|
|
Αφου διαλεξε αυτον τον δρομο ο Α.Ζ και δεν θελει να αλλαξει σκεπτικο............ _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Mon Sep 20, 2010 6:21 am Post subject: |
|
|
| karg wrote: | | Ο σωστός επαγγελματίας ο"δάσκαλος" δεν πρέπει λειτουργεί έτσι. Ύπάρχουν κατασκευαστές εκεί έξω που σου λένε και χίλια ευχαριστώ που τους επέλεξες και ας τζιράρουν τα εκατονταπλάσια από τον κ. Αλέξανδρο. | Συμφωνώ απόλυτα.Δυστυχώς και το έχουμε ξαναπεί όλοι, είναι ο «καλύτερος» τεχνίτης και ταυτόχρονα ο «χειρότερος» έμπορος. _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Mon Sep 20, 2010 7:17 am Post subject: |
|
|
| SMOKETSES wrote: | | είναι ο «καλύτερος» τεχνίτης και ταυτόχρονα ο «χειρότερος» έμπορος. |
Ο καλύτερος τεχνίτης? Τα χάλια του τα μαύρα έχει. Προτιμώ χίλιες φορές μια Stanwell ή μια BC ή μια Peterson ή μια Big Ben. Προτιμώ ακόμα περισσότερες φορές μια Amadeus με καλό επιστόμιο και χωρίς στόκο αν και είναι πιο σπάνιες και από τετράφυλλα τριφύλλια. Δεν θα μιλήσω καν για πίπα από τον κυρ Κωστα. Προτιμώ να περιμένω ένα χρόνο να μου φτιάξει πίπα ο Χρίστος. Τέλος για την τιμή που τις δίνει προτιμώ μια Dunhill ή μια Castello ή μια Eltang ή μια Becker....
Αλλά ο καλύτερος τεχνίτης? Σοβαρά τώρα?Μία από τις πιο κακοκατασκευασμένες πίπες που έχω δει προήλθαν από τον ακατανόμαστο και την έφτιαξε και ειδικά για κάποιον... _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
Memphis

Joined: 30 Jul 2010 Posts: 3074 Location: Ανδρός, Νάξος, Κως, Αμοργός, Σαλαμίνα, Ν.Μάκρη, Κολωνός.
|
Posted: Mon Sep 20, 2010 8:52 am Post subject: |
|
|
@ TheGreatDalmuti, σε βρίσκω απολυτά σωστός! ...  |
|
| Back to top |
|
 |
PETER
|
Posted: Mon Sep 20, 2010 9:34 am Post subject: |
|
|
Εδώ ο SMO έχει απόλυτο δίκιο. Όταν θέλει καί έχει κέφι καί ... καί ... είναι ένας μεγάλος δημιουργός. _________________ Άν όχι τώρα πότε καί άν όχι εμείς ποιοί ? |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Mon Sep 20, 2010 9:37 am Post subject: |
|
|
Μάλλον είναι με τις μέρες του. Εδω δει χάλια κατασκευές αλλά οι δυό που έχω έχουν πολύ καλή κατασκευή. Ομως οταν τις αγόρασα τις διάλεξα προσεκτικά. Δεν θα αγοράσω όμως άλλη. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Mon Sep 20, 2010 9:48 am Post subject: |
|
|
Δικαιούμαι εις το να ομιλώ, γιατί γνωρίζω τον κ.Αλέξανδρο από μικρός (εδώ και 30 χρόνια) ήμουν πελάτης του (πάνω από 50 κομμάτια), ήταν πελάτης μου (από τους καλούς), αυτό το καιρό κάνω το ίδιο επάγγελμα, διατηρώ ακόμη επαφή μαζί του.
Διαφαίνεται από αυτές τις δημοσιεύσεις, ότι η συμπεριφορά μας είναι σαν να έχουμε να κάνουμε με ένα αλανάκι της γειτονιάς που κλωτσάει τενεκέδες...
Ναι, είναι δύσκολος άνθρωπος να τον κάνεις παρέα. Πολύ ιδιόρρυθμος.
Εχουμε να κάνουμε όμως με δημιουργό. Με δικά του σχέδια. Δικό του χρώμα. Δικά του επιστόμια. Πατέντες. Δικό του άμεσα αναγνωρίσιμο προσωπικό στυλ. Και ξέρουμε ότι μ'αυτό το όνειρο κοιμάται και ξυπνάει κάθε δημιουργός. Να πετύχει και να δείξει κάτι ολοδικό του. "Πίνουν νερό" σ'αυτό το ολοδικό του εκατοντάδες συνκαπνιστές, και θα πίνουν για πολλά χρόνια.
Ενας δημιουργός λοιπόν είναι ιδιόρυθμος. Δεν βρίσκω κάτι περίεργο εδώ. Και με αφήνει αδιάφορο.
Οσο για τις τιμές πώλησης των προϊόντων του, αυτές δεν του επιτρέπουν να αντικαταστήσει εύκολα, αλλά να βάλει στόκο. Δεν έκρυψε ότι χρησιμοποιεί στόκο. Γνωρίζω και περιπτώσεις αντικατάστασης.
Εφτιαξε οικογένεια, ακίνητα να αφήσει πίσω του, έδωσε εργασία σε εκατοντάδες και για πολλά χρόνια. Κι αν θέλετε, είναι ένας άνθρωπος που παράγει. Ενας Ελληνας που παράγει. Γνωρίζουμε, ειδικά στις μέρες μας, τι σημαίνει ένας "Ελληνας που παράγει" επιτέλους...
Δεν θα γράψω άλλα, για να μην μακρηγορώ, άλλωστε δεν σταμάτησε να προσφέρει γιατί το μυαλό του ζει ακόμη.
Απλά, αξίζει μάλλον σ'αυτόν τον χρήσιμο Ελληνα που έχει ήδη γράψει ιστορία στο χώρο μας, τουλάχιστον λίγο περισσότερος σεβασμός... _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Mon Sep 20, 2010 10:25 am Post subject: |
|
|
Αν ηταν ξενος και ειχε την ιδια ιδιορυθμια θα ηταν "μεγαλος" απο μερικους και θα του συγχωρουσαν πολλα.Με εξαιρεση εναν κατασκευαστη [που δεν ειναι και επαγγελματιας μονο μεσω forum τον γνωριζουν αρα δεν πρεπει να τον συγκρινουν με αυτους] ολους τους αλλους τους εχουν βγαλει λιγο πολυ αχρηστους. _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Mon Sep 20, 2010 11:09 am Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: | | Απλά, αξίζει μάλλον σ'αυτόν τον χρήσιμο Ελληνα που έχει ήδη γράψει ιστορία στο χώρο μας, τουλάχιστον λίγο περισσότερος σεβασμός... | Συμφωνώ Κώστα.
Δυστυχώς όμως η λέξη και η έννοια σεβασμός είναι παντελώς άγνωστη λέξη για πολλούς _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Mon Sep 20, 2010 12:15 pm Post subject: |
|
|
| SMOKETSES wrote: | | WoodTurningGR wrote: | | Απλά, αξίζει μάλλον σ'αυτόν τον χρήσιμο Ελληνα που έχει ήδη γράψει ιστορία στο χώρο μας, τουλάχιστον λίγο περισσότερος σεβασμός... | Συμφωνώ Κώστα.
Δυστυχώς όμως η λέξη και η έννοια σεβασμός είναι παντελώς άγνωστη λέξη για πολλούς |
Όταν δεν σέβεσαι τον πελάτη σου μην περιμένεις να σε σεβαστεί κι αυτός. _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
TheGreatDalmuti

|
Posted: Mon Sep 20, 2010 12:31 pm Post subject: |
|
|
Κατ΄αρχάς δεν σέβομαι κάποιον που δεν με σέβεται. Και κάποιος που μου έχει πουλήσει ότι μου έχει πουλήσει ο Ακατανόμαστος, ...δεν με σέβεται.
Δεύτερον αυτό το "είναι μάστορας με τις μέρες του" δεν το καταλαβαίνω. Στην τελική ποιές είναι αυτές οι μέρες για να αγοράζουμε από αυτόν μόνο τότε?
Τρίτον δεν με νοιάζει αν είναι ιδιόρρυθμος, τσιγκούνης, πανέξυπνος, straight ή ό,τι άλλο. Εδώ μιλάμε για τις πίπες του και όχι για τις "πίπες" του.
Τέταρτον, μπορεί να είναι έλληνας και διάφοροι λόγοι να πρέπει να μας ωθούν στην προτίμηση ελλήνων κατασκευαστών (εδώ η συζήτηση μπορεί να γίνει πολιτική οπότε θα την αποφύγω) αλλά εγώ στις προτιμήσεις μου μίλησα και για Amadeus και για κυρ Κώστα και για Χρίστο. Και εντάξη ο ένας είναι ερασιτέχνης οι άλλοι δύο όμως όχι.
Τέλος γιατί οι Dunhill και οι Castello στην ίδια τιμή δεν έχουν στόκο? Μα γιατί αντί να βάλλουν στόκο κάνουν το κομμάτι αμμοβολή ή ρουστίκ. Και το πουλάν μετά πιο φτηνά. Πιό φτηνά? "Ο Χρηστός και η Παναγία" θα πει ο Ακατανόμαστος.
Το ότι έχει το προσωπικό του στυλ (που εγώ ονομάζω πίπα κομπολόι) δεν το αρνούμαι. ΑΥτό είναι σεβαστό, μπορεί να μην μου αρέσει προσωπικά αλλά αυτός δεν είναι λόγος να αρνούμαι κάτι δεδομένο. Το από που προήλθε το προσωπικό στυλ, αν είναι κάτι πάνω στο οποίο πάτησε ή κάτι που προέκυψε από την ανάγκη ενσωμάτωσης της υγροπαγίδας είναι κάτι άλλο και δεν το γνωρίζω.
Τέλος αυτό το φυστίκι με τους Έλληνες κατασκευαστές καλό είναι να τελειώνει. Ας μου προσφέρουν πίπες οι Έλληνες να τις αγοράζω. Αν μου προσφέρουν "κάτι σαν πίπα" το αφήνω να το πάρει κάποιος που θέλει "κάτι σαν πίπα". Δεν είναι ότι δεν έχω πάρει καμία Ελληνική. Έχω 14 Ελληνικές πίπες. Από αυτές καπνίζω επειδή μου αρέσουν δύο (μία του κυρ Κώστα και μια του Χρίστου) και αναγκαστικά, επειδή δεν έχω άλλες, τρεις (μια Πίπεξ, μια Amadeus και μια του Ακατανόμαστου) αλλά μόνο σε εργοτάξιο ή στην θάλασσα. Νομίζω δικαιούμαι να ομιλώ. _________________ Politically incorrect.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is. |
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Mon Sep 20, 2010 1:13 pm Post subject: |
|
|
α) Δεν είναι δημιουργός. Μου την δίνει η χρησιμοποίηση της λέξης δημιουργός. Δεν είναι σωστή. Τη ακούω για κάθε καλλιτεχνική σύνθεση ανεξάρτητα αν είναι μουσική, πίνακας, πίπα, ταινία ή ότι άλλο. Ίσως η σωστή λέξη είναι συνθέτης ή και άλλες. Όμως όχι δημιουργός, βάση της σωστής ερμηνείας της λέξης, γιατί κάνει τον κάθε συνθέτη να την ψωνίζει.
β) Και μένα δεν με νοιάζει η ιδιορρυθμία κάθε καλλιτέχνη στην οποιαδήποτε τέχνη. Πρόβλημα του. Όταν είμαι πελάτης, είμαι πελάτης και πρέπει να μου φέρεται όπως θέλει να του φέρεται ο κάθε προμηθευτής του.
γ) Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε μερικούς μήνες συζητάμε για αυτόν και χωρίς να το καταλαβαίνουμε τον διαφημίζουμε. Δεν ξαναγράφω τίποτα. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Πάλι καλά.
|
| Back to top |
|
 |
|