|
pipeclub.gr Hellenic Pipe Smokers Forum
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
taki

Joined: 06 Nov 2010 Posts: 1437 Location: somewhere on Earth
|
Posted: Mon Nov 08, 2010 1:09 am Post subject: Benni Jørgensen |
|
|
O Benni, πρώην εργάτης και μετά τεχνίτης στην W.Ø Larsen, μετά από 20 περίπου χρόνια δουλειάς πάνω στις πίπες και στα μυστικά του ρεικιού, κατάληξε με δικό του εργαστήρι στην νότιο Δανία κατασκευής πίπας με την επωνυμία Bennipipes.
Επιρρεασμένος από το Danish style, φιάχνει πίπες από εκλεκτό ρείκι (Μαρόκο-Αλγερίας) συνήθως freehand, με πολλά παράξενα σχήματα και καμπύλες. Μιά στο τόσο, τον πιάνει το ...εγγλέζικο μεράκι και χωρίς ποτέ να εγκαταλείπει τη σωστή ροπή των νερών, εκμεταλλευόμενος τα straight grains του ξύλου, βγάζει και μερικές ..."πιθανές" πίπες, τέλειες στο κάπνισμα. (Εμένανε οι υπόλοιπες μου φαίνονται απίθανες για την χρήση του καπνίσματος και του το είπα...)
Έτσι, ψαρεύοντας στο διαδίκτυο, βρήκα δημοσιευμένη την "τέλεια πίπα" --για τα δικά μου γούστα, εννοείται-- μιά brandy-billiard, με τέλεια νερά και απόλυτα ζυγισμένη. Του έγραψα, τον παρακάλεσα να μου φιάξει μιά όμοια και εκείνος, μετά από κάμποσο καιρό, μου έστειλε την φωτό, που παραθέτω εδώ πιό κάτω, ειδική παραγγελία για μένα! Τρελλάθηκα να πληρώσω τα 500 ευρώπουλα που μου ζήτησε, αλλά η κατασκευή της, η απλή καθαρή γραμμή, χωρίς περιττά στολίσματα και τέλειο ζύγισμα, άξιζαν το έξοδο.
Έτσι, brandy, όπως μ΄αρέσει, αποκλειστική παραγγελία δική μου!
Πήτε μου την γνώμη σας. _________________ “Your time is limited,
so don’t waste it living someone else’s life.” Steve P. Jobs
(O χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι΄αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.)
______________________________________________________________ |
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 2:00 am Post subject: |
|
|
Φίνα! Και η πρώτη και η δεύτερη.
Η δημοσιευμένη έχει μακρύτερο στέλεχος, είναι πιό ζυγισμένη στα μάτια μας, αλλά βλέπω τη δική σου μιά πιό ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Θάθελα ίσως λίγο πιο δουλεμένη καμπύλη στο επάνω μέρος του επιστομίου.
Δεν φαίνονται τα νερά από τις άλλες πλευρές. Αν είναι ισάξια, βλέπω και το λόγο που σε κάνει να τη θαυμάζεις ιδιαίτερα. "Μιλάει" χωρίς να φωνάζει.
Για την τιμή, πριν τοποθετηθούν άλλοι, έχω να πω τα εξής:
Οταν έχουμε μία παραγγελία πίπας συγκεκριμένου αυστηρά σχεδίου, καθαρού (χωρίς σημάδια) ξύλου και με ιδιαίτερα μάλιστα νερά, θα πρέπει να φτιάξουμε αρκετές μέχρι να το πετύχουμε. Σχεδόν όλα τα κομμάτια ρείκι κρύβουν σημαδάκια. (Και η συγκεκριμένη, λίγο πιό μέσα από την επιφάνειά της θα έχει). Η "τύχη" να μην εμφανιστούν εκεί ακριβώς που σταματά το τρίψιμο και πετυχαίνουμε τη φόρμα της ...αμοίβεται.
Καλοκάπνιστη taki! _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 2:37 am Post subject: |
|
|
Σωστά το λες Κώστα, όταν μου είχε στείλει ο Βenni τις φωτό (έχω ακόμα 3-4, αλλά δεν τις ποστάρησα όλες), έγραψε ότι για να την πετύχει είχε φτιάξει άλλες οχτώ! Όχι πως δεν τον πίστεψα, αλλά τελικά δεν κατάλαβα τις άλλες τι θα τις έκανε, αφού τις είχε σκαρτάρει...  _________________ “Your time is limited,
(O χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι΄αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.)
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 2:43 am Post subject: |
|
|
| taki wrote: | Σωστά το λες Κώστα, όταν μου είχε στείλει ο Βenni τις φωτό (έχω ακόμα 3-4, αλλά δεν τις ποστάρησα όλες), έγραψε ότι για να την πετύχει είχε φτιάξει άλλες οχτώ! Όχι πως δεν τον πίστεψα, αλλά τελικά δεν κατάλαβα τις άλλες τι θα τις έκανε, αφού τις είχε σκαρτάρει...  |
Με τη λέξη "σκαρτάρει" να μην εννοείς "πετάξει". Θα τις κάνει ρουστίκ ή αμμοβολή και θα τις δώσει οικονομικότερα. _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 2:57 am Post subject: |
|
|
Το ξέρω καλά το πως γίνεται στις βιομηχανικές πίπες, ένα shape το βγάζουν σε διάφορα grades, αλλά ο Benni είναι χειροτέχνης, με μικρή παραγωγή που κατά 90% πουλάει στην Κίνα. Απ΄την άλλη, άμα δεις την παραγωγή του, είναι τελείως διαφορετική από αυτήν, τόσο που με ρώτησε γιατί προτιμώ τις "απλές" πίπες και δεν μ΄αρέσει το δανέζικο στιλ... (σήμερα τα περισσότερα εκτρώματα, που μόνο "πίπες" δεν λέγονται). Η γνώμη μου, του απήντησα, είναι πως μιά πίπα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας, μα απλή, λειτουργική και προπαντός ελαφριά, για να μπορεί κανείς να την κρατά ώρα ανάμεσα στα δόντια του.
Έχω την εντύπωση πως ο Benni ακόμα κουνάει το κεφάλι του...
Πάντως, μετά από αυτό, μου πρότεινε συνεργασία για την Ιταλία και, φυσικά, δεν του αρνήθηκα. _________________ “Your time is limited,
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 3:05 am Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: |
Δεν φαίνονται τα νερά από τις άλλες πλευρές. Αν είναι ισάξια, βλέπω και το λόγο που σε κάνει να τη θαυμάζεις ιδιαίτερα. "Μιλάει" χωρίς να φωνάζει.
Καλοκάπνιστη taki! |
Ευχαριστώ Κώστα.
Ποστάρω και τις άλλες φωτό που έχω, αν και δεν είναι πολύ της προκοπής: _________________ “Your time is limited,
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 8:20 am Post subject: |
|
|
Καταπληκτική.
Βέβαια εγώ υποστηρίζω την άποψη του
για κάποια ιδιαίτερα σχέδια.
Δεν τα αποκαλώ εκτρώματα, γιατί μ΄αρέσουν και δε με συμφέρει.
Όσον αφορά τη τιμή  _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
αυτόν που έχει, αυτόν που δείχνει κι αυτόν που θέλει να νομίζει ότι έχει...
Latakia-Oriental
http://smoketses.blogspot.com
|
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 9:39 am Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: | | taki wrote: | όταν μου είχε στείλει ο Βenni τις φωτό έγραψε ότι για να την πετύχει είχε φτιάξει άλλες οχτώ! Όχι πως δεν τον πίστεψα, αλλά τελικά δεν κατάλαβα τις άλλες τι θα τις έκανε, αφού τις είχε σκαρτάρει...  |
Με τη λέξη "σκαρτάρει" να μην εννοείς "πετάξει". Θα τις κάνει ρουστίκ ή αμμοβολή και θα τις δώσει οικονομικότερα. |
Ή θα τις εβαφε μαυρες? _________________ '
Πίπες και Καπνοί: http://pipe-smoke.blogspot.com
James Bond 007: «Τα άσυλά μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που νομίζουν πως είναι Ναπολέων ή Θεός» |
|
| Back to top |
|
 |
Σιδ.Σταυρός BANNED

|
|
| Back to top |
|
 |
yannis_k

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 9:57 am Post subject: |
|
|
Πολύ ωραία, καλοκάπνιστη !!!!! _________________ .
Ποτέ μην τα βάζεις με ένα γουρούνι. Και οι δυο θα βρωμίσετε αλλά το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί. |
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 10:00 am Post subject: |
|
|
| SMOKETSES wrote: | Βέβαια εγώ υποστηρίζω την άποψη του
για κάποια ιδιαίτερα σχέδια.
Δεν τα αποκαλώ εκτρώματα, γιατί μ΄αρέσουν και δε με συμφέρει. | Όπως για παράδειγμα αυτή
ή αυτή
 _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
Latakia-Oriental
|
|
| Back to top |
|
 |
kodikos

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 10:54 am Post subject: |
|
|
Τακη είναι μέσα στα δικά μου γούστα. Γιατί οι πίπες είναι ίσιες και απλές. Να την χαίρεσαι. _________________ Τ...άσος
Χμμμ...το νούμερο ένα
Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μηδέν
Πάλι καλά.
Βιρτζινιακός, Ίσιος, Άφιλτρος. |
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 11:08 am Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | | Τακη είναι μέσα στα δικά μου γούστα. Γιατί οι πίπες είναι ίσιες και απλές. Να την χαίρεσαι. |
Αυτό λέω κι'εγώ!
Βρε παιδιά, είναι δυνατόν να έχεις να κρατάς μισό κιλό πίπα στο στόμα σου επί μιά ώρα; Είναι δυνατόν να ανάβεις πίπα για να καπνίζεις και να την χρησιμοποιείς, ας πούμε, για σφυρί ή για να ξύνεις την πλάτη σου;
Κατ'εμένα το απλό είναι και όμορφο, αρκεί να έχει αρμονία επάνω του και να γεμίζει το μάτι η ομορφιά του... Δηλαδή ήταν τρελλοί οι εγγλέζοι που καθόρισαν αυτά τα 10-12 shapes που συγκαταλέγουν όλες τις "πιθανές" πίπες του κόσμου, έστω και με κάποιες μικρές αποκλείσεις ή ποικιλίες πάνω στο βασικό θέμα;
Ίσως να είμαι απλά ένας αηδιαστικός tradizionalistas, μα μ'αρέσουν τα απλά και απέριττα σχέδια, που έχουν καθαρή γραμμή και λειτουργικότητα... IMHO  _________________ “Your time is limited,
|
| Back to top |
|
 |
SMOKETSES

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 11:16 am Post subject: |
|
|
| taki wrote: | | Δηλαδή ήταν τρελλοί οι εγγλέζοι | Απλά δε συμφωνούν τα γούστα μας.
Είναι καθαρά υποκειμενικό.
Δε συμφωνείς. ??? _________________ Ο καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:
Latakia-Oriental
|
|
| Back to top |
|
 |
WoodTurningGR

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 11:24 am Post subject: |
|
|
Ευχαριστούμε για τις υπόλοιπες φωτογραφίες.
360 μοίρες straight grain (όρθια νερά) λοιπόν αξίζουν και άλλης αντιμετώπισης, σαν συλλεκτικής.
| Σιδ.Σταυρός wrote: | | WoodTurningGR wrote: | | taki wrote: | όταν μου είχε στείλει ο Βenni τις φωτό έγραψε ότι για να την πετύχει είχε φτιάξει άλλες οχτώ! Όχι πως δεν τον πίστεψα, αλλά τελικά δεν κατάλαβα τις άλλες τι θα τις έκανε, αφού τις είχε σκαρτάρει...  |
Με τη λέξη "σκαρτάρει" να μην εννοείς "πετάξει". Θα τις κάνει ρουστίκ ή αμμοβολή και θα τις δώσει οικονομικότερα. |
Ή θα τις εβαφε μαυρες? | Θα τις έβαφε τόσο σκουρότερες, ώστε να μην χτυπάνε στο μάτι τυχόν μαυράκια.
Οσο για τα απέριττα κλασσικά σχέδια, πάντα θα παρουσιάζονται με άψογο κύρος και θα εμπνέουν αναμφισβήτητη υπεροχή χωρίς να προσπαθήσουν γι'αυτό.
Προσωπικά, ξέρετε, θα ήθελα και λίγο αλάτι, έτσι να κατοπτρίζεται και η εποχή μου... _________________ Κατασκευαστής καπνοσυρίγγων http://www.kg-pipes.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Erinmore

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 11:46 am Post subject: |
|
|
| kodikos wrote: | | Τακη είναι μέσα στα δικά μου γούστα. Γιατί οι πίπες είναι ίσιες και απλές. Να την χαίρεσαι. |
Και τα δικά μου. Ωραία κομμάτια!  _________________ Βιώνω την αιωνιότητα του ασάλευτου παρόντος... |
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 12:33 pm Post subject: |
|
|
| WoodTurningGR wrote: |
360 μοίρες straight grain (όρθια νερά) λοιπόν αξίζουν και άλλης αντιμετώπισης, σαν συλλεκτικής.
|
"συλλεκτικής" είναι μεγάαααλη κουβέντα! Αν όλες οι straight grain ήταν συλλεκτικές, τότε θα είχα μιά συλλογή από περίπου εκατό πίπες, που δεν θα κάπνιζα γιατί θα ήταν ακριβώς συλλεκτικές...
Αν θες μιά πραγματικά συλλεκτική, κοίτα μια εδώ: Mastro de Paja - Unica, σχέδιο freehand Nail. Αγορασμένη το 1989, ένα εκατομμύριο λιρέττες (αντίστοιχη τιμή του σήμερα 3.000 ευρώ και βάλε) Μ=16.2 Υ=6.4 Βάρος=42gr. ΜΟΝΟ! Ένα πούπουλο, που δεν είχα ποτέ το κουράγιο να καπνίσω...
Αυτή, ναι, είναι IMHO συλλεκτική! _________________ “Your time is limited,
|
| Back to top |
|
 |
taki

|
Posted: Mon Nov 08, 2010 12:38 pm Post subject: |
|
|
| SMOKETSES wrote: | | taki wrote: | | Δηλαδή ήταν τρελλοί οι εγγλέζοι | Απλά δε συμφωνούν τα γούστα μας.
Είναι καθαρά υποκειμενικό.
Δε συμφωνείς. ??? |
Μα και βέβαια! Εξ άλλου έγραψα: IMHO (In My Humble Opinion), και γιά όποιον δεν τό'πιασε.  _________________ “Your time is limited,
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|